När ska det ta slut!!!???

Jobbat 4 timmar idag. Har ont nu, det värker. Fick känna efter helt å hållet vad jag klarar av på jobbet. Det enda jag gjorde var att läsa ikapp en massa som jag "tappat" under min frånvaro så jag gjorde inte ens något ansträngande men nu är jag hemma med värk...
Fick veta idag att "Smärtkliniken" har stängt nu över sommaren å dom kommer att kalla mig för spruta nr 2 i höst!!! Behöver jag säga att jag känner mig ledsen, arg, förbannad å uppgiven!!????!!! Vad ska jag göra???? Jag VILL INTE behöva börja med medecinerna igen, JAG VILL INTE!!!
Nu är det kanske förtidigt att säga hur det går att jobba men det har ju inte blivit bättre dom senaste dagarna. Snarare så har jag fått mer ont. Jag har ju "tröstat" mig med att jag skulle få en spruta till å att det skulle bli bättre då men nu blir det ju inte så, inte förrän i höst!!
Nä, jag slutar nu så jag inte "säger" en massa fula saker. Jag är ARG!!!

Tack för ert stöd!! Det värmer ska ni veta!!!


Undrens tid är inte förbi...

Jag har lyckats med något som jag aldrig lyckats med tidigare. Nämligen detta...


Våran "Annanasblomma" har börjat blomma!!!


Jag har fått Orkideén att blomma!!! Har aldrig lyckats med detta förut så jag är helnöjd!!!

Idag är det dax. Jag ska åka och jobba för första gången sen i mitten på december 2008!!! Det blir till att jobba halvtid nu i 2 veckor å sen har vi 4 veckors semester!!
Jag hoppas att det ska gå vägen för mig. Att jag ska klara av att jobba. Jag har haft ont i helgen så jag försöker få tag på "Smärtmottagningen" idag oxå för jag vill gärna få min andra spruta. Hoppas på att få den i veckan!!
Så ni kan väl kanske hålla tummarna för mig idag!!???

Solen skiner å jag tänker sätta mig ute å få lite sol innan jobbet. Börjar med kväll så det känns ganska bra!!

Kram på er!!

Tävling hos Lisa...

Jag är med å tävlar om detta fina halsband inne hos Lisa!!

Klicka på bilden så kan du oxå vara med å tävla!!


Fasters älskling...

Vann fotbollscupen idag!!! Deras första cupvinst!!
Vi var å såg dom första 2 matcherna å dom var riktigt duktiga som kämpade i den här värmen.
En liten blomma till Kevin... Faster är mycket stolt över din fina insats!!!



Ikväll ska vi ner på stan å titta på bilar. Det är ju "Wheels" i Umeå i helgen å det är ju lite av en tradition att gå ner å kolla. Det känns som det var länge sen det var såhär varmt under denna helgen, har ofta frusit förr om åren.

Ha en fortsatt trevlig helg!!

Semestertider...

Nu är semestern infirad. Den årliga grillningen inför sommarsemestern var det dax för ikväll.  Vi träffas flera arbetskamrater å grillar å umgås sista kvällen innan semesterperioden börjar. (Vi har 2 veckor kvar innan det är dax för oss)

Vi fick en hel familj på besök oxå...

Småttingarna börjar bli ganska stora nu. Mamman hade stenkoll på dom!!

 
En härlig sommarkväll vid sjön!!

Oj, som vi njuter av sol å värme. Äntligen!!! Vad hittar ni på en helg som denna???

Hoppas ni alla får en härlig helg med en massa mys!!!

Mammas himmelska rabarberpaj...

Ni var flera stycken som ville ha receptet på pajen. Den är superenkel å det är inte många ingredienser i heller. Jag hittade receptet HÄR!

Mammas himmelska rabarberpaj

Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
100 g smör eller margarin

Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Dela fettet i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att kavla ut. Denna pajdeg passar till en form som är ca 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-12 min.

Rabarberkompott
ca 300 g rabarber, skalad och hackad i mindre bitar
knappt 1 dl socker

Under tiden som pajdegen vilar kan denna röra göras. Lägg rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda på svag eller medelvärme tills rabarbern har mjuknat och en röra bildats!

Maräng
3 äggvitor
1 dl socker

Vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum. Vänd ned sockret och vispa allt 4-5 minuter till.

När pajskalet är färdiggräddat hälls rabarberröran i och marängen breds ut ovanpå så att det täcker. Grädda ytterligare 10-15 min så att marängen får en fin gyllene färg! Servera gärna lite ljummen med vispad grädde!

Vi åt den med vaniljglass!! Ja, ni läste rätt, jag åt en bit jag med å den var såååå god!!
Maten blev inte fy skam den heller. Vi gjorde egen marinad som blev superduper. Provade göra färskpotatis i ugn som Pernilla tipsade om tidigare å det blev en hit!! Vi gjorde även Tzatziki å en kall mangosås. Min svägerska gjorde sin supergoda sallad å allt tillsammans blev en supermiddag. Även barnen njöt av all god mat!
Nu sitter jag här i soffan å håller på att storkna. Magsäcken är ju inte så stor så det känns som att magen är i uppror just nu!??

Kan oxå berätta att bror fick en spikmatta och några t-shirts i födelsedagspresent. Han blev glad för spikmattan men jag undrar om inte Kevin blev gladast över den!!??? Han gillar verkligen att ligga på spikmattan!! 

Hoppas ni har det bra å att ni oxå njuter av solen!!!


Hipp, hipp, Hurra!!!

Idag är det min lillebrors & farmors födelsedag!!!
Har gjort en "Himmelsk god rabarberpaj" till ikväll. Vi ska åka till min bror å uppvakta honom åsså passar vi på att äta middag tillsammans. Grillat!! Oj, oj, vad gott det ska bli. Kött å sallad blir det för mig.

Såhär ser pajen ut...





Men först ska jag iväg å fixa sista presenten till bror å sen blir det en cykeltur till farmor.
Solen skiner från en klarblå himmel å ja, det är ju bara sååå härligt!!

Hoppas ni har en fin dag!!!


"Over the rainbow"...

Igårkväll sken solen å sen kom det världens störtskur. Var tvungen att fota regnbågen genom köksfönstret...



Våran "Clematis" har slagit ut i härliga blommor under helgen...




Idag har vi njutit av solen. En sväng på stan med min kära svägerska å så träffade vi en kompis som är uppe från Stockholm å tog en kopp kaffe på en uteservering. Det är sommar för mig, att sitta i lugn å ro på en uteservering å surra!!
Fyndade en finfin kofta av tunnare modell å så köpte jag en jeanskjol som jag suktat efter en tid. Kunde faktiskt köpa min "målstorlek". Det blev min "belöning" för att jag varit så duktig hittills!!

Tyvärr så fick jag ont i halsen igårkväll. Bröt "regeln" om inget sött för jag måste ju dricka te med honung för att bli av med förkylningen. Det verkar ha lagt sig lite men det blir nån kopp te ikväll oxå, för jag tänker inte bli sjuk nu!!

Hoppas ni har det härligt i solen å värmen!!!

"Vågen"...

Vi har en "glädjevåg" hemma. Den visar 3 eller 4kg mindre än andra vågar, sen är det en med "snurrskiva" så det är svårt att se exakt. Jag nämnde detta till Marcus å då sätter han sig å kollar upp "bäst i test" å visar mig den. Han skulle köpa den till mig (oss), jag fick välja färg. Det blev denna...


Jag blir glad när jag ser alla dessa häliga färger!!

Vågen heter "Beurer GS27happy-stripes" och den är så tunn å fin!! Är jättenöjd med den. När jag hade varit å vägt mig idag så kollade jag om den väger lika som hos "Cambridgekonsulenten" å det gjorde den, sånär som på 100g.

Jag har bestämt mig för att sluta med "Ren kur". Igårkväll hände något läskigt. Jag satt på huk å när jag reste mig upp så "svimmade" jag. Allt blev svart å jag hörde inte när Marcus å Karro pratade. Jag höll för ögonen å viftade med armarna å försökte parera så jag föll inte men HUA vad läskigt det kändes.
Ikväll blir det 100g protein för mig!! Å, så gott det ska bli!!! Nu ska jag trappa upp ätandet så jag ska orka med att jobba till veckan. Har ju även tänkt att jag ska cykla till jobbet å för att orka det så måste jag ju äta!! Flera jobbiga backar ska man klara av innan man kommer fram!!
Det känns skönt att jag har lyckats med 2 veckor på ren kur å jag är nöjd med resultatet MEN jag vill kunna träna så jag får en trevligare typ av kropp. Musklerna har ju legat i "dvala" i ett halvår så dom är ju inte mycket att hurra för just nu.
Har skickat in "smärtschemat" till "smärtmottagningen" idag så nu återstår att se vad dom säger!??? Jag skrev att jag vill ha en till spruta innan semestern. Undrar om det går????

Hoppas ni får en trevlig kväll!!

Triss i "Rutigt"...

Bättre sent än aldrig, brukar man ju säga. Kom på att jag kan slå två flugor i en smäll å visa några fler bilder som jag tog under vår promenad på midsommarafton å delta i Veckans Fototriss på samma gång.

Här kommer mina "Rutiga" bilder...







HÄR kan ni se fler "Rutiga" Fototrissar!!

Midsommarhelg i Huvudstaden...

Nu är jag hemma igen efter en trevlig långhelg i Stockholm. Hann besöka flera vänner å fick mycket tid med mamma dessutom. Helmysigt. Dock blev det inga längre utflykter med tanke på dels vädret å dessutom så måste jag ju ha nära till en toa pga "sopporna" det blir några liter vatten varje dag å det ska ju ut. En nackdel som jag märker av kuren är att jag är så otroligt matt, orkar ju typ ingenting. Mamma (å även vi) bor ju på 3:e våningen så att gå i trapporna är normalt inget problem för mig men som det är nu så är jag helt knäckt när jag kommer upp. Får se hur jag gör med fortsättningen av "kuren"!???

Tillbaka till helgen. Midsommarafton bjöd ju på löfte om regn men vi tog oss in till stan å gick å promenerade runt i Kungsträdgården, Gamla Stan å via Söder tillbaka till tåget. Först hade vi tänkt att åka till Skansen men med löfte om regn så skippade vi det.


(Bilden blev nog lite mörkare än det i själva verket va!?)

Såhär såg himlen ut när vi gick mot Söder å då bestämde vi oss för att åka hemåt. När vi kom hem så regnade det å resten av kvällen så regnade det till och från. Vi var dock glada att vi hann ut en stund i alla fall för solen sken mest hela tiden när vi var ute.
Jag blev dock ledsen för jag fick jätteont i benet (ischias) av promenaden!!! Känns pisstråkigt att inte kunna gå i lugn takt utan att få ont. Blä!! Ska skicka in mitt "smärtschema" till "Smärtmottagningen" imorgon så får vi se vad dom säger!???

En sak till som gör att det är skönt att va hemma är VATTNET!!! Fy farao vad äckligt vatten det är i Stockholm. Jag som ska dricka så mycket fick lov att köpa mineralvatten för att få i mig mängden jag behövde. Insåg vilken lyx det är att kunna dricka gott vatten direkt från kranen som vi kan här hemma!! *ler*

Fler bilder kommer så småningom. Såg även att vår fina "Clematis" har slagit ut medans jag varit borta.
Ha nu en fin vecka allihop. Nu ska jag he mig ut i solen!!

Dålig uppdatering...

Som ni märker så har jag inte varit speciellt duktig på att uppdatera dom här senaste dagarna. Det beror inte på nån idétorka eller att jag tappat sugen för bloggen. Utan beror helt enkelt på att jag inte kommer överrens med mammas dator. Ska ta med min egen på semestern så jag kan hålla er uppdaterade.
Håll ut, imorgon när jag kommer hem så ska ni få en summering av helgen.

Ha det bäst å hoppas ni får en bra vecka!! Värmen verkar ju va påväg å det känns skönt tycker jag!!

60 frågor å mina svar...

Jag har sett denna utmaning hos flera stycken vid det här laget å tänker att jag kan roa mig med att svara på dessa 60 frågor ikväll när vi sitter å slötittar på tv.
Stockholm bjuder på regn å rusk idag å jag sitter under en filt å fryser.
Har hälsat på en god vän å hennes familj idag å igår (igår hann jag med 2 vänner). Vi tog en snabb shoppingrunda på Kista Gallerian idag å jag hittade några saker som jag köpte. Men det får ni kanske se när jag kommer hem!??? Har inte min dator med å mammas är inge rolig så jag för inte in några bilder. Det får ni vänta på tills jag kommer hem på måndag.
So here we go... Här kommer mina svar på frågorna...

1. Hur gammal är du om fem år?
I och med att jag "är 27 nu" så blir det väl 32!!??? *ler*
2. Vem var den sista du träffade?
Mamma, som sitter bredvid mig
3. Hur lång är du?
174 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Kommer inte ihåg vad den hette, men den var bra.
5. Vem ringde du senast?
Mamma, för att berätta att jag var påväg tillbaka så hon kunde möta mig.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Låter bra. Till Petra
7. Vad är dagens planer?
Dagen är passerad. Se klart "Simon & Tomas", sen sova.
8. Föredrar du att ringa eller sms?
Ringa
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Skilda sedan länge
10. När såg du din mamma senast?
Ser henne just nu.
11. Vilken ögonfärg har du?
Blå/grå/gröna
12. Ops det var ingen fråga 12!
13. Har du någon gång hittat en katt?
Nej, inte vad jag vet...
14. Vilken är din favoritplats?
Svår fråga... Stranden på Haad Salad, Koh Phangan, Thailand är ett favvoställe.
15. Vilken plats föredrar du minst?
Utedass
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
I vårt drömhus på landet med man å barn
17. Vad skrämde dig som barn?
Hundar!!!!
18. Vem fick dig att skratta sist?
Min kompis dotter Moa.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Nej, jag har kvar alla å alla mina barnskivor är i toppskick. Har en far som tidigt lärde mig hur man sköter en LP!!
20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder?
Ja, det kan ni ju fortsätta fundera på... *ler igen*
22. Hur många kuddar har du i sängen?
Jag har 2 å Marcus 1
23. Hur många landskap har du bott i?
2, Västerbotten och Södermanland
24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Vem har inte gjort det?
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor, ryggen gillar inte när jag går utan...
26. Är du social?
Oftast. Inte när jag är trött.
27. Vilken är din favoritglass?
Blåbärsmjukglass sommartid annars Ben & Jerry´s
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
En miljon räcker inte så långt men en liten bit påvägen mot vårt drömhus...
29. Tycker du om kinamat?
Inte speciellt mycket. Föredrar Indiskt å Thai
30. Tycker du om kaffe?
Ja, helst en latte
31. Vad dricker du till frukost?
Oftast rött te
32. Sover du på någon särskild sida
Nej, men somnar oftast på höger sida
33. Kan du spela poker?
Ja, men spelar inte ofta
34. Tycker du om att mysa?
Självklart, vem gör väl inte det?
35. Är du en beroendemänniska?
Ja, det kan man väl säga...
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja, samma år och dag å vi heter samma i efternamn men har inte samma föräldrar!!
37. Vill du ha barn?
Ja, gärna det.
38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Har åkt med en som var dålig
40. Föredrar du havet eller en pool?
Utomlands- havet , i Sverige- pool
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Saker till hemmet eller mig själv
42. Äger du dyra smycken?
Det är ju relativt...
43. När känner du dig lycklig?
Oftast
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Mineralvatten å vatten
45. Vem är den roligaste människan du känner?
En som ofta får mig att skratta är svärfar.
46. Välj ett ärr på din kropp?
Ärret efter diskbråcksoperationen
47. Vad har du för ringsignal?
"Honey, honey" från Mamma Mia
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Ja
49. Flirtar du mycket?
Nä, det tycker jag inte
50. Vart togs din profilbild för din blogg?
Har ingen...
51. Kan du byta olja på bilen?
Njaä, skulle kanske kunna om jag var tvungen!???
52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej, inte än...
53. Vilken var den senaste bok du läste?
Kommer inte ihåg vad den hette, glömde fota så recention kommer senare nu är den utlånad. Den var bra i alla fall.
54. Läser du dagstidningen?
På jobbet och på nätet
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Ja, några stycken
56. Dansar du i bilen?
Nä, det brukar jag inte göra
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Det var nog P4 påväg ut till flyget igårmorse!???
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Ingen aning
59. När var du i kyrkan senast?
För 2 veckor sen när Marcus syster tog sin examen
60. Vilka personer utmanar du?
Har sett denna hos så många så jag fegar ur å den som känner sig manad är välkommen att göra den...


Passar på nu att Önska er en RIKTIGT FIN MIDSOMMAR!!!
Vi kommer att åka till Skansen om vädret tillåter men regnar det så lär vi ligga i soffan å se på film. Å för er som undrar så fortsätter jag med mina "shakes" hela helgen. Ingen midsommarmat för mig inte. Det funkar finfint nu. Jag är inte speciellt hungrig numera, bara jag dricker ordentligt.

Kram på er!!!

Min största utmaning, so far...

Oj, oj, vad har jag gett mig in på??? Det har jag tänkt många gånger den senaste veckan. Jag har gett mig i något som jag aldrig trott mig klara av förut. Jag har helt enkelt haft "för dålig karaktär". Men det är väl så när det gäller mycket att när tiden är mogen, då funkar det!!!

"Livet i byn" som är en av mina favoritbloggare började skriva om att hon börjat med "Cambridgekuren" å berättade att det gick så bra. Hon bakade till kalas mitt i allt å jag blev riktigt imponerad. Tänkte till slut att, "kan hon så borde väl jag kunna, jag som inte behöver baka eller laga mat i och med att Marcus han lagar sin egen mat". Så förra tisdagen så gick jag dit å köpte mitt "startkit" å sen onsdag förra veckan har jag kört "ren kur" alltså bara soppor. Det har gått riktigt bra. Satt med under en middag på Gandhi, klarade en heldag med gomat å gofika hos Marcus föräldrar å jag klarade igår att bjuda på gochoklad till vännerna på besök!!!
Marcus är lika förvånad som jag. Hans kommentar var, "men hur går det här, du har ju ingen karraktär!!!?????" Behöver jag säga att han är riktigt stolt över att jag klarar det!?? Det är ju sant, förut i alla fall för nu känner jag att min karaktär är påväg att stärkas å jag känner mig riktigt nöjd med mig själv.


En hel dags "matintag". Gillar dom bättre när jag kryddar sopporna. Curry i kycklingsoppan, kanel el. kardemumma i vanlijen, blir som bulle med vaniljfyllning, utan tuggmotståndet!!

Idag var jag och köpte mer påsar och passade på att väga mig. Gissa om jag blev glad när vågen visade -5 kg!!!??? Å, ja, jag vet att det är ca 2 kg vatten + "det som finns i tarmarna" å lite annat som farit nu å som kommer tillbaka sen när man börjar äta igen. Det här sättet ser jag som en "kickstart" i och med att jag inte kunnat träna på ett halvår å inte kan träna i samma utsträckning som jag brukar så är jag inte orolig över hur det går sen. För tanken är ju att jag ska äta vanlig mat och träna 3-4 ggr i veckan. Det är det som jag mår bäst av.
Samtidigt är detta riktigt smidigt när man som jag inte gillar att laga mat. Minst 3 liter vatten om dagen ska man oxå dricka så det blir till att ha nära till toan. Jag som är hemma har inga problem med att dricka, jag dricker mer än 3 liter, det behövs för att hålla hungerkänslorna borta.


Kommande veckans föda. Det oranga i hörnet är en "bar" som jag tänker "njuta" av på midsommarafton.

Jag kommer att åka till Stockholm imorgonbitti å stanna över helgen. Ska fira midsommar med mamma och hinna besöka vänner. Marcus åker till Norge för där har dom "Rallycrosstävling" på lördag. Pga att jag kommer vara borta så blir det nog inte så många inlägg i helgen!?? Ska försöka hålla er uppdaterad på vad vi gör men vi får se hur det går!??

Vill även göra er uppmärksamma på att "Livet i byn" har en Utlottning av en fin "2 knoppshängare" sponsrad av Malins Stråltråds Design. Kika in där å var med i utlottningen ni med.

Kram på er!!

Tävling hos "Alfridas hem"...

Jag är med å tävlar om "Sommarens söta" hos Alfridas hem. Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!!


Man vinner även en bakhandduk och bakformar!!


"lilla m"...

Marcus yngsta syster kom på besök för nån vecka sen. Då hade hon med sig en present till mig!!


En "mobilstrumpa" som hon gjort själv!!

Jag blev så glad för jag hade nämnt, för ganska länge sedan, när hon visade sin egen att jag gärna skulle ha en sådan. Det kom hon ihåg å när jag minst anade det så får jag en alldeles egen!!

Idag har vi haft besök av en arbetskompis å hennes lilla bäbis. Det är ju så trevligt att få surra en stund. Nu i eftermiddag så kommer några kompisar som är på ärenden i stan förbi. Passar mig perfekt att jag får sällskap nu när Marcus jobbar kväll.

Regnet har inte gett sig. Har inte varit utanför dörren idag å jag lär hålla mig inomhus om det inte mot förmodan skulle spricka upp. Blir nog en kväll med att läsa min bok!??

Hoppas ni haft en fin start på veckan!!

Fynd!!!

Idag har Milla of Sweden "Flyttrea"!! Vi var självklart där och fyndade. Här kan ni läsa mer om hur ni hittar dit!
Jag har länge "tjatat" på Marcus att jag vill köpa flera grejer men det har aldrig blivit av så idag känner jag mig riktigt glad å stolt ägare till dessa...


8 vita muggar. Supergoda att dricka ur!!


Tillbringaren som ju är så vacker.


Å sist men absout inte minst, den stora salladsskålen. Så vacker även den.

Idag regnar det å är ett riktigt surväder men inte deppar vi för det... Vi ska ner i källaren å ta itu med det andra förrådet. Eller, Marcus jobbar å jag är "arbetsledare".

Tack så mycket för era snälla å fina ord när det gäller morfars begravning. Det känns lite tomt nu när både mormor & morfar är borta, tar nog bra länge innan man förstår att det är sant!??

Hoppas ni har en fin söndag!! Även om jag misstänker att många har regn...

Begravning igen...



Begravningen var mycket fin. Nu är morfar å mormor tillsammans. Känns fint att tänka så...

Ta hand om varann å njut av helgen!!

Kram på er!!

Skolavslutning...

Regn å rusk har det varit idag när "Fasters bäbisar" gick ut "6-års" respektive 1:a klass.  Själv tog jag mig inte iväg tidigt på morgonen i regnet utan följde med dom till "Leos lekland" på eftermiddagen (många fler än oss hade tänkt samma tanke). Helt perfekt att vara där så barnen får leka å ha kul trots regnet utanför. Jag tror dock att vi vuxna var lika slut efteråt!?? Ljudnivån är ju inte att leka med å det tar ju på. Nån lek blev det inte för mig, känner mig inte iform för nåt sånt än.

Syren brukar ju höra skolavslutningen till...

Till alla er som undrar hur det går för mig å min "ischias" så går det väldigt sakta. Känner ingen skillnad från dag till dag, därför orkar jag inte skriva hur det är varje dag. Det stramar å gör ont emellanåt men samtidigt känns det bättre än innan rotbockaden. Imorgonbitti ska jag tillbaka till sjukgymnasten å få höra vad hon har att säga. Jag fortsätter med nedtrappningen av tabletterna å har inte märkt att det skulle bli mer ont av den anledningen. Vilket känns possitivt.
Tack för er omtanke!!

Imorgon är det begravning för morfar så jag får se om det blir tid för bloggande då!???

En bild som inte har med dagen att göra, bara det att jag gillar den!!

Älven...

Det är så vackert nere vid älven. Sol, björkar, vatten å trevligt sällskap. Perfekt inramning på en kvällspromenad...


(Personerna på bilden var några som kom å gick förbi. Känner dom inte)







Det var betydligt trevligare promenadväder igårkväll än idag. Därför blir det soffläge ikväll. Riktigt mysigt att inte behöva gå ut.

Idag har jag torkat inglasningen på balkongen å matrumsfönstret. Gjorde som "Skrivanne´s funderingar", provade med en "Microtrasa". Det var hur smidigt som helst så det kan jag varmt rekomendera. Får se när jag får ork att ta resten av fönstren!??

Hoppas ni har en trevlig kväll!!

En promenad genom stan...

Vi tog en promenad ikväll. Gick förbi på torget å köpte min favoritglass...


Mjukglass med blåbärssmak och saltlakritsströssel. Mums vad gott!!

I Rådhusparken såg vi detta nya konstverk...


Nån har sågat till denna ros av en "stubbe" som dom lämnat kvar när trädet skulle bort. Jag vet inte vad träpallarna gör där!! Dom förstör intrycket lite tycker jag.

Mamma kom upp igårkväll så hon var med oss på promenaden. Riktigt trevligt är det att gå å strosa å fota. På torsdag är det skolavslutning för "fasters bäbisar" därför har mamma kommit upp. Sen blev det nu begraving för morfar på fredag i och med att denna resa redan var planerad för länge sen för mamma. Idag skulle morfar ha fyllt 84år så mamma åkte till hans boende å bjöd på tårta. Det blev mycket uppskattat!! Min morfar hade Alzhimers, därför bodde han på ett älderboende. 

Idag har det känts någolunda bra. Det stramar å drar men det känns som att det är för tidigt för att dra några slutsatser!?? Jag hoppas å tror att det kommer bli helt bra så småningom!!
Solen har visat sig hela dagen idag å det har varit varmare än igår!! Så nu hoppas vi att vi går mot lite varmare tider.

Kram på er!!

Arv...

Kom på att jag inte visat denna fina som vi fick ärva efter mormor å morfar...






Vi gillar lampan jättemycket men är lite osäkra på om vi ska ha den uppe i vardagsrummet. Den sitter nu där på prov så vi får känna in oss...

Idag skiner solen å jag ska ta och försöka slutföra mitt projekt. Vill ju att saker ska blir klar, helst på direkten!!
Kan oxå berätta att jag har lite ont inne i "skinkan". Känns stel å ja, det värker lite. Inte på samma sätt som innan rotbockaden utan det är en mer svårbeskrivlig känsla... Vi får som sagt avvakta å se hur det går.

Hoppas ni får en fin start på veckan!!!

Triss i "Svart & Vitt eller SvartVitt"...

Söndag igen!! Helt otroligt vad snabbt veckorna går... Söndag är lika med Fototriss å denna veckan ska vi visa "Svart, Vitt eller SvartVitt".
Här kommer mina bilder...







Mina älskade pelargoner får agera motiv idag. Svartvitt, jag vet inte men jag undrar om jag inte gillar dom bättre i färg!???
Vad tycker ni?? Är svartvitt alltid finare än färg???

HÄR kan ni se fler Svarta & Vita bidrag i Veckans Fototriss!!

Flyga Drake...

Jag har sträckläst denna finfina bok som nog dom flesta redan har läst!!??



Flyga drake är en bok som inte lämnar nån oberörd. Den handlar om 2 pojkar som växer upp i Kabul på 80-talet. Den ena har en rik far å den andra är tjänare i huset tillsammans med hans far. Dom är 2 helt olika pojkar å hur deras liv utspelar sig å hur val man gör kan påverka resten av livet handlar den om...

Har ni inte läst den så gör det!!!
Om ni har läst den, vad tyckte ni???

Nu väntar vi fikabesök å resten av dagen ska vi fortsätta vår rensning. Ska även försöka avsluta några påbörjade projekt åsså måste jag ju vila emellanåt...

Önkar er en fin Nationaldag!!!

Här är jag...

Jag har blivit utmanad av Katinka med den mysiga bloggen Presentabel. Här får ni läsa lite mer om mig...

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa? Jag skulle definetivt köpa ett hus!! Det är något som står högt upp på önskelistan. Flera resor skulle oxå köpas. Thailand, Usa, å Australien/NZ skulle va kul att besöka. Usa för att hälsa på mina vänner därborta.
Vilken svordom använder du mest? Skit, kanske?? "Rumpnisse" sa jag mycke förut innan jag lärde känna en person som heter Nils. Kändes inte passande att säga så då!
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, men det var väl "Kalle på julafton" som var det som jag minns mest. Jo, åsså hade våra kompisar en sådan där filmduk å filmer på rullar (sådär som filmerna på bio förut). Kommer inte på vad det heter. Vi såg i alla fall Musse å långben på husvagnssemester hos våra vänner.
Hur många syskon har du? En lillebror
Vill du just nu ha någon tatuering eller piercing? Nej, inget av det har tilltalat mig å jag tror inte att jag nånsin skulle vija ha nåt av det.
Vad har du för väder just nu? Solen har tittat fram ikväll men det är kallt å blåsigt. Det verkar dock blåsa mindre än tidigare idag.
Vad åt du till lunch senast? Marcus gjorde en laxgrej idag som var supergod. Kokta laxbitar blandat med ris, bönor, tomater, röd lök, majs å nåt mer var det i. Det blir nog sommarens favvomat!?? Ska visa nästa gång vi gör det.
Kan du vissla? Jo, det kan jag
Vilken film kan du alla replikerna till? Kunde dom flesta i Grease!! Pappa hade spelat in filmen så vi gick hem från skolan å såg å härmade å sjöng... Vi var helt såld på den filmen. Det var i 5:an eller 6:an.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 2 st. Vi har litet köksbord åsså ett matbord i "matrummet" med 6 stolar.
Har du en stationär eller bärbar dator? En väldigt omtyckt bärbar!!
Vilket var ditt favoritämne i skolan? Geografi, fysik och hemkuskap åsså Musik förståss!! Vi hade världens bästa musiklärare!!
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? "Nu kan det bara bli bättre!!"
Får du dåligt samvete efter att ha ätit kött? Nej, så tänker jag inte.
Har du åkt moped någon gång? Ja. Men jag åker heller Mc med Marcus.
Vad lyssnar du på nu? Vädret på västerbottensnytt. Ser inte ut att bli nån värme förrän nästa vecka nån gång!!??



Är det nån som vill haka på Utmaningen så får ni gärna säga till så tittar jag in hos er!!

Boktips & ny växt...



Nu har jag läst ut 10:e och eventuellt sista boken av Arne Dahl, "Himmelsöga". Boken är i riktig toppklass. Blev lite ledsen när den var slut... Hoppas att det kommer fler böcker. Har du inte läst Aren Dahl så gör det. Nu när sommaren är påväg (trots att det inte känns så när man ser på vädret idag) så är ju dessa perfekta. Mitt råd är att läsa böckerna i den ordning han skrivit dom. Dom är fristående men jag tycker man får mer utbyte av böckerna när man förstår alla tilbakablickar å så...

Den köttätande växten köpte Marcus när vi cyklade till Blomsterlandet förra veckan. Vi har fått så mycket blomflugor å han tänkte att denna skulle hjälpa oss med det problemet. Men den verkar inte vara alltför hungrig för blomflugorna har inte minskat. Så igårkväll gjorde jag 2 blomflugfällor!! Tog vatten, lite ättika, en droppe diskmedel å lite saft. Ställde fällorna vid blommorna å gissa om det funkade!??
Ja, det är en massa flugor som dött, tack och lov!!

Vad brukar du göra för att bekämpa blomflugor??? Tipsa gärna för vi skulle behöva nåt som riktigt utrotar dom!!

Jag känner mig riktigt mörbultad idag. Har inte sovit så gott inatt för jag har haft en molnande värk i bäckenet. Är öm i skinkan men utstrålingen i benet känner jag inte av, det känns spännande att se hur det går med detta. Framtiden får visa om det funkar i längden...
Tack så jättemycket för erat stöd å uppmuntrande ord!! Det betyder mycket för mig att få stöd från er!!

Stor Kram från mig till er!!!

Skönt för "rumpan"... AJ!!!

I lördags cyklade vi omkring till flera affärer å kollade efter dynor till balkongstolarna. Vi hittade tillslut dessa på Lagerhaus...



Nu ska ni få höra om en dag jag sent ska glömma!!

Klockan nio imorse blev vi inkallade till läkaren på Smärtmottagningen på NUS. Först gick han igenom svaren på frågorna jag svarat på ang. min smärta. Han frågar mig sist av allt vad jag tror att mitt ischiasproblem kommer utav!??
Jag sa som det var att jag tänker att det kanske kommer utav att jag tränade för mycket spinning i höstas!??
NEJ, säger han, det trodde han inte, utan han trodde att smärtan kom utav ärrvävnad sen diskbråcksoperationen för 3 år sen.
När frågorna och undersökning var klar så ville han visa hur nerverna går, på ett skelett som var i ett annat rum. Sen sa han att jag kunde lägga mig på britsen!! VA!???? Ska ni göra ingrepp nu!??? Undrar jag.
Jo, så var det. Bara hej hopp så skulle han göra en
"Rotblockad"!!
Det var bara att lägga sig å sen satte han igång. Han provade först att ta det nerifrån svanskotan, sprutade in kontrastvätska å försökte komma rätt. Aj, Aj, vad ont det gjorde!!! Men pga ärrvävnaden så kom han inte rätt från det hållet så då var det "bara" att sticka ett nytt hål å prova "uppifrån" en annan "kota".
Känner du det här??? Frågade han. Nej, det gjorde jag inte. Nu då??? JAAAA!! AJJJJJ!!!! Något så hemskt ont det gjorde när han rörde på nerven!!! Hua!!! Då visste han att han var 100% rätt i alla fall. Superont gjorde det när bedöving/kortisonet skulle in oxå!! Oj, oj, jag visste inte vad jag skulle ta mig till!?? Å inte fick jag röra mig heller under ingreppet.
Kring 11.30 fick vi åka hem. Något "groggy" kände jag mig...
Men några timmar senare så har jag inte ont i ischias. Bara marginellt. Ont i ländryggen har jag däremot. Men det borde ju gå över!??
Om ca 3 veckor när kortisonet lämnat området så vet vi om det kommer att funka. Så jag är sjukskriven till slutet på månaden på heltid å sen är förhoppningen att jag ska kunna gå tillbaka å jobba å börjar med halvtid!!!
Hoppas, hoppas!! Det skulle va så skönt om jag fick bli bra nu!!!

Nu ska jag ligga i soffan resten av kvällen å bara ta det lugnt. Känner mig helt slut i hela kroppen. Det var ju en anspänning utan dess like detta. Kunde inte somna igår så jag får se hur lägne jag orkar hålla upp ögonen ikväll???

Kram på er!!


Ny gardinkappa...

Äntligen har jag fått "ändan ur" å sytt gardinkappan till matrummet. Köpte ju tyget för flera veckor sen. Vi fick låna symaskinen igen (Tack Anna), den bara stod där på borden å "hånade mig" för jag iddes inte börja sy.
Men så behövde Anna tillbaka den så igår så var det bara att börja. Mönstret var inte helt rakt så Marcus fick rycka in å klippa, för jag har inte tålamod till sånt. Sen så sydde jag å det gick ju jättefort!! Då tänker jag att, varför har jag inte gjort det tidigare!??


Det är ju helt omöjligt att fota fönster den här tiden på året, det är ju ljust ute dygnet runt. så därav den dåliga bilden!!

Tyget är Spiras "Eden". Vi gillar det!!

Nu är det bara fönstren som behöver få sig en tvättomgång! Hua, vad dom är smutsiga. Måste ta och köpa en "microfiberduk" å prova tvätta fönstren med den. Fick tipset av Skrivanne´s funderingar!!

Jag har en nyhet att berätta... Idag så ringde dom från Smärtmottagningen å undrade om jag kan komma imorgon kl 9.00!?? För läkaren jag skulle träffa på fredag skulle nog inte vara där då... Svaret blev självklart, JA!! Visst kan jag komma dit imorgon. Så nu blev jag helt plötsligt lite nervös... Undra vad som händer??? Om dom kan hjälpa mig??? Ja, det får vi se imorgon...

And the winner is...

JAG!!!  Jag blev så glad, så glad när jag såg att jag vunnit detta fina halsband hos "Lycklig fru & mamma"...


Bilden är lånad från "Hanna Design.se". Halsbandet kommer därifrån.
Alla halsband är handgjorda av Hanna.

Vinsten kom så lägligt nu när vi ska på bröllop i sommar. Nu blir det till att hitta kläder som passar till halsbandet!!

Kram på er!!

Fotorunda...

Tog en liten fotorunda igår hos Marcus föräldrar...


Syrenen har inte så långt kvar till blommning...


En liten fluga av nåt slag...


Maskroser gör sig bra på bild, tycker jag...


Eller???

Denna dagen började med mulet väder men nu har det spruckit upp å solen visar sig från en klarblå himmel. Så det får nog bli en promenad i eftermiddag. Sen kan jag ju alltid sitta å njuta på balkonen en stund...

Var till Naprapaten idag igen å det visade sig att muskeln kring ischias har "lugnat ner sig". Det var inte alls lika smärtsamt när han tryckte idag å det är ju ett gott tecken. Ska bli spännande att höra vad läkarn på smärtmottagningen säger på fredag!!

Hoppas ni har en fin dag!!

RSS 2.0