Ny "era"...

Har börjat för oss. Från och med nu så jobbar jag 3-skift å Marcus går 2-skift. 3-skift innebär att man jobbar en vecka dag, följt av kväll å sen natt. Denna veckan jobbar jag natt för första gången på många år. När jag skulle sova idag så insåg jag att det är väldigt ljust i vårt sovrum men jag sov gott i alla fall. För att va på den säkra sidan framöver så åkte vi till "Classe ohlson" ikväll å där införskaffade jag en "sovmask" för en billig peng...



Tyvärr så vaknade jag i eftermiddag å känner att en nedrans förkylning har fått fäste i mig!! Så en flaska Kan Jang fick oxå följa med hem. Pga att jag har börjat med "Cambridge" igen så kan jag ju inte köra min vanliga "dunderkur" med te & honung så nu ställer jag mitt hopp till Kan Jang. Kör en liten "detox"-vecka tänkte jag åsså får jag se hur länge jag pallar med "ren kur"!?? Jag blir ju så matt av det å idag är det 4:e dagen å nu börjar mattheten komma... Som sagt, får se hur det går, nu när jag jobbar å allt!???

Marcus hittade oxå nåt som han funderat på länge. Nämligen...


Vaccumpåsar!! Just denna modellen hade inget "hål" för dammsugaren men han använde den ändå å det gick bra. Vi måste dock kolla om vi hittar nån större påse till vårt andra täcke som inte gick ner i påsen. Nog funkar det å visst fick vi mer plats i skåpet!!

Nä, nu ska jag ta och fortsätta

Triss i "Dubbel"...

Veckans tema i Fototrissen är "Dubbel"....



Dubbla myggbett fick jag när jag fotade dessa för jag väntade en stund för att se om solen ville gå i moln. Men som ni ser så envisades den med att skina för fullt.

Klicka HÄR så får ni se fler bidrag i veckans Fototriss.


Jag har en dröm...

Som jag haft ända sedan 1995. Då var jag i Houston, Texas på "Nasa Space Center" å fick se allt på nära håll. "Mission controll", en riktig raket, se hur det ser ut inne i en raket osv. Jag blev alldeles tagen av det.
Nån gång på 90-talet när jag bodde i min första lägenhet så såg jag på tv live när dom skickade upp en "space shuttle", tårarna rann.
När Fuglesang skulle landa på jorden igen så satt vi klistrade vid datorn å såg, tårarna rann. Mamma satt i Finland (där hon bodde då) å vi pratade via "Skype", hennes tårar rann.
Idag, när jag vaknade så var det första jag hörde på radion, att "Discovery" lyckats komma iväg imorse!! Oj, vad glad jag blev. Har nu suttit å tittat på NASA-TV å sett highlights från fösta dagen. Då fick jag se uppskjutningen, tårarna rann. Jag tycker att det är så MÄKTIGT!!!

(Har lånat bilden från www.nasa.gov)


Nu till min dröm.
Jo, jag skulle mer än gärna vilja befinna mig i Florida vid en uppskjutning!!! Vissa vill dit för Disney world osv. men inte jag, jag vill se en uppskjutning!! Det kunde ni väl inte tro, va!???

Kan varmt rekomendera den som är intresserad att titta på www.nasa.gov eller klicka HÄR så kommer ni till NASA-TV.

Jag lär titta in på den sidan många gånger nu under "Discovery´s mission"!!

Hoppas ni har en fin helg!!


"Show me yours and I´ll show you mine"...

I WTFDC fotoutmaning denna vecka är temat SKUGGA.



HÄR ser ni fler bidrag!

Jag är med å tävlar...


 Royal Design.se står för den fina vinsten. Ingen av er har väl missat att vi gillar Eva Solo i det här hushållet!???
Klicka på bilden å va med å tävla du med!!

Investering...

Äntligen har jag investerat i något som jag saknat i flera år. Jag har lixom inte kommit mig för att lägga pengar på detta förut. Men nu när vi ska börja jobba olika skift så behöver jag ju ta mig till jobbet oavsett väder. Så jag tror att detta kommer väl till pass!???


Ett regnställ!!! Det känns riktigt bra i kvalliten å jackan kan man ju använda som den är oxå, om man vill. Den är lite vitare i färgen än den syns på bilden. På Stadium hittade jag detta, till ett bra pris, jämfört med många andra märken.

Sen så fick jag se en rolig sak idag...


Skottet vi fick från Marcus mor har börjat blomma!!! Är inte det höjden av "lycka"!??? Ampelfackla heter blomman å jag gillar verkligen den härligt röda färgen i blomman!!! Den verkar trivas hos oss å i sin "cult design ampel".

Nu ska vi ta itu med att rensa i några skåpar. Bla skåpet vi har handdukar och sängkläder i. Undrar hur mycket vi får slänga!??? Skulle tro att vi har bra mycket som vi aldrig använder!??
Regnar gör det idag så då passar det ju bra att ta en liten rensardag.

Önskar er en trevlig helg!!

I min ägo...

Japp, nu är dom i min ägo. Dom länge efterlängtade biljetterna!!!


Gissa om jag längtar!!???

Nu laddar vi inför sista arbetspasset innan helgen. Hade en gammal banan som jag slängde ihop till en banankaka. Tänkte att mina arbetskompisar ska få äta upp den... Fick ett il av baklust å det är praktiskt när jag kan ta med mig på jobbet å inte behöva äta allt själv!!
Hoppas ni får en fin kväll!!

"Patina"...

I söndags när vi var i Marcus föräldrars stuga så fotade vi en hel del. Den här gamla diskbänken kunde jag ju inte motstå... Gillar att den är rostig å dan...




Diskbänken kommer väl till användning när det ska rensas fisk!!

Än så länge så har inte det riktigt onda kommit efter "rotbockeringen" i måndags. Faktiskt känns det riktigt bra. Det enda som gör ont är när jag går och står på jobbet. Kanske är det för tidigt att säga nåt men det känns bra just nu i alla fall!!
Jag fortsätter jobba och hålla på som vanligt så får vi se hur det går!???

Önskar er en riktigt fin onsdag!!!

Fotobok istället för "klippa å klistra"...

Fotobok är något som jag gillar. Så mycket enklare än att framkalla kort och sen sitta å klistra in bilderna å bilderna som efter några år faller ur...
Fujifilm-fotobok.se kan man enkelt ladda upp programmet som behövs. Sen laddar man upp dom bilder man vill ha i sin bok (det svåraste om du frågar mig, vilka bilder ska man välja!???). Man väljer layout skickar in och så får men sin fotobok hemskickad, "klart å betalt".
Man kan även välja att ha en bild på omslaget till boken. Väldigt trevligt!!

Har du som jag massor av bilder som behöver framkallas så har Fujifilm. se nu ett erbjudande där man får en fotobok gratis om man tipsar om det på sin blogg.
Titta in HÄR och ta del av erbjudandet du med, vet ja!!

FUJIFILM Fotobok briljant


Organisering pågår...

Jag är riktigt nöjd idag, av flera anledningar... För det första så har vi äntligen fått ordning på alla kryddburkar. Är det nån mer som har svurit långa ramsor för att den kryddburk man behöver står längst in i skåpet!??? Förra året såg vi den smarta förvaringen på Ikea men köpte inte då vi inte visste bredd på lådan. Den här gången hade vi inte heller kommit ihåg att mäta lådan men båda två är så less på kryddhyllan så vi köpte på vinst å förlust, hoppades att våra ögonmått skulle stämma. Våra ögonmått var det tydligen inget fel på för såhär blev det...



Vi började dagen med att logga in för att få biljetter till Depeche Mode. Vi fick vänta å vänta men till slut så kom vi fram å fick våra biljetter!! Så nu blir det ett besök i huvudstaden den sista helgen i Januari!! Ååå, vad jag längtar!!!

På eftermiddagen idag så åkte vi upp till NUS och "Smärtmottagningen". Jag var riktigt nervös, skulle jag bli hemskickad igen eller skulle jag få en till spruta??? Båda alternativen kändes läskiga. Så det var med pirr i magen jag träffade läkaren. Han ville göra en blokad till. Han ville prova gå den vägen där det inte gick förra gången. Hjälp, jag fick ännu mer pirr i magen för det gjorde ju så ont sist... Han trodde nämligen att det kanske hade släppt lite sen sist!?? Så ok, självklart får han prova det han tror ger bäst resultat.
Sagt å gjort, Hua, vad ont det gjorde!!! Det kändes som jag fick "senadrag" i vaden!!! Usch å fy!! Gillar verkligen inte att göra själva ingreppet. MEN, den här gången så TOG DET RÄTT!!! Benet blev helt bedövat å känslan var helt annorlunda än sist. Blev dock varnad för att det kan/kommer att göra riktigt ont i ischias när bedövningen släpper å det kan hålla i sig några dagar men det blir bättre sen. Läkaren var även optimistisk å trodde att jag inte skulle behöva fler sprutor!!!
Just nu så håller bedövningen på att släppa, känner mig lite mörbultad å jag är hemma från jobbet ikväll. Men jag hoppas att jag ska kunna gå på jobbet imorgon!!
Nu känns det riktigt hoppfullt, känner mig gladare än på länge å det känns som att läkarens optimism smittade av sig på mig!!???

Så nu håller vi tummarna för att det håller i sig å blir bättre!!!

Kram på er å tack för ert stöd!!!

Triss i "Rörelse"...

Fototriss igen. Veckans tema är "Rörelse". Vi åkte ut till stugan idag för att plocka blåbär men det var lite i senaste laget så det blev inte så mycket plockat. Däremot fick vi mycket tid till att fota. Vi kom hem med massor av olika alternativ till veckans bidrag å efter mycket velande fram och tillbaka så blir det dessa...






"Vatten i Rörelse" blev den gemensamma nämnaren i mitt triss...

Denna veckan så är det även en tävling i Fototrissen, bland alla bidrag som lämnas in under söndag och måndag. Vinsen är att man får göra en fotobok!!
Så ta och he er ut å fota å va med å tävla, vet ja!! HÄR kommer ni till fler bidrag i Veckans Fototriss.

Födelsedagspresent...

Jag fyller ju år i slutet på januari. Å, vad får jag veta ikväll, tack vare Camilla med bloggen Hus nr 8, om inte att mitt favvoband kommer till Stockholm den 31 Januari nästa år!!!

Depeche Mode on tour
bilden lånad från Depechemode.com.

Biljettsläppet är på Måndag klockan nio på morgonen!! Livenation.se. Så nu till alla som känner mig. Sponsring till detta är varmt välkommet. Nu väntar bearbetning av Marcus å alla andra...
Jag menar, hallå, vad är oddsen att dom kommer till Sverige bara nån dag efter att jag fyller år!! Det måste ju va meningen att jag ska gå då!! Eller hur!???
Jag var ju å såg dom 2001 å det var ju bara hur bra som helst!!
Hur mycket mer ska jag gå på!?? Äh, jag tror ni fattar så jag slutar nu...
Kram på er!!

Ikea prylar...

Nu är det väl på tiden att ni får veta lite vad vi köpte på Ikea. Inga större inköp under semestern, då blev det lite ljus, olika glasburkar till skafferiet, kryddburksgrej för låda, servetter och liknande. Jag får ta och visa eftersom när det blir använt... När Marcus åkte söderöver förra helgen så passade han på att åka in på Ikea å köpte Billyhyllan jag har velat ha en längre tid.
Såhär ser det ut idag...


Som ni ser så är det inte klart än. Men jag är jättenöjd. Det rymms ju hur mycket som helst å det är så skönt att få organisera alla pärmar och dylikt.
Längt ner har vi "tidskriftsamlare" där vi nu har alla våra tidningar som låg i högar förut, dom syns inte på bilden.Vi kommer även att köpa till nån sorts "insynsskydd" å sätta för glasdörrarna. Jag får visa er hur det blir när det är klart. Vad som ska förvaras i den tomma delen funderar vi på ett tag...
(Om ni undrar vad det är för hål uppe till vänster så är det en ventil. En ventil som förra ägarna tapetserat över, som vi därav inte visste om när vi gjorde om. När dom gjorde mätningar i huset fick vi veta att det skulle va en ventil där men vi har inte hittat rätt sort att sätta dit. Skulle vilja ha den "äldre modellen" som ser ut som "galler". Nån som vet var man kan hitta sånt, vitt vill vi ha!!????)

Äntligen helg!! Vi ska ta det lugnt i helgen. Imorgon får vi besök av några goda vänner. Framåt kvällen åker vi nog ut till Marcus föräldrar med förhoppningen om fint väder på söndag så vi kan plocka lite bär!!!

Vad ska ni hitta på i helgen???


Jag är med å tävlar...

Hos Proforma som har en tävling i samarbeten med Designonline.se!


Den skulle ju passa perfekt att ha bredvid sängen... Vi som är på jakt efter nya "sängbord"!! Så håll nu en tumme för mig. Vill ni delta själv så kan ni klicka på bilden!!

Vi har haft fullt upp i veckan, därav har jag inte hunnit med bloggen som jag brukar... Jag har flera inlägg på gång så håll utkik!!!


Triss i "Kommunikation"...

Jag tror jag låter bilderna tala för sig själva denna gången....


Långe Erik


Långe Jan


Högakustenbron

Bilderna är tagna under semestern. Regnet öser ner här idag så det är inte direkt inbjudande för att he sig ut å fota. Så ni får hålla tillgodo med dessa.

Klicka HÄR för att se flerbidrag i Veckans Fototriss.

Myspys...

Vilken härlig dag jag haft idag. Började med att sova ut ordentligt. Klev inte upp förrän klockan halv tolv... Cyklade sen till min bror å tillbringade eftermiddagen med dom. När vi sitter å fikar så säger Kevin att han skulle vilja sova över hos mig!! Å, vad glad jag blev!! Självklart fick han det!! Så han packade en lite väska å så tog vi och cyklade hemåt tillsammans. Han var lite skeptisk till huruvida jag skulle kunna hålla hans tempo!!?? Jag talade dock om för honom att jag sällan cyklar sakta, för av nån anledning så går det inte... Gissa om han blev förvånad när vi kommit halvvägs å det var han som kom lite på efterkälken!!???
Vi gjorde ett stopp på ica å köpte lite godis. När vi kom hem så hjälpte han till att göra müsli, så vi har till frukosten imorgon. Sen såg vi film å nu sover han sen en timme tillbaka...
Jag borde oxå gå å lägga mig för jag antar att det inte blir nån sovmorgon imorgon!!??? Fast det är ju bra, för nästa vecka blir det "dagvecka" å då ska vi va på jobbet 06.30!!! Så det är väl hög tid att vända på dygnet!!


En bild som inte har med dagen att göra men en som är tagen under semestern...

Vad har ni pysslat med idag då???

Fjärilar...

När vi gick en slinga i "Trollskogen" på Norra Öland så gick vi förbi ett ställe där fjärilarna tydligen trivdes. Marcus hade kameran redo så han fotade hejvillt. Det var inte lätt för dom var snabba...




Ni får se två av bilderna idag, båda är fotade av Marcus och jag har redigerat LITE.

Helgen är här. Vi har städat och plockat undan efter semestern. Å nu satte sig Marcus i bilen för att åka till Sundsvall där han byter å hoppar på vännens buss. Dom ska iväg på Rallycrosstävling i Bollnäs. Tävling både lördag och söndag. Han ska stanna till på Ikea och köpa en sak som jag har väntat på väldigt länge, något som inte fick plats i bilen sist. Nu när han är själv så finns det plats, vi har mätat!! *ler* Gissa om jag är exalterad!!???

Jag ska åka till min vän Anna å vi ska ha en lugn "surra-kväll". Vi har en hel del att "ta igen" då vi inte setts på bra länge!! Det ska bli kul! Jag hoppas på att få träffa mina favoriter i helgen, Kevin å Jasmin. Funderar på om jag ska baka nån "muta" så att dom kommer förbi!!???

Vad har ni för planer för helgen???

Uppdaterat: Här har ni en väldigt glömsk människa! Jag skulle ju berätta för er att jag har fått tid på "Smärtmottagningen" den 24 augusti. Bara en dryg vecka bort!!! Det känns jättebra. Vad dom ska göra med mig får vi se då, jag ska i alla fall få träffa samma läkare å han var superduktig å trevlig!!
Sen kan jag ju passa på att berätta att detta är mitt 500:e inlägg!! Det tog mig ca: 1,5 år. Får se hur många fler det blir??? Kram på er å tack för ert stöd!!!

Våra "fynd" från "Glasriket"...

Oj, oj, vad tiden rusar iväg. Hinner ju inte alls med att blogga som jag brukar... Har tydligen glömt hur livet är när man jobbar heltid!!?? Kan berätta att när det gäller jobbet så får jag riktigt ont. När jag går och står, får ta vilopauser emellanåt... Men jag måste ta och försöka få tag på "Smärtmottagningen" så jag får komma dit snarast!!! Jag kommer dock fortsätta kämpa på för jag vill INTE bli sjukskriven igen!!!

Men nu till "fynden"...


En kryddkruka från "Saga Form". Köpte basilika å persilja idag. Basilikan gillade tydligen inte den tuffa behandlingen den fick så den ser lite "ledsen" ut... I bakgrunden ser ni Annanasblomman i full blom.
Är det nån som har den här typen av kryddkruka?? Vet ni om den är bra??? Jag tänker mig att den är smidig i och med att den har plats för vatten så dom torkar inte ut lika lätt!!??


Dessa ljuslyktor med skål blev vårt enda inköp från glasbruken. Vi köpte inga vinglas för vi insåg att vi vill ha 1:a-sortering. 2:a-sorteringen var inte så billiga å så har dom ju ofta väldigt tydliga "skönhetsfel" så vi avvaktar med glas till vi vet vilken sort vi vill ha åsså vill vi ha ett vitrinskåp att visa upp dom i å det finns det inte plats för i denna lägenheten...

Nu ska vi skynda oss iväg för veckans sista arbetspass...
Hoppas ni får en trevlig kväll!!

Sista helgen på semestern...

Blev väldigt intensiv. Men oj så otroligt trevlig!! På lördagmorgonen klev vi upp tidigt och satte oss i bilen å åkte till Tjörn. Där var Fredriks föräldrar med sin båt. Så vi åkte ut med båten å badade åsså fick vi se lite av skärgården. Väldigt annorlunda mot östkustens skärgård. Vi kom i fram till att båda sidorna har sina fördelar, båda är vackra på sitt sätt...







När vi kom iland så var det bara att skynda sig hemåt å duscha, byta om åsså bege sig in mot stan och Hard Rock Café där vi åt lite snabbt innan dagens andra stora händelse. Madonna Konserten!!! Oj, oj, vad den var bra!! Hon är ju bara hur proffsig som helst. Sen att hon valt att köra flera av dom nyare låtarna, well, bra var det i alla fall. Fast hade jag fått bestämma så hade jag hellre hört fler av dom gamla låtarna. 2 timmar satt jag å nöp mig i armen för det kändes som att jag drömde...
Nöjda med dagen kom vi hem kring 01.20. Då var det bara att krypa isäng å sova några timmar...
06.00 ringde klockan å då var det bara att göra sig i ordning, packa bilen åsså bege oss hemåt igen.

Vi tog det väldigt lugnt, stannade i bla Gränna och tittade på polkagristillverkningen. I Motala åt vi lunch. Tankade stax innan Gävle. I Hudik gjorde vi 3 stopp hos goda vänner.
Dom vi åt lunch hos påvägen ner har fått sin lilla bäbis så vi hann träffa dom alla 3. Det var kul att få se lilla Emil!! En kompis jobbar på "Sjömärket" i Mellanfjärden. Där stannade vi å åt en undrbart god "räkmacka". Kan rekomendera det stället varmt. Hur underbart mysigt som helst!! Bara en liten avstickare från E4:an, man svänger av i Gnarp å det är skyltat!! Mycket trevligare än tex "Tönnebro".

Det blev även en benstäckare vid "Högakustenbron" där Marcus ville fota...

Stativet åkte fram å det blev riktigt roliga bilder.

Vi har klarat av första arbetspasset efter semestern igårkväll. Men i och med att vi kom hem 01.45 så tar det nog nån dag till innan vi är tillbaka i gängorna. Känner mig helt "slut i rutan". 
Har inte orkat packa upp allt vi handlat än så ni får hålla er på stäckbänken ett tag till innan det blir bilder på dom sakerna...
Nu är det dax för lunch å sen ska vi cykla iväg till jobbet...

Hoppas ni får en fin kväll!!

Långedrag...

Åkte in för att se lite "snabba båtar" idag. Men vi hittade inte till området (ingen skyltning alls) så vi hamnade i Långedrag... För att se "Havets Grand Prix"...


Det var riktigt fint där å vi fick se båtarna utan att betala inträde!! Inte oss emot! *ler*
Sådana här gånger inser man att ett "teleobjektiv" skulle fylla sin uppgift, eller vad tror ni!???


Ser ni den blå båten???


Sen kan dom vända ganska snabbt oxå!!


Bjuder på en närbild av en av dom "öppna" båtarna... (Marcus har tagit alla bilder utom den 3:e som jag tog)

Behöver jag berätta för er att ett "teleobjektiv" står högt på önskelistan!?? Vi hade en riktigt fin dag med stålande sol i en trevlig omgivning.
Avslutade dagen med en middag med våra vänner i Kungsbacka. Inte vilken middag som helst utan vi åt Sushi, å det var Premiär för oss. Det var gott men inte så speciellt gott att vi bara måste äta det igen. Jag gillar Thai och Indisk mat bäst fortfarande.

Imorgon har vi en fullspäckad dag. Vi ska ut med föräldrarnas båt (föräldrarna till en av dom vi bor med) å bada. Åker till Tjörn!! Ska bli riktigt kul att få se!! Sen skyndar vi oss hem å byter om åsså blir det middag på stan åsså höjdpunkten på semestern, MADONNA KONSERTEN på kvällen!!!
Söndag morgon kliver vi upp ganska tidigt för att börja bilresan hem. Det är nästan så att vi gruvar för den. Pga den fullteckande dagen imorgon å hemresan på söndag så blir det nog inga inlägg förrens vi är hemma igen!!???

Hoppas ni får en trevlig helg!! Så hörs vi igen när vi är hemma i "verkligeheten" igen!!
StorKramen!!!


Varberg med mera...

Idag åkte vi till flera ställen. Började med "Äskhults by". Det var mycket fint å otroligt varmt där, luften stod typ stilla. Så vi fotade å kollade runt lite sen åkte vi vidare...




Ett litet "fuse" med 2 kor hade dom där.

Vi åkte även förbi "Fjärås Bräcka". Gick runt å tittade å fotade även där men dom bilderna får ni kanske se vid nåt senare tillfälle!??
Det var så varmt så vi åkte vidare till Varberg, tänkte vi skulle få lite svalka från havet. Visst fläktade det lite men inte hjälpte det mot värmen speciellt mycket. Varberg kändes som en mycket lugn å fin stad... Människorna låg som sälar längs hela stranden...






Bilderna är tagna från "Varbergs fästning" av Marcus.

När vi gått runt en stund så tog vi en fika på "Hamnbageriet", ett ställe som bakade surdegsbröd å använder bara "riktiga" ingredienser i sina bakverk. Det var riktigt gott!!

Sen åkte vi tillbaka till våra vänner. Dom hade ett ärende på Ikea så vi följde med, å tänka sig, det blev mer inköp!! *ler* Men, som jag sagt tidigare, ni får se alla inköp senare.
Nu slöar vi i soffan med en film.
Om TVÅ dagar är det dax för.... MADONNA!!! Gissa om vi längtar!!??? *ler*

Triss i "Så här ser det ut där jag är idag", del 4...

Jag känner att jag bara måste vara med i Veckans Fototriss i och med att jag varit med på dom andra "Så här ser det ut där jag är idag".
Vi åkte med våra vänner som vi bor hos på utflykt till "Tjolöholms slott" ikväll. Så jag bjuder denna gång på bilder från "Västkusten"...






Det var riktigt vackert därute å vi hade riktigt roligt tillsammans.

Vi hann även med att besöka "Liseberg" liksom många andra... Det var jättelånga köer till alla attraktioner så det blev inte så många som hanns med. Men det var trevligt att få umgås.

Nu är vi verkligen helt supertrötta så det blir till att gå och lägga sig å ladda inför imorgon... Får se vad vi hittar på då!??

Vill ni se fler bidrag i Veckans Fototriss så klickar ni HÄR!!!

"Oh, happy day"...

Regnet vräkte ner hela förmiddagen så vi tog det lugnt å sen begav vi oss in mot stan med GPS:en inställd på Ängsvaktaregatan 4. Där ligger nämligen...


Jag har nu varit på den affär jag har längtat till sååå länge!! Det var lika "underbart" som jag tänkt mig. Rena "himmelriket"! Marcus sa att mina ögon glittrade å att jag gick omkring å myste. Det är precis så jag kände mig!! Å jag fick köpa dom 2 sakerna jag suktat efter, nämligen...


En Dualitt elvisp "kromfärgad" å en jäsform. Jäsformen ska tydligen vara "tricket" när man ska baka surdegsbröd!!??? Något som jag vill få till. Jag har ännu inte hittat nåt recept på surdegsbröd som funkat för mig så jag hoppas att det ska funka nu när jag har jäsformen. Å elvispen kommer ju att göra bakningen ännu trevligare! *ler*

När vi åkte in mot stan så insåg vi att Ikea låg på vägen tillbaka (något vi missade igår). Så när Marcus föreslår att vi ska åka till Ikea så tackar jag inte nej. Sagt å gjort, vi köpte lite saker som vi pratat om tidigare. Marcus fick även se min vision för förvaring i sovrummet. Det blev dock inget inköp pga att vi nog måste ta och beställa i och med att det inte ryms i bilen... Så det tar vi när vi kommer hem!! Nu känns det som att det kan bli av i alla fall, förvaringen till sovrummet...

Kvällen blir nog lugn, vi måste fundera på vad vi vill göra imorgon när vädret tydligen ska bli bättre än idag!??

"Regn å Rusk"...

Ja, Göteborg visar sig inte från sin bästa sida idag... Så vi har sprungit på stan hela dagen å har shoppat en del. Bla hittade vi båda skor som vi letat efter, ny börs köpte vi, en t-shirt till mig åsså lite annat smått å gott. Det var bara halva stan som kommit på samma idé som oss så vi känner oss ganska knäckta ikväll, jag är ju inte mycket för att shoppa bland mycket folk.


Solen bryter genom molen i "Sandvik" på Öland...

Får se vad vi hittar på imorgon!??? Om det inte blir bra väder så åker vi nog in en sväng igen. Vi har varsinn butik som vi inte hann med idag... Men det får jag ta och berätta om imorgon. Kan säga som så att jag har längtat efter att få besöka denna butik väldigt länge å Marcus har gått med på ett inköp där med!! *ler*


Solnedgång i Borgholm...

Eftersom det har regnat hela dagen idag så blev det inget fotande idag så ni får hålla tillgodo med några bilder från Öland!! Vi hoppas på uppehåll imorgon så vi kan fota lite...
Ni som vill se vad vi shoppat i Glasrike å så får va nyfikna tills vi kommer hem. Orkar inte släpa in det för att fota nu. Vi köpte inte mycket men några saker blev det... Får ta ett inlägg bara för shoppingen sen...

Kul att ni fortfarande tittar in här trots att jag inte hinner titta in hos er... Ska ta en runda nu för det är en slapparkväll i soffan... Den ena är mer trött än den andra så det blir nog till att lägga sig tidigt!!???

Kram på er!!

Glasriket...

Vi har nu lämnat Glasriket, ni får se några bilder därifrån... Vi började med att titta till glasblåsningen i Orrefors...


Det var riktigt kul att se hur dom gör fina vinglas å skålar å liknande. Jag känner att jag fått en helt ny förståelse för dom höga priserna. Det är ju ett riktigt hantverk å många olika moment innan ett glas är klart.


Åfors är helt klart värt ett besök. Rikigt vackert å där finns även ett riktigt mysigt café som heter "Brozéns Berså". Oj, vad mycket gott dom serverade, vi fick svårt att bestämma oss för vad vi ville ha. Jag tog en limepaj å Marcus tog en bärpaj, mumsigt värre å mysigt att sitta ute i solen å fika.


Duvemåla fick sig ett besök av oss. Det var trevligt att få veta lite bakgrund... Nu har huset som står där idag inget att göra med Vilhelm Moberg annat än att hans mor var född i huset som låg mittemot å han var ofta och hälsade på sin mormor.
Huset som står där i Duvemåla idag kallas "Rundqvistagården" för där bodde 4 syskon som levde ett riktigt självhushåll. När den siste av dom dog så upptäckte man att dom var mångmiljonärer!!

Igår åkte vi förbi Ullared. Inte blev jag imponerad!!! Det är inte alls min typ av shoppingställe. Vi köpte bara lite shampo å hårspray billigt "där dom säljer hårgrejjer" åsså lite förbrukningsvaror på Gekå´s. Näsdukar köpte vi för tyvärr så har Marcus åkt på en förkylning. Så vi tillbringar dagen i stillhet idag. Vi är hos min kompis som bor i Onsala å det känns bra att vi kan vara i "hemmiljö" nu när Marcus inte är pigg.
Nu måste vi ta och "googla" lite för att komma fram till vad vi vill göra vår sista semestervecka...

Har ni nåt tips på vad vi inte får missa här på Västkusten!????

RSS 2.0