Yrsel...

Har jag haft sen igår. Var tvungen att gå hem från jobbet för att det snurrade och jag mådde illa. Frös gjorde jag hela dagen igår, lite ont i halsen men inte mycket. Trött i kroppen är jag oxå. Mest irriterande är dock yrseln. Får lixom ingen bukt med den. Men, men jag ska inte klaga. Det kunde ju va värre fast det går inte att jobba när det är såhär...

Nej, jag har ingen riktig inspiration ikväll så jag avslutar nu...

Kram på er!!


"Varning"...

Tänkte "varna er" för 2 bra böcker. Börjar ni läsa dessa så finns risken att ni inte kan lägga dom ifrån er...



Jag köpte "Skumtimmen" av Johan Theorin i våras nån gång å började läsa men kom inte långt alls. När jag sen började höra att många runt mig läst den å tyckte om den så gav jag nu den en chans till å döm om min förvåning när jag blev helt tagen av den. Sen fick jag låna "Nattfåk" av en kompis å den var ju ännu bättre!!! Den läste jag ut jättefort.

Dessa böckerna utspelar sig på Öland. Båda handlar om "gamla sägner" kan man kanske säga. Man får följa saker som hänt förr i tiden samtidigt som man följer människor i nutid. Det är ett "tema" som jag gillar. Även om det är påhittade historier så tänker jag att "det kan ju ha varit så förr i tiden!??".

Så, jag kan varmt rekommendera dessa böcker!! Med en varning om att ni får svårt att lägga dom ifrån er... *ler*
Vi började veckan med att åka å träna direkt efter jobbet. Det gick riktigt tungt idag så jag undrar om det kan va en förkylning på G!??? Lingonsylt har jag oxå kokat ikväll. Känns skönt att det är gjort. Jag brukar koka sylten direkt å vi förvarar den nere i källaren. Detta för att vi inte har så mycket plats i frysen å det funkar superbra!!

Hoppas ni har fått en fin start på veckan!!??


Triss i "Utblommat"...

Nu kan man ju kanske tro att jag är nån "tankeläsare" men så är inte fallet. Jag råkade bara fota utblommade motiv alldeles nyligt. *ler*
Å, det kom ju väldigt lägligt då Veckans FototrissTema är just "Utblommat".
Här kommer min triss...






HÄR ser ni fler "Utblommade" Trissar!!!

 


En dag i lingonskogen...

Blir för mig så mycket mer än bara lingonplockning. Jag måste ju vila emellanåt för jag får för ont annars... Så bra då att jag tar med mig kameran!!
Några bilder från dagen...




Provade lite inställningar på kameran...


Här oxå...


Såhär fin var himlen när vi skulle rensa bären.

Vi fick ihop ca 90 liter lingon idag på fem personer å på ca 1,5 timmar!! Lite drygt 20 liter blir väl vårt. Så jag har det jag gör imorgon... Koka lingonsylt!! Fast kanske blir det inte allt på en dag!??
Nu sitter vi i soffan å softar, Marcus syster har bakat en äppelpaj som vi ska mumsa på nu. *ler*

Hoppas ni har en fin helg!!


"Show me yours and I´ll show you mine"...

Denna veckan är temat hos WTFDC, Höst. Vad är höst för mig!?? Det sammanfattas lättast såhär, med 2 bilder...



Lingon och svamp. Detta är "Svart trumpetsvamp" för den som inte visste det redan...

Titta in HÄR för att se fler HÖSTbilder!!!


Helg igen...

Äntligen helg!! Det har gått riktigt bra att jobba natt i veckan. Imorse "gick jag av natten", åkte hem å sov i 4 timmar. Oj, oj, vad det var jobbigt att vakna. Men jag hade tur för Marcus jobbade kväll i veckan så han var hemma och kunde väcka mig. Det var ju trevligare att vakna på så sätt. *ler*
Nu har vi hela helgen framför oss å vi åker iväg till Marcus föräldrar igen. Vi har inte gett upp vad gäller lingonplockningen utan hoppas på att hitta lite till, kanske även lite mer svamp!??



Vad ska ni hitta på denna helg??? Hoppas ni får en trevlig helg oavsett vad ni gör!!!

Macrot igen...

Men denna gången är det kanske inte typiska "Macrobilder"!??!


Är det någon av mina läsare som känner igen sig!??? *ler*




Kanske kan man få en kommentar av den eller dom som känner igen sig!???! *ler*

Idag har jag sovit riktigt gott. Jag tror att jag tog igen den sömn jag inte fått dom senaste dagarna!?? Känner mig nästan lite "mossig" i skallen. Men över lag så tycker jag att det går jättebra att jobba natt. Det blir inte så jättemycket gjort på kvällarna fast igårkväll hade jag en mycket välbehövlig "qualitytime" med en kompis. Tänk vad mycket det betyder att man tar sig tid att bara prata ibland!!??!! Att man glömmer alla "måsten" å bara umgås.

Ta hand om varann!!!


"Underbart är kort"...

Jag blev helt begeistrad i Camilla Läckbergs nya bok "Fyrvaktaren". Jag hade tänkt att jag skulle njuta av boken under en längre tid men det var ju nästan omöjligt att slita sig från boken, fick verkligen tvinga mig själv att göra annat. Vaknade idag å var tvungen att fortsätta läsa å läste tills jag var klar. Nu känns det tomt å jag ser verkligen fram emot nästa bok.
Jag gillar hur hon blandar gamla händelser med det som händer i nutid. Å sen att man fick veta hur det gick för alla efter "Sjöjungfruns" cliffhanger kändes oxå bra.


Jag kan varmt rekomendera denna boken!!!

Jag är hemma ensam ikväll. Ska ta och laga mat. Marcus jobbar kväll så han ville inte laga mat när jag sov, var rädd att väcka mig. Men all oro var obefogad, jag sov som en stock tills jag vaknade av att jag var superkissnödig. Jag gick upp å efter det kunde jag inte somna om, boken låg bredvid å lockade... *ler*
Spagetti å köttfärssås borde jag ju kunna slänga ihop.
Annars ska jag bara ta det lugnt ikväll, kanske blir det till att slummra en stund innan det är dax att åka å jobba!??

Vad gör ni en måndagkväll som denna???

Triss i "Siluett"...

Oj, oj, vad jag fick tänka till när jag såg att veckans Fototrisstema var "Siluett". Vi befann oss inte långt från vårat favvofotoställe så vi åkte dit å provade lite.
Här är mina försök till Siluettbilder...


Bilderna är fotade idag och det är Masugnen i Olofsfors som fått stå modell.

Helst skull jag ha velat vara där i solnedgången men den lyxen hade jag inte idag så det fick bli såhär.
Vad tycker ni, är det siluettbilder!???

HÄR kan ni se fler siluetter!!!


Besök bland lingonen...

Vi fick idag sällsap när vi skulle plocka bär. Några vänner å deras dotter följde med, å det blev ju riktigt trevligt att få surra lite...  Denna följde med i bärblockaren...


Lillskruttan fick ville ha den klättrandes på sin jacka...


En tusenfoting tror jag visst att det är!???

Vi fick inte tag i så mycket lingon som vi ville. Jag kunde inte plocka så mycket för jag fick ont i ryggen, tyvärr. Men vi fick ju umgås med våra vänner och förhoppningsvis så kommer vi oss ut fler helger framöver!??

Nu väntar en god middag å en lugn kväll framför tv:n. Imorgon ska jag på nåt skoj, nämligen, Nikon school!!! Något jag sett fram emot länge. Hoppas nu att jag får lära mig en massa som jag kan ha nytta av...

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!!


Macro...

Det är riktigt roligt att fota med macroobjektivet. Men usch vad irriterad jag blir när det blåser ute!!! Jag hann fota årets kanske sista maskros...


Innan gräsklipparn "åt upp den"... *ler*


Den här fina hittade jag på altanen i en kruka. Vet inte vad den heter!??

Regnet vräkte ner inatt så vi har avvaktat å hoppats på att det ska torka upp lite innan vi her oss ut å plockar lite lingon. Marcus har nog nån förkylning på G, han känner sig hängig med ont i kroppen. Men han tyckte att vi provar å far ut å ser hur länge han orkar. Hoppas verkligen att han inte blir sjuk. Ska ta och tvinga honom att dricka te med hounung!! Så ska det nog gå bra!???

Hoppas ni har en fin lördag!!!


Har du fotat ballongen???

Frågade Marcus när han kom hem på söndagkväll med andan i halsen. Nä, vaddå, vad pratar du om??? undrar jag. Han sliter åt sig min kamera (som är närmast till hands) å går ut på balkongen. Han fotar genom inglasningen med macrot som satt på, därav det något suddiga resultatet. Men jag gillar bilderna i alla fall...


Det var alltså en luftballong han pratade om!!! *ler*

Jag har nu en dag framför mig när jag är ledig. Jag ska göra lite mer müsli, ska åka förbi på Maxi å kolla om dom har kvar "Fyrvaktaren" som dom tydligen har bra pris på!!? Såg jag hos nån igårkväll. Sen blir det spinning å core innan vi åker iväg till Marcus föräldrar. Vi hoppas på att få plocka lingon imorgon, om vädret tillåter!!??

Hoppas ni får en trevlig helg!!!


Tävlar igen...

Denna gången är det Furnish.etc som har en tävling med Designonline.se...



Jag testar å ser om jag har lyckan med mig även denna gången. Vill du vara med så klicka på länken ovan!!

Min vinst...

Jag har fått flera frågor om min vinst hos Dahlarna förra veckan. Hur ser den ut?? Å framförallt, hur stor är den å är den lika fin i verkligheten som på bild!??? Vinsten kom från RoyalDesign.se å jag hade ett mail dagen efter vinsten presenterades (i fredags). I måndags skickades paketet och jag fick det igår förmiddag. Helt suverän service!!! Tycker det är så kul när det funkar bra så jag måste få skryta på dom lite. *ler*




Härligt högblank svart!! Passar perfekt bredvid tv:n!! *ler*

Jag blev så otroligt nöjd med skålen. Det ÄR finare i verkligheten än den är på bild!!! Lagom storlek för oss, vi har inte många skålar i den storleken. För tillfället får Marcus äpplen husera i den. Han älskar äpplen, själv får jag typ "magkatarr" om jag äter äpplen så jag får avstå. Men det går bra om dom är tillagade i typ en paj eller så...
För att ni ska få en hum om hur stor den är så kan jag berätta att det är svenska äpplen (alltså lite mindre i storleken).

Nä, nu har jag inte tid att sitta här. Vi ska äta middag å sen skynda iväg till Folkets Hus å lyssna på Mattias Klum. Det ska bli kul!!!

Sen kan jag ju nämna att jag har helg nu. Har bara jobbat några timmar i eftermiddag och tog ledigt ikväll för att kunna gå på föreläsningen. Det känns så skönt vill jag lova!!

Hoppas ni får en trevlig kväll!!!


Godis för "en god sak"...

"Rosa Rattar" är dom nya bildelarna av Ahlgrens Bilar. Dom säljs i en begränsad upplaga och 10% av överskottet går till Bröstcancerforskningen.


Jag köpte en påse som lördagsgodis i helgen å dom var riktigt goda.
Är det nån som har provat dom!???

Det bästa med hösten...

Är väl ändå fina soliga dagar som man får tillbringa ute i naturen!??? Vi får nu njuta av underbara höstdagar, solen strålar från en klarblå himmel, luften är frisk men inte riktigt kall. Jag njuter i fulla drag!!!


Den här svampen försökte gömma sig under mossan. Vi tyckte den såg rolig ut så Marcus la sig på marken å fotade.


När han lix låg på marken så fortsatte Marcus att fota. Lingon denna gången.

Förhoppningsvis har vi vädret med oss till helgen så vi kan åka och plocka lingon. Vi behöver fylla på lingonsyltförrådet som börjar sina. Nu håller jag tummarna för att det inte ska regna till helgen.

Tips till er som bor i Umeå!!!
Mattias Klum kommer till Folkets Hus på Torsdag kl 17.00. Det är gratis, du behöver bara gå till receptionen och hämta ut biljetter!!! Så skynda fynda!! Han är en riktigt duktig fotograf som håller i en föreläsning!! Jag vet ju att ni är några fotointresserade som tittar in här så detta är mitt heta tips för veckan!!

 


Triss i "Avlång"...

Temat i "Veckans Fototriss" är "Avlång". Vi har tillbringat hela dagen i svampskogen så mina bilder i veckans triss är alla tre "Skogens Avlånga"...


Avlångt "skägg"


Svart trumpetsvamp


Avlånga "skivor" har den Gula Kantarellen.

Vi hittade rejält med svamp idag, till vår stora lycka!!! Men pga av att vi misstog oss på vilken tid vi behövde va hemma ikväll så hann vi inte rensa. Men Marcus Mor var så snäll och erbjöd sig att rensa den och torka den åt oss. Tack snälla för hjälpen!!! Vi torkar all svamp å det funkar utmärkt.

HÄR hittar ni fler Avlånga bidrag!!!

 


Glad överraskning...

Tittade in hos härliga Dahlarna å då kom det ett glädjetjut från mig!!! Titta in HÄR så förstår ni varför!!! *ler*

Här är två av våra växter...





Jag gillar verkligen dom här utmärkande ROSA växterna. Tycker det är kul med nåt som "sticker ut".

Kram på er!!!

Bra eller onödig???

Vi har nog alla några hushållsmaskiner i skåpen!??? Vissa är bra och används ofta andra står bara å tar plats...

Denna äggkokare var jag väldigt skeptisk till men Marcus önskade sig en sån å fick den i födelsedagspresent. Häromdagen när vi skulle koka ägg så insåg jag att denna "onödiga" hjälpreda faktiskt är bra. Man får helt perfekt hårdkokta ägg med den. Annars brukar det bli lite som det vill. Så jag fick faktiskt ändra mig när det gäller äggkokaren. Nu är jag riktigt glad för den och väljer själv att använda den när jag ska koka ägg.

Hur är det med er, har ni nån "onödig sak" som ni faktiskt har nytta av???


Morotsbröd i långpanna...

När jag googlade för att få tips på bröd med mortötter i så hittade jag ett enkelt å mycket gott recept. Det finns HÄR.

För enkelhetens skull så får ni receptet här oxå...

Morotsbröd med honung i långpanna

5 dl mjölk
50g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla matskedar honung (jag tog 1 msk)
8-10 dl vetemjöl (jag tog fullkornsdinkel, rågsikt å vetemjöl special "på en höft")
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn (fiberhavregryn använder jag)

Åsså tog jag lite solroskärnor och krossat linfrö "på en höft".

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter.

Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår jäsa i  ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader.  Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna så får du en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar. Servera med smör, en god ost och gärna lite apelsinmarelad. Släng resten av bröden i frysen och ta bara fram det antal du tänker äta. Då håller de sig saftiga längre. Bon apetit!


Detta brödet är Marcus nya favorit. Det är enkelt att göra, bara lite klurigt när man ska kavla ut brödet för jag gjorde nog degen lite för "degig". Det är i alla fall helt klart värt att prova!!!

Lycka till!!

 


"Den trettonde historien"...

Imorse läste jag ut "Den trettonde historien". En myspysbok skulle jag kalla den. Det handlar om en kvinna som får i uppgift att skriva ner en författares "hemliga liv". Författaren är välkänd men har aldrig berättat om sitt liv förut så nu får vi veta vad som verkligen hänt. Eller???
Jag gillade boken. Trevlig läsning som omväxling till alla krimminalromaner jag normalt läster annars. Kan varmt rekomendera den...

Jag kan berätta för er att jag lyckades mota bort förkylningen denna gången. Jag har sovit mycket gott i veckan å nu är det dax för sista natten. Imorgon ska jag vända tillbaka dygnet så jag tänker inte sova nåt då. Ska hämta mamma på flyget på förmiddagen och lär hitta på saker så jag håller mig sysselsatt hela dagen. Det lär med andra ord bli en tidig kväll imorgon...

Vi håller oxå på att pyssla och organisera här hemma. Det går sakta men säkert framåt å ni ska få se hur det blir när det är klart.

Hoppas ni har det bra å att ni får sova gott inatt!!!


Ryggsäck...

Nu har jag införskaffat en ryggsäck som jag verkligen gillar. Har velat ha just den här en längre tid å när jag kom på att jag hade ett presentkort till "Sporthuset" så blev det ju lite billigare.
Vi tog en cykeltur ikväll i det fina vädret. Känner att jag ju behöver få lite sol på mig. En riktigt skön cykeltur var det dessutom.



Det har gått jättebra att jobba dessa 2 nätter hittills. Jag är riktigt pigg på natten och jag sover gott på dagen. Sovmasken funkade superbra. Så den kan jag rekomendera till den som är känslig när det är för ljust i sovrummet.
Nä, nu ska jag fortsätta pyssla lite här hemma...

Kram på er!!

RSS 2.0