Lediga dagar...

Vi har inte så mycket att göra på jobbet vilket medför att man går runt å väntar på att klockan ska gå... Alla som nån gång haft långtråkigt vet att klockan helt plötsligt sniglar sig fram å det är inge kul att tillbringa sån tid på jobbet. Hur som haver, jag tog med andra ord ledigt halva tisdagkvällen och onsdag och torsdagkväll.

Jag har haft det hur bra som helst!!! Igår bakade jag cupcakes innan jag for jag och tränade mitt på dagen, sen åkte jag för att hämta Kevin & Jasmin från fritids. När vi gick hemåt så sa dom att dom ville baka. Inte mig emot så vi tog helt sonika och gjorde kladdkaka.
När min bror kom hem så åt vi middag. Jasmin tittade på mig med sina stora blå ögon och bad mig så snällt att följa med när dom skulle på Ridskolan. Så jag följde med. Nu är det ju så att jag är extremt hästrädd så jag höll mig på behörigt avstånd. Kul var det i alla fall att få se dom med hästarna!!
Idag började jag dagen med att slänga ihop en bulldeg. Sen åkte jag å körde ett spinningpass. Kom hem å då var det lagomt att baka ut bullarna...

Nu är jag snart klar med bakningen. Har bara några grejer till som jag skulle vilja göra. Får se om jag hinner imorgon!??

Jag mår i alla fall oförskämt bra av sådana här dagar. Det känns så härligt när man kan fokusera på sig själv å bara göra saker man mår bra av. Känner i alla fall att det har varit välinvesterade dagar. Nu gäller det att ladda inför helgen som har en massa roliga saker på schemat.

# Mamma kommer imorgonkväll för att fira Jasmin i helgen.
# Innebandymatch för Kevin på lördag å där ska vi va å hejja på honom.
# Söndag är den stora dagen när "Minis" fyller 7 år!!!
(Jag får ofta frågan om det inte är dax att sluta kalla Jasmin för "Minis" nu när hon är 7 år!?? Anledningen till att jag kallar henne "Minis" är att hon kallade sig själv för "Miin" innan hon kunde prata, på så sätt så blev det "Miinis") Det har alltså inget med att hon är yngst att göra. *ler*

Hoppas ni får en fin kväll!!!

 


Oj, oj...

Skam den som ger sig... Har suttit å knåpat för att få ihop en ny header å det var inte det lättaste vill jag lova. Minnet är inte det bästa. Tänkte innan jag började att det där gjorde jag ju i våras utan problem. Ja, men det var då å nu när jag väl ska till att ändra i stilmallen så kommer jag ju inte ihåg något alls, typ. Jag hittar vart jag ska lägga in bilden, MEN, vart hittar jag "namnet" på bilden!!???
Som sagt, jag gav mig inte så nu har jag en ny header för ett tag... Måste ju tydligen byta lite oftare så att jag kommer ihåg mellan gångerna...

Surdegsbrödet blev jättegott. MEN, det blev väldigt platt å livlöst. Måste he mig iväg på jobbet snart å jag sitter här i morgonrock, därav ingen bild. Sen är brödet inte så mycket att se heller. Jag får nog ta å prova flera olika recept å öva, öva, öva innan jag kommer på grejen med surdegsbröd!??!

Hoppas ni har en fin dag!!

Surdegsbröd...

Här provar jag nytt ikväll. Äntligen har surdegen fått växa till sig. Som Marcus har väntat!! Han har frågat i flera dagar när det blir nåt bröd!!??? Det tog sin lilla tid vill jag lova, 5 dagar har jag pysslat om surdegen så nu återstår bara att se om själva bröddegen tar sig!???
Jag tänkte att den skulle få stå å jäsa över natten så det blir spännande att se imorgonbitti hur det ser ut!!

Provade även Saras tips om "Funktionsmakron" i Photoshop. Det var lite klurigt att hitta när jag sparat det i datorn men skam den som ger sig... Nu har jag min första bild med rundade hörn!!! Å ni lär få se fler!?!!

Återkommer när jag vet hur det gått med brödet...


Ibland slår drömmar in...

Firmafesten igår var väl lite sisådär. Jag har varit på trevligare tillställningar om jag säger så... Middagen var supergod å jag hade trevligt sällskap vid bordet så där finns det inget att klaga på. Men efter middagen så blev det lite avslaget. Då kommer Karin med förslaget att vi ska åka på Schlagerklubben. Jag var inte direkt nödbedd för jag visste ju om att mina stora ungdomsidoler skulle uppträda där under kvällen... Jag hade deppat för att jag ännu en gång skulle gå miste om att se dom. Förra gången dom var här så skulle vi åka till Thailand dan efter å när dom hade sin storhetstid så blev det heller aldrig av att jag fick se dom... Därför var det extra roligt igårkväll när jag fick möjlighet att stå på första parkett å digga loss...


Linslus...

Ja, inte är det lätt att fota med lilla kompaktkameran nu när jag är så van med systemkameran. Jag blir ju lite irriterad när den tar så lång tid på sig mellan bilderna. Men, men, dessa 2 får ni se i alla fall.
Vi har en lugn mysdag idag. Grått å trisst ute så det känns som en dag i soffan med film å tända ljus funkar fint såhär dagen efter kvällen före. *ler*

Kram på er!!!


Boktips x 2...

Har 2 böcker jag vill tipsa er om. Den första gillar jag skarpt medans den andra inte var så bra...


"En flicka som kallas Alice" handlar om en småstad i Washington state där det dyker upp en "förvildad" liten flicka. Man misstänker att hon levt i skogen. En psykolog som växt upp i staden tar flickan till sig å ska försöka hjälpa henne tillbaka till att kunna leva bland människor igen. Har hon nånsin levt med människor, eller???
Boken är riktigt intressant. Man får följa flickans tankar och även människorna runt henne. Jag blev helt betagen i boken å hade svårt att släppa den.
Den rekommenderar jag varmt!!!


"Vinterstaden". Ja, vad ska jag säga om denna!?? En liten kille vars mor kommer från Thailand hittas död utanför huset där han bor. Vem kan vilja döda en liten kille?? Finns det rasistiska motiv?? Polisen står handfallen å vet inte vart dom ska börja leta...
Jag tycker boken var lite seg. Det var liksom inget nytt, har läst liknande historier förr. Som vanligt utspelar sig böckerna på Island och det är ja, lite samma sak hela tiden... Inte en av dom bättre böckerna av denna författare.

Jag lånade båda på biblioteket. Tycker det är bra att man numera kan låna även pocketböcker på bibblan.
Idag när vi varit på stan för att köpa julklapp till Kevin så slank vi in dit och jag lånade även denna gången pocketböcker som jag velat läsa men inte köpt. Det är ett riktigt bra "Spara pengar-tips". Låna böcker på Bibblan!!! *Ler*

Nä, nu är det dax för oss att göra oss i ordning inför kvällens roligheter... Firmafest! Alltid lika intressant att få se vad det händer för roligt!?!! God mat hoppas vi på dessutom!!

Önskar er en fortsatt fin helg!!!

En trevlig överraskning...

Fick jag idag när jag kom hem från jobbet. Jag for å körde ett spinningpass innan jag åkte hem. Det känns så skönt att börja helgen med en "genomkörare". Sen kan man "slappna av" å njuta av helgen. *ler*
Jo, överraskningen ja. Ni kan väl se framför er att jag kommer hem, trött, svettig å allmänt less. Öppnar dörren kliver in, å ser min älskade sambo stå i köket å förbereder middagen. Ser ni det framför er!??
Jag tar å duschar å sen är det bara att sätta sig till bords å bli serverad, entrecote med ungsbakade rotsaker och en trattkantarellsås åsså ett glas rött. Mumsfillibabba!!
Känner mig nästan bortskämd, bara nästan!!!

Får se hur länge jag orkar va vaken ikväll!?? Är riktigt trött efter denna "dagvecka". Men vi tänker se Idol å sen får jag väl gå å knyta mig så jag orkar med morgondagen å framför allt kvällen imorgon... Imorgon är det nämligen dax för "firmafest"!!!

Önskar er en riktigt trevlig helg!!!


En award har jag fått...

[award+2.bmp]
Av "Life of a Hero"!!!

En utmaning följer med och det är att man ska berätta 7 saker om sig själv
och sen skicka vidare till 7 andra...

Sju saker om mig...

1. Jag har riktigt dåligt morgonhumör. Skämta eller reta mig inte före frukost för då blir jag på dåligt humör och det kan sitta i hela dagen!!!

2. Jag gillar inte att laga mat till vardags. Som tur är så har jag en sambo som tycker det är roligt så han står för den mesta matlagningen.

3. Jag var au-pair i San Antonio, Texas. Tog hand om tvillingflickor på 3,5 år. Det är en stad som jag gärna åker tillbaka till nån dag. När jag var där så drömde jag om att få gå längs "the riverwalk" med "the man of my life"... Marcus vet om den drömen så vi får se om den blir uppfylld!???

4. Jag är född och uppvuxen på Mariehem i Umeå.

5. Jag är en riktig "godisgris" å kan äta nästan hur mycket smågodis som helst... Men numera bara på helgen.

6. Jag äger ingen symaskin utan måste låna av en vän när det ska till att sys nya gardiner.

7. Jag älskar tulpaner!!! Såg att det redan fanns på ica idag när jag var där!! Men jag motstod frestelsen, för dom var svindyra, 80kr!!!

Ja, det var 7 saker om mig. Hur svårt som helst att komma på vad jag skulle skriva. Åsså nu till dom sju som jag vill skicka vidare till...

Milla på Österlen
Saravillfara
Hemmabloggaren

Proforma
Dahlarna
EDSmamman
Inspirera


Avslutar med att tacka för tipsen jag fick på frågan i förra inlägget. Här kommer mitt första försök i PS...



Hoppas ni får en fin kväll!! Själv ska jag iväg till en arbetskompis för en fika...


"Sepia"...

Jag gillar bilder i "Sepia" men har inte lyckats komma på hur man får bilderna så i Photoshop. Tack vare gulliga Bella så fick jag tips om "Picasa 3". Det var väldigt lätt att få till bilden men sen fick jag föra över den i PS å göra ramen. Skulle gärna vilja kunna göra allt i PS.

Finns det någon därute som kan berätta för mig hur man gör??? Isåfall skulle jag bli superglad!!!

Har varit mycket trött denna veckan efter bara en timmes sömn natten mot måndag. Igårkväll somnade jag innan klockan 21!! Planerar en tidig kväll ikväll oxå så kanske jag kan va pigg innan veckan är slut!???

Kram på er!!!


Triss i "Rost"...

Har flera rostiga bilder på lager. Fotade dom förra helgen på "Skogsmuseet i Lycksele". Där finns det en massa ROST... Som är veckans tema i Fototrissen. Här kommer mina tre rostiga bidrag...






(Bilderna är tagna med min "Canon Ixus 80")

Jag är den första att erkänna att jag nog inte skulle ha gått till just Skogsmuseet själv. Därför var det ju kul att vi fick följa med. Alla tyckte det var intressant å jag gillade att få lite nya objekt att fota... *ler*

HÄR hittar ni fler bidrag i Veckans tema ROST!!!


"Hytta Linda" i Olofsfors...

Nu har äntligen Linda Baudin slagit upp portarna till sin egen "Hytta Linda" i Olofsfors. Idag var det invigning och vi åkte såklart förbi å tittade. Oj, vad mycket fint hon gör. Sen är hon ju gift med Smeden Mattias Baudin och deras gemensamma verk är helt oslagbara... Så har ni vägarna förbi så har ni nu ännu en anledning att stanna till!!!
Jag tog inga bilder därinne utan ni får själva åka dit för att uppleva både smedjan och hyttan... *ler*

MEN, jag kan ju inte låta bli att fota när jag är i Olofsfors så här kommer några bilder som jag tagit under dagen och sen "lekt" lite med...











Vi hade en riktigt mysig kväll med Jasmin igår. Hon är så go å det var ju supermysigt imorse när hon väckte mig å vi låg å gosade ett tag innan vi klev upp!!!

Idag är det dax för oss att byta till vinterdäck på bilen. Marcus fixar det medans jag sitter inomhus i värmen å leker med bilder. Ganska bra uppdelning tycker jag!! *ler* Trött är jag så det förslår men jag har gett mig den på att va vaken hela dagen å försöka gå isäng i tid istället. Då kanske jag är mer "människa" imorgon!?? Får se om det går bättre denna gången med dyngsomställningen!??

Kram på er!!




Fotobok...

Vi beställde en fotobok med sommarens bilder från Fuji direkt å den kom i brevlådan igår...


Klippte ihop några bilder från den.

Vi blev glatt överraskade. Toppenkvallité!!! Tjocka blad å högklassig färg!!! Jämfört med den förra vi beställde från "Myphotobook" så är detta total utklassning.
Med Fuji direkt så är det enklare att komponera boken, många fler möjligheter till utformning osv. Nästan så det är för mycket att välja på!?? Men hellre det än dom lite tråkiga layouter som det var på förra boken.
Vi kommer absolut beställa fler böcker härifrån!!!

Gick av natten nu på morgonen. Hade sån energi att jag torkade fönstren i 2 rum, tack o lov att det var uppehåll i regnandet just då!! Plockat undan å fixat lite inför helgen har jag oxå gjort. Men nu börjar jag bli lite sömnig så jag ska ta å sova lite innan helgen börjar på allvar. Ska till frissan i eftermiddag å sen så åker jag å hämtar Jasmin som ska sova över här inatt. Jag lovade ju henne tidigare i sommar att hon oxå skulle få sova över här som Kevin gjorde. Nu äntligen så blir det av!!! Det ska bli så roligt att få "rå om henne" själv. Får se om hon vill baka lite inför hennes kalas!???

Önskar er en trevlig helg!!!


"Morgonstund har guld i mun"...

Imorse när jag kom hem så kunde jag inte hålla mig från att fota. Detta är vad jag såg genom köksfönstret...










Bilderna är helt oredigerade färgmässigt. Har bara lagt till ramen.

Fotade faktiskt medans jag borstade tänderna. Blev lixom alldeles lyrisk när jag började fota... Sen gick jag å la mig med ett leende på läpparna. Jag fullkomligt älskar soluppgångar å solnedgånar. Oftast så blir det ju att jag fotar nedgångarna för jag är inte ofta uppe så tidigt.

Ikväll var vi bortbjudna på middag hos Marcus kusin m sambo. Det är ju så lyxigt att bli bjuden på middag mitt i veckan!!! Go mat å gott fika fick vi. Tack så jättemycket!! 
 Det blev en bra "grund" att stå sig på när jag nu laddar inför sista natten för denna veckan.


Maria i köket...

Idag släpptes jag loss i köket. Förra veckan var det någon som åt en tomat å mozzarellapaj (en sån där köpt) till middag. Jag kollade vad den innehöll å sa till dom att "en sån borde man kunna göra själv"!??
Sagt å gjort, idag så gjorde jag en egen variant. Tittade runt bland olika recept å gjorde sen min alldeles egna...
Vi gillade den så vi lär göra den fler gånger!



Tomat & mozzarellapaj a´la Maria

Pajdeg:
125g smör
2 dl grahamsmjöl
1 3/4 dl fullkornsvetemjöl
lite krossat linfrö
0,5 dl iskallt vatten

Fyllning:
ca 100 strimlad rökt skinka
1 paket mozzarella
färsk basilika (efter tycke å smak, går även bra med fryst)
färsk spenat (ca 3/4 av påsen, resten till salladen)
2 skivade tomater (så det täcker pajen)

Äggstanning:
5 ägg
2 dl cream fraishe
2 dl mjölk
salt & peppar

Blanda ihop pajdegen i en matberedare. Platta ut degen i pajformen å förgrädda i ca 10 min i 200 grader.
Gör i ordining fyllningen. Lägg först i Mozzarellan, sen skinka, basilika, spenat å sist skivad tomat. Blanda äggstanningen å häll över. Grädda i 30-40 minuter.
Njut med en god sallad.
Lycka till!!

Berätta gärna vad ni tycker om ni provar.

Uppdaterat: Jag glömde ju skriva att jag strödde över lite fetaost oxå. Ovanpå allt innan pajen åkte in i ugnen!!!


Tre-rätters...



En riktigt smarrig tre-rätters väntade oss efter showen med Jill Johnson. Vi åt å surrade å hade riktigt supertrevligt. Å ni kan ju gissa om man var mätt efteråt!!??!! Det var ju sådär gott att man bara fortsätter äta fast man redan är mätt å belåten...
På söndagen väntade en härlig hotellfrukost. Solen sken så Lycksele visade sig från sin bästa sida för oss. Vi var alla nöjda å belåtna efter en trevlig helg tillsammans.
Tack alla för en superduperhelg!! Å speciellt Tack till dig Lennart!!! Nu kan jag ju kanske få avslöja!???
Stort Grattis igen!!! *ler*



Efter en sådan middag så behövde vi få lite frisk (å väldigt kall) luft innan vi gick å la oss. Var bara tvungen att fota den fina vyn som mötte oss. (Det är taget med min lilla Canon Ixus).

Kram på er!!!

Säger bara ett ord... Wow!!!

En av alla Lördagens höjdpunkter var showen med sångerskan med stort S...






Jill Johnson

Showen var riktigt proffsig!!! Å vi satt å njöt i en dryg timme. Jösses så denna kvinna kan sjunga!!! Helt super var det. Sen så förundras jag över hur vacker hon är...
Vi var riktigt supernöjda med showen å sen blev vi ju inte kvällen sämre heller när vi satte oss till bords... Men det får ni veta allt om senare...




Triss i "Så här ser det ut där jag är idag", del 5...

Vi har haft en underbar helg som jag berättar mer om i ett senare inlägg. Har i alla fall varit i "Lapp-Stockholm" a.k.a Lycksele... Det är ganska kul att det kan skilja så mycket i hur långt hösten kommit. Blev lixom helt tagen av detta fenomen... Tycker att det passar bra i Veckans Fototriss...







Snö och is!!!

Här kan ni se hur hösten ser ut på andra ställen...

 

 

 


Favorit...

Vi har väl alla våra favoritsaker hemma!?? En av mina favoriter som jag gillar för dess enkelhet är denna...







Jag trivs så bra med denna "lilla lykta" så nu har den fått flytta in till vardagsrummet så jag ser den varje dag.

Äntligen helg!! Det har varit en jobbig vecka på jobbet å efter sånna så är det ju extra skönt med helg. *ler* Speciellt en sån helg som vi har framför oss. Ikväll ska jag ut å äta middag med en gammal god vän. Självklart blir det ju Gandhi. Nån som trodde nåt annat!??? Marcus ska oxå ut på galej med några arbetskompisar.

Imorgonbitti åker vi iväg till "hemlig ort". En släkting till Marcus fyller år så hela familjen rymmer med "jubilaren" (säger man så???). Jag brättar sen vad vi varit ute på för galej så ni får hålla er till tåls till på söndag. För är det "hemligt" så är det ju, eller hur!?? Vi ser i alla fall fram emot möjligheten att få umgås med hela stora familjen.

Innan allt roliga drar igång så ska vi iväg å köra ett "funktionell träning"-pass. Måste oxå åka förbi och hämta ut "Årets BlossaGlögg" som jag förbeställt.

Önskar er en riktig Trevlig Helg!!!


Raggmunkar???



Det är dagens fråga!! Marcus har provat ännu ett recept, denna gången Leif Mannerströms. Han blir så sur när det inte funkar som han vill. Så om ni har nåt bra recept eller kanske nåt trick ni tar till för att få dom bra så får ni gärna berätta... Det skulle underlätta "husfriden". *ler*

Efter en riktig höststorm med regn å rusk så skiner nu solen igen. Riktigt trevligt är det. Lite skillnad mot inatt när vi cyklade hem från jobbet i spöregn å blåst.
Tycker det är lite jobbigt nu på hösten, det är så svårt att klä sig rätt. När jag cyklar på jobbet så är det relativt varmt men sen på kvällen så är det svinkallt. Å igår när jag tog det säkra kortet att klä mig med vinterjacka å överdragsbyxor efter att ha frysit kvällen innan, ja, då regnar det å är flera plusgrader... Det är nästan så man ger upp... Får se hur det går idag!???


Älven a´la Marcus...

Ja, som ni säkert förstår så var jag inte ensam å fotade i lördags. Marcus var såklart med så jag tänkte att ni skulle få se några av hans bilder... Jag fotade ju med Makrot å han fotade med 17-50. Båda är Tamronobjektiv.






(Jag står för lite redigering av bilderna)

Tycker att bilderna är sååå fina!!! Vi har oxå märkt att vi fotar på olika sätt, det är kul för det är ju som så att det är roligt när man hittar "sin egen stil". Läste i "Digitalfoto", en fototidning, där 50 fotografer lämnade tips på hur man ska fota, det man kan se är att alla tycker olika, vissa tyckte tvärtom. Enligt nån så skulle man ALLTID ha stativ å enligt en annan så blir man mer fri utan stativ så det var att föredra. Slutsatsen av den artikeln är att man som fotograf ska göra som man känner själv å för att veta vad man vill så är det bara att öva, öva åsså öva lite till...

Min lilla "undersökning" i förra inlägget blev intressant. Vi pratade innan om att den andra bilden med skärpan på huset nog skulle bli den som gillades mest. Men döm om vår förvåning när det blev helt jämt. Det var 8 som tyckte till och av dom 8 så gillade 4 den övre bilden å 4 den nedre. Av detta kan vi ju lära att ja, det där som det brukar säga att "skönheten ligger i betraktarens öga". *ler*
När jag fotade så tänkte jag bara på att huset skulle va i förgrunden men sen så fokuserade kameran själv på bakgrunden en gång å då "såg jag en annan bild" som jag faktiskt gillade lite mer... Så kan det gå, man vet inte alltid vad man kommer hem med för bilder.

Har varit till Naprapaten idag å det verkar som att det är ryggen/nacken som är anledningen till yrseln!?? Det satt stenhårt fast så det måste bli en till behandling för det gick inte att få loss allt. Det känns i alla fall lite "lättare" nu efter behandlingen.


Samma men ändå inte...

Här får ni se två bilder som är tagna vid samma tillfälle men dom är ändå olika. Vilken gillar ni å framförallt, VARFÖR!???

Ni är flera som har frågat hur det är med min yrsel, tack snälla för att ni bryr er!! Yseln är kvar om än i mindre tappning nu. Jag lär åka på jobbet idag för att se hur det går. Troligast så är det en släng av migränyrsel jag åkt på. Alla detaljer stämmer in på det. Pratade med sjukvårdsrådgivningen å där sa man att det inte är något allvarligt i alla fall, bara obehagligt.

Vilken kontrast i vädret det är nuförtiden. Igår var det regn å rusk å idag skiner solen från en klarblå himmel. Behöver jag säga att jag gillar vädret idag mycket bättre!?? *ler*


Triss i "Inspirationskälla"...

Oj, oj, nu börjar jag tro att jag är "synsk"!?? Vi åkte till älven idag för att fota å det passar ju utmärkt nu när veckans tema i Fototrissen är "inspirationskälla". För det är just det som naturen är för mig, å speciellt nu på hösten!!! *ler*





Som vanligt så tittar ni HÄR för fler "inspriationskällor"!!!

 


Tävlar om en Canvastavla...

Gör jag hos fina Simplicity.



Önskefoto sponsrar tävlingen där man kan vinna en Canvastavla (50x70cm) med eget motiv.

Vill du vara med å tävla!?? Klicka då på bilden så kommer du till tävlingen. Annars så kan du ju hålla tummarna för mig. Har en massa bilder som skulle kunna göra sig på Canvas...

"Show me yours and I´ll show you mine"...

Denna vecka är temat: "I spy with my little eye". Vi ska visa vad vi ser just nu. Något vi ser varje dag osv...
Idag var vi vid älven å det är ett ställe som jag ÄLSKAR!!! Skulle önska att det var min väg till jobbet varje dag men så är inte fallet pga att det ligger på "fel sida" av staden. Så det blir en önskan med mina bilder, en önskan om att ha en sådan här vacker väg att färdas på varje dag...


En härlig höstväg längs älven... Vad döljer sig bakom kröken???

Titta in HÄR hos WTFDC så finner ni fler bidrag...

RSS 2.0