Mulet idag...

tulpaner

Det har varit en gråmulen dag med snöblandat regn idag. Känner verkligen skillnad i humör och ork beroende på vad det är för väder. Idag har jag inte haft någon som helst lust att göra något medans igår när solen sken så hade jag ork och lust att hitta på en massa saker.

Tänkte att en liten bild på några tulpaner kan muntra upp en grå dag som denna!?

Fick idag veta att mina älskade brorsbarn har varit och åkt slalom för första gången!!! Tänk vad dom har tur som får lära sig i tid. Själv är jag ju höjdrädd och tycker det är jobbigt att åka slalom när man ser hur det "stupar brant". Är övertygad om att jag kommer att slå mig fördärvad men när jag väl åker så har det jag fasat för aldrig hänt... Fast det får nog bli att vänta till nästa säsong innan det blir åka av för mig..

Ha en fortsatt trevlig helg!!

Uppdaterat: Har lekt lite med layouten ikväll. Skulle vara kul att få veta vad ni tycker!!?? Fler ändringar blir det graranterat framöver...

Utmanad...

Oj, oj, har blivit utmanad av Julia att visa något jag tycker om här hemma och något jag tycker mindre om...

kökshylla

Just nu gillar jag dessa nya Te + kaffe burkar jag införskaffade idag. Gillar dom skarpt!! Finns på Mique för 99kr/st.
Har sökt länge efter något liknande men inte hittat några jag gillar så idag känns det extra kul!! Ja, sen gillar jag ju Leila, hon är min favvo just nu. Fick denna bok i julklapp nu senast och den är välanvänd...

Det jag inte tycker om hemma hos oss nu är våran sovrumsdörr!!! Den ska plockas bort så det blir lite luftigare, använder heller aldrig dörren till det den är till för, bara hänga kläder på och den är ju såå ful!!!

sovrumsdörren

Ja, solen skiner idag och vi åker iväg till Marcus föräldrar alldeles strax så därför skickar jag inte vidare utmaningen, hinner inte fixa mer med inlägget idag...

Hoppas ni får en underbar helg!! Det tänker jag försöka ha! Kram på er!!!!

Mumsfillibabba...

banankaka

Fick ett ryck idag (läs torsdag) å bakade en banankaka som jag överraskade med på jobbet. Gjorde som jag brukar, kollade in Leilas recept och hittade detta. Den var superenkel och supersnabb att göra, dessutom fick den med beröm godkänt av arbetskamraterna!!! Den blev jättesaftig så den kommer jag att göra fler gånger.

Sen vill jag göra er uppmärksam på att Blogg.se kommer att uppdatera och byta ut sina system. Detta sker kvällen/natten mot lördag denna vecka och då kommer det inte gå att kommentera eller lägga in nya inlägg. Vill berätta det så ni inte blir frustrerade om det inte fungerar...

Man ska aldrig sluta förvånas...

ljus


Jag har gjort nåt idag som jag aldrig trodde om mig själv... Jag var på nyinvigningen av Rusta!!! Trängdes med en massa "tokar". Varför blir folk som tokiga när det annonseras att det är "billiga" grejer????? Att vuxna männinskor tror att dom kommer fram fortare för att dom trängs??? Ja, det övergår mitt förstånd. Men jag var oxå där och tänkte att det skulle va nåt att köpa och vad blev det..? Jo, några ljus!!!

Sen bar det vidare till Willys där dom hade Gainomax 3 för 30kr, billigt!! Köpte på mig 12 st, perfekt efter träningen så man slipper bli "överhungrig" innan man kommer hem å får äta. Och jo, ljus hade dom där oxå bara billigare än på Rusta! Så det blev några ljus till.


Det är bara att inse att man blir lurad av alla annonser så blir det kanske lättare!? Men det känns kul att ha fyllt på ljusförrådet i alla fall. "Nu när det börjar bli ljusare på kvällarna" som min käre sambo uttryckte sig... Ja, men ljus är ju alltid mysigt, tycker jag.
Fick i alla fall beröm när jag kom hem för jag köpte inge godis eller andra onödiga saker. Hi, hi, alltid något va???

Nu gäller det att ladda inför sista arbetspasset för veckan. Känns skönt med ledig fredag imorgon!! Hoppas ni får en bra dag!!


Boknördstest...


Kunde ju inte låta bli att kolla om jag är en boknörd på riktigt! Å det är jag ju inte riktigt så mycke som andra kanske tycker, om man ska tro på detta... Ta och testa dig själv!!!

Jag såg denna test på Johannas blogg, kul att prova.

Men nu är det dax att krypa till kojs så jag hinner läsa lite innan ögonen faller igen... Hi,hi

Är ledsen idag...

ljus i mossa

Fick idag veta att min goda vän Cierra Yates (Booth) gick bort i söndags. Cierra var en god vän som jag lärde känna och älska när jag var i Minnesota. Hon var min "inspiration" under tiden därborta. Man tror att hon dog av en brain annurism, man vet inte. Hon var gravid i vecka 28 och man kunde rädda sonen och han mår bra. Begraving är på fredag 28 Mars i Red Bluff, Californinen.

Det känns tungt idag. Har tänkt mycke senaste tiden att vi måste ta hand om varann NU, då vi inte vet hur mycke tid vi har tillsammans. Det är lite förmycke tråkiga händelser som jag vet av just nu och som drabbar nära vänner och det känns otroligt ledsamt. Detta lilla ljus är för er alla som har det jobbigt nu. Jag vill att ni ska veta att jag tänker på er och att jag finns här, om ni vill!!!

Kramar, Maria

Nostalgitripp & ny bok...

På samma dag! Jo, jag kom in i köket där Mr håller på med att fixa potatiskaka och sallad till kvällens middag. Vi har gjort "Tjälknul" för 1:a gången å det ska bli spännande att se hur det blev!? Hur som helst så är radion på och jag får höra något välbekant. "Beautiful ones" med Suede från "coming up" skivan...

suede

Snabbt fixade jag fram skivan å lyssnade å hamnade i tanktarna tillbaka på "Vattenfestivalen", kan det ha varit 1996?? Det var då jag "upptäckte" detta härliga band. Hittade 2 exemplar av skivan här hemma så vi har lite samma musiksmak oxå!! Dock inte när det gäller "hårdrock"!

Vi har haft en riktig slöardag idag. Mr är på bättringsvägen och jag blev bara fast i boken som jag var påväg att läsa ut "Smärtans hus", gillar hur Nesbo lägger upp böckerna. Man tror att nu är fallet löst men det är alltid nån typ av "tvist" som gör att man bara måste läsa klart!! Sagt å gjort, boken är avslutad och efter det så var det inte tal om att vilja göra annat än att fortsätta slöa... Plockade fram nästa bok bara för att upptäcka att jag missade förra gången att jag ju inte har läst 1:a boken!!! Så nu blir det till att hoppa tillbaka i tiden, Harry Hole´s tid. Ska bli kul att läsa den 1:a boken som Jo Nesbo skrev, "Fladdermusmannen"...

fladdermusmannen

Denna bok utspelar sig till stor del i Sydney, Australien. Vi skulle vilja åka till landet "down under" så jag får väl se boken som lite "research"! Ska bli kul att ge sig i kast med en ny bok!!!

Men imorgon är det inte till att va en "soffpotatis", imorgon är det tillbaka till vardagen. Hua, men än är det några timmar kvar av ledigheten... Jobbar ju eftermiddag imorgon så det blir lite "extra" ledigt, inte mig emot!!

(Tog en paus för att äta) Maten smakade UTMÄRKT!!! Det blir till att göra fler gånger.

Hoppas ni haft en fin påskhelg!!

Påskdagen...

Dessa spinningskor ska hjälpa mig att komma iform...

spinningskorna

Det som skiljer spinningskor från andra gympaskor är att dom har hårdare sula och dom har clips under sulan...

Tänkte sammanfatta veckans träning...
2 pass spinning
1 pass bodypump
2 långpromenader i solen


Det var verkligen ett härligt vårväder ute idag med strålande sol. Den ville dock gömma sig bakom några moln emellanåt. Men som vanligt så blåste det KALLT. Man blir verkligen lurad den här tiden på året, det ser så varmt ut när solen skiner men oj, vad vinden kan kyla av en.
Vi tog en promenad längs älven och i sluttningen ner mot älven var jag säker på att få se nån liten tussilago eller nåt annat vårtecken. Gick med blicken fäst mot marken men ingen tillstymmelse till vårblomma! Så bilder på vårblommor får vänta ett tag...
Frusen känner jag mig fortfarande, ska se om vi inte kan tända en mysig brasa ikväll!?

Hoppas ni har en forstatt fin helg!!!


En speciell dag...

millavas m tulpaner

Med dom här blommorna så vill jag gratulera min bror och hans fru på deras 5-åriga bröllopsdag!!!

Den 22 Mars 2003 så bjöd dom in familj och vänner till Lillans dop och överraskade majoriteten med att skrida in i kyrkan till "bröllopsmarchen". Det var många roliga miner vill jag lova. Undertecknad hade fått veta i förväg då jag blev tillfrågad att fixa lite till fikat. Kommer heller aldrig att glömma resan till Vännäsby med bröllopstårtan i en låda i baksätet på bilen... Mamma höll i för brinnande livet. Detta var under tiden dom höll på att bygga om Vännäsvägen så det var guppigt värre MEN mot alla odds så lyckades vi och kan understryka att det var en resa som vi aldrig glömmer.

Så, GRATTIS käre bror och svägerska! Hoppas ni har ett underbart firande där ni är!!!

Gul lördag...

gulfisk1

Sista dagen på Nillas färgtemavecka och visst, påsk är det men jag hittade den här påskgula fisken bland våra Thailandsbilder. Marcus var ju och dök när vi var i Phuket och den här bilden fick han med sig + många andra fina fiskar och hajar och annat... Han dök med Scandinavian Scuuba doo, dom var bra för dom har sin egen dykbåt och det är tydligen inte så vanligt där.
Visst är det en läcker "påskfisk"????
Här kommer en till....
gulfisk2

Mycket ful fisk, tycker jag men ja, ändå "gullig" på nåt sätt... 

gulaktig fisk

Den här är väl oxå "fulsnygg"!?? Lite mindre gul, men ändå.

Nej, nu ska vi he oss ner på stan en stund. Mr är  ju hängig idag oxå så det blir nog bara en liten sväng... Jag tänkte att vi ska va duktiga och kolla presenter i tid i år. Jag undrar varför man alltid ska va ute i sista stund när nån fyller år eller med julklappar??? Det kommer ju inte som nån "nyhet"!! Eller hur!?? Ska se hur länge det håller i sig, detta att vara ute i tid??

Hoppas ni får en härlig påskafton!!

Uppfyllt mål...

Oj, vilken härlig promenad det var... Solen sken och jag lyssnade på "Flickan under gatan" på MP3:n, kan det bli bättre?? Dessutom hade dom mina favvogodisar på Godishuset. Såhär ser dom ut...

påskägg

Så målet med promenaden blev uppfyllt. Tankar som jag hade förut kommer tillbaka, jag har ju varit duktig och tränat och promenerat så då kan jag "belöna" mig med godis. Men NEJ. Jag köper godis idag för att jag vill och jag tycker att det är såå gott, nån gång ibland. Det är en stooor skillnad mot förr om åren när jag åt godis varje dag.

Fågelägg kallas dessa godbitar på Godishuset, i USA där jag först smakade dom hette dom "Cadburryeggs". Kan rekomedera er att prova!
Nu ska jag till mormor och äta MEMMA med henne. Det är en finsk påskefterrätt som man äter med lite grädde och socker. Riktigt gott tycker jag men det är inte så många i min omgivning som tycker detsamma.

Önskar er en fortsatt trevlig dag!!


(Svart) långfredag...

Jag har varit på jakt efter en svart större vas en längre tid och döm om min förvåning när jag sprang på den här vasen på rea på Duka på Strömpilen... 70% rabatt, tack så mycket, den tar jag!! Den fick invigas med årets påskris och det passar ju bra tycker jag...

svart vas m påskris

Vilken början på påskhelgen! Marcus vaknar med ont i halsen och förkylningssymtom. Ställde till och med in Is SM tävlingen i Sikeå idag. En "svart" dag kan man tycka. Men jag tror inte att det var sån "svart" som Nilla tänkte på när dagen fick färgen Svart!

Men Solen skiner från en klarblå himmel så själv tänker jag he mig ut på en långpromenad och det blir nog en sväng förbi Godishuset för att kolla om dom har mina favoritpåskgodisar "Cadburryägg" (tror jag att det stavas). Hoppas ni får en härlig långfredag!!!

Rosa (skär) torsdag

Oj, vad svårt det var att hitta något rosa till denna färgtema torsdag!!! Sprang runt här hemma och öppnade skåp och kollade runt, slutsatsen är att det inte finns mycke rosa hos oss... Till slut säger Marcus, men din  "sex and the city box" då?? Jaaa, den är ju rosa. Så här kommer en bild...

dvdbox

Det blev en lite suddig bild, ber om ursäkt för det. 

Jag fick den här boxen i födelsedagspresent av Marcus för nåt år sen och det var ju en fullträff, mitt favoritprogram som det var. Den är kul att ha men jag har inte tagit mig tid att kolla på ALLA avsnitt. Det tar ju några timmar... Nu längtar jag till långfilmen med tjejerna kommer och det får jag erkänna har jag inte så stor koll på när det blir men när den kommer så lär jag vara där för att se den.

Ett "pump" pass hann vi med idag efter jobbet känns bra att träna såhär innan en "frossarhelg" som påsken är. Ikväll väntar en sväng till Maxi för att flylla på i matförrådet.
Hoppas ni får en trevlig helg!!!

Grön onsdag...

Nillas temavecka fortsätter med GRÖN onsdag. Grönt fick mig att tänka... Dom som kände mig när jag bodde i min första egna lägenhet kommer kanske ihåg att grönt var min absoluta favvofärg! Men nånstans påvägen blev jag less och nu har jag nästan inget grönt hemma. Fast, det var en sanning med modifikation, vi har ju massor av gröna växter (som drastiskt minskat i antal i vinter). Jag kunde visa en massa gröna växter men det känns inge kul.
Det blir istället en uppföljning på vår "frösådd". Upptäckte idag att det hänt en hel del på 1 vecka!!!

frösådd 1v

För ett tag sedan var vi och hälsade på några vänner som fick en liten flicka för ca 1 månad sedan. Dom tog kort på oss och det lilla underverket och det är ju helt naturligt att ta bilder på den lilla så vi tänkte inte mer på det... Idag när vi kom hem så hade vi fått ett brev... Det var bilderna på oss och den lilla utformade som "tackkort"!! Helmysig idé tycker jag och dessutom väldigt uppskattat av oss. Tack så supermycket!!!

Ljust ute å klockan är snart 18.00!! Det känns verkligen att vi är påväg mot ljusare tider!
Ha nu en trevlig onsdagkväll.
Kram på er!


Vit tisdag...

Färgen vit fick mig att tänka på många saker... Mina favorit "vitvaror", att ha en "vit månad", vita moln, våra vita lampor, vit gardin osv. listan kan göras lång. Det jag fastnade för var...

Kakel

Vårat vita kakel i badrummet.
 
Det har en förmåga att bli prickigt av vattnet när vi duschat och det är ju bara sååå jobbigt att rengöra hela tiden. Snälla nån därute, har ni nåt bra tips på hur man får dom att va vita och fräscha mer än 1 dag??? Vi använde "Ajax shower power" förut men i detta lilla badrum så behöver man ju "gasmask" om man använder det. Ingen blir gladare för tipsen än Marcus då det oftast är han som rengör badrummet...

Hockeyslutspel är på tapeten ikväll oxå, Modo är laget som gäller och dom har ju röda matchkläder MEN tro det eller ej!? VIT text på dessa tröjor är det ju, passar ju bra en VIT tisdag som denna (hade dom spelat borta match hade det varit ännu bättre, då har dom vita tröjor). Timrå har dock VITA tröjor ikväll...

Ha nu en bra tisdagkväll! Nedräkningen för påskhelgen är i full gång...

Temavecka - Blå måndag...

Vad kul att få va med på min första temavecka. Nilla som har bloggen Tankebubblor utmanar till en "färgvecka", ny färg varje dag... Idag är det Blått som gäller och jag kom direkt att tänka på det "Blå huset" på Sairee beach på Koh Tao...

Blått hus


Vi tyckte att det var en mysig färg på huset i skymmningen...

Annars tillhör inte blått min favoritfärg. Han nästan inget blått hemma förutom badrumsgolvet (som inte jag har valt), det fanns när vi flyttade in... Jo, kom just på att jag gillar den blå färgen på blommorna på tapeten i köket!! Även där, inte jag som valt men tapeterna är en Blå färg som jag gillar... Kanske kommer bild på det vid ett senare tillfälle!??

Marcus gillade inte att bilden på tulpanen igår hade en "ram" så han satt uppe tills han kommit på hur man skulle göra i Photoshop... Detta blev resultatet...

Rätt tulpan
Lite bättre va????
Tur att en av oss har tålamod! Jag fattar ju inte mycke av datorer och program å så, så jag har nu bett Marcus att lära sig själv först och sen lära mig (Photoshop). Tror det blir bäst för "husfridens" skull...
Imorgon är det "Vit" som gäller, undrar vad det blir för bild då????


Kvällens resultat...

Vill börja med att tacka för alla kommentarer!!! Blir riktigt glad!!! Speciellt kul att några "bloggare" hittat hit. Tack för alla vänliga ord. Det värmer och det känns kul att fortsätta....

Vi har lekt lite med kamera och Photoshop ikväll. Ingen av oss är nåt proffs så detta är första försöket... Så vi har nåt att jämföra med framöver. Kan erkänna att jag inte vet om jag har tålamod att lära mig Photoshop men jag får väl ta det lite i taget...

tulpan

Tycker att tulpanen liknar en ros med tulpanblad...

Hjälp!!! Har nu "förhandsvisat" och "ramen" runt bilden är ju kvar. Varför det??? Snälla, är det nån som kan förklara det för oss, vi fattar ingenting...

Nu gäller det att ladda för den kommande veckan, "bara" 4 arbetsdagar, känns bra med en kommande "långhelg". Ännu bättre, ska få vara barnvakt på lördag. Få rå om vår favvokille ett helt dygn. Favvotjejen ville va hos moster istället. Oj, vad vi längtar... Hoppas på bra väder under påskhelgen!!!

Vårkänslorna fortsätter...

Vaknade imorse och insåg att solen sken även idag!! Fick världens fart, fixade frukost och fortast möjligt gav vi oss ut för en härlig promenad i det fina vårvädret...

Vårpromenad

Solen värmde och det var bara sååå härligt!!! Passade på att utnyttja solens effekt...

Skugga

Gick via Sandaparken påväg tillbaka och hittade en liten fin vårbäck...

vårbäck

Vi hade tur, Anna var hemma så vi fick vila med en kopp kaffe innan vi fortsatte hem... Väl hemma så blev det till att fota lite och prova nya ideér som snappats upp... Kommer kanske mer bilder senare!? Beroende på hur det går... Kan berätta att det känns i kroppen att man varit ute en längre stund idag. Det slår helt klart ett pass i spinningsalen!!!

Vårkänslorna vaknar till liv...

Vaknade imorse av att det var så ljust i lägenheten. Det visade sig att solen sken å det var ljuvligt ute!!! Tittade ut på balkongen och såg att vi nu får ta hand om allt vi lämnade i höstas... Vi orkade inte ta hand tomatplantorna och allt annat så gissa vad!?? Dom står kvar där vi lämnade dom. Marcus fick fart imorse och klippte ner tomatplantorna men jag hann va där å knäppa en bild innan...

Insynskydd

Vi tog med all blomjord och kvistar till Lögdeå och komposten istället för att slänga det i soporna. Ja, man gör ju vad man kan för miljön..
Insynskyddet är perfekt för tomatplantorna att klättra på och det blev rejält mycke finare när jag betsade det förra sommaren. Trallamporna är Marcus idé och det blev ju oxå jättefint. Helmysigt när dom är tända på kvällen..

Kanske inte det bästa fotot men lampan är infälld i trallen. Inte var det svårt att fixa heller (jag behövde ju inte göra det så det var verkligen lätt).

Påsken närmar sig ju med stormsteg å inte blir det mycke påskpynt inte men min favorithöna (som jag fått "ärva" från mamma) brukar få komma fram till påsk. Tycker att den är så charmig. Sen påminner den mycket om när jag var liten...

Påskhöna

Nu ska vi försöka hitta nåt fint påskris, har verkligen fått en kick av dagens väder. Vill pynta lite hemma så vi får lite påskkänsla, får se vad det blir...
Ha nu en fortsatt trevlig helg på er!!!

Dax för ny bok...

image11


Strax efter vi hade bokat resan till Thailand så var jag på jakt efter en ny bok. Jag var desperat, gick ner på stan med en avsikt, NY BOK!! Hittade då på pocket topplistan en "ny författare" för mig i alla fall. Jo Nesbo (o med streck över), boken hette "Kackerlackorna" och utspelar sig i Bangkok. Mycket passande så den köpte jag. Det var ju en kriminalroman oxå. Jag hade hittat en ny favvo författare och har nu köpt på mig alla hans böcker. Nu är det dax för den 4:e boken "Smärtans hus". Böckerna handlar om  Harry Hole som är polis i Oslo och som får mord och andra otrevligheter att lösa. Dom första 2 böckerna utspelar sig i Australien och Thailand men senare (om jag förstått det rätt så håller han sig i Norge, helst Oslo).
Jag hann bara börja smått igårkväll/natt innan ögonen föll igen... Men jag återkommer längre fram med info hur boken är...

Jag kommer nog att hålla er uppdaterad hur det går med träningen oxå!? Kom på att det kan vara bra att ha ett ställe att redovisa på så att man inte "slöar till" som jag har så lätt för att göra.
Idag blev det ett pass med Bodypump och spinning. ca 30 min av varje... Det var tungt. Man har verkligen mycke att ta igen. Spinning är egentligen inte min grej då jag inte är van att köra helt slut på mig... Jag har alldeles för dålig kondition för att orka köra för fullt hela tiden men ser det som en utmaning att orka ett helt pass. Tids nog! Ännu en grej som testar mitt tålamod...

Känns skönt med ledig fredag. Träning, städning och sen bara slöa och invänta helgen...


Lyckorus...

Vilken dag!! Vi var på långpromenad och jag hade planerat det så att vi skulle avsluta vändan med en titt på Mias Lustgård. Sagt å gjort, dom hade vasen jag har suktat efter så länge OCH jag köpte den...


image9

När jag sen ska betala i kassan så får jag veta att jag är en av dom första kunderna å då FÅR jag ett underbart fint halsband!!! Tackar och bockar!! Nu har Milla en ny trogen kund vill jag lova!! Jag fick välja bland några halsband och detta valde jag...



image10


Nu känns det som att jag flyger fram, så glad blev jag och detta kommer jag att leva på länge!!!!!
Sist men inte minst, tack Karro för presentkortet, fullträff blev det!!



Calathea?

I söndags var vi på min favvo affär (Blomsterlandet) och köpte några nya växter. Även blomjord, fröer och en ny kruka fick följa med hem...Hittade denna blomma,tror att den heter "Calathea" och bara måste köpa den, den "fäller ihop" bladen när det blir mörkt å det ser kul ut. Tycker även att "strutarna" är tuffa men dom kommer säkert att bli till riktiga blad framöver!??? Känns kul att se vad som händer med den. Jag ska försöka ta en kvällsbild på den så får ni oxå se hur den gör.

image8

Vad fort man glömmer!!! Hade tänkt spinna idag oxå men igår när vi for från jobbet upptäcker jag att jag än en gång har ont i "stjärten" efter den dumma spinningsadeln. Finns inte en möjlighet att jag klarar sitta på den sadeln idag oxå. Så det får bli en promenad istället. Vill få en anledning att gå förbi på Mias Lustgård för jag fick veta av Marcus igår att dom nu har börjat sälja Milla of Sweden sakerna där!! Vi fick ett presentkort för att köpa Millasaker å nu tycker jag att det börjar vara dax...

Pågående bok...

Jo, jag hade ju tänkt att jag skulle blogga lite om böcker oxå. Jag läser ju som många vet en hel del böcker. Det blir mest kriminalromaner men även en del "true stories". Just nu är jag snart klar med "sorgfågel" en bok om Annika Östbergs liv, hon som sitter i fängelse i Californien för 2 mord som hennes pojkvän begick. Mycket intressant och den får en att tänka på vad viktigt det är vilka val vi gör i livet. Ett val idag kan få stor betydelse i framtiden... Rekommenderas varmt!

image7

Sen kan jag berätta att spinningskorna fungerade utmärkt!!! Känns som en väl vald investering. Men sen att det var jobbigt så jag trodde jag skulle dö, ja, det blir väl förhoppningsvis bättre ju mer man tränar!!???
Dax att slänga i sig maten å stressa iväg till jobbet för ett långt kvällspass...

Intet är som väntans tider...

Ja, förra året var vi ute sent med att plantera fröerna det fick till följd att vi inte fick så mycket tomater och chilifrukter och dom vi väl fick kom sent. Det smakade dock supergott! Så i år har vi vartit Sååå duktiga och har nu satt frön.

image5

Frågan var ju, hur vet vi vad vi satt  i vilken "cell"??? Marcus kom med den finurliga lösningen... Ett "kordinatsystem", vipps så har vi full kontroll (bara vi inte tappar bort lappen).  Så här ser det ut i sin helhet...

image6

Det är tänkt att det ska bli "Gula päron tomater", "körsbärstomater" och "Lombardo", "Habanero" och "Jalapeno". Fortsättning följer...
Idag blir det "Årspremiär" på Spinningen, ska bli intressant att se om det blir roligare med riktiga "spinningskor"?? Följer väl upp det med en kommentar sen...

Mysfaktor...

image1

Helmysigt att tända en brasa och krypa upp i min favoritfåtölj med en bra bok. Skulle bara önska att vi kunde elda lite mer ofta. Till saken hör att vi inte kan elda när det är lågtryck för då ryker det in å vi vill ju inte ha hit brankåren varje gång!
Kommer på nu att min kamera är ur funktion, fick en "Trojan" under resan, ska se om det går att fixa!? Så kanske det kan bli fler bilder här!?

Välkommen till min nya blogg!

Oj, vad har jag gett mig in på??? Känns lite pirrigt och inte fattar jag så mycket av hur detta fungerar men det ska nog gå bra...? Bra att jag får öka mitt tålamod.. Detta är bara ett första provinlägg. Ska fortsätta lära mig hur det fungerar. Kram så länge


RSS 2.0