Tävling hos "Dahlarna"...

Jag måste få tipsa er om en tävling med superfina priser. Ja, priser för 2 st har chans att vinna smycken från "Cathis Design"!!


Ta och klicka på bilden så kommer ni till tävlingen!!!

Kan även tipsa er om att titta runt inne hos Dahlarna för hon har en mycket fin blogg. Dessutom har hon varit till Kina å visar väldigt fina bilder därifrån.

Nu håller jag tummarna för att jag ska vinna!!

Mortel...

Den här fina morteln fick vi oxå från mormor...


Vi som behövt en större modell länge å funderat på köpa en men det har inte blivit av... Man använder den ju inte så ofta men vi har blivit påminnda varje gång. Nu behöver vi inte fundera längre...

Valborg idag. Solen skiner från en klarblå himmel. Bättre början på dagen kan man ju inte få!!
Vi kommer att åka ner till Ö-vik för att hälsa på våra vänner som bor där. Det ska bli så kul att få lite "miljöombyte" å att få äta gott å umgås. Det gillar jag!!

Vad ska ni göra denna valborgsmässoafton??
Hoppas ni får en härlig helg med en massa sol å värme!!!

"Mormorslampa"...

Den här lampan påminner mig väldigt mycket om min mormor. Vi hade turen att det var en av sakerna vi fick ärva när hennes saker delades upp... Både jag och Marcus gillar den jättemycket!!


Dessutom passar den väldigt bra i hörnet mellan sofforna. Först tänkte jag måla om den å byta tyg men jag tror att den får vara såhär ett tag till...
Som sagt, jag gillar den skarpt!! Vi har fått fler saker oxå å dom ska jag visa framöver...

Här skiner solen ikväll å jag är så nöjd att min rygg är hel!!! Inget fel på den!!! Vilken lättnad!!!

Stor solig kram till er!!

Svar...

Det är flera av er som har undrat om jag har ont nu å hur det går med allt. Jag har väldigt "jämnont" numera. Tabletterna "Gabapentin" funkar riktigt bra (TACK för tipset "Livet i byn"). Jag får mer ont när jag har promenerat å när jag hållit igång ett tag. Det går bättre att sitta än det gjorde förut så det känns som att det sakta men säkert går åt rätt håll!??

Idag var jag till Ortopeden för att få veta vad MR:n sa. Håll i er!!!
Jag har inget diskbråck!!!! Inget är fel på min rygg!!!! Det ser bara bra ut på röntgenbilderna, man ser det gamla diskbråcket men ingen tillstymmelse till något nytt!!!
Det kändes som andan gick ur mig. Jaha, som jag trott alltså. Om det inte är diskbråck, vad är det då????
Jo, nu ska ni få höra... Jag har "HYPERAKTIV ISCHIAS". Har ni hört talas om det???? Inte jag heller... Det är tydligen så att (som jag förstod det) när jag hade diskbråck så kom ischiasnerven i kläm å sen dess så är den lite konstig. Den blir helt plötsligt "förvirrad" å börjar göra ont, av ingen anledning!! Typ som "fantomsmärtor" som Marcus uttryckte det.

Så nu har jag blivit remitterad till smärtkliniken för att dom ska få hjälpa mig. Tydligen så kan jag få kortisonsprutor som ska "bedöva" ischias. Det kan jag få lov att göra några gånger!?? Jag har för mig att det gör ont att få sådana sprutor, stämmer det????

Det känns skönt att det inte var diskbråck men samtidigt så känner jag att jag blir så förbannad. Här har jag gått i 3,5 månader å trott att jag har diskbråck å så har jag något som "lätt" kan fixas!! Bara för att det är kö till den där JÄVLA MR:n!!! (ursäkta språket men jag är helgit arg). Det här hade dom kunnat ta reda på direkt om VÄSTERBOTTENS IDIOTLANDSTINGSPOLITIKER KUNDE SKÖTA SITT JOBB!!!! Men nej, det är bättre att ha folk sjukskrivna månad efter månad... FÖR DOM DUMMA IDIOTERNA FATTAR INTE ATT DET KOSTAR DETTA SAMMHÄLLE EN MASSA PENGAR ATT HA FOLK SJUKSKRIVNA I ONÖDAN!!!  FY F-N FÖR DERAS INKOPETENS!!! 1 års väntetid skaffar man sig inte på bara några månader, det är år av misskötsel som mynnar ut i så långa köer!!!!


Nej, nu ger jag mig, känner att jag blir så förbannad. Men nu har ni fått lite bakgrundsinfo. Jag måste även ringa vårdcentralen imorgon för att ortopeden vill inte sjukskriva, det ska VC göra!!?? Hur enkelt är det att va sjuk egentligen??? Hur många olika personer ska man dribblas mellan???? Det är så otoligt effektivt, att JAG ska måsta ringa å ta mig till dessa olika ställen. Skitbra!!  (obs. Är ironisk).


Kram på er!!


Tävling hos "Ingela la la"...

Tipsar om denna tävlig med fint pris som är öppen för alla, med eller utan blogg...


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!!!

Tänkvärda ord som man borde leva efter varje dag...

Mysig kruka...

Den här blomman med kruka kommer från mormor. Jag tycker krukan är så gullig å blomman vet jag inte vad den heter, nån som kan hjälpa mig med namnet??? Den har små vita blommor...


Jag har planterat om den å hoppas på att den ska börja blomma ordentligt.
Är det möjligt???

Päronmuffins...

Vi var bortbjudna på middag igår å jag ville ta med mig något. Vädret tilltalade inte mig till att gå å köpa något så jag kom på att jag kunde ju baka... Vi hade päron hemma så jag sökte efter "päron-recept" å hittade ett som såg trevligt ut...


Supersmarriga blev dom!! Klicka HÄR för att komma till receptet.

Här regnar det för fullt idag så det blir till att va hemma. Ska försöka läsa lite.

Jag är riktigt nervös inför morgondagen då jag ska upp till Ortopeden för att få veta vad MR:en visade. Den känns som att jag ska få en "dom". Det blir nog bättre bara jag får veta vad det är!?? För då får jag göra det bästa utifrån det. Som det är nu så "hänger jag i limbo", vet ju faktiskt inte vad som är fel...  Jag lovar att jag ska berätta vad läkaren säger!!

Kram på er!!

Vårtecknet med stort T...

T som i Tussilago...



Igår hittade vi en massa Tussilago under vår promenad. Gillar den gula färgen som kontrast till "den grå myllan"... Som inte ser ut att va nån trevlig "mylla" för denna lilla gula växer bredvid E4:an!!

Dom två fösta bilderna i föregående inlägg är tagna HÄR!! Klicka på länken så får ni se vad som hände med området framåt kvällen!!! Länken är till Västerbottens- Kuriren.

Lika soligt å varmt som det var igår, lika grått å trist är det idag. Men jag känner att det kan va bra med en grå dag emellanåt för då kan jag ligga å vila i soffan utan "dåligt samvete" för vila behöver jag göra...

Hoppas ni får en fin start på veckan!!

Triss i "Sten"...

Vi tog en härlig promenad i solskenet idag. Passade på att fota lite, måste ju lära mig kameran så vi provade lite olika inställningar för att jag ska få en förståelse vad som händer när man ändrar...

Sten är temat i Veckans Fototriss! Fångade faktiskt några stenar på bild. Jag gillar hur stenarna gör att vattnet rör sig...


Grått å lerigt är det, inga roliga färger direkt.





Strålande sol har vi här i Umeå i helgen så förhoppningsvis tar det inte så länge innan grönskan kommer!??

Vill ni se fler "Sten"-bidrag så kan ni klicka HÄR!!

Årets första grillning...

Igår var det dax för årets första grillning hos brorsan. Det blev ju så otroligt gott att vi åt så vi knappt kunde röra oss sen...


Marinerad fläskfilé som inte blev torr alls!!! Mums!!


Till det marinerade champinjoner och schalottenlök. Oj så gott det var med grillad schalottenlök, det var första gången för oss...

Idag har vi varit å hämtat några grejer från mormors lägenhet, ska visa er sen när dom kommer upp i lägenheten vilka fina grejer vi fick ärva.
Sen var vi en sväng på Maxi för att fylla på vårt skafferi, det var ganska tomt. Imorgon blir det vår tur att bjuda igen så då kommer brorsans familj + mamma på middag. Det ska bli kul för det är så trevligt att umgås!!

Tack för all omtanke ang begravningen. Det värmer oss. Som flera av er uttryckte så känns det bra mitt i allt att det blir som ett "avslut". Tack för att ni bryr er å visar det!!

Nu tänker jag gå och torka av balkongmöblerna så att vi kan börja ha dörren öppen å så att vi kan börja va därute. Marcus ska få göra "storstädningen" för jag har ganska ont idag...

Vad har ni gjort en sån fin dag som denna?? (Hoppas naturligtvis att ni haft minst lika mycke sol som vi!!)

Kram på er!!!

Begravning...



Vi har varit på Mormors begravning idag.
Ska umgås med familjen ikväll, grillning hos min bror.

Var rädd om varann å hoppas ni får en fin helg!!


Japp, här är den...

Trumvirvel...





Det var flera av er som gissade rätt! För ja, en systemkamera är det ju. Sen var det några som hade mer rätt, för det röda märket är "ett Nikon-märke" men det ska man ju vara intresserad för att veta, om ens då.
Jag har ju nämt tidigare att jag drömt om en D60. Å det är ju ingen dålig kamera men nu med mycke funderingar hit å dit så kom jag fram till att jag ville ha en D90. Så igår "blev jag med systemkamera"!!!

Cyberphoto gav som vanligt superbra service. Vi kunde hämta kameran direkt å chokladbitarna måste Marcus ha gömt för dom har jag inte sett till!!!

Solen skiner från en klarblå himmel så det ser ut som att det kan bli en fin dag idag!???

Längtan/Väntan är över...

Först vill jag tacka för era uppmuntrande ord angående gårdagens dipp. Det är så sant, "efter regn kommer solsken"!!
Idag har vi haft sol hela dagen å årets kanske varmaste dag!!! Det gillas ju skarpt!!
Vi började dagen med att slutföra mitt första lilla "pyssel"...


Pyssligt var det att klippa ut dessa. Jag är väl inte riktigt hundra nöjd, ska nog fundera å prova mig fram vilket typsnitt vi ska ha!?? Men jag vill ha texten där den sitter. Vad tycker ni???

Jag har något som jag läntat efter väldigt länge. Jag har nu äntligen "en sådan" i min ägo!!!
Ni får en liten "sneak peek"...



Nu får ni gissa. Vad tror ni!??? Jag lovar att berätta, får se när det blir??

Idag har jag även tillbringat några timmar hos min frisör. Jag är numera ljus igen å det känns riktigt bra. Provade även en liten ny frisyr å den känns riktigt mycke "Jag".
Så ni kanske förstår att det har varit en bra dag!??

Kram på er!!!

"Droppen dripp"...

Jag låter bilden tala för sig själv...



Idag har det inte hänt så mycket. Känner mig lite nere. Det är alldeles för länge kvar tills jag får träffa ortopeden för att få veta vad MR sa. Det blir den 29 april å det känns som det är en evighet kvar tills dess...

Jag har dock påbörjat ett litet projekt som jag får se om jag klarar av att avsluta själv!?? Jag misstänker att jag måste vänta tills imorgon då Marcus kan hjälpa mig.
Jag har även en idé om att jag ska inhandla lite för att försöka mig på lite "pyssel". Har fått för mig att det ska va lätt men det återstår ju att se!??? Jag lovar att jag ska visa er när det blir dax...

Kram på er å tack för att ni finns!!!

"Lek a´la Bokmalen"...

Jag har lekt lite med en bild på vår "Mårbacka". Bara enkla grejer som blir ganska effektfullt...



Idag har det inte blivit så mycket gjort.
På förmiddagen åkte vi för att söka "inredning" till vårat skåp under diskbänken. Vi hittade inget som vi gillade eller rättare sagt det verkar bara finnas "sopsorteringsgrejer" men inget för den andra halvan av skåpet!! Vi vill ha nån typ av förvaring. Vi har sett en typ men den var såklart lite dyr... Hur har ni gjort med den andra halvan av skåpet????

Eftermiddagen tillbringades i soffan med rejäl huvudvärk!! Nu först så har det blivit lite bättre...
Hoppas ni har haft en bra start

Tävla & Vinn hos Ellas Inspiration...


Jag är med å tävlar!!

Klicka på bilden så kommer du till tävlingen...

Fotoutmaning - Vårtecken...

Ellas Inspriration utmanar oss denna vecka att visa Vårtecken. Kul idé nu när Helena med Fototriss har fullt upp med att ha blivit mamma till en söt lite tös. Hon har tagit väl förunnat "mammaledigt" från Fototrissen. Grattis till lilltjejen!!!

Dom här bilderna tog vi förra veckan. Jag tycker att dom visar bra hur långt våren hunnit här. Det har farit mycke snö senaste veckan men värmen verkar vara långt borta!?? Nu är det ju strålade sol idag så jag måste he mig ut å fota lite i eftermiddag... Vi ska först umgås med några vänner som kommer på fika.


Gräsänder som är törstiga!


Här visar man upp sig...

Fåglarna börjar synas å höras, då börjar det va vår!!

Hoppas ni har en härlig dag!!!

Kompletterat:
Jag måste ju bara komplettera med det absolut säkraste vårtecknet i Umeå som återkommer varje år...


Uman River!!!

Det är en tävling. Man ska gissa dag och klockslag när flotten passerar ett ställe neråt älven. När den står på plats å vattnet börjar synas... Då är det vår!!

Efterrätt...

Vi bjöd på "Chokladmousse med rom" igår. Superenkelt att göra å den blir inte för mastig som efterrätt...



Chokladmousse

125g choklad (mörk block eller vilken du föredrar, jag tog nån 52%-ig tror jag det var)
0,5 dl mjölk
2 msk florsocker eller strösocker
2 ägg
0,5-1 msk rom eller whiskey eller vilken "smakhöjare" du vill

Smält chokladen i vattenbad. När chokladen smält så ta bort den från värmen. Blanda i mjölk och socker. Dela äggen i gula och vita. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Vispa äggvitan till hårt skum å blanda i den avsvalnande chokladsmeten. Häll upp i portionsglas å ställ i kylskåp i minst 1 timme.

Jag tärnade en mango å blandade med 3 passionsfrukter, sötade lite å serverade till. Det smakade utsökt. En physalis fick oxå dekorera.
Den här chokladmoussen är så enkel att göra å blir så god att det inte finns nån anledning att köpa pås-varianten. Prova nästa gång, vet ja!!

Kram på er!!!

Äntligen fredag...

För ikväll ska vi ha middagsfrämmande. Det ska bli så kul att få surra en stund å äta god mat som Marcus tillagar...

Marcus var hemma från jobbet igår och även idag så det går på halvfart, inte kommer vi hinna allt som jag skulle vilja. Men, men, han är ju i alla fall så pass pigg att vi kan ta emot främmande (något som inte såg ut att bli av igår) så jag är glad för det, jag som är otroligt sällskapssjuk numera...

Så gott folk, nu ska jag ta och börja fixa inför kvällen, (det går ju inte fort för mig heller då jag måste vila emellanåt). Med denna bilden av min första "Mårbacka" önskar jag er en Trevlig helg!!



Vad ska ni göra ikväll???

Livet kan inte vänta...

Jag har köpt en bok. Inte vilken bok som helst utan en bok som får mig att tänka...



Tänka på vad som är viktigt i mitt liv. Vad jag gör för att mitt liv ska bli så bra som möjligt varje dag...

Boken följer Hanne, Sabina och Ulrica. 3 kvinnor kring 30 som har obotilig cancer!! Dom har även det gemensamt att dom ser possitivt på livet å väljer att leva livet till fullo, det som är kvar!!

Jag blev riktigt berörd av boken. Jag följer Sabinas och Ulricas bloggar. Tyvärr gick Sabina bort den 31 mars. Å Hanne gick bort i höstas så det är bara Ulrica som fortfarande kämpar med sin cancer... Hennes fina blogg hittar ni HÄR!!

Jag tror att ingen som läser boken kan göra det oberörd. Å det på ett possitivt sätt!! Jag känner att jag kan prata om detta länge men jag gör som så att jag tipsar er om boken å uppmanar er att läsa den!!!

Ta väl hand om er sjäva och alla omkring er!!!

Omtanke...

Marcus fick 2 presenter som betyder speciellt mycket. Kevin och Jasmin hade gjort presenterna själva...


Jasmins present till Marcus. Tyvärr kunde han inte ha den men det kunde jag så jag fick den istället!!


Kudde som Kevin sytt alldeles själv. Marcus blev sååå glad!!! Han har den i sängen bredvid sovkudden!!


Ett riktigt konstverk!!!

Dom är för gulliga och omtänksamma mina älskade "bäbisar"!!! Som numera blir irriterade när jag kallar dom det, för dom är minsann inga bäbisar längre!!! Det är kanske så att jag måste inse att dom nu är 6 resp 7 år och "Minis" börjar ju 1:an till hösten!! Hua, vad tiden går fort!

Här har solen visat sig hela dagen men oj, vad kallt det var ute! Det blåste ju å jag hade såklart för lite kläder på mig... Man blir ju lurad när solen skiner...

Kram på er!!!

"Med en enkel tulipan"...

På bemärkelsedan... Gratulerar vi Marcus idag!!!
Ja, familjen uppvaktade honom igår å det var så trevligt att få sitta ner å umgås över lite fika.


Fina tulpaner fick han.

Marcus har länge önskat sig en pepparkvarn med kvarnen uppåt. Detta för att det blir så smuligt i skåpet å om man har den framme på bordet. Så jag bestämde mig för att nu var det dax att köpa det åt honom... Lättare sagt än gjort. Jag fick springa runt på alla affärer i stan å det fanns ingenstan eller jo, på Inspiration men då var det 3 st små för dyra pengar å inte var dom fina heller. När jag gett upp å var lagomt sur för att det tydligen inte tillverkas något så smart så gick jag in på "Mias Lustgård" för att "tröstshoppa" något åt mig själv. Döm om min förvåning när jag på en hylla "lite bakom" hittar dessa...



Titta, titta här!!!

Kvarnen är uppåt!!! Å dom är snygga att ha framme!!! Utan spill å utan att få damm i kvarnverket!!

Ikväll tänkte jag bjuda födelsedagsbarnet på middag när han kommer från jobbet så jag måste skynda mig iväg en sväng på stan först...

Hoppas ni har en härlig början på veckan!!
Här skiner solen från klarblå himmel idag å ingen är gladare än jag!!!

Uppdaterat: Jo, jag kan ju berätta att kvarnarna heter "Rosendahl Grand Cru kryddkarn" (den större modellen). Vasen som tulpanerna är i kommer från "Milla of Sweden".

Tips om vårtävling...

Vill tipsa er om att "Livet i byn" har en tävling där man kan vinna denna fina...


Klicka på bilden så kommer ni till tävlingen!

Jag håller tummarna för den skulle passa fint på tavellisten, eller hur!!?

Hi-hat cupcakes...

På lördagkväll fick jag för mig att jag skulle baka Hi-hat cupcakes från Leilas "a piece of cake". Det gick väl bra, lite segt att värma marängen över vattenbad å så vispa länge. Det tog mycket längre tid än vad man kan tro när man läser receptet. Kanske gjorde jag något fel??
Det är för er som inte har boken, en chokladcupcake med marängtopp som är doppad i choklad!! Låter mumsigt va!??? Såhär såg mina ut...


Dom såg trots allt ganska fina ut å smakade väl bra!? Om man tycker om SOCKER! Dom var så söta att ja, jag hade problem med att äta upp en.
Igår åkte vi till min bror så dom fick allihopa. Vi fikade där å till och med Kevin å Jasmin tyckte att dom var lite FÖR söta!! Men smaken är helt super (bakom det söta) så det blir nog till att göra dom igen med då halverar jag nog sockret i marängdelen.

Marcus fyller år imorgon men vi firar honom idag, det passar ju så bra när det nu är helgdag idag oxå!! Jag återkommer senare idag/kväll med vad dagen bjuder på...

Ha nu en fin avslutning på PÅSKEN!!


Triss i "Tidens tand"...

Denna vecka ska vi som Helena beskriver: "Låt dina foton visa vad tidens tand har åstadkommit och hur de påverkat ditt eller dina motiv."
Det är som ni kanske förstår dax för Fototriss.
Vi gav oss ut i det gråmulna vädret, målet var Gammlia. Här kommer 3 bilder som är alldeles "färska"...


"Gårdagens vattenpump"


"Vattenledning" till stallet


Rakt in i "laggår´n".

HÄR kan ni se fler bidrag i veckans fototriss.

"Om jag kunde drömma"...

Här kommer ett boktips nu i ledighetstider...



Jag är väl en av dom sista att läsa denna "Twilight-serie". Det är fyra böcker å detta är den första. Dom handlar om Bella som flyttar till sin pappa som bor i Washingtonstate i en "håla" där det regnar mest hela tiden. Hon får se en riktgt läcker kille i skolan som ser allt annat än "vanlig" ut... Ja, Edward han är Vampyr som lever ett "vanligt" liv med sin familj. Vi får följa deras något annorlunda situation...

Ja, jag läser nu andra boken. Detta trots att jag inte är helt fast. Första gången jag blev tipsad om dom här böckerna var av min vän Petra som bor i Californinen. Sen har jag sett dom lite överallt å läst om dom en längre tid...
För nån vecka sen när vi var på Maxi så hade dom böckerna till bra pris så jag köpte första boken å sen nästa gång den andra. Nu lär jag ju måsta läsa alla 4!? Jag tycker att det är lite för mycket "olycklig kärlek" för min smak. Lite för mycket "tonårsdravel" som jag kallar det. Men hör väl dom här böckerna till "tonårs-hyllan"!!???

Idag är det molnigt igen. Vilken dag i ordningen har jag tappat räknigen på. Vi ska ner på stan för att köpa mer medecin till mig. Kanske tar vi en kaffe på stan oxå, det var länge sen vi gjorde det!!
Bakning blir det sen i eftermiddag...

Kram på er!!

Tavellister...

Äntligen har vi fått upp våra tavellister. Jag har länge varit less på den tomma väggen som såg ut såhär...



Å nu ser den ut såhär...

Vi kom oss för att framkalla några förstoringar å köpt några ramar till dom. Vi är riktigt nöjda, speciellt eftersom det är så lätt att variera vad som ska vara på listerna. Å saker som är lätt gillar jag!!

Hur har eran "Långfredag" varit??

Vi har haft en fin dag. Först rensade jag bort en hel massa böcker som ska skickas till Myrorna (om inte nån av er mina vänner som läser detta vill komma å ta för er!?). Sen fick vi upp tavellisterna. När vi var klar med detta så kom Kevin å Jasmin förbi åsså for vi på bio. Vi såg "Monsters vs Aliens" i 3D å den gillade vi alla 4. Riktigt läckert var det å 3D kvallitén har blivit betydligt bättre än när vi såg "TV-piraterna"!! Nån mer än jag som kommer ihåg dom?? Vi rekomenderar i alla fall filmen!
Efter filmen var vi hungriga så vi gick hem å gjorde i ordning mat. Lax med pressad potatis å romröra å en sallad. Till efterrätt gjorde jag å Jasmin en kladdkaka som vi åt glass till. Min bror och Rosi fick oxå komma och äta med oss.
Så vi har haft en riktigt trevlig dag. Nu ligger vi i varsinn soffa å är hur mätta och belåtna som helst.

Imorgon är en annan dag som vi inte har planerat något inför... Det är så härligt med ledighet när man kan ta dagen som den kommer...

Kram på er å hoppas ni har en härlig påskhelg!

Påskägg...

Har ni fått något påskägg idag???

Jag fick inget å jag gav inget påskägg till mina brorsbarn heller. Dom fick "alternativa påskägg" i år...


Dom fick varsin lördagsgodisskål med 1 påsktupp, 1 grej som blir handduk när man blöter den, några godisar å en förfrågan om dom vill gå på bio med oss imorgon!??
Svaret blev ett rungande JA!!!
Så vi ska se "Monsters vs Aliens" i 3D tillsammans med favorit killen å tjejen!! Det ser vi fram emot!!

Hoppas ni får en fin kväll!!

Å så önskar jag er en riktigt HÄRLIG PÅSKHELG!!!

Påsk kaffe...

Först vill jag tacka för ert fina stöd. Samtidigt vill jag be om ursäkt för mitt "utbrott", jag hoppas att ingen tar illa upp!!? För det är inte min mening...

Nu till något roligare. När jag var på Village å skulle handla för mitt presentkort så blev det typ 20kr över å inte hade jag det i kontanter (har typ aldrig kontanter numera) så jag skulle betala med kort. Nu gick inte det (pga bakernas höga avgifte,r som hon sa) å inte orkade jag springa å hämta ut pengar så jag skulle köpa lite till... Då tipsade hon mig om detta...


Perfekt att köpa till Marcus som fyller år... tisdag efter påsk...

Han fick det idag!! Nu blev han jätteglad över den oväntade presenten å smakade den såklart direkt. Hm, Han är ju väldigt "konservativ" när det gäller kaffe, det ska va vanligt, ganska starkt, svart kaffe. Det visade sig ju att detta var smaksatt (det står ju på om jag läst ordentligt) å det smakar typ choklad/kola eller nåt liknande. Jag tycker det var jättegott så jag får väl dricka det om inte han gör det!? Jag vill ha lite socker och mjölk i mitt kaffe. Hur dricker du ditt???

Stor Kram till er!!!

Jag bara undrar...

Får man bete sig hur som helst bara man har fått sin läkarlegetimation en gång i tiden???
Borde det inte finnas några tester som visar på om man bör fortsätta sin bana som läkare när det visar sig att man inte ens kan komma ihåg vart man ska skicka papper!!???
Min läkare på Vårdcentralen är nog dement!!!? Hon har minne som en guldfisk. Fy f-n för sånna som hon. När jag ringde förra veckan så var hon virrig så jag frågade henne om hon med säkerhet hade rätt adress till mig, 2 gånger frågade jag för jag kände på mig att det inte stod rätt till...
Idag, 1 vecka senare så har jag fortfarande inte sett till nåt läkarintyg så jag ringer till Vårdcentralen för att kolla om den ligger där, om hon har missförstått mig!?? Då får jag veta att Läkaren skrivit ut intyget 2 dagar efter att vi pratat å då "nog" skickat det direkt till Försäkringskassan!!!
Ursäkta mig jag blir så förbannad att jag skakar. Hur har denna /&¤&#/-läkare tänkt att min arbetsgivare å min andra försäkring ska få sina exemplar!!???? Jag bara undrar????
Men ok, hur ska jag få mitt exemplar då?? Nu när jag ringer å påpekar att jag inte fått nåt för att det bara är försäkringskassan som fått ett ex. 
 Jo, dom skulle skicka det till mig. NEJ, säger jag, min sambo kommer förbi å hämtar det idag strax efter klockan 14. Går det bra?? Jo, det skulle gå bra.

Jag ringde till Försäkringskassan å kollade å mycket riktigt, dom hade fått läkarintyget förra veckan å godkänt å allt var klart från deras sida...

När Marcus kommertill VC för att hämta papperna så finns dom inte å ingen vet nåt. Efter en massa tjafs så får han till slut rätt papper. Så arbetsgivaren får sin kopia å då ska dom oxå tydligen skicka in till Försäkringskassan!??? Hallå, hur många ex behöver dom!??? Det är ju redan klart hos Försäkringskassan!!!

Jag blir så Jä**a less på allt strul med papper hit å dit å att jag som sjuk ska måsta hålla koll!!! Är det inte högskoleutbildade människor jag har att göra med??!?? Jag förväntar mig bättre service... Men det är tydligen att vänta sig förmycket!????

Nu ger jag mig, ska inte klaga mer idag. Men ni kanske förstår att jag blir less!???

Utmaning "Tre favoriter"...

"Livet i byn" utmanar sina läsare med blogg att visa 3 favoriter, såhär skriver hon...
" visa era tre designfavoriter eller tre favoritmärken/designer/konstnärer eller varför inte visa tre favorit prylar?. Man kan utveckla det lite som man känner."

Jag antar utmaningen så här kommer 3 av mina favorit designer/konstnärer/favoritmärken...






Ja, dessa är ju bara några av mina favoriter!!  (Klicka på bilderna så kommer ni till respektive hemsida)


Skålen från Baudin fick Marcus i 30-års present å vi älskar den. Igår när vi pratade om Baudins grejer så kom vi på att det är den enda vi har... Vi har varit duktiga på att ge bort presenter därifrån men inte köpt till oss själva. Vi blev båda två förvånade när vi insåg att det är den enda vi äger... (Baudin har för er som inte vet det sin smedja i Olofsfors, i en av byggnaderna bredvid där vi brukar fota).

Milla of Sweden är en annan favorit å hennes vaser är "one of a kind" tycker jag. Nästa inköp blir nog muggarna!?? Dom är så fina å riktigt härliga att hålla i. När jag är på Mias Lustgård så suktar jag över dom...

Eva Solo behöver väl ingen närmare presentation. Vårt första inköp var faktiskt "trasan" som Marcus ville ha. Jag tycker den är fin men för tjock för att vara praktisk. Karaffen gillar jag skarpt, använder den varje dag!!

Hoppas ni har en fin måndagkväll!
Nu blir det tv-soffan för min del...


Nya Handdukar & MR...

Blev så sugen på nya handdukar när jag såg dessa gröna fina på Hemtex förra veckan...


(Dom är "grönare" i verkligheten än på bild)

Jag ringde till och med till Marcus för att kolla att han oxå tyckte att vi behövde nya handdukar!! Jag tycker nämligen det är roligare när han oxå är involverad i inköp till hemmet. Ja, inte när det gäller pyntning å så men annars. Å han godkände köpet så det blev 4 handdukar för 179kr å 2 badhanddukar för 199kr. Jag gillar dessa för dom "bulliga ränderna".

Imorse var det en nervös Maria som åkte upp till Skellefteå och derars MR-kamera. Det var en perfekt dag i och med att Marcus jobbar eftermiddag så han behövde inte ta ledigt. Det hade snöat igår och inatt så det var vinterväg som vi körde på!! Vi kom dit några minuter försent men det gjorde inte så mycket för dom var 20 minuter sena så vi fick vänta ändå. När jag väl kom in dit så infann sig lugnet. Ända tills dom började skjutsa in mig i tunneln, då kom lite panikkänslor som jag fort fick bukt på. Så först tog dom 4 omgångar bilder å så fick jag komma ut å så fick jag kontrastvätska i blodet och så var det bara 1 omgång bilder till. Sammanlagt tog det väl en dryg halvtimme!?
När det var klart så var det hög tid för lunch så det åt vi på Max å sen var det hemfärd. Väl hemma så hann knappt Marcus vila så var han tvungen att åka till jobbet. Jag för min del kommer att ta det lugnt resten av dagen å kvällen!!
Kan oxå nämna att min läkare kommer att få svaret på MR:n om ca 1 vecka så det är bara för mig att vänta på svar från honom efter det...
Det känns otroligt skönt att väntan på MR:n är över!!!

Hoppas ni fått en bra start på veckan oxå!!


Triss i Prickigt...

Söndag igen å då är det Fototriss som gäller. Jag lyckas bjuda på dagsfärska bilder oxå...


Prickar till ögon...


Prickar till ögon igen...


Prickig klänning...

Här kan ni se fler prickiga bidrag!!


Äntligen Ägg..

Ja, äntligen har jag fått köpa mitt favoritpåskgodis. Godishuset hade fått hem "fågelägg"...



Tomteklubborna fick oxå följa med oss hem...


Vi har fått en hel saker fixade idag... Men vi lär fortsätta med småfixet imorgon om det inte blir bättre väder...
Nu ska jag ta och njuta av mitt godis!!

Vad har ni för favoritgodis???

Utmanad av Anna...

Den här lite kluriga utmaningen fick jag av Anna...

Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara sanningsenliga. Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger. Lycka till! 

1. Vad heter du: Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Myra
3. Flicknamn: Moa
4. Pojknamn: Marcus
5. Yrke: Målare
6. Färg: Mocca
7. Klädesplagg: Mössa
8. Mat: Makaroner å Korv
9. Sak i badrummet: Matta
10. Plats/stad: Minneapolis
11. En orsak att vara sen: Migrän
12. Något man skriker: Min!!! (när man är liten i alla fall)
13. Film: Misstänkt
14. Något man dricker: Mumma??
15. Artist/Band: Madonna
16. Djur: Mink
17. Gatunamn: Mariehemsvägen
18. Bil: Morris
19. Sång: Michelangelo
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Match

Jag klarad det!! Ta och prova vet ja, det är inte det lättaste!! Jag utmanar er som läser detta. Meddela gärna mig så jag kan gå in och kolla på ert resultat!!

Kycklingburgare med mangodipp...

Det blev som jag ville. Vi gjorde Leila´s recept till middag. Istället för kycklingfärs så tog jag kycklingfiléer å körde dom i matberedaren å sen blandade jag ihop allt. Det fungerade utmärkt!!


Jag hann smaka en tugga innan jag kom ihåg att jag skulle fota å då fick det gå undan för det var så otroligt gott!! Detta lär vi göra fler gånger. Det smakade mycket om detta. Koriandern tillsammans med myntan passade riktigt bra ihop!
(Receptet har jag länkat till ovanför bilden)

Hittade några för mig annorlunda tulpaner igår så ni får se en bild på dom...

Finns det någon som vet vad dom "heter"???

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!!


Lugn fredag...

Är det idag. Det är mulet å småsnöar så inte får jag lust att göra så mycket heller. Det enda jag ska göra är att gå ner på stan å fixa en grej till Marcus å köpa hamburgerbröd som vi glömde köpa igår när vi var på Maxi.
Jag tänkte prova göra kycklingburgarna (som Leila gjorde i veckan) till middag. Dock utan att grilla på grillen, det får bli grillpannan...
Vi har inget planerat inför helgen så det blir spännande att se vad helgen bjuder på!??
Dom små påskliljorna som jag köpte i veckan blommar för fullt å strålar för fullt. Så med denna önskar jag er en trevlig helg!!


Fika till dagens besök...

Jag fick besök idag så jag fick anledning att baka. Jag provade för mig nya kakor som blev mumsiga. Receptet hittade jag hos Ljuvligt Hemma. Åsså gjorde jag "black bottom cupcakes" igen.

Tänkte visa att det inte alltid blir så bra...

Några kakor blev inte så fina. (På bilden längst ner ser ni hur dom ska se ut)

Jag provade att göra såhär med cupcakesen. Först lite chokladsmet, sen den andra och så chokladsmet igen.


Då såg dom ut såhär när dom var klara...


Det blev fika 2 gånger idag...

Min favoritkaraff (Eva solo) som vi fick i julklapp. Den används jämt. (fotografen syns speglandes).

Har haft en riktigt trevlig dag idag. Det är så kul att ha sällskap till skillnad från dom flesta andra dagar... En sväng på stan hann vi med oxå. Där köpte vi nya handdukar. Dom ska jag ta och visa en annan dag dom är sååå fina!!
Trots mulet å lite småregn så kan dagen sammanfattas som "tipptopp"!!

Hur har er dag varit!!?

Halsband i utlottningen hos...

Granne med Selma. Jag som är tokig i halsband är ju självklart med å tävlar. Det kan ni oxå göra, klicka på bilden för att komma till tävlingen!!


Solens strålar...

Väckte Orkideén som kommer från mormor. Ja, den ena, den andra har blommat över å stänglarna är nu borta... Imorse var det en knopp å i eftermiddag såg den ut såhär...


En snabb bild innan maten. Well, jag tog en till med Marcus som "bakgrundshållare"...


Vi får se när resten av knopparna blommar!??

Marcus skulle göra Palt till middag idag så jag hjälpte honom genom att skala potatisen. Å så mumsigt det blev!!!



Sen kan jag meddela att träningen igår gick bra. Lite väl tråkigt var det ju med "Crosstrainer" men hellre det än att inte göra något alls. Jag trodde att jag skulle ha träningsvärk idag men det känner jag inte av alls! Nu ska jag försöka träna lite lagomt så det blir "lågintensivt" typ 35-40 min. Några gånger i veckan så länge det går bra och jag inte får mer ont!!


Tävla å vinn Träskor...

Hos Ellas Inspriration. Det gör jag. Jag gillar verkligen dom här täskorna...


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!!!

RSS 2.0