Gott Nytt År!!!

Det blir bara ett litet kort tråkigt inlägg utan bild... Det blir inget nyårsfirande för oss, jag har ju nämligen åkt på Marcus bassilusker. Nu är det min tur med "rännskita" som vi säger här i Norrland!!! Inte alls vad jag hade sett fram emot...

Hoppas ni får ett underbart slut på 2008 och ett GOTT NYTT 2009!!!

Kram på er å ETT STORT TACK FÖR ÅRET SOM VARIT!!! Jag återkommer med en liten sammanfattning av vårt 2008 när jag mår bättre....

p.s. Ni kan väl ta å äta lite gott åt mig oxå, för mat är inte att tänka på när det gäller mig...

Kramar, Maria


I´m happy!!!

För jag har fått tavlan jag beställde från Isa Form, för som det känns, bara några dagar sedan... Otroligt snabb leverans tycker jag, speciellt med tanke på alla helgdagar som varit!! Så här ser den ut i ramen jag tänkt till den! Tog bara en snabb bild för jag blev så glad å vill visa er...

Jag har inte bestämt mig om jag gillar den i den stora ramen eller om det får bli till att köpa en mindre!!??? Men jag vet en sak å det är att jag formligen ÄLSKAR BILDEN!!!!

Jag som är en människa som vill att saker ska hända på en gång ska för en gångs skull låta saken bero... Ska titta på den å fundera (kanske rådgöra med sambon) *ler* å helt enkelt känna efter ett tag. Huvudsaken är ju att bilden är på plats hemma hos oss!!!

Idag mår Marcus jättebra och har återhämtat sig efter magsjukan. Nu är det jag som ligger här i soffan å mår "kymens". Vet inte vad det är? Förhoppningsvis är det "bara" ont i magen pga all medecin jag ätit senaste veckorna... Får se hur nyårsfirandet blir för oss i år??? Marcus får nog åka å handla själv ikväll för jag känner inte för att trängas bland en massa folk å se en massa mat... Hua, nej, jag ska ta och stanna i soffan å läsa boken jag fick i julklapp. Anne Holt´s "1222 över havet". Har kommit på att jag varit dålig på att recensera böcker på sistone, så det ska jag bättra mig på...

Kram på er så länge! Hoppas ni mår bättre än jag!???

Vinn en Nikon D60....


Med anledning av mitt förra inlägg så kommer väl denna tävling väldigt passande!??
Jag som är på jakt efter en egen digitalkamera och har kollat runt å frågat runt hur mycket som helst. Nu sitter det i pengarna, så att vinna en skulle ju göra mitt liv sååå mycket roligare!!

Digitalkameror är ju som en djungel för en amatör som jag, det är bländare, slutartid, brännvidd å ja, you name it!!

Nu förstår ni ju alla att det inte är nån idé att ni går in å tävlar för vi kan ju alla vara överrens om att det är JAG som bör få vinna denna tävling!?? (ler)

Men vill ni vara med får ni skynda er för sista tävlingsdagen är självaste Nyårsafton!!! Klicka här för att komma direkt till tävlingen...

Vilken kamera???


Bilden är tagen på Gammlia när vi var på Julmarknaden

Jag skulle behöva lite råd av er!! Det är som så att jag funderar på att köpa en ny kamera... Ok, jag vet att jag köpte min i början av sommaren och jag är nöjd med den men det är en "kompaktkamera" och jag skulle vilja ha en "systemkamera" med ett Macroobjektiv...
Ok, nu vet jag att några av er kommer att säga att Marcus har ju en så använd hans. Ja, det skulle jag ju kunna göra men jag upplever att den är för tung och otymplig. Å sen är det hans å jag skulle vilja ha en lite mindre modell som är MIN som jag kan leka med å lära känna själv...
Marcus har en Nikon D200, han har ett Tamron 17-50 objektiv. Å han önskar sig ett teleobjektiv...
Därför känner vi att det skulle vara bra om jag oxå köper en NIKON systemkamera - så kan vi bytlåna objektiv mellan varann...

Jag skulle vilja veta vad ni tycker om era kameror?? Finns det någon därute som har en som inte är för tung, som man kan byta objektiv på osv..???
Hur är tex Nikon D60, D80???

Jag skulle vilja lära mig mer om foto å känner att min lilla kompaktkamera inte "håller måttet", den gör inte som jag vill å nu har jag anmält mig till Mikaelas Photoshopkurs å funderar på fotokursen.... Men innan fotokursen så vill jag ha en bättre kamera!!

Kanske ska tillägga att jag inte vill lägga hur mycket som helst på kameran, så värstingalternativen går bort direkt. Men jag tänkte att det kanske finns nån som kan sånt här å har erfarenhet av kamerorna som vill dela med sig!!???

Kan meddela att Marcus känner sig bättre ikväll. Han åt 2 mackor som har stannat kvar i magen så det ser ljusare ut. När det gäller mig så går det åt rätt håll. Känner mig bättre men inte bra än. Ska försöka få tag på Ortopedens sjukgymnaster i morgon å höra om dom har några tips på hur jag ska komma igång igen. Får se hur lätt det är att få tag i dom!???

Som ni förstår av mitt ischiasproblem så blir det ingen "träningsuppföljning" på ett tag...

Kram på er!!

Dagens fynd...

Jag har innan jul suktat efter en hel del julpynt. Men känt att jag inte velat lägga pengar på sånt. Men idag när mamma kommit så begav vi oss ut på stan. Det gick sakta att gå men kändes lite bättre än igår, så skam den som ger sig...
Mias Lustgård är ju en av mina favoritbutiker å dom hade ju stängt igår men till min stora glädje var det öppet idag OCH jag hittade det jag suktat efter, till halva priset!!!!

Dom hade även halva priset på alla röda ljus så det blev några sådana oxå... Nöjda å belåtna stannade vi till på Mecka å köpte "saffranssemlor" till sjuklingen som legat hemma.

Det blev nämligen ingen utgång för Marcus igår! Han åkte på magsjuka å har varit så dålig som bara "det manliga könet" kan... Han börjar dock bli bättre för när jag ringde hem för att höra om han skulle vilja ha semlor så var det ett självklart JA till svar. Tack och lov. Nu hoppas vi bara att ingen annan av oss åker på "sjukan". Vi ska ju nämligen till min bror imorgon på middag å en liten "lillajulafton" med mor!!! Det ser vi fram emot.

Ikväll blir det pizza till middag för mig å mor å Marcus han nöjer sig med gröt. Ingen av oss är tillräckligt pigg för att ställa oss å laga mat.

Hoppas ni får en trevlig kväll!!

Tävla om en skyddsängel...

Hem och Lycka har en tävling i samarbete med Ljuvliga Ting där man kan vinna en SKYDDSÄNGEL!!!

Det känns som att alla skulle behöva en sådan... Vi skulle verkligen behöva en nu för det ena avlöser det andra... Marcus har åkt på magsjuka å jag är ju inte bra än, bättre men inte bra.
Hur som helst så håller jag tummarna då jag tycker att smycket är såååå vackert!!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!!!

"Hoppet" finns än...

Om att jag ska bli återställd. Idag tog vi en härlig sovmorgon å låg å surrade en bra stund i sängen. Det är inte varje dag man kan ta sig den tiden att bara vara så det gäller att passa på. Efter frukost å slapp i soffan så blev det dax för dagens "prövning". Skulle jag klara av en promenad ner till stan??? (Kan nämna för er som inte känner mig personligen att vi bor väldigt centralt utan att bo "mitt i smeten"). Vi gick iväg kring halv tre å tänkte att dom flesta nog hade gett upp kring den tiden men det var fortfarande mycke folk där... Det gick sakta men ganska säkert att gå (med viljestyrka kommer man långt). Mias som var mitt mål med promenaden var inte öppet idag till min stora besvikelse. Marcus han fick gå till Ica själv, det kändes för långt. Så jag började så smått halta hemåt å gick ju förbi Mique... Slank in å hittade ju vad jag sökt länge men inte velat betala fullt pris för, här kommer sakerna i bilder...

Har sett denna adventsstake hos många å ja, ME LIKE!! "Anna-tomten" håller den sällskap.

2 "småkompisar till den stora" fick oxå följa med hem. Gillar "halva priset"!! Amaryllisarna börjar bli för tunga... (trodde att mini skulle vara just mini??)

"Äntligen hemma hos oss". Dock är den för hög för att ha framför dörren men den får ligga bredvid - tillsvidare...

Sen kom jag på att jag glömt att presentera min favvotomte! Han vaktar vid öppnaspisen!! Jag fick honom av Marcus föräldrar första julen vi var tillsammans, för 4år sedan... Gillar den supermycket!!!

Här i Umeå är Annandagen den stora "hemvändarkvällen", dvs "alla" går ut å träffar vänner man inte ser varje dag. Det är något jag ser fram emot varje år men i år blir det inget sånt för mig. Jag får allt hålla mig hemma i soffan å roa mig med nån film eller något. Marcus ska dock ut med killarna å roa sig å det unnar jag honom. Som han har ställt upp för mig den senaste veckan så förtjänar han "en kväll med grabbarna"!
Jag laddar inför morgondagen för då kommer min kära mor upp å på Söndag ska vi ha "lillajulafton" med henne å brors familj. Det ska bli kul!!

Oj, vilket långt inlägg det här blev, vill avsluta med att önska er en trevlig kväll vad ni än tar er för!!!!

Hope...


Pga av att kamerabatteriet valde att lägga av precis när jag höll på att fota så får det bli en lånad bild från Efva Attlings.com som jag visar...

Detta underbart fina halsband fick jag av min älskling igår och jag blev bara sååå glad. Som han sa, "när jag såg det så var det klockrent. Du ligger hemma å har så ont och Hoppet finns ju att du ska bli bra." Sen kom vi överrens om att ja, vi "hoppas" på många saker inför framtiden... Så halsbandet får bli en påminnelse om det!!!

Vi hade en fin dag igår. Mina brorsbarn är ju så underbara! Jasmin hon var lite trött å blyg (hade somnat i bilen), jag frågade henne om tomten varit förbi dom under natten.
Faster (jag): Vad hade tomten lämnat då??
Jasmin: (supersur) En gitarr!
Faster: jamen, det var väl en jättefin present!!???
Jasmin: (om möjligt ännu surare) Ja, men jag ville ju ha en MICK!!!
Slutpå diskusionen. Allt hon önskade sig av tomten var en mikrofon som hon kan sjunga i å så får hon en Gitarr!!?? Hon undrade nog vad hon gjort för fel å vad det var för fel på tomten som inte förstod skillnaden på en mick å en gitarr!!!

Innan dagen var slut var det dock en mycket nöjd tjej som åkte hem. Tomten som kom hade nämligen med sig en mick med ett stativ!!!! Så hela julhelgen var räddad.

Idag har vi bara tagit det lugnt.

Vill tacka för alla krya på mig hälsningar jag fått å kan meddela att det känns mycket bättre. Började kännas bättre redan på uppesittarkvällen så det blir bättre för var dag som går... (Nu dras jag "bara" med en mage som kommit i olag pga all medecin å att jag inte kunnat sitta på toa men även det kommer ju att ordna sig såsmåningom. Vill bara inte fara så långt från en toalett....)

Jag måste ju ha gjort något rätt under året för jag fick en hel massa fina saker som jag får ta och visa nån annan dag. Nu väntar en film...

Stor kram till er å GOD FORTSÄTTNING!!!

God Jul...


Vår miniamaryllis har verkligen känsla för tajming. Som den blommar nu, dan före dan... Änglatomten som tittar upp bakom är en av mina favoriter, fick den av en mycket kär vän för nåt år sedan å "skäggtomten" ja, den är oxå en favvo som jag köpte själv och den passar så bra där den står på öppnaspisen...

Vi kommer att åka å mysa med Marcus familj ikväll på uppesittarkvällen för att sedan imorgon fira hos min far med min brors familj. Ja, jag blir väl mest liggande men jag ser fram emot sällskapet å maten å att bara få umgås (åsså är jag ju lite nyfiken på julklapparna men säg inte till nån)....

Så med detta vill jag önska Er alla som tar er tid att titta in här EN RIKTIGT GOD JUL!!!
Å glöm inte att passa på att mysa å njuta av tillvaron!!

Via Melissas blogg "Mammamelissa" blev jag informerad om en mysig tradition som Spädbarnsfonden har sedan några år tillbaka... Att tända ett ljus för alla barn som inte finns med oss på jorden kl 15 på julafton, precis när "Kalle" börjar. Det tänker jag göra i år å starta en ny tradition i vår familj. Gör som jag, TÄND ETT LJUS FÖR ALLA  ÄNGLABARN!!

"Trasig" men inte "nedslagen"...



Det här "sårade" trädet får illustrera hur jag känner mig just nu. Jag är "trasig", "sårad" å "säng/soff-liggande" men jag har inte gett upp!! Liksom trädet står där med sin skada år efter år så tänker jag inte heller ge upp.
Igår var ingen bra dag. Fick så ont att tårarna bara sprutade å jag kände att "nu orkar jag inte mer"!! Marcus ringde upp vår vän som är läkare för att få råd, å råd fick vi. Vi åkte in på akuten!! Jag fick genomgå samma undersökning igen, har tappat räkningen på hur många gånger det är nu... Alternativen vi fick var att om jag skulle få riktig supersmärtstillande så behövde jag bli inllagd = inget alternativ för mig. Det andra var att jag fick utskrivet Stesolid. Så nu är det full dos Tradolan å full dos Stesolid.
Man tror att det kan vara en inflammation kring ischias eller ett litet läckage på en disk som trycker på ischias. Dom vet alltså inte alls egentligen men nu kan jag klara av den lilla smärtan som är kvar.
Jag känner oxå att nu kan jag klara av julfirandet med familjen, även om jag får ligga i soffan så får jag i alla fall njuta av deras sällskap. Å det känns ju superkul!!

Det mesta av julförberedelserna har ju kommit av sig å inte mycket kommer att bli gjort av mig. Det är en ny erfarenhet å känns riktigt tråkigt. Jag hade hela förra veckan å denna, dagarna innan julafton planerade... Men det får ju gå såhär oxå. Huvudsaken vi får träffas och umgås!!!
Jag får helt enkelt se det possitiva i allt, jag slipper stressa!! Marcus som får fixa det mesta stressar som tur är inte upp sig, det som inte hinns med det hinns inte. Det är ett sunt tankesätt tycker jag å jag försöker lära av honom...

Hoppas nu att ni inte stressar för mycket nu dagarna innan Dopparedagen!! Försök att njuta lite av tillvaron oxå!!

Tack så mycket för era uppmuntrande ord!! Stor Kram till er alla!!

Förklaring till Fototrissen...


Den fösta bilden är på vår andra miniamaryllis å amaryllis är JUL för mig.

Smällkaramellen fick vi av "Lillan". Hon ville att vi skulle ha en sån så vi oxå skulle få lite "juligt" så DEN är verkligen speciell för oss!! Gillar den skarpt å "Lillan" är så omtänksam och det symboliserar oxå JUL!!

Tomten är en "Anna-tomte". Marcus mor ger sina döttrar en tomte på Anna-dagen å mitt i allt så hade hon förväxlat mitt andranamn å fick för sig att jag oxå hette Anna. Nu heter jag inte det men fick tomten i alla fall! Tack så jättemycket!!! Å, det gör inget, det går bra att blanda ihop namnen i fortsättningen oxå! :)
Det bör väl nämnas att på Maria-dagen så har jag och en av tjejerna namnsdag samtidigt, därav missen (tror jag) å som sagt, det var en trevlig miss då det är en tomte som jag formligen älskar!!!!

Triss i "Mina små juldetaljer 2008"...

I veckans Fototriss ska vi visa "3 detaljer" av saker som är jul hos oss. För mig blev det lite svårt i och med att jag är "soffliggande" å inte kan stå eller sitta. Så sambon har fått fungera som min "förlängda arm", hoppas ni har överseende med det!?? Han har alltså fotat efter mina instruktioner och detta blev resultatet.... (som jag är supernöjd med)







Här kan ni se fler bidrag på olika "små juldetaljer"....

Vill ni se hela bildena så kolla nästa inlägg i bloggen! Där kommer även en förklaring till varje bild...

You make me happy...

when skies are grey! "you never know dear how much I love you"...
"You are my sunshine" är en av mina favoritsånger sen min tid som au-pair i San Antonio, Tx. Tvillingtjejerna på 3 år sjöng den å det var bara såå fint. Så gissa om jag blev glad när jag såg att Isabelle har ett nytt motiv!?? Man kan ju undra om hon tänkte på mig!??? Denna blir klockren, jag har klickat hem en nu å den är tillägnad min underbare Sambo!!!

You make me happy
(Bilden är lånad från Isa Form)

Jag känner mig så otroligt glad idag mitt i all smärta å less är jag så jag klättrar snart på väggarna men detta blev verkligen en glädjens dag, att få beställa en tavla från Isa Form + att jag hittat en som är så klockren!!! Jag som haft så svårt  att bestämma mig tidigare....
Tack Isabelle för din underbara talang!!!!

Kram på er!!

Tävlingstips...

Malin med bloggen "Familjen Carlssons Renoveringsblogg" har en tävling där man kan vinna denna fina skylt...

Den kommer från hennes ganska nyöppnade butik Carlsson interiör. Klicka på bilden för att komma till butiken som har hur mycket fint som helst!!!


Vad gör man???

När inget hjälper mot smärtan å man har provat allt. Jo, då åker man (jag) till Akuten. Vårdcentralen kan inte göra mer så nu blir det till att spendera en fredag eftermiddag/kväll på akuten...
Hoppas verkligen att dom kan hitta vad som är fel å vad som kan göras åt saken!!!

Önskar er en trevlig helg!!! Hoppas ni får en bättre än jag har just nu....

Uppdaterat 19.30: Ja, så var vi hemma igen. Inget diskbråck i alla fall. Troligast "bara" en inflammation kring ischiasnerven. Så det blir till att öka dosen smärtstillande å fortsätta med antiinflammatoriska tabletter å avvakta... Det borde kännas bättre om några dagar!??? Dom gjorde en grundlig undersökning så jag känner mig lugn nu. Som läkaren sa, "Det är bara smärtan vi får konserntrera oss på att få bort". Känns skönt att vara hemma igen å vad skulle jag göra utan Marcus!!??? Han är helt underbar!!! Är så otroligt tacksam för honom!!!!

Tack så mycket för er omtanke, det värmer!!!

Tvärnit...

Kan man nog säga att jag råkat ut för. Sen måndagkväll ligger jag i soffan å kan inte röra mig speciellt bra, inte utan att det gör något så jävulskt ont. Jag har drabbats av något som troligast är en inflammation i Ischiasnärven!!!? Det medför en värk utan dess like som går ner i höger ben ända ner till tårna. Det enda som hjälper är att ligga ner på sidan....
Jag ska till läkare idag för att förhoppningsvis få några värktabletter som hjälper!!??? För man ska ju i sådana här fall röra på sig men som det är nu så går det ju inte...
Som det är nu så ligger jag i soffan med datorn på bordet å ja, det är inte en arbestsställning jag rekomenderar.... Men jag vill bara berätta för er varför det är så tyst från mig nu en tid.

Det värsta med detta är att det påminner om när jag hade diskbråck, smärtan är liknande så jag får lite mycke panik, för jag vill verkligen inte gå igenom det en gång till!!!! Nä, nu håller jag tummarna att läkarn kan ge mig nåt som gör att det här går över fortast möjligt!!!
Jag som har 2 pepparkaksdegar som väntar på att bakas ut... Som tur är så har Marcus sagt att han bakar ut dom om jag inte blir bättre snart...

Vill visa en bild på en av våra "miniamaryllisar" som har slagit ut, något som glädjer mig mitt i allt...

Tycker den är sååå fin å den andra är oxå på gång... den andra är helröd... tror jag!!!????

Hoppas ni fått en bättre start på veckan än jag!!!

Uppdaterat: Hos läkaren fick jag bara veta att det inte finns så mycket att göra, än. Det har gått får kort tid å troligast så är det inget superallvarligt för jag kan kissa å har känsel i benen... Blir det problem med dom sakerna så får jag söka akut men det hoppas jag verkligen att det inte ska behövas. Fick mer värktabletter utskrivna + antiinflammatoriska tabletter. Så nu hoppas vi på bättre väder så jag kan gå ut å gå, det ska tydligen hjälpa läkningen... Men som det är nu så är det rena isgatorna ute så läkaren tyckte att jag skulle hålla mig inne tills det går att gå utan att spänna sig å riskera att ramla... Försöker hålla modet uppe men jag är redan less. Tack och lov för "Sex and the city"-boxen jag fick av Marcus för några år sen... nu först har jag tid att sträck-se den....

Kram på er å tack för era värmande ord!!!

Träning v.50...

Veckan gick fort å det höll på at bara bli 2 tillfällen för jag fick migrän i fredags så då blev det ingen träning. Men idag tog vi igen det. Så veckans träning blev som följer...

1 pass Spinning, 40min
2 pass Spinning, 55min

Får se hur det blir till veckan då dom har dragit in på passen inför julledigheten!!??

Triss i "Naturligt runda former"...

Lite klurigt tema i Veckans fototriss men jag hittade några runda former i arkivet... Tänkte först he mig ut å fota men när vi var ut en sväng så visade det sig att allt var ju bara "spetsigt" å "hårt" pga nattens minusgrader efter gårdagens snöfall med "bliväder"... Så här kommer mitt bidrag...


"Runda vågor" med rundade klippor i bakgrunden...

Det blåste så mycket denna dag att täden fick "naturligt runda former" överst...

Åsså avsluslutar vi med en närstudie på stenarna på stranden, vattnets rundade kreationer...

Bilderna är tagna i Nynäshamn i sommar, ute i "Lövhagen"...

Klicka här för att se fler bidrag i veckans Fototriss!!!

Fredagsmys med vänner...

Vi bjöd några vänner på middag igår å det var så trevligt så... Marcus gjorde "Fårskärssoppan" med Aioli, bröd å gott vin till... Soppan gjorde succé, lika gott som vanligt. I dessa adventstider så kände jag för att bjuda på lite (för mig) annorlunda efterrätt... Det blev "Julgodistapas" med inspiration av "Leilas jul"...

"Mozartkulor", "Rocky road", "Cornflakes crisps" och "Leilas knäck"

Å så en liten "Baja päron" till kaffet för damerna...

Som fördrink serverade vi denna...

Iskall med en isbit i. Det kan varmt rekomenderas. Vi fick veta av våra gäster att den med fördel dricks kall...

Vi avrundade kvällen med att Premiärprova "Blossa -08". Den fick inge bra betyg av oss, den smakade inget speciellt, som vanlig glögg bara. Vi var överens om att "06:an", den var riktigt god den men "08:an" kommer vi inte att sakna...

Vi summerade kvällen som väldigt lyckad å trevlig. Detta kommer vi att göra om, eller hur!!??? Lite trötta är vi nu så det får bli en kväll med filmmys med skumtomtar som är kvar sen förra helgen...

Önskar er en fortsatt trevlig helg!!!


En tävling till...


Nu blev jag alldeles "eld å lågor" när det finns chans att vinna ett sånt fint pris!!! Jag skulle ju bli så glad om jag vann detta då jag ju har en hel del fler pepparkakor kvar att baka ut innan jul... I slutet på nästa vecka så blir det till att åka på en "dela ut pepparkakor å önska god jul- runda"...
Klicka på bilden för att komma till tävlingen som "Livet i byn" har!! Å har ni inte gjort det tidigare så kolla runt på hennes otroligt fina blogg!!!

Kram på er! Nu ska jag fortsätta med "pyssel" inför fredagen...

Utmanad - "8 saker"...

För några dagar sedan blev jag utmadad av Jenny med bloggen Jennys hus. En rolig utmanig som jag tänkte att det är hög tid att ta tag i så här kommer mina 8-saker...

Regler:

1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
1. Csi
2. Csi NY
3. Csi Miami
4. Roomservice
5. Sjukhuset
6. Nytt läge
7. Criminal Minds
8. Oprah

8 saker jag gjorde igår
1. Snoozade
2. Jobbade
3. Var till tandläkaren å lagade min trasiga tand...
4. Blev 1600kr fattigare pga ovan nämnda tand!!!
5. For på Spinning fast jag var trött å ville egentligen bara slappa på soffan
6. Pysslade lite inför fredagens middagsbesök
7. Kollade in mina bloggvänner
8. Läste en stund innan ögonen föll igen

8 saker jag ser fram emot
1. Jul
2. 27 december för då kommer mor...
3. Nyårsafton å vad som kan bli av då!????
4. Thailandsresan
5. Sommaren
6. Fredagkväll förståss
7. En vinter med SNÖ!!!
8. Att träningen ska ge synliga resultat...

8 favoritrestauranger
1. Gandhi
2. Gandhi
3. Gandhi
4. Gandhi
5. Gandhi
6. Hard rock café i San Antonio, Tx
7. Gandhi
8. Inte för att jag är tjatig men det får bli Gandhi!!! Absolut BÄST MAT i Umeå...

8 saker på min önskelista
1. Massage
2. Isa form-tavla
3. Twilight- böckerna
4. Eva Solo kandelaber
5. Ny tv-bänk
6. En "Wake up light"
7. Salladskål, Höganäs
8. Åså, att alla mina nära å kära får vara friska å må bra...

Sen ska jag utmana 8 st. Men jag har sett denna utmaning hos så många så jag väljer att utmana den som känner sig "manad"... Häng med vet ja!??

2:a Advent...

Är tillika den årliga "Julmarknaden på Gammlia" här i Umeå. En mysig tillställning som vi brukar försöka ta oss tid att besöka, så även i år...
En god vän har uppfyllt sin dröm å har startat eget, "Glasdesigner"!! Hon hade "ett stånd" på marknaden och vi gick självklart förbi för att se vad hon gjort för fint. Å lika självklart var vi ju tvungna att köpa hennes fantastiska skapelser... Det fanns ju mycket som jag skulle vilja ha men det får väl bli lite eftersom...


Tyvärr gör inte bilden "snöstjärnan" rättvisa men ni får en "glimt" av hennes talang...

Hittade även fina handstöpta ljus...

Ljusen är underbart fina och passade perfekt i "ljusstakarna från Ica", där en stor del av priset går till välgörande ändamål... Som Emma var snäll att köpa åt oss när dom var slut på "vår" Icaaffär... Tack, Emma för det!!!

Visst passar dom bra!!??

När vi kom hem efter en härlig promenad med "bitande vind" så var det väldigt gott med en kopp te och skorpor som vi oxå köpte på marknaden...
Sen blev det till att fixa bort lite lådor som stått kvar sen förra veckans adventspyntande och några vändor till källaren blev det. Jag hittade tillslut mitt absoluta favorit "Julpynt", alltid lika kul att få ställa alla figurer "rätt"...
 
Jag har fått "ärva" denna Julkrubba från min far, han fick den när han var liten så den har hållit i många år. Det enda som har fått sig lite skavanker är "palmerna" åsså tycker jag mig minnas att Kevin hade sönder en av dom vise männen när han var en liten skrutt som skulle leka med allt, till och med fasters julkrubba...

Lite mer pyssel blev det idag men det får jag ta och visa under veckan... Till dess får jag önska er en riktgt härlig 2:a Advent!!


Träning v. 49...

Ja, veckans träning kan sammanfattas väldigt fort, nästan obefintlig...

2 långpromenader

I och med att jag hade lite förkylningssymtom i början på veckan så tog jag en "taktik-vilo-vecka". Det visade sig vara ett bra drag för jag känner mig mycket piggare å alla symtom försvann...

Så nu väntar en ny vecka, bara att ta nya tag...

Tips om tävling...


En sån här skulle jag vilja vinna!! Har varit sugen på en sådan väldigt länge nu....

Det är Maria med bloggen "Hemma hos Alva" som firar 10 000 besökare genom att ha en tävling. Klicka på bilden för att komma dit, bilden som jag lånat av henne...


Nä, fy %¤#=&¤/%!!!!!

NU ÄR JAG SÅ HIMLA ARG Å TÄNKER SÅ MÅNGA DUMMA TANKAR ATT JAG BLIR GALEN!!!! KAN ALLA STOPPA TIDEN Å HOPPA ÖVER JUL!!!!!????

ALLA MINA PENGAR FÖRSVANN JUST TILL ATT MÅSTA LAGA EN FÖRB....D TAND!!!!!

Å JAG SOM HAR SÅN TANDLÄKARSKRÄCK Å DET BÖRJAR VÄRKA Å HA SIG, EN FREDAGKVÄLL!!! KAN DET VARA SÄMRE TIMING!!!???

JAG ÅT EN CHOKLADBIT SOM SARA TIPSADE OM I VECKAN, INTE TYCKTE JAG OM DEN ÅSSÅ SABBAR DEN MIN TAND!!! USCH!! FY!!! BLÄ!!!

JAG ÄR ARG!!!!!

Knäck...

Fick för mig att jag skulle "slänga ihop" lite knäck idag, har ju varit sugen på det sen jag såg Leilas Jul förra veckan. Det tar ju inte så lång stund, tänkte jag å satte igång. Det tog ju hur lång tid som helst!! Jag tror att jag kokade med för lite värme för efter en stund ökade jag å då gick det bättre...

Blev lite inspirerad idag när vi var på Maxi å jag hittade "hjärtformade" ischokladformar, såhär ser det ut...


(ber om ursäkt för den dåliga bildkvalliteén, har inte ork att försöka ta bättre bild...)

Dom blev i alla fall jättegoda!! Här hittar ni receptet jag använde!!!

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!
Här blir det lugnt med en film för vi jobbar övertid imorgon...

"Halmhjärta"...

Jag tycker otroligt mycket om detta "hjärta" som jag fick av en vän för några år sedan. Å allt sedan dess pryder det min, å numera vår dörr. Ja, det sitter vid sidan av dörren...


Jag väntar på att orken ska infinna sig så att jag kan få upp "mitt egna speciella julpynt", men det får vänta...

Vaknade med ont i halsen å svidande näsa så nu får jag ta och kurera mig med te å honung...
Kram på er!

Tävling hos "Sextiotalsvillan"...

Maria med bloggen Sextiotalsvillan har en tävling där man kan vinna en fin julgris! Jag är med och tävlar och hoppas att jag ska vinna för det är en sak som är en perfekt present till en kompis... Mer kan jag ju inte säga, eller hur!!???
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Visst håller ni en tumme för mig!!???

RSS 2.0