Out of town...

Fullspäckad vecka har resulterat i ingen tid för inlägg för min del. Tittar in som hastigast för att önska er en trevlig helg!!!
Vi åker till Stockholm strax å återkommer på måndagkväll. Det blir en helg hos min mor. Vi ska träffa kompisar och inte minst se "Depeche mode" i Globen på söndagkäll!!! Lite shopping kanske vi hinner med oxå!??!

Nä, har inte tid att sitta här! Vår skjuts kommer om ca 20 min...

Ha en fin helg så hörs vi när jag är tillbaka i stan!!!



Träning v.3...

Höll ju på att glömma redovisningen för förra veckans träning så här kommer den...

1 pass Cykel 40
1 pass Bodyvive (1 timme)
1 pass Core (30 min) + Cykel 40

Japp, 3:e veckan i sträck som jag hållit mitt mål. Är riktigt nöjd med det + att jag är så nöjd med "Bodyvive" som träningsform. Tyvärr så har dom än så länge bara 2 lunchpass/vecka så det får bli på kvällveckan så jag kör dom. Denna vecka så blir det spinning 07.15 på morgonen, direkt efter jobbet å sen hem å sova. Det är en riktigt härlig kombination vill jag lova. *Ler*


Vårt "nya" vardagsrum...

Nu har vi fixat å trixat i helgen. Såhär ser det ut i rummet nu...


Tv-bänken är "Santa-fe" från Jysk, högtalarna är Kef.


Soffbordet känner ni säkert igen!?? Det är "Plaine" från Mio.


Åsså en liten "närstudie" på högtalarna...

Hoppas ni haft en bra helg! Vi har mest hållit på med att försöka få ordning här hemma. Det försvann ju en hel del förvaring nu när vi bytte tv-bänk och soffbord. + att vi fick bort en del från matrummet. Men det får jag visa en annan dag.
Blev uppvaktad idag med tulpaner å presenter. Detta pga att jag fyller år till veckan å nästa helg är vi bortresta. Vi åker till Stockholm för att se Depeche Mode (mer om detta nån annan dag). Dom gula och lila tulpanerna fick jag idag. Är det nån som har missat att jag ÄLSKAR tulpaner!??

Jo, jag behöver lite tips från er!!! Är det nån som har nån bra idé på vad vi ska ha för typ av förvaring under bordet för mina datasladdar o dyligt. Jag sitter ju i soffan å surfar så det är bra att ha sakerna nära. Har den svarta lådan där tillsvidare...

Snart ska jag iväg å jobba natt igen. Å denna veckan verkar va fullbokad, nånting varje kväll så vi får se hur jag har tid att uppdatera här!??

Önskar er en riktigt fin vecka!!!

Vad är detta???



Ledtråd: Lätt å rund men väldigt tung...

Svar: Det är min hand å i handen har jag en "Gyroboll" som Marcus köpt till mig... Riktigt jobbigt å bra träning för mina svaga handleder...


"Blind lydnad"...



Den här boken är riktigt intressant. Den handlar om några elever på ett univeritet som börjar en ny kurs. Läraren förklarar att det är en tjej som försvunnit å deras uppgift blir att hitta henne inom 6 veckor annars så ska hon bli dödad av den som fört bort henne. Vem är det som gjort detta??? Blir den stora frågan. Dom får ledtrådar å några blir mer inblandade än dom kanske skulle ha velat...

En superbra bok som höll mig fast ända till slutet. För hur skulle det gå??? Kan varmt rekommendera denna boken.

Jag var på ett nytt pass igår som heter "bodyvive". Det var riktigt bra å jag har träningsvärk idag som heter duga... Man tränar med en mjuk boll som man håller fast med båda handflatorna framför kroppen , ett gummiband med handtag till vissa övningar oxå. Denna träningsformen är ju perfekt för mig då man tränar bålen, ryggen å magen. Precis dom områdena som jag behöver förstärka.

Annars så håller vi på att fixa lite här hemma, därav att det är så lite inlägg just nu. Lovar att visa bilder så småningom när det är klart. Har oxå fått ett otroligt sug efter att rensa ut en massa onödigt som "ligger å tar plats" lite överallt å som vi ändå aldrig använder. Nu kommer det ju att måsta bli en rensning i och med att vi inte kommer ha samma plats pga dom nya möblerna som "flyttar in här". *Ler stort*

Tänk vad bra det kan ordna sig ibland!!

Å ja, *viskar* dom nya högtalarna är påväg hem till oss nu....

Äntligen...

Ett stort steg påväg mot ett "nytt vardagsrum"!! Vi har länge varit på jakt efter en ny tv-bänk då jag är mäkta less på den vi haft. Jag hade den innan vi flyttade ihop så jag har ju haft den mycke längre än Marcus.
Vi har hittat fina men då har alltid priset varit därefter, dvs för högt för vad vi vill lägga på en tv-bänk. Några vänner hade köpt en ny tv-bänk på Jysk så vi begav oss dit, otroligt skeptiska å inte trodde vi att vi skulle hitta nåt där. Vi ville ha en vit högblank bänk. Döm om vår förvåning när dom hade en som var alldelse "lagom" i storlek, inte för stor å inte för liten. Vi slog till så i lördags fick vi hämta den å igår satte Marcus ihop den... Idag fixade han in allt i den medans jag for å tränade.

Såhär såg det ut tidigare...

Hua, vilka stora högtalare vi har... MEN...


Tack vare ny tv-bänk så ryms ju inte dom stora!!! *ler*

Så, nu ska vi äntligen även köpa nya högtalare. Piffa till tänker jag inte göra förräns vi får dom nya. Nu med vit tv-bänk så behöver vi oxå ett nytt vardagsrumsbord, även det ska inhandlas snart...

Jag återkommer med mer bilder när det är helt klart!!

Nu ska det bli lunch å sen ska vi iväg å jobba kväll.

Hoppas ni har en fin start på veckan!!!

Lord of the dance...



Vi (jag, Marcus, min bror å Rosi) fick biljetter till "Lord of the dance" av mor i julklapp. Å ikväll var det äntligen dax att få se showen. Oj, oj, det går inte med ord att beskriva hur bra det var!!!
Tyvärr så hade dom flyttat showen från Umeå Arena till Idunteatern å det medförde att dom fick en mycket mindre scen att röra sig på. Men som dom proffs dom är så gjorde dom det superbra ändå.
Får ni nån gång möjlighet att se en show så ta den. Det är helt klart värt det!!! Till och med Marcus blev imponerad å tyckte det var riktigt bra!!!

Tack mor!!! Det var en toppenkväll!!!!

Triss i "Randigt"...

Denna veckan vill Helena med Fototrissen att vi ska visa Randiga bilder. Då vi har riktigt busväder här idag så är det inte speciellt kul att gå ut med kameran men jag hittade "Randiga bilder" som jag tog förra söndagen så dom får ni se idag...


Randigt på tvären


Randigt på längden


Åsså lite på "tvärsan" igen...

HÄR hittar ni fler Randiga bidrag!!!

Träning v.2...

Ja, "jämarns" nu känns det riktigt bra. Klarade mitt uppsatta mål. Målet som inte är nåt nyårslöfte utan bara ett personligt mål som jag vill klara av, 3 träningspass i veckan. Denna veckan blev det såhär...

1 pass Core puls. (Ett core-pass där dom lagt till 2 låtar kondition i slutet så det är 45 min långt istället för 30)
2 pass Cykel 55

Pulsklockan började bete sig konstigt förra veckan å jag trodde jag skulle behöva köpa en ny men det var bara att byta batteri så började den funka igen. Pulsklockan är ovärdelig för mig när jag kör spinning, den hjälper mig att inte köra slut på mig i början, så jag kan köra på hela passet. Om nån är rädd för spinning så kan jag varmt rekommendera att använda pulsklocka!!!


Trevlig helg...

Solen håller sig gömd bakom molnen idag men vi har en mysig helg planerad så jag deppar inte för det...
Kevin kom till oss igår å vi hade en mysig kväll som började med att vi gjorde pizza. Mums vad gott det blev!!! Lite godis åt vi när vi så Let´s Dance. Men stax innan nyheterna så ville Kevin gå å lägga sig å jag följde hans exempel. Vi fick sova gott inatt å halv åtta imorse klev älsklingen upp. Då åt vi lite fukost å sen skjutsade jag killarna till hockeyrinken så dom skulle få åka lite skridskor. Själv åkte jag å körde lite spinning. Jag kom tillbaka men killarna är fortfarande ute... När dom kommer så ska vi åka till min far å äta middag allihopa, brors familj å farmor ska även dit.

En riktigt härlig start på helgen med andra ord. Imorgon blir det andra saker så det tar vi sen...

Önskar er en härlig helg!!!


En solig bild från förra helgen!

Naturliga mönster...

Omgivningen är underbart vacker just nu. Tyvärr så hade jag inte med mig kameran idag, trots att jag hade tänkt ta med mig den, för ljuset som var när vi slutade jobbet var helt MAGISKT!!! Så nu håller jag tummarna för att jag har turen på min sida så att det är lika fint imorgon.
Visar bilder från i söndags i brist på nytagna...







Vi ska åka å handla inför helgen ikväll. Imorgon kommer vår favvokille Kevin till oss å ska sova över, som vi har längtat efter honom!! Tänkte att vi skulle göra egen pizza å mysa å äta lite gotta. Jag hoppas att han är på sitt bästa mys å kram-humör, för det är jag. *ler*

Nydala...

Fler bilder från söndagens tur till Nydala. Har man som jag vuxit upp på Mariehem, tillbringat otaliga timmar på och i sjön (beroende på årstid). Har en mor som vuxit upp ett stenkast från där bilderna är tagna så kan ni kanske förstå att Nydala har en speciell plats i mitt hjärta!?!?




Är det här "din vy" AKO???  (hade varit en finare bild om snön fått ligga kvar på stolarna å bordet)

Vaknade imorse med huvudvärk. Kände att det kunde utvecklas till migrän men jag skulle ju träna efter jobbet så det fick ju inte hända... Ibland blir det inte som man tänkt, för visst blev det migrän av det. Ingen träning idag alltså.
Mår illa, så det blir till att ta mina "migräntabletter" å sen krypa isäng tidigt.

Kram på er!!!


Detaljer i naturen...

Både jag och Marcus reflekterade i söndags över hur annorlunda vi ser på naturen runt omkring numera. Det händer allt oftare att vi kommenterar det vi ser som, "det där skulle göra sig fint på bild"!!!
Fotade några detaljer som Marcus såg i söndags...




Snö och is som hängde från ett broräcke.

Jag slog ett rekord igårkväll!!! Gick å la mig halv nio och klockan nio vaknade jag på spikmattan å släckte lyset å sov sen hela natten fram till klockan 05.00. Det är nog det tidigaste jag gått å lagt mig en dagvecka på år å dag!??!

Jag undrar en sak... Är det någon som vet NÄR man börjar känna av att man blir PIGG av att träna!??? Jag tränar nu för fullt men känner mig ändå så trött. Fast det klart, nu är det ju en mer "fysisk" trötthet. Men ändå, det sägs ju att man blir så pigg när man tränar så jag undrar när den känslan ska infinna sig!??! Som det är nu så är jag bara superhungrig mest hela tiden å sova-trött...
Har dragit ner på godsaker, äter mer frukt å grönt, mindre kolhydrater (typ 2 små potatisar istället för fler) och träningen på det. Det borde väl ge resultat!???

Fast en sak är säker. Den största anledningen till att jag tränar är för att jag ska stärka rygg och mage så att jag ska slippa problem med ryggen i framtiden!!!

Tack för era uppmuntrande ord både vad gäller träningen å framförallt när det gäller mina bilder!!! Blir så glad å det känns extra roligt att fota när det är fler som gillar det än bara jag å Marcus. Så än en gång, TACK!!!


Solnedgång i "Bettnes"...

Som jag nämnde igår så var vi och hälsade på en god vän i Norrmjöle igår. Solen var påväg ner då så vi åkte förbi "Bettnessand" för att få lite bilder på solens nedgång...


Det ser nästan ut som vatten... Men det är ju såklart snö...




Vindkraftverken i Hörnefors som inte alls är fina att se på... Hua!!!

Känns skönt att första arbetsdagen är gjord för denna veckan. Vi var på "Core puls" innan vi åkte hem å nu håller Marcus på att förbereda middagen. Det ska bli nån typ av köttfärssås varvad med potatisskivor i ugnen. Han brukar improvisera å det blir mest alltid supergott. Måste nog gå å hjälpa honom så kanske det går lite fortare!?? Magen kurrar...

Önskar er en fin måndagkväll!!!


Träning v.1...

Nu är det dax att börja redovisa veckans träning igen. Mitt mål är att få till 3 pass/vecka, blir det fler så blir det en "bonus". Men 3 pass ska jag prioritera. Det kommer bli fokus på att bygga upp mage å rygg + konditonsträning.
Så, första veckan på året gick riktigt bra...

1 pass "Cykel 55"
2 pass "Cykel 40"

Jag nådde målet för veckan och det är jag mycket nöjd med. Speciellt i och med att det var en nattvecka, har ju haft problem med att få till träningen dom veckorna men nu blir det "andra bullar"...

Kanske ska nämna att jag redovisar träningen för min egen skull. Det blir en liten "press" på mig så jag får ännu en anledning till att verkligen inte hoppa över nåt pass.

Triss i "Så här ser det ut där jag är idag", del 6...

Årets första Fototriss går av stapeln idag. Temat är det återkommande, "Så här ser det ut där jag är idag"...

Här har jag varit idag...






Snö i massor, strålande sol och -1 grad hade vi idag. Var ju tvungen att he oss ut å fota lite. Vi åkte till Nydalasjön och sen till Norrmjöle för att hälsa på en kompis så vi fotade på båda ställena. Fler bilder lär komma under veckan...

HÄR kan ni se fler bidrag i Veckans Fototriss!!!

2 böcker...

Har läst 2 böcker på ganska kort tid. Båda handlar om människoöden...


Boken om Jessica Anderssons liv är väldigt intressant. Jag är glad att jag läste den men jag tycker att den är lite tråkigt skriven. Väldigt mycket hopp fram å tillbaka mellan olika händlser å år. Kan varmt rekommendera den i alla fall.
Vill ni läsa mer om Jessica Andersson så bloggar hon hos "Bloggfamiljen.se". Jag brukar titta in där emellanåt, tycker det är kul att få en inblick i "kändisars liv"...


Som titeln antyder på denna boken så handlar det om en liten kille som blir misshandlad av sin far. Eller är det styvfar??? Han vet inte själv hur det ligger till med den saken. Han blir intalad från 3-års åldern att han är "olydig" å det är därför han blir misshandlad osv. Hans systrar råkar oxå illa ut å ja, det är en bok som berör... Om ni orkar med sådana här böcker så tycker jag ni ska läsa den men om det blir för jobbigt så bör ni avstå...

Veckan har rusat iväg, som veckorna har en tendens att göra när jag jobbar natt. Hinner inte riktigt med bloggen som jag skulle önska dessa veckor, dygnet har för få timmar helt enkelt.

Igårkväll var vi på teater med Marcus familj å hans morbrors familj. "Vid världs ände" med "Profilteatern". Det var ganska bra, tog sig i andra akten. Från början funderade vi vad det var för "dravel" men i andra akten så insåg man att det var en "sensmoral" i allt. Det är ju "Profilteatern" som kör "Mord till bords".... 
Sen var det bara att åka iväg å jobba natten.

Imorse for jag å en arbetskompis å tränade. Körde Cykel 40, 07.15 på morgonen. Det var riktigt skönt att träna, hem å duscha å äta lite å sen slänga sig i sängen. Oj, oj, vad jag sov gott idag!!!
Ska ge mig på ett morgonpass imorgonbitti oxå. Då har jag fått ihop veckans 3 pass å om det blir nån träning i helgen så blir ju det "bonusträning". *ler*

Önskar er en fin torsdagkväll!!!

Uppdaterat: Kände för en lite vintrigare känsla här på bloggen så jag slängde ihop en header. Får se hur länge den får va kvar!??? *ler*

Rea-fynd...

Vi var en sväng på stan nån av mellandagarna å då hittade vi lite på rea. Köpte på oss inför nästa jul...


Change-manschetter till Change-trean vi fick av Daniel å Lina när dom var här sist...


Åsså min favvodoft av alla juldofter till halva priset...

Känner mig så nöjd ikväll. Tog mig iväg på ett spinningpass när jag vaknat å det gick så bra, bättre än väntat. Känns kul så nu kör jag igång igen med träningen. Minst 3 gånger i veckan ska jag klara av... "Beach 2010" kommer ju för mig om bara 2 månader... Om allt går som det är tänkt...

Nä, nu ska jag ta å mumsa i mig lite blodapelsin å sen är det dax för jobb igen.

Sköt om er!!!

Mot nya äventyr...

Lite så kändes det igår när vi åkte till Ö-vik för att titta lite i affärer å framförallt, hälsa på våra vänner som bor där. Tog några bilder från bilen när vi åkte...


Relativt bra före efter E4:an å himlen var magisk...


Dock var det mycke snörök när bilar körde om å la sig före...


Som tur var så körde jag inte så jag kunde beundra solnedgången...

Årets första dagar har varit trevliga. Nyårsdagen tillbringade vi i soffan å tog det bara lugnt. Snön vräkte ner så vi låg inne med gott samvete. Igår var det så dax att göra nåt så vi åkte till Ö-vik. Våra vänner som väntar barn vilken dag som helst bjöd på trevligt sällskap å underbart god mat. Vi kom hem efter midnatt å det passade mig perfekt. Det var ju dax för mig att vända på dygnet då "verkligheten" börjar för mig inatt.
Fick sova ut idag så jag känner mig riktigt utvilad. Vi har städat ut julen idag å det känns så skönt. Jag tillhör dom som blir less på julsakerna väldigt fort.

Nu är alltså allt klart för att återgå till vardagen. Det blir ingen ledig dag mitt i veckan för mig då vi som jobbar natt valt att jobba en övertidsnatt istället för att gå av en natt för att jobba 2 nätter till. Vi tyckte det var lika bra att jobba på, när man lix vänt på dygnet.

Önskar er en fin vecka!!

Ska ni jobba eller har ni turen att va ledig????

 


2009, ur min "synvinkel"...

Testar en för mig ny sammanfattning av 2009. Har så mycke bilder att jag inte får ihop nåt kollage så det blir bara text denna gången...
Hittade detta hos "EDS mamman" en bloggvän som jag funnit under året...

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, säkert flera saker med det som jag kommer att tänka på först är "Rotblockaden". Det hade jag aldrig gjort förut å det blev 2 st under året med följden att jag blev av med mitt "ischiasproblem".

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag har slutat med nyårslöften sen flera år tillbaka för jag höll dom aldrig...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ingen av mina närmaste vänner men flera i min omgiving. 2010 däremot så är det flera stycken som ska få.

4. Dog någon som stod dig nära? Både mormor å morfar gick bort under våren med 3 veckors mellanrum.

5. Vilka länder besökte du? Resan till Thailand fick vi ställa in pga ischiasvärken så det blev "bara" en Sverigesemester under året å det var ju hur trevligt som helst. Vilket vackert land vi bor i!! Insåg vi tack vare den semestern.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Att få va frisk hela året. Det är något som jag verkligen skulle vilja detta år!!!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Inget speciellt vad jag kan komma på... Kanske 25 juni då Michael Jackson dog... På min bror å farmors födelsedag. Så det datumet glömmer jag ju aldrig... *LER*

8. Vad var din största framgång 2009? Att jag fick komma till "Smärtmottagningen" trots att dom hade kö till efter sommaren. Vi tjatade å Marcus ringde å tjatade så till slut fick jag komma...

9. Största misstaget? Kan faktiskt inte komma på nåt stort misstag. Kanske att jag trodde på "att man får hjälp när man är sjuk". Att jag inte insåg att det är kö överallt inom landstinget. Om det kan räknas som ett misstag!??

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Om ischiassmärtor räknas som "sjuk" så har jag haft det i alla fall. Annars har jag varit förvånansvärt frisk under året. Lite yrsel men ingen riktig förkylning som jag kan komma ihåg...

11. Bästa köpet? Det måste ju ändå va min Nikon D-90!!! Som jag har använt den, även Makroobjektivet får räknas dit.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Det måste ju va kameran igen. Åsså sommarsemestern. Inga större inköp under året...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag insåg att jag skulle kunna köpa kameran. När Kevin spontant frågade om han fick sova över hos mig när jag var ensam hemma å när jag till slut slapp värken varje dag!!!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Oj, vad svårt. Nu står det helt still... Oftast är det "landsplågorna" som påminner mig om årtal...

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har nog varit mer ledsen under året än jag brukar. Först pga ischias å sen att mormor å morfar gick bort. Men även riktigt glad sen jag blev bra från ischiasen.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, att jag haft mer ork. Men den mörka jobbiga hösten hjälpte mig inte alls.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Kan inte komma på nåt.

18. Hur tillbringade du julen? Med Marcus familj hos hans morbror.

19. Blev du kär i år? Inte i nån ny utan är Kär i Marcus varje dag, utom när han får sina ryck å retar gallfeber på mig. *ler*

20. Favoritprogram på TV? Det måste nog vara "True blood". "Arga snickaren" upptäckte jag oxå under året.

21. Bästa boken du läste i år? Oj, hur ska jag kunna välja en av alla jag läst!! "Flyga drake" och "Trasig" får va dom två jag nämner, kan inte välja bara en. Fast jag vet att det är fler...

22. Största musikaliska upptäckten? Nej, det har jag ingen. Har inte upptäckt nåt nytt...

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Presentkort på Cyberphoto så jag kunde köpa Macroobjektivet.

25. Något du önskade dig men inte fick? Ja, det var det säkert men jag kommer inte ihåg. Det är ju snart 1 år sen...

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var arg på "vårdgarantin". Grinade å var arg. Firade gjorde vi nån dag senare. Var sjukskriven å hade mycket ont i alla fall. Hua, hoppas det blir bättre i år!!!

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hade sluppit va sjukskriven med ischiasvärk skulle det ha varit mycket trevligare för då hade vi kunnat åka på Thailandsresan med våra vänner.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? "vanlig" Maria-stil.

29. Vem saknade du? FARFAR!!! Saknar alltid min älskade farfar...

30. De bästa nya människorna du träffade? Det måste bli alla trevliga "bloggvänner", ni vet vilka ni är!!! Annars så har jag inte träffat några "nya" i år, vad jag kan komma ihåg...

Så, mina vänner, detta var en liten sammanfattning av mitt 2009. Nu ser jag fram emot ett helt nytt år med oskrivna blad. Vad kommer vi fylla bladen med!?? Ja, det återstår att se... Bloggen kommer fortsätta som vanligt. Jag skriver när jag har tid å andan faller på...

Stor Kram till alla er som följt mig under året!!

 

 







 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0