Träning v.7 & v.8...

Träningen dom senaste veckorna är lätt sammanfattad.

Nämligen, Ingen träning alls pga förkylning.

Senaste dagarna så har förkylningen blivit bättre men då har jag verkligen inte haft tid. Har prioriterat att träffa brorsbarnen och fixa grejer inför resan.
Kommande 4 veckorna så lär vi inte bara ligga på stranden å slöa. Nä, jag tänker mig promenader och även att vi ska hyra kanoter å åka ut å kolla runt lite.
Tiden får väl utvisa hur det blir med den saken...

Ska försöka få till ett inlägg innan vi åker på tisdagmorgon å sammanfatta lite innan avresa.

Kram på er!!

Tävlar hos "Jennys hus"...

Bloggen "Jennys hus" har en tävling där priset är ett presentkort hos "Sumopix.com" på 500kr. Det skulle ju sitta fint med en sån vinst för förhoppningsvis så har vi med oss många fina bilder hem från resan som ska framkallas...


Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!!!


2 böcker på samma gång...

Nu var det länge sen ni fick nåt boktips av mig så nu kör vi 2 på en å samma gång...


Ännu en bok av Åsa Larsson. Gillar verkligen hennes böcker å jag har fastnat för karaktärerna som återkommer. Denna är en av dom bättre. Riktigt spännande emellanåt å så har den lite historiska tillbakablickar. Kan varmt rekommendera att läsa hennes böcker å läs dom då i kronologisk ordning så får du en bättre känsla för allt som händer.


Dan Browns nyaste fick Marcus i julklapp av mig. När han läst den så fick även jag göra det (ingen baktanke med den julklappen alls). *ler* 

Den här är väl uppbyggd på liknande sätt som "Da vinci-koden". Langdon som är expert på symboler å dess tolkning hamnar mitt i en maffig händelsekedja igen. Denna gången tycker jag inte att Brown lyckas. Det är för mycket "konspirationsteorier" å väldigt mycket "långsökta" saker som händer.
Jag "köper det inte", känns inte "sant" å slutet på boken kändes som en enda lång pina. Önskade bara att den skulle ta slut men det bara fortsatte om än det än det andra.
Jag tror inte att jag kommer läsa nästa bok av Dan Brown!??? Men vi får väl vänta å se... För samtidigt så är jag ju nyfiken å vill veta själv hur böckerna är.
Jag har fortfarande "Änglar och Demoner" som min Dan Brown-favorit (å då pratar vi böcker, inte filmer).
Vilken är din???

Idag har vi klarat av städningen. Fått besök av en god vän som även hade med sig försenad födelsedagspresent. Det är ju så kul att öppna paket, å när det sen är klockrena saker som verkligen passar å man gillar ja, då är det ju så bra som det kan bli. Eller hur!?? Ni får se bilder på sakerna nån annan dag. Jag tog några bilder men usch vad dåliga dom blev. Måste lära mig att ta fram stativet!!!

Kvällen ska vi tillbringa hos min bror. Ska ta å pussa å krama "bäbisarna" nu en massa så jag har i överflöd inför resan. Det är ju så att faster har en förmåga att sakna "bäbisarna" när hon inte får träffa dom på ett tag... För er som inte vet så kan jag ju nämna att "bäbisarna" är 7år resp. 8år så det där med "bäbisar" det är bara mitt sätt att uttrycka mig. Brukar få höra att "JAG ÄR INGEN BÄBIS!!!!" Oj, så sur dom blir på mig emellanåt. *ler*

Dax att börja gå igenom vad jag har för kläder å vad som ska packas ner... Tycker att ryggsäcken ser alldeles för liten ut, hur ska detta gå!???

3 dagar kvar...

Min vinst...

Som utlovat kommer här bilder på vinsten från Mika Design...


Ser ni kanten runt diskhon?? Den kanten gör det stört omöjligt att hitta nån diskmedelsflaska som passar men nu har jag en. *ler*


Får se hur jag "möblerar" om på diskbänken sen, har ingen ork till det nu innan resan. Inser när jag ser bilden att det ser "stökigt" ut på bild med alla grejer hängade så det får bli en rensning sen. Eva solo-trasan ser ni i bakgunden.

Äntligen helg!!! Känns så skönt med bara ett arbetspass kvar på lite över 1 månad. För vi kommer ju hem på skärtorsdag å då är det ju lite påskledigt. Kan ju va bra att få "vila upp sig" efter semestern.

Vi kommer att tillbringa helgen med att städa, packa, tvätta och ska även hinna umgås med lite vänner. Å just det ja, 4 dagar är det kvar... 

Vad har ni för planer för helgen??

Önskar er en riktigt trevlig helg!!! 

Vill inte va tjatig...


Ser ni ansiktet??? Ang Thong, Thailand 2008 å även detta kort tog Marcus...

Det känns helt OVERKLIGT att vi snart ska åka. Har lixom inte börjat packa än å bara fixat lite småsaker... Eller idag var vi å växlade pengar, är ju bra att ha lite när man kommer ner. Hittade oxå en bikini på Lindex. Marcus fick följa med å va smakråd. Han kom med idén att jag skulle prova en storlek mindre på överdelen å döm om min förvåning när det var just den storleken jag skulle ha!!! *ler* Är det något jag hatar så är det att prova bikini i provrum, Hua!! Men nu är det gjort å det känns riktigt skönt.

Idag kom även min vist i tävlingen hos "Inspirera Mera". Vinsten kom ju från Mika Design å servicen därifrån är helt superduper. Vi blev glatt överraskade att vinsten var så bra. Bild kommer imorgon, har ingen ork att fota ikväll. Ska försöka ta mig isäng nu efter stafetten...

Kram på er!!!

En vecka...


Lotusbomma fotad av Marcus på Grand Palace, Bangkok 2008.

Den här tiden om en vecka sitter vi på planet mot Bangkok. Vi är riktigt glada att vi hittade biljetter så vi flyger med Thai den här gången. Vi var mycket nöjda med Finair förra resan men vi har ju hört av alla att det är "nåt speciellt" med Thai så vi ser fram emot att se om det är "så mycket bättre"!!??

Lotusblomman är en favorit på bild. Jag hoppas att jag får möjlighet att fota fler bilder denna resan...

Imorgon ska jag få fara på en föreläsning som jobbet sponsrar oss skyddsombud med. Den heter "Besvärliga människor" och det är Lennart Lindén och Morgan Alling som håller i den. Det ska bli riktigt intressant att få gå dit.
Laddar inför skidskyttestafetten ikväll. Håller tummarna för minst en till medalj!!!

Tjoho!!!

Vad glad jag blev när jag kom hem å såg att jag haft tur i tävling igen. Jag har nämligen vunnit tävlingen hos Sandra "Inspirera Mera". Hoppas att det hinner komma innan vi åker... Så att inte paketet blir liggande när vi är borta...


Solnedgång på "Haad Salad", Koh Phangan, Thailand 2008. Marcus som fotat...

Vi hoppas att vi ska kunna återvända till denna underbara strand. Vi tänkte då bo på ett hotell som ligger inne i viken till vänster uppe på höjden. Våra vänner bodde där förra året å har tipsat om att det ska va riktigt bra. Det är så kul att man kan få tips på boende innan man åker så man slipper leta när man kommer dit...

Det har varit en riktigt jobbig dag idag. Har varit riktigt trött å detta pga OS... Det är ju så svårt att gå å lägga sig när det är spännande på tv. Fick lov att be Marcus stänga av ljudet på tv:n när jag lagt mig igår för jag kom på mig själv med att ligga å lyssna. När han då tog fram hörlurarna så blev det tyst å jag kunde somna om än flera timmar senare än vad jag tänkt...

Ikväll ska jag banne mig gå isäng i tid... Får se hur det går!???

Har du svårt att komma isäng på kvällen???

Kontraster...


Ang tong, marin nationalpark, Thailand 2008. Marcus som fotat...

Snacka om kontraster när man ser bilderna från Thailand jämfört med om man tittar ut genom fönstret. Här har vi -20 grader och full storm (låter det som i alla fall), -30 i "windchill-faktor". Hua, det är till och med kallt inomhus...
Idag ska vi gå på bio å se Avatar i 3D. Får se om den är så bra som alla säger!?? Matinéföreställningnen blir det å sen middag hos Marcus syster. Vi kan ju inte gå på bio ikväll, då skulle vi ju missa Ferry i skidskytte å det går inte för sig.

Så ser vår söndag ut. Vad hittar ni på denna söndag???

"Big mama"...


"Big mama" fotad av Marcus på "Ban´s" på Koh Tao, 2008...

Den här hunden döpte vi till "Big mama". Hon är en av dom tjockaste hundar jag nånsin sett. Det var en av personalen som ägde henne och hon sprang lös på "Ban´s" hela dagarna. Undrar om hon blev matad av turisterna, eller!??
Förra året när våra vänner var där så träffade dom oxå på "Big mama". Så nu är spänningen olidlig, kommer hon va kvar där i år oxå??? Det kommer ni få veta sen...

Idag har vi kallt, ca -18 men solen skiner så jag klagar inte. Vi passar på att njuta av vintern för vi är ju inte bortskämda med såhär mycket snö i normala fall. Fast inte för att jag vill va "självgod" eller nåt sånt men det kanske är för att resan är nära nu som gör att det känns ok med vinter!??

Får se vad vi gör idag!?? Marcus har legat hela morgonen å frysit i soffan. Hoppas han inte blir sjuk nu. Min snuva har satt sig fast i huvet nu så det är nässpray som gäller nån dag till. Annars är det bra här.

Hoppas ni oxå kan njuta av vintern!!!

11 dagar...

Ja, nedräkningen fortsätter och jag kommer att visa lite bilder från förra resan. Mest för att när vi kommer hem så lär vi ha så mycket nytt så ni lär bli less på Thailandsbilder.


Koh Tao, 2008. Jag som tagit bilden med min dåvarande Olympus, kompaktkamera.

Ikväll ska vi på 50-års fest. Det ska bli kul. Sen åker vi vidare till Marcus föräldrar. Får se vad vi gör i helgen. Skoter/skidtur beroende på vad vädret tillåter!??? Det verkar som att det ska bli väldigt kallt så morgondagen får visa vad vi gör...

Vad har ni för planer för helgen???

Önskar er en trevlig helg!!!

Nedräkningen kan börja...


Bilden är från Koh Tao 2008, Marcus gick å fotade medans vi satt å väntade på båten...

Å, vi är inte redo. Ja, så känns det i alla fall. Vi har gått om varann dom senaste veckorna å så har vi varit borta på helgen för att få känna på lite vinter. Vi tänker att det kanske inte är så mycket vinter kvar när vi kommer hem den 1 april!??? Vill i alla fall göra nåt av helgerna när det varit så härligt väder.
Häromdagen hämtade Marcus ut sitt pass, idag beställde han ThaiBath så vi har lite kontanter när vi kommer ner. Till veckan så tänkte jag ta upp ryggsäcken för att börja packa. Det kräver ju lite extra när man ska packa allt för fyra veckor i en ryggsäck. Man ska få ner så mycket som möjligt till så lite plats å vikt som möjligt.

Efter förra resan så insåg vi att vi tagit med oss för mycket kläder. Så nu gäller det att försöka att inte upprepa den missen. Jag är en sån som ändå bara har mina favoritkläder så nu har jag bestämt att inte ta med dom där extra, "kan va bra att ha"-grejerna då jag ändå inte använder dom.

Har varit på apoteket å köpt imodium, vätskeersättning, handsprit, våtservetter, åksjuketabletter, allergitabletter å solskydd 30. Bikiniöverdel hittade jag så det är klart. Skor tänkte vi ta med bara Crocs å gympaskor som vi tänkte resa i. Stödstrumpor till flygresan har jag å det kan jag rekommendera när ni ska flyga. Så skönt att slippa få svullna ben å fötter.

Är det någon därute som har nåt tips på vad vi absolut inte får missa i "packningsväg"?!!?? Vi tar gärna emot tips.

Känner att det börjar bli väldigt mycke "resa" i mina tankar nu så kanske är det så att ni får "stå ut" med mycke resesnack fram till vi åker!???
Ska jobba sista natten nu innan vi åker. Efter inatt så är det bara 6 arbetspass kvar innan avresa. Känns mycket bra. *ler*

Kram på er!!!

Vill du ha hjälp???

Har du nån bild som du skulle vilja förstora eller framkalla men som du inte kan eller vill efterbehandla själv???
Isåfall har jag ett tips till dig.

Fotografen Danne Carlbom med bloggen Carlbomfoto.se erbjuder sig att efterbehandla en bild till dig.

Jag skickade in en bild som jag inte blev "riktigt klok på" när jag försökte själv å jag blev riktigt nöjd med resultatet. Tänker förstora den i Canvas, om Marcus håller med.
HÄR kan ni se resultatet.

Om du vill skicka in en bild så klicka HÄR så får du se hur du ska göra!!


Har jobbat två dagar dagtid nu, har haft lagutvecklingsdagar på jobbet. Detta är ju normalt vår nattvecka så nu blir det till att ställa om till imorgon för imorgonkväll går vi på å jobbar 2 nätter innan det är dax för helg igen.
Nedräkningen har börjat inför resan, nu är det exakt 2 veckor kvar tills vi åker!!! Gissa om vi längtar!???
Nu blir det skidskytte resten av kvällen.
Vad gör du ikväll??


Tävling hos "Inspirera Mera"...

Jag är med å tävlar hos Inspirera Mera. Gör det du med, vet ja... Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!!



Priserna kommer från Mika design

Träning v.6...

Förra veckans träning blev som följer...

2 pass Cykel 40
1 pass Bodyvive

Hann med 3 pass trots att jag blev förkyld på torsdagen. Hade tänkt åka skidor under helgen men det blev ju till att va inne å snyta sig hela helgen. Ja, jag fick till en kortare promenad på lördagen bara för att få se solen lite i alla fall.
Nu har snuvan stannat upp å jag är ganska tät i näsan så vi får se hur det går med träning den här veckan???

Triss i "Känsla"...

Temat i Fototrissen denna "Valentindag" är väldigt passande "Känsla". Visst är det en härlig känsla när man får något från nån man tycker om MEN känslan när man ger någon man tycker om å ser att den blir glad är nästan ännu bättre, om du frågar mig. *Ler*

Jag å sambon gav bort en Valentin-bukett i fredags å mottagarna blev mycket glada. Sen att jag (och även mottagaren) råkar älska Gerbera gör ju att man får en fin känsla när man ser blommorna.

Hoppas att den känslan förmedlas i mitt bidrag denna vecka!??!







Klicka på bannern så kommer ni till veckans bidrag!!






Sol på insidan...

Sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne.

Ja, så känns det. Försöker med possitivt tänkande stå ut med min förkylning... Gerbera ståtar med i sin härlighet, som en sol...





Har suttit å tittat på OS-invigningen idag å nu känner jag att solen ute kallar på mig. Ska he mig ut på en promenad, tror jag tittar in på "Häggströms" för att se om dom har nåt roligt i klädväg åt mig!??

Hoppas ni har en fin lördag!!!

Snuvigt var det här...

När så äntligen helgen är här så åker man på förkylning... Vaknade med rinnsnuva. Å, jag som ville åka skidor å ha en skön helg utomhus!!! Får se vad det blir för nåt nu när omständigheterna förändrats!??

Med det så önskar jag er...


Tävling hos "Hemmabloggaren"...


Den här fina krukan kan man vinna hos Hemmabloggaren. Mia Blanche heter kvinnan som gör superfina keramiksaker.

Klicka på bilden så kan ni se tävlingsreglerna!!

Vatten på tre sätt...

Idag blir det en vilodag från träningen. Ägnar dagen åt att baka semlor så vi har till helgen å till nästa tisdag, för det är väl då det är fettisdagen!?

Vatten i olika former...




Flytande/rinnande, Snö och Dimma. Inte varje dag man ser det på samma ställe.

Marcus vid kameran...

Vi har bestämt oss för att bara ta med en systemkamera på resan. Efter lite funderande kom vi fram till att vi tar med min. Man kan ju även filma med min så det kan ju bli kul om det händer nåt speciellt som man vill föreviga. Nu måste vi bara köpa fler minneskort, ett till batteri åsså tänkte vi köpa en "Gorilla". Gorilla är ett stativ som man kan vinkla i olika vinklar å klämma fast på olika saker. Tror att den ska va bra???
Är det nån av er som har provat en "Gorilla"????

Med tanke på att vi åker med min kamera så tyckte jag att det var bäst att Marcus tar å fotar lite oxå. Dom är ju faktiskt lite olika, i form å så... Här kommer några bilder som han tog...







Ska åka å köra ett pass med "Bodyvive" å sen tänkte jag försöka hitta en bikini innan jag åker till jobbet. Hua, det är inte roligt att prova bikini å jag hoppas verkligen att det finns nåt som passar....

Sunset...

När vi åkte hem i lördags så mötte vi denna synen... Marcus fick stanna efter vägen så jag kunde fota...






Dom 2 övre bilderna är tagna i Olofsfors å den nedersta är tagen i Lögdeå.

En underbart vacker solnedgång å en riktigt trollsk dimma. Det var som ett skådespel å jag blev alldeles lyrisk. Tydligen så låg inte dimman länge utan den försvann strax efter att vi fotat. Sen är det ju så att det var mycket vackrare i verkligheten än det blir på bild.

Känner mig lite trött efter det första kvällsarbetspasset men samtidigt så njuter jag fortfarande av vår härliga helg!!!

Hur är det för er denna vecka???

Tävlar hos "Inspirera mera"...

Sandra med bloggen "Insprirera mera" har en tävling tillsammans med "Wilma & friends" där man kan vinna den här fina korgen. Precis en sån som jag velat ha jättelänge...


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!!!

Bilder från helgen som gått...

Mulet väder idag. Får mig att uppskatta helgen ännu mer. Visar några bilder nu innan jag ska iväg å träna...







Dessa bilder togs i lördags när det var lite molnigt emellanåt. Söndagen bjöd på strålande sol...





Insåg just att den gemensamma nämnaren på bilderna är Träd. Tycker att träden gjorde sig bra på bild. Sen kom vi fram till oxå att det är så vackert i naturen nu å jag njuter för fulla muggar men inser oxå att inte allt "gör sig på bild".

Hoppas ni får en fin start på veckan!! Själv jobbar jag eftermiddag i veckan...

 

 


Triss i "Inuti"...

Missade ju förra veckans triss så nu är jag tillbaka. "Inuti" är temat för veckan å jag "sprang på" en gammal "sak" idag så jag tog å fotade "INUTI" den...







Kan ni gissa vad det är för modell???

Vill ni se fler deltagare i veckans triss så klicka på denna... Fototrissbanners

Uppdaterat: Svaret är som många av er redan gissat (eller så visste ni), En gammal "Bubbla". Årgång har jag glömt bort...


Träning v.5...

Jag är väl inte supernöjd med veckans träning. Den ser ut som följer...

2 pass Cykel 40
Åsså några vändor uppför/nedför en slalombacke till fots.

Var väldigt trött i kroppen i veckan, kändes som att jag skulle bli förkyld om jag inte tog en "taktikvila" så det gjorde jag i tisdags. Då mådde jag mycket bättre på onsdag.
Sen så prioriterade jag att vara ute å hjälpa till vid Ålidbacken i helgen, därav att det inte blev ett träningpass ikväll. Men jag deppar inte, tar nya tag till veckan... ;)


Underbar dag...

Har vi haft idag!!! Vi fick möjligheten att följa med Marcus föräldrar till "Ålidbacken" (heter egentligen Ålidberget) där dom jobbar ideellt 1 helg varje säsong. Massor med snö, sol å uppehåll i snöandet gjorde att dagen var helt enkelt underbar... Även om jag var inne i kaffeterian större delen av tiden. Tog mig dock tid att gå ut en sväng å uppför slalombacken (hua, vad jobbigt det är att gå uppför i snö). Jag kan ju inte besöka en sån utsikt utan att föreviga det på bild... *LER*













Det var några bilder som togs idag. Ni lär få se fler under veckan som kommer för när vi åkte hem så mötte oss en syn som gjorde mig helt "till mig". Tvingade Marcus att stanna mitt i vägen så att jag kunde gå ut å fota. Men mer om det, kanske imorgon!??

Ikväll åker vi till några vänner för att surra å umgås en stund, blir nog så att vi slänger ett öga på Melodifestivalen oxå...

Vad gör ni en lördagkväll som denna???


Gott å blandat...

Helg igen. Undrar vart den här veckan har tagit vägen!??? Har varit riktigt trött i veckan å jag har försökt att gå å lägga mig i tid därför har det inte blivit tid över till bloggen. Nu sitter vi här hos Marcus föräldrar å ser på Let´s Dance så jag passar på att visa några bilder som jag tagit sen sist...

Men först så vill jag tipsa om en riktigt SUPERGOD choklad. Jag älskar lakrits och choklad så ni kanske förstår att jag är förtjust i denna!??


Jag fick denna av min goda vän Anna när jag fyllde år.

Har sökt denna på Maxi å olika ica-butiker men inte hittat den. Anna köpte på denna på Konsum så jag måste förbi där nån dag för denna är en riktig fullträff!!!
Nån som smakat den???

Såg detta när jag tittade ut genom fönstet i veckan...







Å sist men inte minst en av tulpanerna som jag fick när jag fyllde år.
Har jag sagt att jag älskar tulpaner!???

Helgen tillbringar vi här å vi har en rolig dag framför oss imorgon. Men det berättar jag om imorgon...

Önskar er en riktigt trevlig helg!!!

Tävlar hos "Dahlarna"...

Den härliga bloggen "Dahlarna" firar 800 inlägg med att ha en tävlig tillsammans med "Bosign.se".


Klicka på bilden för att va med å tävla du med!!!


Träning v.4...

Förra veckan som var en nattvecka lyckades jag oxå få till när det gäller träningen.

3 pass Cykel 40

Å, dom passen körde jag 07.15 på morgonen innan jag for hem för att sova... Kändes riktigt skönt att få till träningen trots nattjobb!!!

Helgen som gått...

Hej alla glada!!

Nu har vi kommit tillbaka efter en underbar helg i Huvudstaden. Vi anlände sent fredagkväll å det tog oss 1 timme att ta oss från Centralen till mor i Västerhaninge. Växelfel å signalfel om vartannat gjorde att det tog minst dubbelt så lång tid. Väl framme i ett kylslaget V-H så hade mor dukat upp med te och smörgåstårta!!! Blev lite extra firad sådär dagen efter den riktiga födelsedagen. Mycket uppskattat av oss alla, Tack för det kära mor!!!

Lördagen delade vi på oss. Jag å Marcus for å hälsade på våra vänner som vi inte hann träffa i sommar. En heldag med barnen å god middag fick vi innan vi åkte. Söndagen tog vi det lugnt på dagen, vi laddade inför kvällen... Middag med goda vänner på en utsökt Thai-restaurang i Hammarby-sjöstad blev en perfekt uppladdning inför konserten...
Vi kom till Globen i ganska lagom tid, hittade våra plater å satte oss, spända av förväntan...


En förväntansfull publik...


Vi blev mer än nöjda. Oj, oj, vad dom var bra!!!


Depeche Mode live är något som alla borde få uppleva!!!

Allt med kvällen var super!!! Maten, sällskapet å avslutningen med Depeche Mode, ja, vad mer kan man begära!???

Jo, vi åkte in till Söder idag innan vi skulle hem på eftermiddagen. Jag fick äntligen gå på Granit å köpa några saker som jag velat ha i flera år. Så även detta är jag mycket nöjd med, visar nån annan dag vad vi köpte. Mamma blev oxå eld å lågor över Granit å hon köpte en hel del hon med. Hon har ju sån tur att hon har nära till den underbara butiken.

Innan vi skulle vidare till flygplatsen så gick vi å åt lunch på "Muggen", ett härligt ställe med "söder-känsla".


En varm macka med Parmaskinka, mozzarella å basilikakräm...

Supergod lunch å en finfin avslutning på vår Stockholmsvistelse. När vi skulle ut till Bromma flygplats så var det fortfarande problem med växelfel för pendeltågen. Så vi tog tunnelbanan till Sundbyberg å skulle ta buss därifrån men vi blev less att vänta på bussen så vi tog taxi istället. Snacka om att man ska ha tålamod å en massa tid över för att åka kommunalt i huvudstaden...

Det kändes riktigt skönt när vi landade hemma i lugna Umeå igen. Å extra skönt att det bara blir en "4-dagars" arbetsvecka denna vecka å imorgon är det bara 4 veckor kvar tills vi åker till Thailand. Nu börjar nedräkningen på riktigt...

Hoppas ni haft en fin början på veckan!!! Nu ska jag försöka hinna läsa ikapp inne hos er...


RSS 2.0