Solnedgång...

Den här fina solnedgången såg vi när vi körde hem en sen kväll för några veckor sedan. Marcus hade med sig kameran så vi var bara tvungna att stanna till...



Kanske ska nämna att kockan är kring 23.00.





60-års firande...

Har det varit hela långa dagen. Kära mor fyller 60 i juli men vi firade henne idag eftersom hon har semester nu och är i Umeå. En mycket trevlig dag som bjöd på strålande sol och varmt var det. Fikat gick inte av för hackor...


Smörgåstårta som jag "slängt ihop"


Nötkolapaj, mumsig med vispgrädde till...


kolasnittar och drömmar

Blommor fick ju Jubilaren oxå...





En härlig dag har vi haft och trött känner man sig efter allt fika man har stoppat i sig.
Lilla gubben är hängig, troligast pga allergitabletterna, så det blir en lugn kväll. Jag ska försöka få med honom ner på stan för att titta på bilar. Ja, det är ju Wheels här i stan å då kör dom runt å visar upp bilarna hela långa natten. Det är ju bara "ett stenkanst" bort så det blir nog lagomt med en tur ner dit!?


Ps jag älskar dig!

Jag har nu läst en bok som är helt annorlunda än dom andra jag slukat den senaste tiden. Kände att jag behövde läsa något annat än bara deckare å krimilalromaner. Tyckte att "en bok i Marian Keyes stil" skulle passa bra, lätt och rolig. Ja, lite rolig var den men oxå väldigt jobbig att läsa vissa delar. Boken handlar om en tjej vars man dör och om hennes sätt att "fortsätta leva utan honom"... Hon får hjälp på vägen av... jo, hennes man!!!
Jag kan varmt rekommendera den här boken den ÄR trevlig trots att tårarna rann flera gånger!! Jag är duktig på att leva mig in i böckerna jag läser.
Ps jag älskar dig! av Cecelia Ahern är en bra sommarbok!!


Bilden lånd från Adlibris.se

Jag har tagit ledigt imorgon för att baka inför det stora kalaset på lördag. Det ska bli smörgåstårta och diverse annat.
Min kära mor fyller ju 60 år!!! (Hon fyller i juli men vi firar henne på lördag).
Känns skönt att få lite sovmorgon, böjar ju annars 06.30..
Nä, nu ska jag se hur det går för Ryssland...

På väg...



Skulle vilja sätta mig i bilen å åka iväg nånstans... Längtar till semestern!! Känner mig trött å hängig å har gjort det en längre tid nu å känner mig väldigt less på att vara sååå trött jämt å ständigt. När jag är trött så blir det lätt att jag tänker mycket negativa tankar å allt känns jobbigt å tråkigt. Jag har även lätt att "klanka" på mig själv när det känns såhär, MEN, ikväll så insåg jag mitt i kakbaket att jag måste vara snäll med mig själv å se saker jag gör bra.

Kom på en sak som jag är otroligt duktig på och det är att... Baka allt jag gör på minimalt utrymme!!! Vi har väldigt lite arbetsyta i köket och trots det så bakar jag för fulla muggar emellanåt och Marcus lagar till de mest fantastiska middagar och allt detta utan kaos!!! Det är något att berömma tycker jag!

Just nu är det fullt av disk som borde tas omhand så jag lägger in en bild en annan dag. Sitter å samlar ork att ta hand om disken å just nu är "Allsången" mer intressant! Hi, hi, jag som inte brukar se det men nu... nu går det bra..

Hoppas ni har det bra!
Kram på er alla!!!

Söndagspyssel...

Äntligen har jag fått tag på "Bokstäver" som jag varit på jakt efter en lång tid. Dessa hittade jag på "Country by mail". Jag såg när jag tittade runt på sidan att dom har en butik i Ö-vik (Himlen runt hörnet) där dom säljer allt. Hm, en mycket snäll vän i samma stad köpte dom åt mig så jag fick M&M i helgen + att vi fick upp tavellisten idag. Ramen som vi köpt tidigare för att ha där kommer vi dock att byta ut, skulle vilja ha något "högre" bredvid... Men tillsvidare får den stå där och vänta på att vi får "tummen ur" å framkallar lite kort!



Har blivit inspirerad av Pernilla å hennes kreationer + att en kompis köpt flera murgrönor på div. ställningar. Idag gjorde jag slag i saken å provade själv. Detta blev resultatet....



Köpte 2 "små" murgrönor så dom får till att växa på sig lite för att fylla ut...



Ja, dessa är första försöket, har fått lite smak på pysslandet och ska fundera ut vad jag ska prova mer...

Midsommarhelgen är nu tillända å snabbt gick det. Sol å regn + åska har vi haft. God mat å trevligt sällskap av vänner och familj fick vi ta del av. Hoppas er helg har varit bra!
Nu laddar vi batterierna inför en vecka fulltecknad med saker att göra utöver jobbet.

3 veckor and counting down... till semestern...

Testbakning...



Det blev till att prova göra "Kolasnittar" igår. Första gången som jag ger mig på dessa, dom blev goda men nästa gång ska jag nog göra dom "tjockare". Nu blev dom väldigt tunna å det ser lite tråkigt ut tycker jag. Tur att det var en testomgång...



Provade även göra Leilas Morotskaka å den var ljuvligt god. Både Morotskakan och kolasnittarna fick beröm av "provsmakarna" på jobbet. Dom verkar gilla sin uppgift som "provsmakare". Har kommit på att det är smidigt att ta med dit när jag bakar (om vi inte väntar främmen) så slipper jag ha en massa gotta liggande för att fresta mig. Samt att jag får höra flera personers åsikter.

Vi har kommit på att vi har ett fullspäckat schema dom 3 sista veckorna innan semestern. Förstår inte att alla planerar allt samtidigt!!! Man kan ha många veckor utan något alls å sen planerar man nåt å då kan man ge sig på att nån annan oxå planerar saker samma helg!! Hm, ja, det blir nog bra, just nu är jag trött å det känns jobbigt att tänka på allt men när man är mitt i allt så brukar det vara kul...

Kram på er!

Det kom ett paket idag...

Som jag längtat efter. Jag beställde Pernillas undrbara skapelser å dom är finare i verkligheten än på bild!! Klicka HÄR så kan ni säkert oxå beställa om ni frågar snällt! Här kommer mina bilder på HJÄRTAT och PRINSESSKRONAN...




Mina "Rosa" pelargoner som jag köpte knoppiga. Hm, ska inte göra det i fortsättningen, den till vänster ser för mig inte rosa ut!!??(eller kanske man kan säga att den är ej utblandad med vitt???)

Jag önskar ibland att jag oxå kunde vara pysslig av mig. Det skulle vara så kul att kunna göra nåt liknande själv! Men jag håller mig till bakning som jag verkar ha talang för. Just detta håller mig sysselsatt idag, bakar till ett möte på jobbet ikväll. Tänkte prova lite för mig nya recept från "A piece of cake". Hur det går får ni se imorgon.

Hoppas ni får en härlig dag!


Dröm för det manliga könet...


Bilder tagna av Marcus

Detta är vad Marcus tillbringat helgen med. Han och en kompis åkte upp till Kalix för att se på Rallycross på lördag och sedan vidare mot Skellefteå för tävligar på Söndag. Samtidigt fick han leka å prova sin kamera, en Nikon D-200 som han köpte innan vi åkte till Thailand. Han kom hem igår och berättade att han behöver ett annat objektiv för att ta bilder på biltävligar... Hm, där ser jag 1000-lapparna fladdra iväg... Men jag förstår honom, kameran tar superfina bilder och bilderna skulle vara mycket bättre om man kunde "komma närmare". På bilderna ovan har jag trixat lite så det ser ut som att det är zoomat mer än det är.
Jag har aldrig varit intresserad av bilsport innan jag träffade Marcus men fick fort klart för mig att jag missat nåt. Numera kan jag tycka att det är riktigt trevligt att titta på Rallycross. Speciellt om man känner nån som tävlar. Föredrar Rallycross för där ser man hela banan jämfört med Rally när bilarna bara svischar förbi där man står... Tyvärr är närmaste  RM-tävligen i Skellefteå och närmaste SM-tävlingen i Piteå och Kalix. Så det är lite för långt att åka från Umeå, jag menar, så intresserad är jag inte att jag tillbringar en hel helg på resande fot för att få se tävlingar. Killarna däremot som "mekar" åt en tävlande åker ända ner till Skåne för en tävling, även Värmland står på schemat. (Får just veta att nu är nästa tävling på schemat i Haninge, Stockholm).
Det skulle i och för sig passa mig att åka med då för att hälsa på mor, kära mor som bor i dom trakterna!??? Men vi får se, för att sitta och åka i bil t/r Stockholm är väl inte heller vad jag kallar en favvosyssla för en helg.
Nu har ni fått veta vad min käre sambo har för intresse, foto och Rallycross. Ja, det finns fler saker och det återkommer jag till under sommaren...

Får tacka för fina och rara kommentarer. Ser gärna att fler lämnar ett avtryck!  Kram på er alla!!!

Aldrig fucka upp...


Så har jag avslutat ännu en bra bok. Det värsta med bra böcker är att man inte vill att dom ska ta slut... Jag gillar Jens Lapidus sätt att skriva. Han skriver ju om Stockholms undre värld, om "maffia" fasoner, om den illegala smugglingen/försäljningen av droger och tjejer. Han använder ett språk som man tänker att folket i dom kretsarna använder och jag tror att det därav blir mer trovärdigt!? Kan varmt rekommendera denna boken men först borde man läsa "Snabba cash" för den är ju Jens Lapidus första bok och den här "Aldrig fucka upp" är väl kanske fristående men man förtår en hel del mycke bättre om man läst den första först (om man säger så). Ja, jag vill inte gå in så mycket på vad den handlar om utan det får ni läsa själv...

Nu ska jag ge mig på en bok som är av annan karraktär... "PS jag älskar dig!" av Cecelia Ahern. Återkommer med utlåtande när den är avklarad...

Ensam i helgen...

Bild lånad från Cyberphoto


Gissa om jag är nöjd!? Pratade med min "rådgivare" på Cyberphoto om vilken kamera han rekommenderade till mig och döm om min förvåning när han säger "Canon"... Jag har haft "Olympus" på mina senaste 2 kameror och har varit supernöjd så jag var helt inställd på en till sådan. Men när han säger att Canon är bättre i nuläget så litar jag på honom. Har en längre tid velat ha en ny kamera då min gamla är lite för stor för att vara smidig att ha med sig.
Oj, vad man är bortskämd, inser nu när jag läser detta att det måste vara ett ilandsproblem, att kameran är för stor!!! Men ändå, numera är denna "chokladbruna" skönhet min, en Canon Ixus 80 IS, chocolate!!
Ja, jag vet, jag har nu en "brun" mobil OCH en "brun" kamera. Jag gillar den färgen helt enkelt!!!

Ser fram emot en helg i lugnets tecken, "gräsänka" som jag är...



Med dessa två tidningar kan jag roa mig en stund. Den ena köpte jag igår och den andra damp ner i brevlådan idag!!
Jo, jag kan även nämna att Cyberphoto har en drive just nu. Om man köper en Canonprodukt för mer än 1500kr så får man en helårsprenumeration på Offside, Filter eller Plaza. Det tackar jag ju ja till, Plaza interiör, valde jag. Marcus blev lite oroad å undrade om det inte skulle bli dyrt!?? Han tycker att jag får för mycket ideér av att läsa alla inredningstidningar.  

Nä, nu ska jag ta och fortsätta vila, har snart, mellan tupplurarna, läst ut "Aldrig fucka upp". Återkommer med åsikter om boken framöver...

Trevlig helg på er!!!

Jag glömde ju att jag ville tipsa er om en tävling som Pernilla, "Isabels värld" har. Titta in hos henne det är väl värt ett besök!!!

Sommarnytt i matrummet...



Äntligen! Vi köpte nytt tyg för nån månad sedan men har inte hittat orken att ta itu med att sy den... Men nu är det klart. Vad tycks??? Om ni tittar väldigt noga på bilden så syns det att det är "medaljonger" men dom är diskreta å syns bara när ljuset är rätt.
Marcus "paradisträd" har fått flytta in från trapphuset där dom fått bo ett tag. Vi fick nämligen se ett STORT paradisträd hos Julia å den hade hennes mor "drivit upp". Marcus blev inspirerad till att oxå lyckas (det stora var typ 20 år) så den som lever får se hur det går. Därför kände vi att dom måste finnas nära till hands så vi kan pyssla med dom.
Längst ner till vänster i bild ser ni den stackars vulkanpalmen som inte alls verkar må bra hos oss!? Vi får väl se om den överlever? Kanske fick den en chock när den blev omplanterad eller så kan vi helt enkelt inte med den!? Speciellt fin är den inte med gula blad...

Hibiskusen i mitten den bara blommar å har en massa knoppar. Har fått veta att man inte ska plantera om den när den har knoppar så jag väntar på att den ska "knoppa klart"... Vi ska "driva upp" den till en stor blomma oxå... Det är tanken i alla fall. Hi, hi...

Blomprakt på balkongen...

Efter en lång och väldigt grå och trist dag så visar solen sig nu framåt kvällen. Tänkte pigga upp med bilder på våra blommande växter på balkongen...


Denna fina "Lyckliga Lisa" fick vi av Marcus föräldrar igår när dom var här på middag. I like!!!




Köpte pelagonerna helt knoppade, en rosa och en röd, visade det sig.... Hi, hi. Gillar båda som tur är...


Hängpelagonen blommar på för fullt!

Vi väntar med spänning på att se hur resten av plantorna tar sig. Återkommer om det när det finns nåt att visa.
Önskar er en trevlig vecka!!

Bokrecension...


Jag steckläste den här boken. Lite ofrivilligt måste jag säga, vi var barnvakt å jag sov med 2 väldigt rörliga barn i sängen. Jag som inte är van att ha små gullungar i sängen kunde ju inte sova och i den situationen var jag riktigt glad att ha en ny och även bra bok tillhands. Camilla Läckbergs böcker om Fjällbacka handlar ju om samma polis och därmed är det en rekommendation att läsa dom i den ordning dom har kommit ut. Sjöjungfrun är bra och det enda jag inte gillar är att det blir en "cliffhanger" i slutet och man vill ju genast läsa nästa bok... Den kommer väl nästa år nån gång så det blir till att vara nyfiken ett tag. Hur ska det gå för en "nyfiken i en strut" som jag???

Projektet...

Dax att avslöja vad som upptagit vår tid i veckan (förutom jobbet). Här är den skyldige...


Min dator drev mig till vansinne då den "blåskärmade" lite när som helst. Den tyckte speciellt om att göra det när man suttit med Photoshop en längre stund å allt man gjort bara försvann. Ni kan ju gissa hur många "fula" ord som yttrats här. Vi funderade på att köpa ny hårddisk (det var den det var fel på) å nya minnen men insåg att det kanske inte ens skulle lösa problemet. Så vad göra??
JO, vi köpte en helt ny!! Vi har alltså fixat med att föra över bilder å allt som fanns på den gamla till den nya + fixa dom program jag vill ha i datorn. Det tog sin lilla tid eftersom det skulle städas å lagas mat oxå.
Det känns sååå kul med en ny dator tillika min alldeles 1:a helt nya dator!!! Den har Vista premium och jag märker att det blir en del att lära om, det ser ju inte ut som man är van... Men jag lär mig nog!?

Detta var alltså det ni varit nyfikna på! Hoppas det känns bra nu när det är avslöjat!!????

Får passa på att önska er en trevlig Nationaldag och en fortsatt trevlig helg!!

Fika på jobbet...


Vi skulle ta med fika till jobbet ikväll så jag passade på att prova Leilas nya receptbok "A piece of cake". Det verkar ju va populärt med cupcakes nu så jag provade på jag oxå... Dom blev mycket goda och blev uppskattade av mina arbetskamrater. Receptet var mycket enkelt att följa. Jag tycker dock att det blev för mycket av "frostingen", fick slänga en del så det blir nog att halvera till nästa gång. Trevligt var det att det blev fler än de 12 som receptet angav. Det var citronsaft i både kaksmeten och i frostingen å det var perfekt med det syrliga som bryter av allt det söta. Jag kan varmt rekommendera er denna härliga bok!!!

Vulkanpalm...



Vi hittade denna roliga växt när vi var på Blomsterlandet förra helgen.
Det är en utrotningshotad växt från vulkanbergs sluttningar och den odlas nu för att räddas. Dom hade den för halva priset och det var därför vi slog till. Fast först så fastnade vi för att den såg annorlunda ut. Får se om den trivs hos oss??

Gällande det jag nämnde i förra inlägget så dröjer det lite till innan jag kan avslöja vad det är, vi jobbar dock på det så tids nog... Är ni nyfikna nu??? Hi, hi, ja, jag vet ju att några av er är det redan. Sorry men ni får vänta lite till...

Nya grejer på G...

Det händer lite här hemma nu så det kan dröja nån dag eller så tills det blir uppdaterat här. Det är bara roliga saker så ni behöver inte oroa er. Men det kommer mera, jag lovar...

Nytt i badrummet...

Vi har länge funderat över vilken färg vi skulle välja på den nya toalettsitsen. Den gamla hade gått sönder i plastgrejen som man sätter fast den i + att locket blivit "skrövlit" så det var svårt att torka av. Läge att byta med andra ord. En "soft close" var nåt vi fastnade för då det inte "smäller till" när man stänger å en sådan blev det...


Gillar inte blåfärgen på golvet så vi bryter av med svart.


Köpte även fler svarta detaljer... En svart matta står på önskelistan.


Vår söta tvättmaskin. Helt lagom för detta lilla badrum. Hyllorna går ända upp till taket.

Är så nöjd med denna dusch!
Duschdörraran samt duschen köpte vi på Nolia förra året och vi är nöjda med båda...

Nu blev det inte bara "Nytt" att visa. Jag kom på att jag inte visat badrummet förut så det kommer nu. Det är riktigt litet men vi är riktigt nöjda med hur denna lilla yta används...

Sommarfix på balkongen...

Ja, nu är det Juni redan så det passade ju bra att börja fixa till balkongen. Alla våra plantor behövde verkligen få komma ut å komma i ny fräsch jord. Vi inhandlade jord och några pelagoner igår så det passade oss bra att göra det idag. Här kommer lite bilder på hur det ser ut för tillfället. Det kommer dock att ändras med tiden som växterna växer...


Detta är Physalis, gula pärontomater och röda körsbärstomater.


Dom olika "pepparplantorna" verkar ta längre tid på sig!!???


Pelagoner och blivande solrosor + koriander (provisoriskt plaserade). Även vårt stackars olivträd i hörnet. Undrar om det tar sig eller om den är heldöd???


Paprikaplanta (Marcus tog å torkade frön fr en paprika) och Basilika.


En hängpelagon (köpt av misstag, inte fattar jag att det finns olika sorter av allt).

Borde läsa på lite bättre innan jag åker till affären men jag lär av mina misstag. I år tänker jag inte köpa smultronplantor som är "revande"! Gjorde det förra året å det stack ut "Revor" överallt, inte vad jag vill ha på balkongen. Jordgubbsplantorna har övervintrat på "hälsohemmet" å dom tar vi hem vid tillfälle...
Vi ska försöka att hålla nere antalet olika sorter i sommar men det är svårt. Vi har kommit på att vi båda vill ha hus så vi kan ha ett växthus oxå... Men det ligger på framtiden så vi får hålla tillgodo med vår lilla balkong så länge...

Träning v.22

Den här veckan har värmen kommit å det har inte känts kul att stänga in sig på Iksu för att träna. Så det har blivit promenader för mig...

1 kväll Vårruset
3 långa kvällspromenader

Dax att jobba beordrad övertid ikväll. Det känns midre kul när solen skiner å allt man vill är att vara ute... Buhu, tycker faktiskt synd om oss!!!


RSS 2.0