Härliga fredag...

Fredagen bjöd på en härlig dag! Fullt med vänner och familj att umgås med å jag njöt som det var länge sen jag gjort (känns det som i alla fall). Att få "sitta å surra" å bara vara åsså som ett stort plus i kanten fick jag ju superfina presenter...
Jag bjöd på detta...


Ganska lite fikabröd för att vara hos mig men alla tyckte att det smakade utmärkt å var alldeles lagomt.
Jag fick några otorliga buketter...

Denna mäktiga från Anna och Ulrika. (den gjorde sig inte på bild, i verkligheten är den riktigt MÄKTIG)


Å denna Otorligt vackra tulpanbukett från Marcus föräldrar!!! Lovely!!!!
En liten närstudie som jag "lekt lite med"...



Jag fick ju som jag önskat hela 5 presentkort till "Cyberphoto" och ett presentkort till "Mias Lustgård"!! Mina favoritaffärer i Umeå!!

Idag kommer vi att få några fler besök. Men först ska vi ta en promenad för att kolla in min "dagsform"!?
Hoppas ni får en fin dag!!!

2 Boktips inför helgen...

Jag har nu läst 2 böcker efter "Obama-boken" som jag inte berättat om. Tänkte att det kunde vara något för er inför helgen om ni får tid till att läsa en stund!??


Den första boken, "Mannen i sjön" var jag lite skeptisk till men döm om min förvåning när den visade sig vara riktigt bra. Den utspelar sig på Island och i gamla Öst-tyskland. Man hittar ett skelett på botten i en sjö och man börjar undersöka vem det kan vara... Spåren leder tillbaka till åren under "kalla kriget"... Den är helt klart läsvärd å man blir lite lurad för det är en "tvist" i slutet, som man inte anar...


Den 2:a boken "När du läser detta" är en bok som man blir riktigt upprörd av... En kriminalares fru hittas död nedanför ett höghus. Polisen och alla säger att det är självmord men det vägrar han tro så han börjar undersöka saken å det gillas inte av hans chefer... Man får även följa hans kollega som får ett uppdrag att undersöka några "foton" med mindre trevligt innehåll... Kanske har deras utredningar nåt gemensamt !!????

2 böcker alltså som jag varmt kan rekomendera!!

Nu väntar vi gäster resten av dagen. Det ska bli kul att få träffa kompisar å familj å få surra ett tag!!

Önskar er en trevlig helg!!!

Förbereder...

Inför morgondagen... Då kommer nämligen vänner och familj hit för att fika lite. Jag har i lugn å ro bakat lite i veckan men det blir inget märkvärdigt i år pga, ja, ni vet!! Jag ska bjuda på "Drömmar" (Mat-Tinas recept) och "Kola/choklad-snittar) (recept från Julia) och så blir det "New york Blueberry cheesecake" (Leilas recept). Men vi hade inga blåbär uppe så det fick bli hallon istället... Kom på förra året att den är perfekt att bjuda på istället för tårta. För den är så "mastig" att man bara orkar en liten bit så den räcker till "hur många som helst"!!


Bilden är tagen genom ugnsluckan, därav den något suddiga bilden. Eller rättare, så inser jag att glaset måste rengöras!

Jag har inte fått veta något mer idag. Det blir bara att vänta å se vad som händer! Kanske kan det ske mirakel!!??? Typ att det blir nån återbudstid som jag av nån anledning skulle få ta!???
Jag lovar att berätta för er så fort jag vet nåt!!

STOR KRAM TILL ER Å TACK SÅ OTROLIGT MYCKET FÖR ALLT STÖD JAG FÅR!!!! DET HJÄLPER MIG MYCKET, MITT I ALLT TRÅKIGT!!

Gula Tulpaner...

Är lika med "min födelsedag", enligt min mor å den dagen är idag. När hon låg på BB med mig så fick hon gula tulpaner å sen så har jag alltid fått gula tulpaner på min födelsedag. Numera får jag köpa dom själv i och med att hon bor i Huvudstaden. Men det gör så lite, det är en tradition å för mig så ger det en känsla av "trygghet". Fick dock lov att blanda ut med vita för dom gula såg inte så fina ut...



När vi var på Maxi i måndags så såg vi degbunkar till bra pris... Bunkar som jag velat ha en längre tid för dom vi har har gjort sitt... Marcus ser dom å tycker att vi ska köpa!! Så nu har jag 3 alldeles "egna" (Marcus får ju oxå använda om han vill, men det är mest jag som använder dom)...



När det gäller MR så ser det inte så ljust ut!! Men Marcus ger inte upp han fortsätter att ringa för att ta reda på vad som gäller!! Älskade Marcus!! Tala om att han ställer upp när det verkligen gäller, ja, även annars oxå...
Men idag tänkte jag försöka att inte grina mer än jag gjort så jag uppdaterar er när jag vet nåt mer...

Tack så mycket för era uppmuntrande ord!! Jag blir så rörd av er omtanke!!! TACK!!!!

Uppdaterat 14.45: Nu har vi fått svar. I Västerbottensläns Landsting gäller inte "Vårdgarantin" för "undersökningar" och MR räknas som en "undersökning". Därför skickar dom inte remissen till något annat Landsting!!! Dom kan göra det men då får jag bekosta ALLT själv å dom pengarna har jag inte... Vill inte betala själv för något som mina skattepengar redan ska ha betalat!!!
Jag kan alltså glömma Sollefteå och får helt enkelt vänta tills jag får en kallelse!!!
Gissa om jag har "bölat" imorse!?? Men nu har jag bestämt mig för att försöka vara possitiv! Jag får hoppas på att disken läker av dom antiinflammatoriska tabletterna jag äter... Finns inte så mycke annat jag kan göra än att vänta...
Marcus har kollat upp hur mycket som helst, så nu är han typ "expert" på "vårdgarantin"! 
Så, nu vet ni hur det ligger till!
Kram på er!!!

Jä**la "Vårdgaranti"....

Jag är så ursinnigt förbannad (ursäkta ordvalet) så jag skulle kunna slå nån!!! Landstingen pratar så gott om sin "Vårdgaranti"... Vaddå, Vårdgaranti!!??????
Här väntar jag på en MR med kontrastvätska för att dom ska kunna skilja på vad som är det gamla diskbråcket och det eventuellt nya... Umeå har en väntetid som dom inte ens pratar om utan säger att jag blivit skickad till Skellefteå. Ok, ringer till Skellefteå och får veta att där har dom 5 månaders väntetid!!! 5 månader!!!! Hur lång är då inte väntetiden i Umeå, undrar jag???
Nu är det så att "vårdgarantin" gäller bara "VÅRD", inte "undersökningar"!! MR räknas som undersökning (såklart).
Hur tänker dom då??????? Jag ska alltså gå sjukskriven i ett halvår först å sen kanske (om jag har tur) få tid för en undersökning å då först börjar tiden för "Vårdgarantin". Det är ju under all kritik!!!!!  Jag blir så förbannad att ja, Marcus erbjöd sig att ringa för att kolla runt. Jag hade nog bara sagt dumma saker å bölat i telefon. För ja, bölat har jag gjort sen jag fick veta!!! Buhu!!!
Nu verkar det som att Sollefteå har kortare tid å dom sa att dom nog skulle kunna fixa in mig inom en månad!!! Dom behöver bara veta att jag inte har nåt fel på njurarna... Så vi måste kolla upp det men Ortopeden har ju bara telefontid på morgonen!!! Vilken service, va!!???
Umeå- Sollefteå är en resa på 20 mil... Enkel resa!! Å vi får stå för resekostnaden själva, men det är det värt för jag vill veta så fort som möjligt vad som är fel!!!!
Nu vet ni i alla fall hur läget är! Jag är ARG och FÖRBANNAD!!!!
Jag ger upp för dagen å ska försöka att inte böla mer!???

Tips om en Tävling...

Maria med bloggen Hem och Lycka lottar i samarbete med Zann smycken ut ett halsband som heter MARIA!! Det skulle jag gärna vinna!! Som ni kanske förstått vid det här laget så älskar jag halsband!??


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!! Åsså håll en tumme för mig!!!

"Mammas tekakor"...

Fortsätter på gårdagens tema och bild genom att här lägga ut receptet på Tekakorna. Det är ett recept som min mamma gjorde när jag var liten så jag vet inte annat ursprung annat än att det är "Mammas tekakor"...



Mammas Tekakor

1 liter kall mjölk
5 dl havregryn (vi byter ut lite mot dinkelflingor och/eller rågflingor)
Blanda 6dl mjölk och havregryn i en bunke och låt stå och dra i 1 timme
4 pkt jäst
3 dl socker
(vi tar mindre socker)
3 hg smält smör
salt
2 kg vetemjöl
(vi byter ut en del mot fullkornsdinkelmjöl/grahamsmjöl/rågsikt. Lite efter vad som finns hemma)

Smula jästen i degbunken. Smält smöret å ljumma med resten av mjölken till 37grader. Häll över jästen å låt det blandas ordentligt.
Tillsätt salt, gryn-mjölken och socker.
Tillsätt mjöl tills degen är lagom, (dvs. tills du kan ta med fingret utan att det kladdar). Det behövs sällan allt mjöl!!!
Låt jäsa i minst 40 min.
Baka ut till lagomt stora tekakor, nagga å låt jäsa i 10 minuter till.
Grädda i 225 grader i ca: 10 min.
Låt svalna på ett galler.
Ät och njut av egengjorda himmelskt goda tekakor!!
Lycka till!!!

Vi brukar göra halv sats för vi har så liten frys. Det brukar bli 24 st av mindre modell, dom ryms på 2 plåtar...

Triss i "Ätbart"...

Veckans Fototriss fick mig att verkligen fundera! Möjligeheterna är ju oändliga... Till slut så bestämde jag mig för att visa vad vi äter till frukost... Faktiskt äter vi Gröt varje morgon å det är något som vi behöver, annars blir vi hungriga långt före lunch!!! Håll tillgodo...

Blodapelsin, Gröttallrik m skivad banan och hembakad tekaka med ost. Mums!!!

Här kan ni se en massa fler bidrag av veckans "Ätbara bidrag"!! En liten varning, titta inte om du är hungrig eller sötsugen... ;)

Fyndat...

Som jag nämnde igår så gjorde jag några fynd igår när jag var ner för att köpa tulpaner. När jag är inne på Buketten så är det ju väldigt smidigt att gå igenom "Mias Lustgård". Det brukar jag göra varje gång... Denna gången hade dom hur mycket fint som helst till halva priset. En massa utgående Cult design saker och även andra saker. Jag föll direkt för denna vasen och ljuset, tycker vasen är sååå fin å passar utmärkt till tulpanerna!!! Både vasen och ljuset är från Sia...
Ny vecka, ny färg på Tulpanerna!!!



Såhär ser samma bild ut efter att jag "lekt lite" med den...


Det är riktigt roligt att prova sig fram med olika bilder... Ni lär nog få se fler försök framöver!!

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg allihopa!!!

Kram på er!!!

Svart/vitt...

Idag blir det svart/vitt för hela slanten... Har provat lite av det vi fått lära oss på PS-kursen som Mikaela håller i så jag tänkte att ni skulle få se några bilder som jag lekt med...






Tulpaner, Tulpaner, Tulpaner överallt...

Å idag inhandlades nya inför helgen. Gjorde även några fynd som jag tänkte visa imorgon...
Hoppas ni får en fin kväll!!

"Inspire"...

Jag har hittat en underbar blogg, det är Lotta som har bloggen Signes vind. Lotta gör smycken å lite annat som inte görs i "massupplagor". När jag tittade in på Signes vind "personliga smycken" så föll jag direkt för ett halsband!! Så jag unnade mig en "födelsedagspresent i förskott". Tycker att jag behöver det! "Inspire" betyder många saker för mig å nu får jag bära det runt halsen som en ständig påminnelse!! Me like!!
Dessutom var det otroligt snabb service som Lotta gav... Beställde i måndagskväll å idag kom det med posten!!! Att det sen var ett fint inslaget paket gör ju inte saken sämre...



Åsså själva halsbandet som jag är så otroligt nöjd med!!
Var tvungen att ta 2 bilder...


Så ta och klicka er fram å kolla in Signes vind på länkarna i början på inlägget, jag törs lova att ni hittar något som faller er i smaken!!!

En liten uppdatering om hur det går med min rygg: Jag försöker hålla en possitiv inställning till att jag ska bli bra så fort som möjligt. Vill ju kunna åka på resan den 4 mars!! Det har blivit mycket bättre än hur det var i julas. Men det är fortfarande inte bra. Har smärtor men ja, det går lite upp och ner... Tyvärr märker jag inte nån stor skillnad från dag till dag men det blir inte sämre i alla fall. Å det är det jag lever för just nu.
Har pratat med en sjukgymnast idag å hon sa att jag kan försöka mig på "spinning" och/eller "crosstrainer", OM JAG TAR DET LUGNT!!! Jippi, det känns kul så jag måste ju ta och prova det nån dag framöver... Får prova å se om det ger nån effekt!!???

Stor Kram till er å tack för era fina kommentarer!!! Det värmer å känns så roligt!!!

Överraskning till min älskling...

Idag kom den efterlängtade överraskningen. Som jag har väntat... Jag såg den först hos "Livet i Byn" å direkt jag såg den så tänkte jag, "en sån passar ju perfekt till Marcus"!! Jag hade tänkt på vad jag skulle kunna göra för honom som en liten "tack för att du är så underbar-gest". Han har ju ställt upp för mig hur mycket som helst sen jag fick ont så något vill jag ju kunna "ge tillbaka". Jag är ju fortfarande inte så rörlig av mig så att ställa mig å fixa en god middag å liknande går ju bort... När jag bestämt mig så var dom slut hos Net-on-Net, så jag fick vänta, å vänta... Förra veckan, torsdagkväll när Marcus var på jobbet så beställde jag den...


En "Mini-fotostudio"!!!

Blev han glad, undrar ni säkert!??? Jo, han blev mycket glad å mycket överraskad!!
Nu slipper han hålla på med sina stora pappersark å dylikt å självklart var vi tvugna att prova å se hur den fungerar... 
Såhär blev första försöket...



Insåg ganska fort att vi behöve stryka "bakgrunderna" för dom har stora veck... men det orkade vi inte göra ikväll. Nu blir det till att öva å prova olika saker å inställningar, hur lamprona ska vara placerade osv. Det är ju en hel "vetenskap"!! Men det är roligt!
Det roligaste för mig är ju att han blev så glad å överraskad!!! Dessutom hade han sett den å funderat på att köpa en!! Det hade jag ingen aning om så snacka om att få till en "klockren" överraskning!!

Nu kan jag sova gott inatt!!

Ett "otippat" Boktips...

Jag fick en bok av min mor när hon var här kring julledigheten. En bok som hon gillade jättemycket å som ju faktiskt "ligger helt rätt i tiden"! Jag var skeptisk men började läsa, boken heter "Min far hade en dröm" eller som orginaltiteln lyder "Dreams from my father" och är skriven av Barack Obama, Usa:s blivande president!! Imorse läste jag ut den å visst är det idag han tillträder som president!!??



Det är en självbiografi och beskriver hans uppväxt och hur svårt det kan vara att "hitta sin plats" när man föds med en vit mor å en svart far på Hawaii. En far som inte finns där under uppväxten å senare när han hamnar i Chicago och möter rasmotsättningar... Jag upplever boken som en ärligt skriven bok å enligt min mening så var han nog lite "naiv" i ungdomen (men vem är inte det??). Den var trög i mitten när det handlade mycket om politik å hur saker var på den tiden osv. Men mot slutet så blev den riktigt intressant. 
Känns lite kul att ha en liten "bakgrundsfakta" om en människa med den makten han kommer att ha framöver. Så jag kan rekomendera boken. Trots den lite politiska delen så är den intressant, en sak som slog mig är att rasmotsättningar finns från alla håll...
Önskar bara att vi alla kunde vara mer snälla mot varann å inte dömma varann så lätt. Å det såg jag som en lite "röd tråd" i boken oxå.

Detta är det "otippade boktipset"! Nån som blev förvånad??? Jag menar, det är ju inte en kriminalroman precis...

Årets 1:a semla...

Fick vi äta igår när vi hälsade på vår arbetskompis med famlij! Å, vad gott det var! Perfekt lagom i storlek å smaken... ja, det var perfekt! Föredrar hemmagjorda semlor mot köpta för köpta smakar ju knappt något...



Hur brukar ni göra?? Väntar ni till Semeldagen eller "tjuvstartar" ni???

Detta gav mersmak så jag/vi får nog ta å baka några nån dag framöver!?? Lär ju behöva Marcus hjälp för jag kan ju inte stå så länge...

Kram på er å hoppas ni får en fin start på veckan!!!??

Triss i "Frost" eller "is"...

När jag såg veckans Fototrisstema så tänkte jag att, det är ju lätt som en plätt!! Men ack vad jag bedrog mig. Vädret har ju slagit om till bara -2grader så all frost är ju helt borta, bara bruna träd å ja, vi åkte faktskt en extra sväng med bilen idag men hittade ändå inget...
Men skam den som ger sig!! Hos vännerna vi besökte idag hittade Marcus is-lyktor som smält å faktiskt finns det lite "frost" på nån av dom...
Så här kommer mitt bidrag...






Bilderna är tagna av mig med Marcus D200. Tänkte att jag måste börja lära mig att använda den så detta är mitt första försök. Sen har jag "lekt lite" med bilderna.

Här kan ni hitta massor av fler bidrag till veckans Fototrisstema!!!

Tulpaner i matrummet...

Jag fick ett ryck och arrangerade om tulpanerna som börjat sloka lite i vasen dom stod i... Rycket fick jag kring 23.30 igårkväll och såhär blev det...





Nu när jag tillbringar mesta tiden i soffan så tar jag bara loss glasvasen å ställer in den i vardagsrummet. Men nu vet jag hur jag ska "liva upp" matrummet när vi får gäster!!

Nu ska vi åka iväg och hälsa på en arbetskompis, ska bli så kul att träffa henne, hennes man å deras underbare son...

Hoppas ni får en fin söndag!!

Lördagsmiddag...

Marcus "slängde ihop" en underbart god middag till oss idag. Självklart var jag tvungen att föreviga den...


Ugnsstekt lax med pressad potatis och Aivar relish-sås åsså sallad med fetaost och svarta oliver...

Det smakade utmärkt!! Jag är verkligen bortskämd med en underbart duktig kock, tur är att han även gillar att laga mat!!

Här har det varit lugt idag. Jag har varit rastlös, vill fara å hälsa på folk men inga är hemma eller så är dom sjuka... Har suttit å lekt lite med PS istället men hade ingen ro att hålla på med det... Får se vad vi hittar på ikväll!??

Hoppas ni har/får en trevlig lördagkväll!!!

Uppdaterat: Fick frågan vad det är i Lax-såsen så här kommer receptet... Ta creme fraishe eller turkisk yogurt, blanda i Aivar relish (vi använder stark), salta å peppra. Låt såsen stå å dra ett tag så att smakerna får blanda sig ordentligt. Supergott å framförallt ENKELT!!

"Guldkant på tillvaron..."

Har jag berättat att jag älskar TULPANER??? Det gör jag å jag försöker ha nya inför varje helg (i alla fall om vi ska va hemma). Denna vecka fick det bli Vita tulpaner som förgyller vårt vardagsrum...


Tycker om att fota dom oxå...

Känner att jag skulle vilja ha en ny kamera....

Hoppas det fina vädret håller i sig!! Solen skiner från en klarblå himmel å det var -22 ute imorse!! Inte för att jag kan va ute på några längre promenader men solen å ljuset gör att jag blir gladare...

Önskar er en underbar helg!!

Kandelaber...

När mormor skulle flytta till en mindre lägenhet så fick vi komma över för att kolla om det var något vi ville ha innan hon skickade sakerna till Myrorna. Denna kandelabern föll jag för...



Det jag inte kan bestämma mig för är om den är fin eller ful!!!??? Så jag har lite smått insett att den är "Ful/Snygg". Det är i alla fall inte en kandelaber som man hittar hemma hos alla. Den känns lite "egen" å "speciell", ja, den kommer ju från mormor å morfar dessutom...
Vad tycker ni, är den ful eller fin eller håller ni med om att den är "Ful/Snygg"????

När det gäller hur jag mår så kan jag berätta att det verkar som att det håller på att bli lite bättre!?? Jag sätter frågetecken för att det kan ju vara så att jag bara har en "bättre dag". Men hur som haver så har det inte blivit sämre, å det är jag riktigt tacksam för...

Stor Kram!!!
Maria

Sovrummet...

Fick sig en liten "mini-makeover" nu efter jul. Flyttade in växter med vita krukor, dom 2 lamporna som vi köpte i Thailand har kommit på plats (på tiden). Den vita "wake-up-lampan" är på plats och så "kronan på verket" de nya sängkläderna vi köpte... Fick presentkort på Hemtex så det blev givet att köpa dessa som jag suktat över så länge! Tycker det passar utmärkt med bara vita (med diskreta ränder) sängkläder i och med att tapeten har så mycke mönster.

Kan även nämna att vi nog har "världens minsta" sovrum!?? Sovrummet är inte bredare än att väggen är där sängen slutar till vänster. Vi har dock extra långa sängar (2.10) så det är bara en max 10 cm kvar mellan säng å vägg... Innanför dörrenöppningen (vi har tagit bort dörren) till höger ryms dock en byrå. Byrån ska ut, när "stegen" som Marcus började med i höstas blir klar!?? Får se när det blir!??? Borren han hade tänkt använda fanns inte kvar å nu har inte inspriationen infunnit sig, så jag får ha tålamod.
Såhär ser det ut idag...



Sänggaveln har vi gjort själva. Jag skulle egentligen vilja ha en helt annan typ av sänggavel men den sorten funkar inte här så det får bli den dagen vi flyttar. Men vi trivs som vi har det nu oxå å det är väl det som är viktigast!??

Hoppas ni har det bra!

Kramen, Maria

Kycklinglasagne...

Jag tror inte att jag har gett er receptet på denna utsökta maträtt som vi fick smaka första gången i somras när vi besökte vänner i Stockholm. Det är enkelt att göra för det blir liksom "allt i ett"...



HÄR hittar ni hela receptet!

Tackar å Bockar för eran omtanke!!!
Jag kommer att berätta när jag vet mer om vad som händer, just nu är det ju bara att vänta på tid för MR och tid hos sjukgymnasten...

Chock...

Jag blev chockad idag när jag var till Ortopeden! För tydligen så kan det vara så att "diskbråcket" kan ha börjat "läcka" igen!?? Ska dock på MR (Magnetkamera)-undersökning innan dom kan säga säkert (när nu det blir av? Brukar va massiva kötider)... Så nu är jag sjukskriven i 6 veckor!!! Buhu, känns skit!!! MEN det fanns possitiva inlägg mitt i allt...

Det possitiva är att jag har blivit bättre på "relativt kort tid", så det går åt rätt håll. Jag kan sitta korta stunder (det kunde jag inte förra vändan). Jag ska ta korta promenader, vila men ändå röra på mig så mycket jag kan. Ska få komma till/prata med en sjukgymnast så jag kan börja träna å träna rätt, när hon hör av sig!??

Det som gjorde mig mest lättad var att hon inte såg detta som nåt problem för vår inplanerade resa!!!! Som läkaren sa, "Du kan ju träna sjukgymnastik i Thailand oxå!" Så jag ska försöka att fokusera på detta som är possitivt nu, jag måste!!! Jag tror att det kommer att gå bra bara "chocken" får släppa taget om mig?!!!

För jag skulle så gärna vilja återse denna vy...

Haad Salad, Koh Phangan, Thailand.

Så nu får jag ta och fokusera all min energi på att bli bra för att kunna åka iväg. Det som är mest "surt" i sammanhanget är ju att jag planerat att jobba in både "komp" å lite extra pengar inför resan... Men, men, det är ju bara "materiella saker", huvudsaken är att min kropp blir bra!!!
Så ni får hjälpa mig å påminna mig att vara possitiv om jag skulle "deppa ihop" framöver...

Stor kram å tack för att ni finns!!!

Triss i "Ett motiv ur tre vinklar"...

Årets första Fototriss-tema är "Fota ett motiv ur tre olika vinklar". Pga mitt problem med Ischias så tog jag å kollade i mina arkivbilder. Hittade dessa...






Bilderna tog jag på Gammilia när vi var där på "julmarknaden"... Det är ett gammalt "förråd" eller nåt!!???

Som vanligt kan ni bli inspirerade av fler bilder av veckans tema HÄR!!!

Helg...

Vi har varit å hälsat på några arbetskamrater under dagen. Å det var så trevligt att få komma ut lite å träffa folk... Det funkar ju bra att åka bort bara det finns en soffa som jag kan lägga mig i. Helgen tänker jag tillbringa med att se ljust på framtiden. På måndag får jag förhoppningsvis veta vad som är fel å vad jag kan göra åt det!?? Så fram till dess tänker jag inte "deppa ihop". Nu har jag ju "bara" lite ont i halsen å Ischias....

Tog en kort promenad igår, å höll på att "dö av smärta"!! Innan jag var hemma var foten typ helt bortdomnad. I och med att jag gick förbi Buketten så köpte jag hem lite tulpaner för att "pigga upp" mig själv. Med det så önskar jag er en...


"Vårat 2008", del 2...

Så äntligen kommer här fortsättningen av vårat år som gått... Pga ischias så har jag inte kunnat sitta långa stunder åt gången så jag har gjort lite "pö om pö"...









Nu ska vi se...

Varför inte lägga till lite FÖRKYLNING till allt jag har/har haft nu?? Jo, det började igår som lite raspig hals å imorse som än mer raspig hals. Det känns som att jag ska åka på allt nu. Så vad blir det härnäst!???
Ligger i soffan med datorn på en pall bredvid å kollar bloggar å så ska jag surfa runt för att kolla upp mer om vår kommande resa. Planera inför resan är ju nåt som får en på bra humör i alla fall!!!
Dricker även en hel massa rött te med svärfars utomordentliga honung som brukar kunna stoppa förkylningar! Vi får se hur det funkar denna gången!?? Gott är det i alla fall.

Visar en bild som togs i all hast i söndags när mor tittade ut å såg den vackra himlen ovanför taken...

Bilden är tagen genom inglasningen. Det var kallt ute så inglasningen "slog igen" av imma direkt. (Därav den lite suddiga bilden)

Kram på er å tack för all omtanke ni visar!!! Det värmer!!!


...trodde jag ja...

Ja, inte blev det mycke jobb för mig idag. Kände nästan direkt på morgonen att det var en helt annan sak att gå på betonggolvet på jobbet, sitta på stolarna där jämfört med att vara hemma. Efter att ha pratat med "Ortopeden" å fått en tid dit till på måndag så tyckte hon att jag skulle hålla mig hemma! Har fått "order" att "gå KORTA promenader", gå lite hemma å vila, liggande däremellan... Det är ju svår att göra det på jobbet, så ca: 3 timmar blev det att jobba idag...
Det känns jättebra att dom tar mitt problem på allvar å vill kolla upp vad det kan vara å att jag fick en tid så pass fort!!! Så nu känns det lugnare inom mig...

Sen kom goda vänner som var inne i stan förbi å drack kaffe å hade med sig detta fina...

Det värmer å hjälper till att "se ljusare" på tillvaron!!

TACK!!!

Slutet på ledigheten...

Blev i alla fall trevligt! Ja, i jämförelse med hur det har varit alltså. Jag har fortfarande rejält ont i ischias, ska se om jag får tag i nån ortoped imorgon som jag kan rådfråga!??

Vi tog en tur ner på stan igår för att bla kolla min "gåförmåga". Då köpte vi sängkläderna från Hemtex som jag/vi velat ha länge med presentkortet vi fick i julklapp av mor! Helt superfina vita! Är så nöjd, ska ta och visa dom när vi bytt...
Påväg hem stannade vi till på Buketten för jag skulle köpa blommor till en vän som förtjänade lite uppskattning... Vi stannade å beundrade en Orkideé.... Döm om vår förvåning å glädje när mor köper den till oss???!!!

Visst är den vacker!!??? Så säg...

Vi fick även pengar av min farmor i julklapp å dom gick till en sådan här...

En "Wake-up-light"!!  (Återkommer med recension när vi hunnit pröva den...)

Så nu får vi se om vi vaknar "piggare" imorgon!??? Som är första arbetsdagen sen, ja, jättelänge för mig... Vi får väl se hur det går att jobba med mitt onda ben men jag vill i alla fall försöka!?? Som jag skrev överst, jag måste få tag i en ortoped som kan hjälpa mig. För natten till idag kunde jag inte sova pga värken, fast jag tog en Tradolan... Å, jag vill ju inte äta en massa värktabletter, jag vill bli bra så jag kan komma igång med träningen igen!!!

Men nu till nåt roligare. Vi var för första gången på hela ledigheten å hälsade på några vänner idag!! Det var riktigt trevligt att få sitta å surra ett tag. Å sen gjordes inköpet ovan. Nu väntar jag på middagen som Marcus fixar till (ja, jag är bortskämd). Tror att det blir till att gå isäng tidigt ikväll!! Det känns som det är måndag imorgon! Nån mer som har den känslan???

Kram på er!!!

Australia...




(Bilerna lånade från www.australiamovie.net/.)

Jag, mamma å Rosi gick på bio ikväll å såg den relativt nya filmen "Australia"! En helt underbar film tyckte vi alla 3!!! Filmen är 2.45 lång men det hann man inte reagera över för det hände saker hela tiden!
Jag som är en person som har lätt till tårar hade bunkrat upp med ett packe näsdukar å dom kom till användning. Jag grinar ju som mest när jag blir rörd av saker... Å, rörd in i hela mig känner jag mig nu, såhär efteråt....

Mitt tips till er. GÅ OCH SE DEN SÅFORT NI KAN!!! DET ÄR EN FILM SOM BÖR SES PÅ BIO!!!!

Jag tänkte oxå uppdatera om hur jag mår.
Igårkväll så satte det igång med att springa på toa igen å jag fick nog. Höll på att krevera av allt, känns som det varit lite förmycket dom senaste veckorna... Jag ringde till "sjukvårdsupplysningen" å fick där hjälp. HALLÅ! Jag måste ju ha varit på nån annan planet!??? Vad tar man mot "rännskita" när man är utomlands???? Jag tror att ALLA kan svaret på den frågan!?? Just det. IMODIUM!!! Det var ju det jag skulle ta. Så då var frågan, hade vi nåt hemma?? Svar, NEJ! Det gav jag till mormor en gång när hon var här för att hon behövde det. För att hon skulle slippa åka förbi Apoteket. Klockan är över midnatt å jag behöver IMODIUM NU!! Vad gör man då?? Jo, jag ringer världens mest underbara människa som kan hjälpa en med "vad som helst", nämligen "Min Anna"!!! Så Marcus går iväg halv ett på natten i minus 15 grader för att hämta tabletterna åt mig! Vilken underbar kille han är!!! TACK ANNA Å TACK MARCUS!! Så nu är jag botad, peppar, peppar...
Haltar gör jag fortfarande men ischias är mycke bättre men vaden vill som inte va med när jag går... Får väl bara fortsätta gå å se om det går till sig!???

Kram på er!!

Å, glöm inte, GÅ Å SE FILMEN!!!





Årets 1:a Boktips...

Ja, denna bok stod på önskelistan inför julen. Gillar ju Anne Holt. Men denna boken var inte alls lika bra som hennes tidigare. Det känns som att storyn är gammal. En massa människor blir fast uppe på fjället efter att ett tåg spårat ur. Hamnar på ett "hotell" åsså dör några stycken. Å vem är mördaren???

Ja, nu var det ju en liten oväntad tvist i slutet å jag var helt ärligt inte riktigt säker på vem som var den skyldige men jag hade mina aningar... Om ni som jag är en "Anne Holt-gillare" så finns risken att ni oxå blir besvikna men annars tycker jag ni kan läsa den.

(Bilden är lånad från Adlibris.com där jag köper de flesta av mina böcker. Ja, om jag inte får dom som i detta fallet, eller lånar av vänner)

Magen har krånglat idag så ännu en dag hemma å jag kan säga att jag börjar bli väldigt less på dessa 4 väggar nu!! Har eventuella planer för imorgonkväll men jag säger inget för som vanligt så lär väl nåt "drabba mig" när jag vill göra nåt!?? Jag får återkomma om det imorgon!

Nu till något roligt!! Photoshopkursen som Mikaela med WhoopsieDaisy håller i har börjat så nu framåt kvällen när det känns bättre i magen så har jag suttit å lekt lite... Oj, vad det är kul!! Och oj, vad mycket det finns att lära å helt otroligt vad mycket man kan göra med bilder! Om ni är intresserade av foto och fotoredigering så kan jag varmt rekomendera hennes kurs!! Häng på nästa gång det drar igång!!

Jag ska oxå försöka få ihop del 2 av vårt 2008, håll ut, den kommer...

Hoppas ni får en trevlig helg!!

"Vårat 2008", del 1...

Här följer en sammanfattning av  vårat år i bilder å lite text...
På min födelsedag i slutet på Januari åkte vi iväg på 3 veckors härlig semester till Thailand...


Den 11 Mars 2008 "föds" BOKMALENSVARDAG...





Längre än såhär hann jag inte innan Photoshop la av. Vill för allt i livet inte funka å jag vill att ni ska få se en del av året i alla fall. Fortsättning kommer senare...

(Kan meddela att jag mår bra idag. Ingen magsjuka å faktiskt nästan inte ont från ischias heller... Fast ischias verkar "spöka" å komma å gå lite som det vill!? Men jag håller hoppet uppe, snart är jag på Iksu å kör för fullt igen...)

Vill även tacka er för era fina uppmuntrande ord till mig. Det värmer!! Å jag blir så glad varje gång ni tar er tid att säga nåt!!! Tack!!!

Stor kram till er alla å GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!!!
Maria

Uppdaterat: Verkar som det blivit nåt fel så det inte går att lämna kommentarer så jag provar igen...

RSS 2.0