Ett "otippat" Boktips...

Jag fick en bok av min mor när hon var här kring julledigheten. En bok som hon gillade jättemycket å som ju faktiskt "ligger helt rätt i tiden"! Jag var skeptisk men började läsa, boken heter "Min far hade en dröm" eller som orginaltiteln lyder "Dreams from my father" och är skriven av Barack Obama, Usa:s blivande president!! Imorse läste jag ut den å visst är det idag han tillträder som president!!??



Det är en självbiografi och beskriver hans uppväxt och hur svårt det kan vara att "hitta sin plats" när man föds med en vit mor å en svart far på Hawaii. En far som inte finns där under uppväxten å senare när han hamnar i Chicago och möter rasmotsättningar... Jag upplever boken som en ärligt skriven bok å enligt min mening så var han nog lite "naiv" i ungdomen (men vem är inte det??). Den var trög i mitten när det handlade mycket om politik å hur saker var på den tiden osv. Men mot slutet så blev den riktigt intressant. 
Känns lite kul att ha en liten "bakgrundsfakta" om en människa med den makten han kommer att ha framöver. Så jag kan rekomendera boken. Trots den lite politiska delen så är den intressant, en sak som slog mig är att rasmotsättningar finns från alla håll...
Önskar bara att vi alla kunde vara mer snälla mot varann å inte dömma varann så lätt. Å det såg jag som en lite "röd tråd" i boken oxå.

Detta är det "otippade boktipset"! Nån som blev förvånad??? Jag menar, det är ju inte en kriminalroman precis...

Kommentarer
Postat av: Marianne

Kul att du kunde gilla den till slut i alla fall. Det som jag tyckte var intressant var att förstå hur mångkulturell person Obama är och att just den erfarenheten måste påverka hans attityd av att nå samförstånd. Rekommenderar den verkligen även för hans sätt att skriva. Kram

2009-01-20 @ 17:39:46
Postat av: Anna B

Tänk att man kan bli förvånad emellanåt... Ofta har man en känsla om en bok. Den förändras bara lite åt något håll. Men när man blir helt förvånad som du verkade bli, så är det positivt!

Ha en härlig kväll! kram anna

2009-01-20 @ 17:48:20
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Katinka

Åhh, vad kul med en bokmal! Är själv en riktig boknörd i ordets sanna bemärkelse och söker alltid efter likar. Har dock inte läst Obamas bok.

2009-01-20 @ 18:36:31
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Katinka

Kan bara säga detsamma! Jag kommer absolut tillbaka!

2009-01-20 @ 19:01:22
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hmm den där kanske borde hamna i högen "ska läsas" Har dock två böcker att ta mig igenom innan dess. Stieg Larssons sista och 9 och 1/2 månad med Annika Lantz ;)

Hur har din dag varit vännen?

Kram!

2009-01-20 @ 20:05:45
Postat av: Sandra

O den sista kommentarern var då från mig, ibland gå de lite snabbt! Haha trevlig kväll!

2009-01-20 @ 20:07:47
URL: http://sandrainthecity.blogg.se/
Postat av: isabels värld

Den kanske man skulle testa. Tack för tipset och hoppas ryggen är bättre!! Kram Pernilla

2009-01-20 @ 20:20:24
URL: http://isabelsvarld.blogg.se/
Postat av: Anna

Alltid kul med boktips! =) Ibland kan man behöva läsa något som kanske inte riktigt är ens stil egentligen, bara för att prova på något nytt.



Kramar.

2009-01-20 @ 21:19:33
URL: http://www.devine.blogg.se.
Postat av: Lena

Vet inte riktigt hur jag hamnade här men tur var väl det. En bokmal precis som jag. Ska följa din blogg och sno lite boktips.

Ha det så bra!

2009-01-20 @ 22:03:04
URL: http://lenasehlin.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag håller just på att läsa den här boken. Jag gillar den, spännande att få veta mer om en så aktuell person. Läser också mycket så hit kommer jag gärna tillbaka.

hälsningar

maria

2009-01-26 @ 18:30:04
URL: http://mariahero.blogspot.com
Postat av: Anonym

Den där låter ju väldigt intressant! Den ska jag spana in och läsa minsann!

2009-01-26 @ 19:23:49
URL: http://ganskalagom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0