Dagens händelse...

Var att vi tillsammans med Marcus familj for till "ArosFortet" på Megazone här i Umeå. Marcus föräldrar fick det i julklapp av oss (vi och hans systrar) tillsammans med en middag på Gandhi. Gandhi ska vi besöka nån helg framöver... Men dagens aktivitet var mycket rolig å vi kan varmt rekomendera er ett besök där. Jag tog några bilder för att visa hur det kan se ut därnere...


Dörren in till en "Cell".


Läckra målningar på väggarna...


Nämen, vem har vi här då!???

Efter 2 timmar med att försöka besegra cellerna så var tiden ute. Vi fick ihop 375 poäng och klarade 7 celler. Det var riktigt kul. Jag kanske ska tillägga att Marcus inte var med för han gjorde detta med jobbet för nån vecka sen å jag var med å bidrog med "tankeverkasamhet", när det gällde att krypa, hoppa å slänga sig så fick resen av laget sköta det.
När vi var klara så gick vi till "Great Eastern" för en välförtjänt middag. Gott var det å riktigt mätt var vi efteråt. Tack för Middagen!!
Men vi var inte redo att bryta upp så vi gick hem till oss å drack kaffe å såg Melodifestivalen.
Nu ligger jag och Marcus på varsinn soffa och pustar ut. Proppmätta och belåtna å ser film...

Vi har haft en riktigt trevlig å underhållande dag. Vi hann med att plantera om en del av blommorna å får fortsätta med det som är kvar imorgon.

Hur har er helg sett ut???

Kram på er!!

"Maria-dagen"...

Är det idag. Jag fick denna härligt fina bukett (30 tulpaner) av min mor...


Tack Mor!! Den är underbar!!!

Vill passa på att GRATTA ALLA SOM HETER MARIA IDAG!!! Jag vet att det är många i vårt avlånga land. Extra grattis till Sussi, Linda, Lena å Karro det är några i min närhet som jag kommer på på rak arm.

Idag ska vi plantera om blommor å sen i eftermiddag ska vi göra en rolig grej med Marcus familj... återkommer om det senare...
Jag vill tacka för era tips ang mattan. Vi har tack vare era svar bestämt oss för att köpa Ikeamattan. Jag ska bara "gulla" med min far så kan dom förhoppningsvis köpa den till oss nästa helg!???

Ha en fin dag nu allihopa!!

Jag = Bortskämd...

Ja, det är faktiskt så att jag börjar känna mig bortskämd. Idag kom Marcus andra syster förbi, å gissa om jag blir förvånad när hon har med sig en "krya på dig"-present!?? Glad blev jag!!


Vi fick även blomstercheckar som tack för lånet av bilen. Tack gulliga dig!!! Helt super!! Du är ju för go!!

Vi svängde förbi Plantagen för att jag skulle kolla om dom hade tulpaner... Det hade dom men inga fina... Däremot hade dom Orkideér...

Denna otroligt läckra sak fick jag av Marcus "på Maria-dagen" som är imorgon!! Gullit värre!!

En närbild...


Vi var även å gjorde ett ärende på Västerslätt, något jag förhoppningsvis kan berätta mer om nästa vecka... Då vi ska åka hemåt säger Marcus att vi borde gå in på "Färg & Tapet" för att få lite inspiration!!! Oj, oj, här smider vi medans järnet är varmt så självklart stannade vi till där. Å, inspiration fick vi. Nu är det bara så att jag måste bli bra i ryggen innan vi ger oss på att tapetsera om! Å, vad jag längtar till dess!!!

Påtal om Inspiration så har jag en fråga till er. Vi skulle vilja ha en limegrön matta i vardagsrummet. Den vi såg på "Färg & Tapet" var ju riktigt snygg men lite i dyraste laget. Frågan är denna från Ikea, är den snygg i verkligheten eller är den för "skrikigt grön"????? Den är ju så mycket billigare så hur ska vi göra??? Behöver råd!!!


Hampen heter mattan å är från Ikea (bilden lånad därifrån).

Här blir det en lugn fredagskväll, blir till att ladda inför morgondagens roliga aktiviteter men mer om det imorgon!!

Ha en trevlig Fredagkväll!!!

Tävla hos Vera - Fredag...

Japp, så var det fredag å Vera Med Flera har en tävlig till. Denna gången kan 2 st vinna ett presentkort från Vimsa Dekor!!!
Jag är med å tävlar!! Kanske är det nåt för dig med!???

Klicka på bilden (som är lånad från Vera) för att komma till tävlingen!

Kors i taket....

Idag var det bara 1 brev som kom med posten. Å det var brevet från Ortopeden!!! Både Läkarintyg för avbokningen av resan och läkarintyg för arbetsgivare och försäkringskassa. Nu är det ju bara den 3:e grejen kvar... När får jag tid för MR??? Det får framtiden utvisa...
Idag har vi varit på Maxi, vi behövde verkligen fylla på matförråden. Nu ska jag iväg och klippa mig å det är verkligen på tiden... Väntade ju för att klippa mig just innan resan å sen när jag då skulle boka tid så var min frissa på semester!! Så nu äntligen. Gruvar dock å undrar hur det ska gå att sitta?? Får väl stå på knä om det inte funkar!??

Här är en bild som jag tog igår när jag var på min promenad. Det är Umeå stadskyrka...



Hoppas ni har en fin Torsdag!!


Fru Sätterlund firar med Tävling...


Man kan vinna en otroligt fin bräda som ser ut såhär... Å kommer från Emmas idéer...

Klicka på den övre bilden för att komma till tävlingen!!!

Jag skulle bli så superglad om jag skulle vinna denna!! Håll tummarna för mig!!

Tävla hos Vera, onsdag...

Idag så kan 2 personer vinna Blomstercheckar á 100kr...

Klicka på bilden (som är lånad av Vera) för att komma till tävlingen!!

Onsdag???

Imorse när klockan ringde så hade jag noll koll på vad det var för dag. Marcus jobbar ju kväll i veckan så han låg ju bredvid å det kändes som det var helg men något sa mig att så inte var fallet. Jag var tvungen att fråga, vad är det för dag idag?? Svaret jag fick var onsdag. Å visst är det onsdag idag.
Igår var jag ju ner på bokrean å påväg hem slank jag in på Buketten och Mias lustgård (det faller sig som så att det är påvägen hem). Det är ju svårt att inte köpa nåt, igår blev det dessa saker...


En "Engelsk Pelargon" fick följa med hem. (Tulpanerna såg inte fina ut). "Emil i Lönneberga"-figuren som Kevin kallade den är en "Willow tree" som heter "tillsammans". Den fick jag av min mor för ett par år sen. Jag älskar alla dom figurerna, dom är såå fina. I Umeå har jag sett dom på "Presenta".

På Mias Lustgård så hittade jag dom här Cult design ljusen för halva priset. Jag köpte 2 st.

Crocusarna hade gjort sitt så nu ser det ut såhär i "hjärtformen".

Idag har jag riktigt ont så vi får se vad jag kan göra idag!??? Jag skulle vilja gå ut i solen, solen skiner från en klarblå himmel så jag hoppas att jag kan ta mig ut!!

Kram på er!!

Årets Bokrea-fynd...

Jag kunde inte hålla mig borta från bokrean. Tog en promenad efter att jag pratat med läkaren som skulle ringa kring 15 men inte förrän 16 ringde han.
Jag gick bara förbi på Åhlens, där hittar jag 3 böcker...


Husmanskostboken är till Marcus å dom andra till mig något som kanske inte kommer som en överraskning!??

Nu till vad läkaren sa. Jo, jag är fortsatt sjukskriven, mars ut till att börja med. Sjukintyget för avbokningen av resan skulle han skicka. Jag ska öka dosen på "dom nya tabletterna" som ju heter "Gabapentin". Sen så skulle han ta och ringa till Röntgen i Skellefteå å ändra min "prio" för som han sa, vi måste få veta OM det är diskbråck. Det lät på honom som att han vill att jag ska få komma på MR fortast möjligt å det känns ju bra. Hoppas nu bara att det blir så...
Förhoppningsvis så får jag mindre ont nu när jag får öka dosen men samtidigt så fick jag veta att det kan ta flera veckor innan dessa tabletter ger resultat. Så jag gör helt rätt som "samkör" med Tradolan tills dom nya börjar göra rätt för sig.
Det kändes i alla fall bra att äntligen få prata med Ortopeden. Nu återstår bara väntan på att VC ska göra sitt. Min handläggare på Försäkringskassan är på semester till mitten på mars så henne får jag inte tag på... Alltid ska det vara nåt man får vänta på känns det som!??? Så nu fortsätter jag att vänta...
Japp, det var den senaste uppdateringen.

Stor Kram till er alla!!

Vinn hos Vera, Tisdag...

Vera med flera kör en ny tävling varje kväll denna vecka. Idag har man möjlighet att vinna dessa...

Jag ger inte upp utan hoppas igen att jag ska vinna!!

Fettisdagen...

Ingen har väl missat att det är Semlornas egen dag idag!?? Dessutom Bokreastart OCH så har Kronprinsessan Viktoria och Hennes Daniel äntligen "fått ändan ur" å tillkännagivit sin förlovning!! För er som inte är hemma idag på eftermiddagen kan jag berätta att Svt sänder nyheten varje halvtimme!!!
Jag bjuder på några dagsfärska bilder...



Tulpanerna har slagit ut å är så fina!!




Just nu väntar jag på att Ortopedläkaren ska ringa... Jag får återkomma om han säger något intressant...
Hoppas ni har en fin dag!!
Kram på er!!

Vinn hos Vera...

Japp, här har vi en roligt vinst! Klicka på bilden för att komma till tävlingen!!

Kan meddela för den som inte ser vad det är att det är "Alvar Alto-iskubform"!


Ny vecka...

Med nya händelser!?? Eller?? Det känns mer som att det går i samma spår numera.... Idag fick jag nytt läkarintyg från ortopeden.
Den 16/2  ringde jag dit för att få läkarintyg för vår avbokning av resan + receptförnyelse + vanligt läkarintyg from idag. Endast 1 av 3 har dom uppfyllt till idag. Förra måndagen ringde jag för att mina tabletter var slut men inte fick jag någon hjälp. Tack vare att jag var och träffade min handläggare på försäkringskassan å hon sa till  mig att åka upp på VC så fick jag min medicin.
Imorgon ska läkaren från ortopeden ringa mig. Då ska jag fråga vad han håller på med för läkarintyget jag fick idag räcker bara denna veckan. Jag fattar ingenting!???
Enligt min handläggare på FS så ska det till en grupp via VC med läkare, sjukgymnast, "smärtlindringsexpert" och nån mer. Dom ska tillsammans med mig på bästa sätt få tillbaka mig till arbete. Det känns bra å jag var så glad när jag gick från det mötet. Får se hur länge jag får vänta på att VC-koordinatorn hör av sig!???


En ros till var och en av er snälla omtänksamma vänner därute!!! Tack för att ni bryr er å tar er tid att lämna en kommentar, det betyder mycket för mig å jag blir så glad för varje litet avtryck!! TACK!!

Fortsättning följer...

Söndaglunch...

Jag tittade in hos Sandra idag mitt på dan... Där fick jag veta att dom skulle äta våfflor. Gissa om jag blev sugen!??? Jag sökte fram ett våffelrecept åsså slängde vi snabbt ihop smeten. (Det färdiga paketet i skafferiet gick ut 2007!!) Tror att vi skulle behöva rensa därinne, åsså kanske det betyder att vi inte äter så mycket "halvfabrikat" som Marcus ser det... Lite frysta jordgubbar hade vi i frysen så jag kokade lite sylt oxå...




(Bilderna är tagna med D200:an å med det "nya" Makro objektivet, av mig)

Så jag fick mina våfflor!!! Gott, riktigt gott var det! Å, receptet kan vi verkligen rekomendera, det var Frasvåfflor!!

Även denna dag tillbringar vi i lugnets tecken. Kanske åker vi förbi min brors familj ikväll!?? Det beror på hur slut dom är efter en dag i slalombacken!??

Vad gör ni en Söndag som denna???
Kram på er!!

Mina "fyror"- utmaning...

Utmanad har jag blivit av Aforia. Kallad "Mina fyror" så här kör vi...

Mina fyra favoritprogram: CSI, CSI NY, CSI Miami, Tv4 Faktas ondagkvällstablå.

Fyra saker jag gjorde igår: Tog mig upp ur sängen, Coleslaw, kryddade köttfärs till hamburgare, köpte tulpaner

Fyra saker jag ser fram emot: Bli Frisk!!!, Madonna Koncerten, Semester, Hitta vårat drömhus

Fyra favoritrestauranger: Gandhi, Gandhi "takeaway", Gandhi lunchbuffé, Gandhi (oplanerad middag). Ja, jag älskar den maten!!!

Fyra saker på min önskelista: Att alla mina nära och kära får va friska å krya (Inklusive mig själv), Att vi hittar både hus å tomt som vi gillar, Nytt jobb "när det bär av", Men först nu så är det att jag önskar bli frisk!!!!

Jag skickar vidare denna utmaning till: Saravillfrara, Isabels Värld, Valley Girl och Inte utan min dotter Hoppas ni vill anta utmaningen och att ni inte gjort den innan!!

Denna bilden får illustrera en dag med fint väder, något som vi inte har idag...


Idag har jag en dålig dag med otrolig värk. Tack och lov så är ju Marcus hemma å kan hjälpa mig när jag behöver det. Dagen lär bli en dag i soffan för min del. Tur att det är skidor på tv å nu håller vi tummarna för Kalla!!!

Hoppas ni har en fin dag!!!


Trevlig början på helgen...

Fick jag idag. Jag förberedde middagen genom att göra "Coleslaw" och förbereda köttfärsen. När Marcus kom hem så gjorde han i ordning härliga hamburgare! Riktigt gott blev det men inte kom jag ihåg att fota. Till fika ikväll så har jag gjort en kladdkaka med choklad i å till den lite jordgubbar, mango och ananas (finns i frysdisken). Det blir väl att fika till  Finalen  på "På spåret" som är ikväll!!

Marcus yngsta syser kom förbi en sväng ikväll å hade med sig detta gulliga...

Tack så mycket!! Så gulligt av dig!! 
Om ni läser instruktionerna så står det att man ska "sjunga som Pavarotti", hm, det tyckte hon skulle va det roligaste... Men det tror jag inte jag ska utsätta min omgivning för! Gott luktar teet så det ska jag smaka ikväll.

Blir så glad, det är helg, Marcus är hemma hela helgen med mig, vi har inga planer för helgen så vad som helst kan ju hända... Tulpanerna är inköpta å sprider sån skönhet... å med dom önskar jag er...


Tips om tävling med fina priser...

Japp, jag måste få tipsa er om denna tävling där man kan vinna en fin rislampa och handgjord tvål!!
Det är Marie som har webbutiken Bad & hälsa Åhus som har tävlingen. KLICKA HÄR så kommer ni till TÄVLINGEN!!

Jag håller tummarna för en sådan lampa skulle sitta fint i vårt sovrum!! Marcus har godkänt det oxå!!!


(bilden lånad från Bad & hälsa Åhus)

Kolla gärna in vad mycke fint som finns i butiken...


Några "Lästips"...

Nyaste Plaza Interiör kom i brevlådan idag... Så tipsten idag är den tidningen och dom 2 senaste Arne Dahl böckerna jag hunnit läsa ut...


Bok 4 och 5 fortsätter som dom tidigare. Lika bra å lika spännande med oväntade slut. Me like, a lot!!! Har nu börjat på bok nr 6 och har fått veta att "Arne Dahl" är en "pseudonym" och författaren heter egentligen "Jan Arnald". Det avslöjades i och med att bok nummer 6 kom ut...

Förkylt är det här! Ont i halsen å det svider i näsan... Så jag ska ta och göra i ordning en kopp te med ordentligt med honung. Flera koppar om dan brukar hålla förkylningen i schakt!! Får se om det funkar denna gång!??

(Kände att jag behövde få "skryta" över Madonna biljetterna lite. Jag är fortfarande riktigt ledsen över att vi inte kan åka på vår resa... Så detta att vi fick biljetter gör mig på bättre humör... Fick även veta igår att min vän som bor i Göteborg och som vi tänkt bo hos oxå fick biljetter till den 8 augusti!! Helt utan att vi vetat om att vi båda ville gå... Det tycker jag var riktigt kul!!! Ser fram emot det. För nu har vi även boende fixat...)

Kram på er!!!

Värdefullt...

Det här hänger numera i vår hall...



Ok, ni kan få se en liten närbild...

Jag var och hämtade ut biljetterna idag å det känns sååå bra!!

Sen att jag haft sällskap hela dagen av Magnus, Petra och Ally gör ju inte saken sämre! Ja, dom åkte iväg på ett "ärende" en stund men annars har dom varit här och hållit mig sällskap. Marcus hann hem å fick "kramas" med Ally lite.
Nu ikväll ska vi och uppvakta en liten stor kille som fyllt 8 år och han är även Marcus Gudson. Ska bli kul att få träffa dom ikväll.
Vad gör ni en kväll som denna???

Kram på er!!

Yes!!! I made it!!!

Äntligen nånting som går min väg... Efter 4,5 timmar vid datorn har jag nu bokat biljetter till Madonna den 8 Augusti!!! Yes, det känns så kul. Vi fick dock spridda platser, men vad gör man inte för att se sin idol som jag velat se sen 84!!
Jag visar er idag några bilder som jag lekt med...
Jag tog kort på rosorna jag fick i lördags och sen blev det såhär... Förbered er på många bilder...











Japp, det var allt för mig idag... Hoppas ni har en fin Tisdag!!
JAG ÄR SÅÅÅ NÖJD ATT VI HAR BILJETTER!!! Å vill samtidigt passa på att tacka alla er som tipsade mig om extrakonserten!! Tack!!!

Semlor...

Bakade vi igår. Jag ringde till min bror å frågade om dom ville komma å fika. Svaret blev, utan betänketid, Ja, vi kommer!! Så vi fick träffa favoritbarnen å umgås ett tag...

Det var riktigt gott. Brorsan tyckte att jag gjort för små semlor, han skulle gärna ätit 3 av denna storlek!!

Idag har jag varit på Försäkringskassan för ett första möte. Det var ett riktigt bra möte å det verkar som att jag kommer få bra hjälp från vårdcentralen!?? Hur det ser ut mer exakt får väl framtiden utvisa!!
I torsdags ringde jag till Ortopeden för att jag behövde mer Tradolan, hade bara så det skulle räcka till måndagmorgon så jag tänkte att jag ringer så dom får tid på sig... Kollade i helgen på Apotekets hemsida, det fanns inget recept!! Så jag ringde idag igen å sa att nu får dom för f-n fixa ett recept, jag har slut å jag har ont!!! För att göra en lång historia kort så fick jag av handläggaren på Försäkringskassan rådet att åka upp till VC direkt för att få receptet. Sagt å gjort. Några timmar senare så ligger jag nu hemma å har fått middag å känner mig helt slut!!! Jag fick nu prova en ny smärtsillande tablett som ska va bra för "nervsmärta"... Får se hur det går!???
Tack "Livet i byn" för tipset om medicinen!!!
Lite gnällig känner jag mig ikväll så jag ger upp nu...

Kram på er!!!


Tävligstips!!!

Nu är det Dahlarna som firar sin bloggs 1-årsdag med en tävling med fina priser från Anna Doll...


Anna Doll´s webshop är ju riktigt fin. Där hittar man alla "märken" man hört talas om å vill ha, till riktigt bra priser! Titta in hos henne vet ja. + att hennes egna designade saker inte går av för hackor heller!!

Nu håller jag alla tummar för att jag ska vinna!!

(Klicka på BILDEN för att komma till TÄVLINGEN)

Triss i "Triss"...

Denna 33:e vecka av Fototriss har Helena valt temat "Triss". Det ska vara 3 av något i bilden och det ska som vanligt vara 3 bilder. Här kommer mitt bidrag i "Triss"...


Först ut är dom 3 rosorna Marcus gav mig igår...


3 lådor med lås har den gamla byrån i sovrummet (skulle vilja måla den vit framöver...)


Avslutar med dessa 3 istappar som Marcus fotade häromdagen. Pga diskbråcket kan jag inte fota med hans kamera så han hjälper mig ibland...

HÄR kan ni se fler av veckans bidrag!!!

Alla hjärtans dag...

Jag önskar er alla en underbar dag idag! Hoppas att vi kan njuta av en dag full med mys å goda gärningar...



Med detta hjärta vill jag ge er EN STOR KRAM å TACKA ER FÖR ATT NI FINNS!!! Ni hjälper mig att "härda ut" och ja, ni är bäst!!! Önskar att jag kunde ge er en Kram IRL men det går ju inte...

En EXTRA STOR KRAM TILL MIN MOR!!! TACK FÖR ALLT DU GÖR, ATT DU FINNS DÄR, DET BETYDER OERHÖRT MYCKET FÖR MIG. TACK!!!!

Kramar, Maria

Helg & tips om en tävling...

Först vill jag passa på att tacka för era stödjande ord! Det betyder mycket för mig. Visst det är surt, rikitigt surt att behöva avboka resan. Men som många av er uttryckt så är vi fullt medvetna om att det är rätt beslut vi fattat under rådande omständigheter. Kan meddela att det inte "bara" är att avboka en resa. Nu följer flertalet telefonsamtal och sufande runt i syberrymnden för att få reda på allt vi behöver tänka på...

Mitt i allt så har vi blivit bortbjudna på middag ikväll! Så helgen börjar ju fint!!


Crocusarna har börjat slå ut lagomt till helgen!!

Nu måste jag oxå få tipsa om en Tävling med ett riktigt fint pris!!! Det är "Livet i byn" som firar att hon bloggat i 1år på detta sätt...

Den här fina "postern" ligger i potten! Den heter "Glädje i vardagen" och kommer från KlevelandORD
Jag föll riktigt för just denna bilden då SOFFAN sticker ut! Å det är ju i soffan jag tillbringar större delen av min tid nu...
Jag håller tummarna för vinst denna gången!!
Vill ni delta i tävlingen så klicka på bilden så kommer ni till tävlingen!!!

Nu är det bestämt...

Lika LYCKLIG som jag var HÄR!  Lika olycklig är jag idag....


Vi fick lov att inse fakta idag. Jag har inte blivit det minsta bättre sista veckan. Jag har jätteont och ökat dosen Tradolan. Jag kan helt enkelt inte åka 4 veckor till Thailand. Först flygresan, sen sitta på bilflak, åka båt å sova på hårda sängar! Nej, det är nog om man är bra i ryggen men nu så har vi insett att vi får spara pengarna och åka senare när jag blivit bra igen. 
Det jobbiga är ju att Daniel och Lina nu får åka utan oss! Vi som sett fram emot att få åka på semester tillsammans med dom. Nu får dom upptäcka "vårt paradis" på egen hand å vi är övertygad om att dom kommer att gilla det!!!

Nu ska vi bara vänta på att få läkarintyget från ortopeden så att vi kan skicka in det. För det är ju tydligen inte "bara att avboka" en resa... Nu följer en massa "pappersarbete", tur att Marcus är duktig på sånt!!

Nä, nu ska jag "sörja" ikväll och sen ta nya tag imorgon...

Överraskning...

Idag kom Marcus mamma förbi och hade med sig denna...


Den är så vacker!!! Å betyder så mycket för mig! TACK SÅ MYCKET!!!!

Stor Kram, Maria

Utmanad...

Jag har blivit utmanad av Proforma så jag antar denna roliga utmaning å kör igång...

Regler:
Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg
om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

1) Jag har extremt dåligt morgonhumör. Reta mig inte innan jag hunnit vakna till ordentligt. Blir jag retad så är hela dagen förstörd...
2) Jag är riktigt blyg när jag träffar för mig okända människor. Om den jag träffar oxå är blyg så blir inte mycket sagt...
3) Jag får "panikkänslor" när jag tex är och handlar och det är mycket folk!! Går inte ofta på stan en lördag!!
4) Är en pedant som inte orkar bry sig emellanåt hur det ser ut här hemma...
5) Nu när jag "inte kan eller får" städa så skulle jag gärna göra det...
6) Jag har rikigt starka naglar som jag gillar att spara ut långa. Inge fusk hos mig!
7) Mitt hår är riktigt babymjukt och "spikrakt"!!
8) Lakrits och choklad tillhör favoritgodiset. Bakelser kan jag stå över, tar hellre en kaka...

Nu ska jag alltså utmana 8 personer. Men jag fegar ur och utmanar den av er som inte gjort denna utmaning! Jag har sett denna hos så många å har svårt att hålla reda på hos vem...

Gårdagens inköp...

Äntligen har jag fått tag i lite "vårlökar"!! Köpte flera stycken å delade på dom å gjorde i ordning. Så här blev det...


Lite stenar i botten på vasen åsså lökarna...


Betongfatet + vita småstenarna hittade jag på Village. (fick ju presentkort även dit när jag fyllde år)
Dom gröna hjärtanen hittade jag på Mique.
Det ska bli spännande att se vad det blir för blommor av dessa lökar!!?? Crocus stod det på krukan men ingen färg, så det blir en överraskning...

Kram på er!!!

Älven...

Igår, måndag, tog vi en promenad i det fina vädret. Minus 14 grader och lite vind åsså solen som försvinner lagomt tills att vi kommer ut. Men skam den som ger sig. Vi tar vår promenad ändå å precis när vi kommer ner till älven för att fota lite så tittar solen fram lite där bakom molnen. Tänkte att bilderna ska få tala för sig själva...







Dom 2 fösta bilderna är tagna med min lilla kompaktkamera och den sista med Marcus Kamera med det nya objektivet. Som vi håller på att lära oss. När man är glada amatörer så tar det ett bra tag innan man lär sig hur man ska bete sig å hur man ska ställa in kameran... Hoppas ni gillar att se bilderna som vi leker med... Tänkte att det är ju kul att lägga ut bilderna så kan man lätt gå tillbaka sen å se om det blir någon skillnad...

Ang. ryggen: Så kan jag berätta att jag har riktigt ont i veckan. Jag har ökat till inte riktigt full dos Tradolan å tack vare det så kan jag röra mig någolunda smärtfritt. Utan tabletterna så hade jag fått ligga å inte röra mig alls för det gör riktigt ordentligt ont utan... Håller fortfarande hoppet uppe, men vi får se hur det blir med resan!????

Boktips...

Ja, nu blir det boktips på "löpande band" här i "Bokmalensvardag". Nu verkar det kanske som att jag inte gör nåt annat än läser, fast så är inte fallet. När jag läser böcker som jag gillar så går det fort!! Här kommer i alla fall 3:e boken av Arne Dahl...

Här får vi fortsätta följa "A-gruppen" och denna gång är det en fotbollssupporter som blir dödat inne på en krog. I samma veva sprängs det inne på Kumla anstalten och även en "uppgörelse" på ett industriområde. Utredarna får fullt upp och ja, har dessa till synes helt olika händelser nått gemensamt!!???
Helt klart en spännande bok från första till sista sidan...
(En liten påminnelse: Läs böckerna i kronologisk ordning så får ni mer ut av böckerna!!) Det blir då till att läsa dom i den ordningen jag läser dom!

Jag har redan börjat på 4:e boken. Men idag skiner solen så jag får se om jag inte ska he mig ut en sväng när Marcus åker till jobbet!??

Först ner sen upp...

Dagen började inge bra. Vi satte oss vid varsinn dator imorse för att boka biljetter till Madonnas konsert i Göteborg. Jag som velat se henne live sen -84/85 såg nu min chans. MEN ICKE! Vi var 2 av alla som inte ens kom in på Ticnet. Det stod hela tiden att det var minst 15 minuters väntan, vi skulle vänta på kösystemet... Sen läser man på Aftonbladet att folk har kunnat köpa biljetter hos ombud!! Fast det stod på Ticnet igår att man bara kan köpa hos dom!?? Nä, fy vad besviken jag blev!!!!

Vi gick ut på en promenad å gick ner till älven för att fota lite. Det blev några fina bilder som jag ska visa nån dag framöver... Kallt var det minus 14 grader åsså blåste det så det var skönt att komma in i värmen sen...

Till middag fick jag sällskap av min vän Anna å vi åt Palt som Marcus gjorde igår... Mums, det var lika gott idag å vi åt så vi fick ont i magen, även kallat "paltkoma"!!
Gulliga Anna hade med sig presenter till mig...

Inredningstidning + choklad!!! Hon känner mig verkligen... TACK SÅ OERHÖRT MYCKET!!!

Jag tror att det är en ganska ny tidning!??? Ni får rätta mig om jag har fel, jag har i alla fall inte sett den i hyllorna förut... Den ser mycket trevlig ut i alla fall. Så jag ska ta och lägga mig och läsa den nu innan det blir Tv-dax...

Kram på er å hoppas ni haft en bra dag!!!

Boktips...

Här kommer nästa Arne Dahl bok. Böckerna är så bra att dom nästan sträckläses av mig. Har svårt att lägga bort den å det är ju bra nu när jag bara är hemma, att jag har nåt trevligt att läsa...


Denna den 2:a boken den läste jag ut "av bara farten"... Har redan läst halva den 3:e!!

Hoppas ni haft en fin helg och att veckan som kommer blir bra!!!
Kram på er!!

Uppdaterat: Hi,hi, jag har fått frågan, vad handlar böckerna om!? Och jag inser att jag ju helt missat att berätta det. Jag ber så mycket om ursäkt för det. Här kommer en liten beskrivning...
Det handlar om en speciellt utvald grupp poliser inom Rikskrimminalen som kallas "A-gruppen". Man får följa dessa poliser både privat och på jobbet. På jobbet får dom speciella fall att utreda och det handlar om grovt kriminella "bovar" som dom jagar. En seriemördare går lös i denna boken. Med kopplingar till Öststatsmaffian!??? Ja, dom får "nåt att bita i" denna gången. För till att bröja med har dom knappt något att gå efter, inga ledtrådar alls... Spännande värre!! Böckerna är helt i min smak!!!
Hoppas detta förklarar en del. Jag vill ju inte berätta för mycket för då blir det ju inge roligt för er att läsa dom!!!

Triss i "doft/lukt"...

I veckan ska vi komma med "luktfoton" till Fototrissen! Jag kom genast att tänka på en doft som jag gillar...
Nymalet kaffe!!! Känner ni doften!!?????


Som man sen gör i ordning till sambon i "Presson"...


Sen är det bara kaffekoppen som väntar...


Åsså kan Marcus njuta av sitt kaffe!!! Själv föredrar jag te nuförtiden pga dom smärtstillande tabletterna gör mig illamående.
Jag kan rekomendera er att titta in HÄR för att se fler bidrag i veckans Fototriss!!!


Upp och Ner...

Har det varit idag. Jag vaknade med riktig värk kring halv åtta, väckte Marcus så han hämtade tabletter å vatten till mig. La mig på spikmattan men värken ville ändå inte släppa helt. Har haft ont hela dagen, dagen som jag tänkt tillbringa med att prova det NYA OBJEKTIVET som jag fått i födelsedagspresent. Eller rättare, jag och Marcus skulle köpa det tillsammans. Tack vare presentkorten och att jag av Marcus fick resten till "min halva" så är vi nu ägare till ett Macro Objektiv!!!
Tack Sara för demon å tipsen!!!! Du fick oss att "tänka till" å bestämma oss, så STORT TACK!!!

Här kommer då min första bild med det nya objektivet... (ha i åtanke att jag är nybörjare)

Såhär kan det se ut när man inte använder STATIV!!!
Skillnaden, nästa är fotat MED STATIV...


Pga min värk idag så blev det bara dessa bilder för mig. Beställde några bilder av Marcus men det blev inte som jag ville så dom får han göra om... Hi,hi, jag publicerar inte vad som helst på bloggen, vet ni!!!

Dom fina tulpanerna fick jag av min pappa å Kestin i onsdags som "krya på dig-present". Dom står sig lika fina idag så det var rikitgt fin kvalité!

Nu är Melodifestivalen i full gång å inte är jag imponerad av dom 2 första, inte alls!! Får se hur resten av startfältet ser ut!??? Vad gör ni ikväll???

Hoppas ni har en fin lördagkväll!!!

Mias Lustgård...

Är en av mina favoritbutiker här i Umeå. Fick ett presentkort i födelsedagspresent så jag har varit in där för att kolla läget flera gånger men inte hittat nåt som jag direkt behöver eller vill ha. Förrän häromdagen. Då såg jag dessa krukor!!! Det var kärlek vid första ögonkastet... Köpte 2 st...



Bjuder på en liten detaljbild oxå...

Jag gillar verkligen den gamla slitna looken!!!

Det börjar ju vara dax att plantera om blommorna här hemma nu. Så därav passar ju dessa krukor perfekt. Tror att dom ska få plats i sovrummet!?? Men den planen kan ju ändras innan det är dax. Marcus kommer få fullt upp med omplanteringen åsså jag som står bredvid och talar om vad han ska göra...

Uppdatering om hur jag mår: Jag har fortfarande riktigt ont, men smärtan känns som på ett annat sätt!!?? Förstår inte riktigt varför men nu är jag stelare i musklerna. Kan det vara ett tecken på att det håller på att läka????
Jag fortsätter med spikmattan, det känns som den gör skillnad. Jag tar det oxå extra lugnt å gör inget som tex lyft, böja ryggen osv. Nu är det stenhård satsning för att bli bättre innan resan så vi kan fara. Jag hoppas å ber allt jag kan för att vi ska slippa avboka!!! JAG VILL KUNNA ÅKA!!!! Det sista som överger mig är "hoppet"!!! :)

Önskar er en trevlg helg!!!

Boktips x 2...

Igårkväll tog Marcus fram "fotostudion" för att testa igen. Han behövde nåt att fota så han fick 2 av min utlästa böcker att "leka" med... Bilderna är helt oredigerade, jag har bara lagt till ramarna...

Första boken är...

"Ralphs party", en riktig "chick flick"-bok. Den handlar om en tjej som flyttar in till 2 killar. Hon "vet" att hon träffar den rätte i en av killarna för det är percis som hon drömt tidigare. Man får följa henne å killarna hon bor med. Även ett till par som bor i samma hus. Alla är dom i typ 30-års åldern å går igenom samma typ av saker men ändå så olika...
Det tog ett tag för mig att läsa den här boken. Jag var lixom inte på rätt humör men när jag väl tog tag i den igen så tyckte jag den var bra....

Bok nummer två...

"Ont blod". Jag fick en påse med alla Arne Dahl´s böcker från Anna. Hon hade rensat i sin bokhylla. Jag har aldrig läst böcker av honom tidigare å jag blev glatt överraskad. Denna är Superbra!!! Jag trodde dock att det var den första i serien om "Kommisarie Hjelm" men nu när jag börjat på den andra boken så är det ju i den som A-gruppen bildas.
Ont blod handlar om att en "seriemördare" från Usa kommer till Sverige och fortsätter sitt dödande.  A-gurppen får i uppgift att hitta honom innan han hinner döda för många...
En bok helt i min lite "makabra smak"!!! Jag ser fram emot att läsa alla böcker, tror det är 10 st!??

Bilderna är står som sagt Marcus för!!!

Utmanad x 3...

Jag har blivit utmanad av Sara, Annette och Karin. När utmaningen kommer från 3 håll så måste jag ju anta den... Jag gjorde den i November, Jag tar mig friheten att denna gång ta 6:e mappen från slutet och 6:e bilden i den mappen. Hoppas det är ok!??? Det visade sig vara "Thailands-mappen" å faktiskt till och med 6:e bilden som Marcus tog med sin kamera...


Bilden är tagen på flygplatsen på Koh Samui, när vi landat å står och väntar på att få reda på om nån taxichaufför som kunde hitta till vårat hotell. Det tog sin lilla tid så det blev till att fota en hel del under väntetiden...

Jag har sett den här utmaningen lite överallt så jag "fegar ur" å utmanar alla som inte gjort den!!! Å som känner sig manad...

Nu hoppas vi att vi om 4 veckor ska kunna lada på denna flygplats igen för att sen ta färjan ut till Koh Tao och sen vidare till Koh Phangan!!??? Allt hänger på om jag blir bättre eller sämre i ryggen. Jag kommer göra allt i min makt för att bli bättre.
Spikmattan känns fortfarande bra, efter 3 dagars användning. Det är väl för tidigt att ge er en utförlig utvärdering men jag kan säga som så att det blir inte sämre i alla fall. Igårkväll var jag "smärtfri" i hela 3 timmar efter att jag legat på den!!! Även idag upplevde jag att smärtan avtog lite dock inte lika mycket som igår... Jag ger inte upp, jag tror helhjärtat på att spikmattan hjälper och har fått höra att det är många i min omgivning som använder och har använt den länge. Flera har uttryckt att "dom inte klarar sig utan den"!!! Det är väl bra betyg!!!???

Stor kram till er å tack än en gång för erat stöd!!!

"Man ska aldrig, säga aldrig"...

Kring jul så berättade min bror att en på hans jobb använder en "spikmatta" för sina ryggproblem å undrade om inte det skulle vara nåt som jag skulle prova!? ALDRIG!! ÄR DU DUM, ELLER!!?? Blev mitt svar...
När vi var på hälsokostaffären för att köpa "mjölksyratabletter" till resan såg vi "spikmattan" å jag sa, ALDRIG att jag lägger mig på en sån...
I nyaste Amelia så är det en 2-sidig annons för "spikmattan" så jag läste det som stod å tänkte, ja, kanske!!????
Marcus såg oxå annonsen i Amelia å han tänkte, ja, det kanske skulle vara nåt att överraska henne med!?? Men kanske inte, hon har ju sagt att hon ALDRIG skulle lägga sig på en sån...
Idag kommer han hem från jobbet och frågar vart Amelia är!?? Hurså, säger jag, ska du kolla upp "spikmattan"???
Jo, det visade sig att en arbetskompis har en sån som han tycker funkar utmärkt. Så vi kanske ska ta och prova!!???

Sagt å gjort...




Vi gick till Hälsokostaffären å köpte "SHAKTI - den indiska spikmattan". Gick hem å provade. Marcus provade först å tyckte att det kändes som att det hände nåt i kroppen.
Jag stod på tur, å nedrans vad ont det gjorde!!! Dom första 2-3 minuterna. Sen så blev det varmt å småstacks lite...
Tro det eller ej, men under tiden å efteråt så gjorde/gör det mindre ont!!!!
Nu är det väl för tidigt att säga hur den funkar efter bara ett försök men vi kommer att fortsätta med den för det känns som att det kommer att hjälpa mitt Ishias-onda!!? Det står att effekten av att ligga med "sätet" på den är "Mycket bra mot Ischias"...
Om det nu bara är en "placebo-effekt" eller verkligen funkar spelar ingen roll för mig, huvudsaken ATT den verkar fungera!??
Jag kommer att hålla er uppdaterade om hur det går....

Triss i "Såhär ser det ut där jag är idag, del 2"...

Dax för Fototrissen igen så därav vet jag att det är söndag idag... Tycker att veckorna bara rusar iväg fast jag "bara är hemma", sjukskriven i väntan på MR... Pga nämnda sjukskrivning så faller det sig natruligt att fota stället där jag befinner mig på idag och alla andra dagar...


Jag ligger på sidan i soffan med datorn på en pall åsså "bloggar jag runt". Jag gjorde även "dagens kollage" liggande!!! Det ni, prova, det är inte det lättaste å kräver både tålamod å pressision...
Solen skiner idag men jag har megaont idag så det blir ingen härlig långpromenad som skulle ha varit underbart!!! Det blir soffan som är min vän idag!!!

HÄR kan ni hitta fler bidrag!!!
Förra veckan var det rekorddeltagande i Fototrissen, över 200 st som deltog!!!

RSS 2.0