Förberedelser...

Har vi ägnat oss åt ikväll. Vi ska fira in det nya året hos min bror med familj å middagen har vi erbjudit oss att göra. Det blir en tre-rätters, bestående av...

Rökt abborreröra på egengjord baguette
Fårskärssoppa

Vit chokladmousse med saffran å blandade bä
r till

Soppan är klar å det är bara fisken å räkorna som ska i imorgon. Abborreröran är klar den med för vi tänkte att allt ska får stå å gotta till sig över natten. För visst är det så att det är många rätter som är godare "dagen efter"!!??

Vill passa på att önska er ett riktigt GOTT SLUT å ett GOTT NYTT ÅR!!!


Ett smideshjärta gjort av Smeden Baudin.

Jag funderar på om jag ska göra ett sammandrag av året som gott å jag har inte bestämt mig än så vi får se vart det slutar!??

Kram på er å tack för i år!!!

Snö, massor av snö...

Är det i skogen nu. Var bara tvungen att ta fram mobilen å fota lite idag när vi var å åkte skidor.
Det är ju helt superunderbart att åka när solen är framme å lyser igenom mellan träden.
Det är ren skär Lyx för mig.
Att sen kunna dela den upplevelsen med nån man tycker om, ja, det gör det hela ännu härligare...






Bilderna fotade med mobilen.

Gillar mitt nya intresse. Bara det att jag inte riktigt kommer överrens med klädseln. Ullunderställ är bäst när det gäller att hålla värmen trots att man är svettig. MEN, jag är superkänslig och allt med ull kliar nåt hemskt på mig. Har hittat allt för överkroppen men rumpan fryser å jag är rädd att jag ska åka på nån urinvägsinfektion på kuppen om jag inte hittar nåt som värmer rumpan.
Har köpt "mamelucker" med windstopper framtill å dom var bra men som sagt, rumpan...
Å, säg nu inte som Marcus att jag måste åka fortare, för det funkar inte. Inte än i alla fall. Måste ju få till tekniken å så innan man kan ta i ordentligt.

Är det nån som vet var jag kan hitta VARMA mamelucker???

Kram på er!!!

Träning v.51...

Har ju helt glömt bort att redovisa förra veckans träning. Julvecka som det var så var det annat som fick min uppmärksamhet så sammanfattningen blir enkel...

5km skidor
på juldagen.

Premiär för mina nya skidor å träningvärken efteråt den var inte nådig. Lite skönt på samma gång. Gillar verkligen att va ute i skogen så det har blivit fler gånger...

Julafton i bilder...

Tänkte att ni skulle få se hur vi hade det igår...


Glögg å gottebord fick vi börja med..


Nån hade varit snäll, för det var många paket under granen...


Massor av god mat. Lyckades äta lagomt mycket dessutom så nån "matkoma" slapp jag...


Åsså fick vi sätta oss till fint dukat bord... Lägg märke till ljuskronan!!

Berättar mer om ljuskronan en annan dag.

Idag har jag invigt mina nya skidor. 5 km blev det å det lär nog kännas i kroppen imorgon!?? Marcus var den enda som blev hemma då han har sina skidor hemma i stan. Vi hoppas nu på att det blir lagomt kallt framöver så vi kan åka en massa skidor.

Kram på er!!

God Jul...



Julafton bjuder på strålande sol å "bara" 17 grader kallt.
Nu väntar vi på att "Trolltyg i tomteskogen" (min favvofilm från jularna när vi var små) ska börja å sen kommer gästerna. "Trolltyg i tomteskogen" är första filmen som jag å Marcus såg tillsammans. Jag hade fått låna den av en kompis å frågade om Marcus ville se den med mig å det ville han ju såklart. "The rest is history"...

Önskar er en mysig julafton!!


En härlig bukett...

Överraskade mamma oss med idag. Fullkomlingt älskar den!!!


TACK, Mamma!!!



Har tillbringat dagen på stan å jag är så nöjd för jag hittade julklappar till Marcus som är precis saker han säkert glömt bort att han önskat sig!??
Nu är allt klart, ska bara hämta skidorna imorgon efter lunch å sen när Marcus slutar jobba så gör vi oss klara för att åka till hans föräldrar över jul...

Är ni stressade eller är allt klart för jul???

Skidor...


Tallbergsbron

Idag har jag investerat i nya längdskidor. Har blivit riktigt sugen på att åka skidor igen, det var alldeles för länge sen... När jag räknar tillbaka så var det nog 20+ år sedan som jag köpte mina skidor å det har ju hänt mycket sen dess, både vad gäller utrustningen och min kropp...
Känns som en rikitgt bra investering å jag fick dom till bra pris oxå.
Får dock vänta tills på torsdag innan jag får hämta dom. Så nu är det bara att vänta å se om kylan gör att invigningen får vänta på sig!???
Det ser ju ut som att det ska bli riktigt kallt i julhelgen, återstår att se...

Brukar ni åka längdskidor???

Sill...

Har aldrig gjort egen sill förut å Marcus han tyckte att det skulle va roligt att prova. När sen "Leila´s home delivery" i veckan visade hur enkelt det är att lägga in sill ja, då fanns det lixom ingen ursäkt längre.
Marcus fick bestämma vilka sorter han ville göra å jag fick komma med förslag...



Inlagd sill (enligt Mannerströms recept)
Västerbottenssill (recept fanns i fikarummet på jobbet)
Senapssill (Leilas)
Chili/basilikasill (Leilas)
Honung/currysill (Leilas)

Har smakat de tre mittersta idag trots att dom inte "gottat till sig" tillräckligt länge. Men oj, vad gott. Favoriten blir nog Chili/basilika!?? Eller Västerbotten??
Ja, vi får se hur det smakar längre fram...

Gör ni egen sill???

Kom på att jag inte visat vår nya fina julstjärna... Ny för i år...


Hoppas ni har en fin 4:e advent!!!

Träning v.50...

Den här veckan har varit jättejobbig. Har varit så otroligt trött å jag har känt mig förkyld eller som att förkylning är på väg att brya ut. Jag har därmed prioriterat att vila å ta det lugnt å gått å lagt mig tidigt så jag skulle få den sömn som jag behöver.
Det känns som att det funkat för i helgen har jag tagit igen träningen som inte blivit i veckan...

1 pass Cyklel 55
1 pass Pilates Reformer
1 pass Cykel 55

3 pass på två dar å det känns skönt för min tjurskallighet att jag nådde mitt mål på 3 pass/vecka även denna gången.
Julveckan blir det nog max 2 pass, lite beroende på vart vi är hela julhelgen...

Det som känns extra kul idag är att jag på passet idag kändes stor skillnad i hur mycket jag orkar å att min kondition har blivit extremt mycket bättre än den var i somras efter semestern!! Det är sånt här som gör att det är så kul att träna, när man ser å känner att det ger resultat!!!

Kram på er!!!

I ett kök nära mig...

Äntligen!!! Som jag har väntat på den här dagen!!!






Marcus "julklapp" i närbild... Hyllan är min "julklapp".

Efter många om å men så har vi äntligen stringhyllan på köksväggen. Å, vi är supernöjda!
Även radion (med internet radio) funkar utmärkt å jag tycker den är snygg oxå.

Vår idé om att köpa något som vi verkligen ville ha fungerade utmärkt tycker vi...

Vad vi sysslat med idag å som vi ska fortsätta med imorgon får ni se i nästa inlägg. Kanske blir det rent av imorgon!???

Uppdaterat: Hyllan köpte vi på "Hyllcenter" här i Umeå. Den finns även att beställa fraktfritt från Länna Möbler.
Radion kommer från Hifi-klubben.

Sveriges kallaste luciafirande...

Var vi på igårkväll, Marcus mor å syster åsså jag. Det var rekordkallt -20 grader å jag hade kameran med mig (såklart) å det var i kallaste laget men jag kom hem med bra många bilder trots kylan.
Tänkte att ni skulle få se...

Allt utspelade sig i Masugnen i Olofsfors.




Däruppifrån kommer lucia med sina tärnor...







Jag insåg ganska fort att jag inte hade koll på HUR kallt -20 är när man sitter still så jag frös nåt otroligt hemskt mycket. Får väl skylla mig själv å jag skyller verkligen inte på nån annan. Har ju lärt mig nu att jag behöver klä mig bättre nästa gång... *ler*

Fler bilder från kvällen kommer säkert framöver, då inte så luciiga...


Träning v.49...

Summeringsdax igen. Säger det igen, det känns som att jag inte gör annat än att summera träningen... Veckorna flyger verkligen fram!

1 pass Pilates Cirkelträning
1 pass Cykel 70 följt av
1 pass Reformer Cirkelträning.
1 pass Cykel 55.


Blev alltså 3 tillfällen i veckan men 4 pass. Körde cykel 70 följt av Reformer Cirkelträning å det var en riktigt effektiv genomkörare. Får se om det blir fler gånger!??

Ser fram emot kommande vecka å dess träning...

Välja spår och focus...




Marcus har fotat båda bilderna.

Föreläsningen av Paolo Roberto i onsdags lämnade nog ingen oberörd. Vilken otroligt härlig man han är.
En sann förebild enlig mig. En man som står för det han gjort å som inte skyller sina misstag på andra. Visst säger han fanns det flera orsaker som spelade roll för att saker blev som dom blev men framförallt så var det jag själv å mina val som gjorde att jag hamnade där...  Inte ordagrant utan återberättat av mig.
Det är inte ofta man hör folk som varit med om tråkigheter som står för det å inte skyller ifrån sig. Sånt gillar jag å jag önskar att jag verkligen kan ta till mig å leva efter det. Speciellt när det gäller mig själv å mina egna tankar...

Sen sa Paolo när han fick frågan hur han hinner med allt i sitt liv, alla företag, familj, god och framförallt bra mat å träning!??? För det undrar man ju. Det är inte många 40+-åringar som har den fysiken som han har...
Hans svar var, PRIORITERA!!!!
Prioritera bort tv:n, datorn osv. å lägg tiden på att laga ordentlig mat å umgås med familjen istället för att sitta några timmar framför tv:n. Sen underströk han vikten av att äta middag tillsammans hela familjen å att man pratar med varann å visar att vi bryr oss bland annat genom att tänka på vad vi säger åt våra tonåringar. I tonåren så läggs grunden till hur vi blir som vuxna, sa Paolo.
Tänk hur många ungdomar som får höra att dom inte duger, att dom inte är tillräckligt bra, snygga eller inteligenta...
Han sa oxå att, "Livet har så mycket att erbjuda så varför nöja sig med fiskpinnar till middag å jöka i missionären!????" (Kanske inte ordagrant men nåt sånt).

Huvva, jag fick som sagt många tankar efteråt som jag hoppas att jag inte ska glömma å att jag kan föra dom vidare, framförallt till mina älsklingar Kevin å Jasmin... För dom blir äldre å det kommer hela tiden nya saker som dom utsätts för. Hoppas verkligen att jag kan vara ett stöd för dom framöver...

Med dom lite allvarsamma orden önskar jag er en riktigt trevlig helg!!!

Tidig helg...

Ja, det känns som fredag idag. Får påminna mig själv om att det "bara" är torsdag å det kan ju bero på att jag inte ska jobba mer i veckan. Marucs jobbar sista kvällen ikväll så vi får långhelg tillsammans. Storhandlingen är bortgjord å jag tänkte att jag skulle ta å göra lite tryffel å julgodis i helgen. Kanske lite pepparkakor oxå!??


Fotograf: Marcus

Bjuder på en vintervit dalgång idag i bildväg.

Hoppas ni har en finfin torsdag.
Jag tänker tillbringa kvällen på Iksu med först ett 70-pass spinning å sen ett pilates reformer-pass. Det är nästan så att jag längtar efter att få svettas ordentligt... *ler* Å, det känns kul att jag har kommit dit att jag längtar efter träning...

Kram på er!!


Sista natten...

Att jobba för den här veckan. Imorgon ska vi nämligen få träffa och lyssna till Paulo Roberto på jobbet. Det ser vi fram emot å det ska bli spännande att få höra vad han har att berätta...


Älskar att vi har mycket snö för årstiden nu. Så mycket trevligare än regn å slask...

Har ordentlig träningsvärk efter träningspasset igårkväll, lite jobbigt att gå. Hoppas natten går fort nu så att morgondagen kommer fort.

Kram på er!!

Ny vecka...


"Tallbergsbron"

Veckans andra arbetspass ska snart inledas. Men först ett träningspass som känns jättejobbigt att gå på. Känner mig lite trött å sliten efter nattens jobb men jag tänker mig att det kanske känns bättre efter träningen!??

Vad hittar ni på den här veckan???

Träning v.48...

I minsta laget blev det denna veckan pga att jag var sängliggande pga mensvärk...

1 pass Cykel 40
1 pass Pilates Reformer

Men det blev 2 pass i alla fall. Det är jag nöjd med. Nu kan ju veckan som kommer bra bli bättre, eller hur!!?? *ler*

Lyx i vardagen...

Ska tillbringa dagen på stan med en kompis idag. Vi ska äta lunch, shoppa å fika å surra till tusen å det ser jag fram emot. Avslutar dagen med ett frissabesök innan vi förhoppningsvis kan tillbringa kvällen med mina brorsbarn.



Önkar er en trevlig helg!!!


Julpynt...

Hittade lite julpynt till bra pris när vi var på skyltsöndag i Nordmaling...


Cult design-lykta... Gillar den slappa stilen.


Adventsstaken köpte jag på Village. Sanden är korallsand från Barbados (fick av farmor å farfar för många år sen). Tomtarna å stenen + kanelstängerna från i söndags.


Å, "lill-klas" fick sin tjej tillslut...

Solen skiner här idag å det är -13 grader. Det blir till att åka å köra lite spinning såhär mitt på dan innan det är dax att åka å jobba sista kvällspasset för veckan. Ja, det blir ju det enda arbetspasset då jag varit hemma till idag.

Kram på er!!!

Praliner...

Har provat ett recept till ur "Vinterns söta". Det blev praliner denna gången å det var lite pilligt att göra men inte alls svårt...







Var ju tvungen att provsmaka en till kaffet igårkväll å dom fick godkänd. Inte riktigt min grej med Marcus tyckte dom var goda. Jag är ju lite kinkig när det gäller godsaker å det får inte va för "sliskigt å sött" å jag upplevde dessa för söta, detta trots att jag använde 70%-ig choklad, eller så var det just därför!???


RSS 2.0