Radio...

Innan mamma åkte så firade vi Marcus lite. Hon ville uppvakta honom nu i och med att hon inte är här när han fyller år. I fredags gjorde jag ju då kladdkakan så vi fikade allihop efter att Marcus öppnat sitt paket...


Marcus lyssnar typ alltid på radio när han lagar mat. Som det är nu så har vi en stor "boombox" i ett skåp (som tar en väldans med plats). Denna passade ju perfekt på hyllan... Kan ju nämna att Marcus blev jättenöjd!! (Det är alltså inte bara min idé).



Ute skiner solen idag vilket gör att livsandarna vaknar till liv. Jag ska ta och äta lunch nu å sen ska jag gå ut en sväng... Ska sen till Iksu för att prova köra lite "cross trainer". Får se hur det går?? Håll en tumme för att det ska funka!!

Mina tankar går idag till Sabinas familj å vänner. Efter en lång kamp så somnade hon idag in...
Jag tänker köpa boken om Sabina, Ulrica och Hanne. Boken handlar om deras kamp mot obotlig cancer å den heter "Livet kan inte vänta".
Det är så sant. Känner att jag och vi alla måste bli bättre på att leva "här och nu"!!

Kram på er å ta hand om varann!!!

"Poesiträd"...

Blir det för oss istället för ett "vanligt påskris" i år. Gillar dessa budskap från Skarp kalligrafi...



Vad har ni i "påskriset" i år???

Hurra, hurra!! Jag är riktigt glad idag!!! Trots att det är helmulet väder...

Jag ringde till Skellefteås MR-avd för att kolla hur jag ligger till. Hon sa att jag har en bokad tid... Håll i er!
NÄSTA MÅNDAG!!! Den 6 april ska jag äntligen få göra min MR. Det känns sååå bra och jag undrar om det gjorde skillnad att läkaren på ortopeden ringde för att skynda på!???
Det spelar ingen roll, jag är glad! Så nu laddar vi för nästa måndag!!

Hoppas ni oxå fått en bra start på veckan!!!

Triss i "En stad eller ort (gissa vilken)"...

Nu är det dax för mig att delta i Fototriss igen, förra veckan stod jag ju över.
Denna vecka vill Helena att vi sak visa en Stad eller Ort. Såhär förklarar Helena...

Tanken med temat
I tre bilder ska du visa upp den stad eller ort du valt. Välj fritt, din egen stad eller någon helt annanstans, men alla tre bilderna ska vara från samma stad. Hur vill du visa upp din valda stad/ort? Vill du i dina bilder visa upp vad du tycker är typiskt för just den orten/staden, det som symboliserar den? Byggnader, miljöer, folkliv? Det behöver ju inte heller vara en ort som du tycker om - du kanske vill visa upp det du INTE tycker om med den? Spåna på!

Gissa staden
Det är kul med en extra twist, så därför tänkte jag att det kan få bli en gissningslek av temat denna vecka! Så om du tycker det låter kul skriver du inte i vilken ort eller stad bilderna är tagna, utan låter besökarna få gissa utifrån dina bilder. Om du tror att orten är svårgissad, skriv nån ledtråd. Svaret kan du sen t ex skriva i en kommentar till ditt eget inlägg, så kan man klicka där och se om man gissat rätt. Eller så länkar du till info om staden på
Wikipedia (på den länken hittar ni svaret till mina exempelbilder ovan). Eller så gör du ett nytt inlägg där du avslöjar svaret. Du väljer.

Så, här kommer mina bilder. Kan ni Gissa vart dom är tagna??? Jag tog bilderna förra sommaren när en kompis var och hälsade på oss...
Ett ledtråd för er som följer min blogg är: Det är en av våra favoritfotoplatser...






Gissa på nu!!

Om ni inte vet å vill veta så kan ni titta HÄR!

Vill ni se fler Städer å Orter så finns dom HÄR!

Lyx till baket...

Hittade jag idag på Tehörnan!!


Lite lyxlig kakao som jag använde när jag bakade en kladdkaka till eftermiddagens besök. Mamma + bror m familj kom förbi å fikade å mamma passade på att uppvakta Marcus lite i förskott i och med att hon inte är här när han fyller... Jag gjorde en vanlig enkel kladdkaka för att vi skulle kunna känna efter om det var nån skillnad på kakaon å alla var överrens att det smakade annorlunda på ett gott sätt. Lite lenare och chokladigare tyckte vi.

Ikväll ska vi fortsätta i samma stuk som eftermiddagen. Vi åker över till brorsan å ser Let´s Dance finalen med dom.
Ska ni se finalen ikväll??? Å vem håller ni på??? Magnus är vår favorit!

Rosa tulpaner till helgen...


Kan berätta för er att Pluringen (som jag skrev om tidigare i veckan) är superbra och vi kan varmt rekomendera den!!

Med detta önskar jag er en TREVLIG HELG!!!


Eva Solo...

Ingen har väl missat att jag gillar Eva Solos design!??
Jag har varit med i en "hushållspanel" där man ska rapportera sällanköpsvaror. Det funkade bra ibörjan men nu känner jag att jag är less. Det känns bara jobbigt att "måsta" rapportera så jag ska sluta. Jag hade "tjänat ihop" poäng så att jag kunde få en sådan här...




Vi som behövde en timer sedan Marcus råkat tappa våran gamla i golvet så den slutade fungera. Denna var alltså välkommen å har "hedersplatsen" på Kylskåpet!

Jag kan sammanfatta dagen med ett ord, illamående. Jag hade så ont igårkväll att jag inte kunde somna för att det värkte sååå mycket. Jag tog då Tradolan för att kunna somna å somna gjorde jag bara för att vakna kring 2 efter 2 timmars sömn. Jag hade krypningar i kroppen men somnade 2 timmar till å då kring 4 så var det bara att ta boken å lägga sig å läsa... strax efter 6 kunde jag somna å sov till 8 å slumrade till 9.
Jag hade riktigt ont när jag klev upp så jag tog en till tradolan för att kunna fungera. Det medförde att jag har mått illa hela dagen!! Hua, jag mår fortfarande illa så jag tror att det blir en tidig kväll!?? Känner mig helt knäckt...

Kram på er!!!

Våffeldagens höjdpunkt...


Det var 2 hungriga barn som kom för att äta "Fasters våfflor", det slank ner flera stycken å dom smakade utmärkt!!
Trevligt var det med sällskap!

Hur har ni tillbringat våffeldagen??

MorgonLycka...

Imorse när jag vaknade så låg jag å drog mig ett tag. När posten kom kring 9.15 så hörde jag att det var något tungt som kom. Gissa om jag blev nöjd när jag såg att det var 2 tidningar till mig. Å en av dom har jag ju väntat på länge...


Jag har tittat igenom tidningen å jag tycker att den verkar lovande. Riktigt mysig! Lite samma stämning som hennes tv-program. Riktigt mysiga repotage å ja, mysig tidning av det jag läst "so far"... Ikväll är det ju "Leila på Landet" på tv4+, det tänker inte jag missa, burkar ni se det???

Denna dök oxå upp!

Nu har jag att läsa ett tag framöver... Får se om jag hinner idag!??

Det är väl ingen som har missat att det är Våffeldagen idag!?? Jag ska göra våfflor till Marcus innan han åker å jobbar. Jag har bjudit hit Bror å barnen å mamma på våfflor till middag. Det ska bli så kul att träffa barnen!!!

Hoppas ni får en mysig "Våffeldag" även "Marie bebådelsedag"!!!

Hjälpreda i vardan...

Tror jag att denna sak kommer att vara!!? Jag har väldigt svårt för disktrasor som luktar illa så jag är jättenoga att skölja av den ordentligt å hänga upp den på tork, se till att den inte ligger i kastrullen med vatten över natten osv. Marcus däremot tycker inte att det är lika viktigt vilket har medfört att jag "gnäller" på honom alltför ofta. Jag gillar inte att gnälla för jag känner mig som en riktig "elaking" när jag gnäller om "småsaker" (fast för mig är detta en viktig grej).
Jag såg något som jag tror kan hjälpa oss hos Malin för ganska länge sedan. Idag fick jag ändan ur å googlade på "hängare för disktrasor", det första som kom upp var denna sak!!
Låt mig presentera PLURING!!!






Nu kan jag börja använda dom fina diskrasorna denna å en till som jag beställde samtidigt som HOPE-bokstäverna!! Beställde gjorde jag från Malin å hennes fina webshop Carlssoninterior.se.

Återförsäljare i Umeå är Elkedjan å denna lilla PLURING kostade inte mer än 40kr!! Tänk att något så litet kan va till sån hjälp!!??
Jag har fått Marcus att lova att han ska använda sig av Pluringen så nu är det "upp till bevis"!!

Har nån av er använt denna å är den så bra som jag tror!??? Har jag kanske för höga förväntningar???

Här snöar det för fullt idag. Marcus jobbar kväll och jag å mor är bortbjudna på middag. Inte helt fel att slippa laga mat på en vardag såhär! (Nu lagar jag ju inte mat alltför ofta men ni förstår vad jag menar!??)

Hoppas ni har en fin start på veckan!!

Äntligen...

Har jag kommit igång med att "Rensa i röran"!! Jag började med min garderob idag och detta blev resultatet...


3 stora påsar fulla med kläder som ska till UFF-insamlingen imorgon. Det finns en insamling alldeles vid jobbet så Marcus får ta det imorgon.
Det känns ju så skönt att äntligen kommit till skott. Jag hittade även "nya" kläder, kläder som jag inte kommit i på flera år!! 
Marcus han rensade bland en massa papper medans jag tog garderoben å sen så for vi på Maxi å handlade. När vi kom hem så gjorde vi "hemgjord pizza" till middag. Det blev riktigt gott!!
Tyvärr så gjorde sig "mitt onda" känt så jag får fortsätta rensningen en annan dag... Jag får ta lite åt gången så blir det förhoppningsvis inte så ont!!??

Vi har haft en riktigt lugn helg å höjdpunkten var nog middagen igår när vi beställde mat från Gandhi!!
Nu laddar vi för en kväll i tv-soffan.

Vad gör ni en söndagkväll som denna!???

Sminktips...

I tisdags var jag till BodyShop för en "Make-up-kurs". Jag hade en kupong som gick ut i slutet på mars så det var hög tid... Jag blev mycket nöjd med resultatet, fick tips om vardagssminkning. Jag känner att jag måste ta hand om mig å inte bara va en "grå mus" som inte bryr sig bara för att jag är sjukskriven!! Det var precis det som höll på att hända.
När jag blev sminkad så använde hon en foundation som var riktigt superhärlig så jag unnade mig att köpa den. Å jag ångrar mig inte, det är den bästa foundation jag har använt! Den är lätt å känns inte att man har den, å den kladdar inte av sig på kläder heller å det gillar jag skarpt!!


Maskaran har jag köpt tidigare å den gillar jag oxå! 
Borsten som man använder är helt supermjuk så det är rent av mysigt att sminka sig numera!!
Det enda negativa med denna är väl priset som jag tycker är för högt. Men den är ju bra så då kan det vara värt det!!??

Planerna för idag blev inte som jag tänkt. Vi skulle åka å se på "Is-racing" i Sikeå med brorsan å hans familj. Nu blev det inte så för bror skulle ut å åka skoter med familjen istället. Dessutom så mår jag såå illa idag så jag ville inte fara heller. Marcus for med en kompis å får ha trevligt i solen utan mig...
Mamma har kommit hit så vi ska ta och he oss ut på en promenad i solen!! Solen skiner från klarblå himmel idag så det måste vi ta vara på!!!

Hoppas ni har en fin dag!!

En Award till mig...


Denna fick jag av gulliga Lena med bloggen Aforia. Jag fick awarden med motiveringen...
"för att hon delar med sig av sina fina fotografier och ger bra boktips!"
Jag tackar och bockar! Känner mig jätteglad!! Tack snälla Lena!!!

Nu känner jag att jag vill skicka vidare denna Award å jag gör det till...

Mina tre rum - Där Ida skriver om inredingstips, pyssel å sen ett tag tillbaka om väntan på bebben i magen. Jag blir glad när jag tittar in hos henne!!

Livet i byn - Får Awarden av mig för att hon inspirerar mig till nya inredningsdetaljer. Å hon är min "övermankvinna" när det gäller bakning å då speciellt när det gäller Cupcakes! Har ni inte tittat in hos henne tidigare, gör det!!! Ni blir inte besvikna!!

Milla of Sweden - Jag har beundrat hennes egendesignade keramik länge. Så gissa om jag blev glad när hon började blogga!! I bloggen får vi följa henne privat å nu håller vi tummarna för att deras drömmar ska gå i uppfyllelse!!! Titta in hos henne å bli inspirerad! Dom har helrenoverat en gammal ica-butik! Bara det är ju värt en utmärkelse!!

Nu är det dax för mig att hoppa isäng för imorgon hoppas vi på sol så att vi kan göra det vi tänkt...
Återkommer ang det imorgon...

Lästips inför helgen...

Jag utlovade ett boktips så här kommer det. Det är den 7:e boken av Arne Dahl som heter "Dödsmässa". Denna gången får A-gruppen ett gisslandrama på halsen och det visar sig va lite känsligare än man kan tro. Utredningen leder ganska långt tillbaka i tiden och det visar sig att nån/några av dom själva är lite inblandade...
Mer säger jag inte annat än att jag rekomenderar alla böckerna. Det är svårt att ha en favorit, dom är bra allihop, än så länge...



Jag fick denna med posten idag... Lite läsning till mig!



Här är det mulet idag å jag tror att det regnar lite oxå!? Jag som skulle ut på en promenad... Jag får väl avvakta lite eller så får jag plocka fram paraplyet.

Mamma å moster har varit på Begravningsbyrån å fixat allt som behövs. Dödsannonsen vill dom bara ha i en av våra 2 morgontidningar. Men se det går inte!!! Tidningarna har ett system som gör att man MÅSTE sätta in i BÅDA tidningarna vilken merför nästan DUBBEL KOSTNAD!!!
Fy, för ett sånt system. Nog borde man väl få välja om man vill ha annonsen i en eller båda tidningarna!!!?? Det finns ju en massa olika anledningar till att man vill välja men det har dom sett till att man inte får + att den som vill sätta in en annons får betala för DERAS SYSTEM!!!
Jag blir så arg för det känns som att dom ytnyttjar stackars sörjande som har nog med allt som följer med en anhörigs bortgång.
Nä, usch å fy för VK å VF!!!!

Slutklagat för idag.
Jag hoppas på sol i helgen, jag blir så mycket gladare i både kropp å själ när solen skiner!!!
Köpte soliga tulpaner inför helgen å nu skiner dom upp rummet!!

Hoppas ni får en härlig helg!!!

Tips om Tävling...


Detta är jag med å tävlar om inne hos Malin.
Klicka på bilden (som är lånad av henne) så kommer du till tävlingen!!!

Bakning rensar tankarna...

Har jag märkt senaste veckan... Jag fick för mig att prova för mig nya recept å jag tänkte dela med mig dom till er...


Först ut blev det "Black bottom cupcakes". Dom såg inte alls ut som på bilden men smaken var riktigt god. Inte lika söt som cupcakes normalt är. Dom blev mycket uppskattade.

Nån dag senare så var mamma godissugen så då bakade jag "Crispy Oatmeal Cookies" som blev supergoda. Gillar dom som variation till Chocolate chip cookies som jag brukar göra.


Oatmeal cookies ser ni längst ner.

Chokladbollar bakade Jasmin å jag igårkväll när hon å Kevin kom å var med oss en stund när deras mor å far skulle upp på lassa. Vi hade trevligt, bakade å fikade. Vi fick även se dans å sånguppvisning av melodifestivalbidragen. Smart av Bolibompasidan att ha alla låtar där. ;)
Marcus syster var oxå här å vi åt en ny maträtt å den fick med beröm godkänt av oss alla!! Lätt att göra och mycket god å mättande. Hannah Graaf var det som tipsade om "Kött och grönsaksröran".

Tack för er omtanke å fina ord det värmer oss alla. Nu känner jag att bloggen ska få handla mer om det vanliga igen. Jag har ett boktips som kommer åsså lite mer saker att visa er...

En stor kram till er alla!!!

17 mars 2009...



Tack för all omtanke ni visar oss. Mamma hälsar å tackar!!!
Det känns just nu väldigt tomt... Overkligt...
Å det lär väl ta ett tag innan det "sjuker in"!???
Samtidigt känns det skönt att mormor inte behöver ha ont mer...
TACK!!

Fynd x 2...

Gjorde vi i helgen. I fredags for Marcus på Maxi för att handla medans jag var hos mormor. Det skötte han utmärkt utan mig så jag kanske slipper i fortsättningen!?? Han hade även varit å kollat runt på lite andra saker... På lördagmorgon berättar han för mig att dom har halva priset på Cervera för att dom ska flytta å han undrade om jag ville fara förbi där!?? Men självklart... Det var halva priset på delar av sortimentet men inte allt. Fast det var en sak som jag fastnade för direkt!! Något jag gått å suktat efter länge men inte vetat vilken färg jag ville ha åsså tycker jag dom är för dyra. Men till halva priset så fick den följa med oss hem...


160kr för detta stora Babell, var väl inte dåligt!??? Färgen behövde jag inte vela om... det blev svart för det fanns bara 1 kvar!!


Man har en Stor, mellan och en liten i samma. Det gillar jag!! (tar man den som är längst ner på den lilla å her på den stora så blir det en mellan).

Den egentliga anledningen till att vi åkte till Strömpilen i lördags var att Marcus sett att Elgiganten hade bra pris på en sak han har velat ha en mycket lång tid!! Här får ni en "sneek-peek", vad tror ni att det är!???


På nästa bild kommer svaret...


Vår alldeles egna lilla PINGVIN!!!
Så nu slipper vi bära hem kolsyrat vatten, något jag tycker känns skönt. Fast inte kommer jag att orka kolsyra jämt, sen så förklarade Marcus snällt att det inte är bra för varken tänder eller mage att dricka för mycket kolsyra.
Vi är i alla fall väldigt nöjd med den!!

Tack för all omtanke ni visar mig å min familj just nu! Ni är flera som undrar hur det går så jag kan berätta för er... Mormor blir stadigt sämre. Det är bara en tidsfråga innan hon kommer att somna in. Hon får smärtstillande så hon lider inte å det känns bra mitt i allt. Mamma och min moster turas om att va hos mormor å vi andra kommer dit när vi vill å orkar. När det gäller mig själv så får jag superont av att vara där så jag har insett att jag bara kan vara där kortare stunder. Så jag fokuserar på "markservice" åt mamma å moster istället å det känns meningsfullt det oxå.

Stor Kram till er alla!!!

Triss i "Spegelbilder...


Japp, dax för Fototriss igen. Jag vill börja med att tacka alla er som röstade på mig i förra veckans fototrisstävling. För er som inte vet så kom jag på en hedersvärd 3:e plats å det tackar jag ödmjukast för!!
I veckan blir det tråkigt nog arkivbilder pga att det inte finns tid och ork pga omständigheterna. Men att lägga ut dom "spegelbilder" som finns i mitt arkiv, det kan jag göra, så här kommer dom...







Alla bilder är tagna i Olofsfors. Bild 2 och 3 kanske ni tycker är bekanta, det är bilder tagna vid samma tillfälle som andra jag haft med. Men just dessa har vad jag kan se inte varit med förut.

Vill ni se fler bidrag klickar ni HÄR.

(För er som undrar hur det går så kommer en uppdatering senare...)

Hope...

Igår kom äntligen paketet jag väntat på. Inte för att jag fick vänta så länge på paketet efter att jag beställt utan därför att jag velat ha dessa saker en längre tid! Det jag velat ha är dessa bokstäver... Även dom känns symboliska!


Dessa har jag beställt från butiken "Carlsson interiör.se" som Malin startat. Titta in där, hon har mycket fint. Jag beställde även 2 grejer till men dom får jag visa en annan dag.

Jag vill tacka för alla fina omtänksamma ord från er!!! Jag förstår att det är svårt med ord, för jag känner själv att jag inte vet vad man säger...
Ni undrar säkert hur det går!?? Jag kan berätta att idag så har vi fått lite kontakt med mormor. Hon kan ju inte svara men vi ser å känner att hon vet att vi är där. Det kändes fint mitt i allt jobbigt.
Trots det så vet vi att det finns ingen chans att hon klarar detta så "rent krasst" är det "bara att vänta" nu.

Jag har fått mer ont dom senaste dagarna å det beror väl på att det är jobbigt att vara på Lassa.  Det går ju inte att lägga sig ner, utan det blir många timmar med att stå och sitta korta stunder. När jag kommer hem så blir det till att ligga i soffan å inte göra så mycket mer.

Insåg när jag gick hemåt idag att det är fredag imorgon. Denna veckan sprang bara förbi å planer för helgen har vi inga... Vi får se vad som händer!???

Stor Kram på er å TACK!!!

Telefonväckning...

Tidigt på morgonen är inge kul. Speciellt inte idag. För det var mamma som ringde och väckte oss för att berätta att min mormor fått en massiv stroke!!! Så jag och min bror + Rosi har varit uppe på Lassa idag. Nu är jag bara hemma för att vänta på att mamma ska komma med flyget kl 18. Då far jag och hon upp till Mormor igen. Mormor kommer med all sannolikhet inte klara detta så det känns ledsamt å hemskt jobbigt. Det känns bra att mamma kommer upp i alla fall. Mamma är alltid mamma!! Å mitt i allt så kommer vi på att det är ju skönt att vi är hemma å inte i Thailand när vi får ett sånt här besked...

Mitt i alla tårar idag fick jag denna med posten... Min egna "ÄNGLAPÅLLE"!!! Den "passar ju bra nu" å känns symbolisk på nått sätt...


Från "Handmade by M" med bloggen "Jordgubbar med mjölk". Visst är den fin!!!????

Jag passar även på att visa er bilden på det vi beställde från Ikea. Pappa var förbi med den igår å idag kom den på plats. Jag är sååå nöjd.


Det är Mattan jag pratar om. Vad tycker ni!??

Ja, nu slipper ni va nyfikna så länge vad gäller beställningen från Ikea. Det blev även värmeljus å kronljus men dom tänker jag inte fota, ni vet hur dom ser ut!! 
Jag får se hur det blir med uppdaterandet av bloggen nu framöver!?? 
Det lär nog bara bli lite blogg å mycket tid hos mormor...
 
Stor Kram!!!


Maria är...

Jag har blivit utmanad av Anna B med bloggen Skrivanne´s funderingar. Jag gillar ju utmaningar så jag kör på denna...

Instruktioner: Googla ditt namn plus "är" inom citationstecken. Exempel "Maria är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller "Maria är..." och lägg in dem på din blogg. Så här blev det med mitt namn Maria:

Maria är: en ängel sänd från ovan (Det vet jag inte men kanske nån tycker det???)


Maria är: det rekord på bloggen? (Ja, faktiskt så hade jag rekordmånga besök på förra Fototrissinlägget)

Maria är: Bäst i länet (Nja, knappast!!)

Maria är: en lat-mamma (Inte det, då jag inte har barn än. Men den dan jag är mamma så lär jag nog va lat ibland.)

Maria är: Bäst! (VIsst ska man va lite "ego"!? Men ja, jag är BRA, bäst vet jag inte!??)

En lite rolig utmaning detta. Ta och prova du oxå å har du en blogg så kan du ju berätta i den. Meddela gärna mig så jag kan gå in å kolla.

Ha nu en fin vecka!!


Ny vecka...

Är här igen. Tycker verkligen veckorna går fort, trots att jag är sjuksriven... Marcus kom hem imorse å det känns skönt att han är hemma igen!!
Metallica konserten på lördagen var enligt honom inte det bästa han hört. Ljudet var inte alls bra på läktare C. Å man kan ju tycka att ett band som Metallica borde kunna ha bra ljud överallt!??
När jag såg Paul McCartney 2:a gången, satt vi längst upp i Globen å där var det riktigt bra ljud. När jag såg Depeche Mode så var det så otroligt bra ljud, bättre än på skiva!! Så jag vet att det går att få höra bra ljud i Globen, även på udda platser.
Marcus säger att han är ändå supernöjd att dom hade biljetter till lördagens konsert å inte söndagens (som blev inställd om ni missat det).

Well, jag hoppas ni får en fin vecka!! Min har ju börjat bra i och med att Marcus är på plats igen!!



Sen kommer pappa med min beställning från Ikea ikväll!! Bilder på det får ni se framöver...


Triss i "Färgkontraster"...

Först vill jag tacka alla som tog sig tid förra veckan att kommentera hos mig. Jag blir ju så glad!! TACK!!!

Så var det dax för ett nytt tema, denna gång är det "Färgkontraster" vi ska visa. Här kommer mina bidrag...




Efter 2 härligt frestande bilder från Thailand så hoppar vi tvärt tillbaka till våren i Sverige...


Med kontrasterande tulpaner...

Vill ni se fler bidrag i veckans Fototriss så klicka här!!

Om ni ännu inte röstat i förra veckans Fototriss-tävling så gå gärna in å rösta på mig!!! Då klickar ni HÄR! 
Röstinigen är avslutad!!

Mysdag med Jasmin...

Ja, det har varit fullt upp idag. Jasmin kom kring 11 å då var det lagomt att börja göra pannkaka som lunch. Det avnjöts till stor belåtenhet, hela 2 pannkakor åt min lilla favvotjej!! Sen vilade vi lite efter maten å såg en film som hon hade med sig. Efter filmen ville hon baka så vi bakade chokladbollar. Det gick jättebra å sen smakade vi av dom direkt, "minis" sa att hon gillar dom bättre när dom inte varit i kylen så vi fikade innan dom hunnit kylas...



När vi fikat å vi var lagomt "sockerhöga" så gick vi ner på stan. "Minis" ville handla nåt för sina pengar... Det blev "Prinsessan på Fjärten" till sig själv å en "SmygFisar" till Kevin (ja, faster la emellan skillnaden för dom var lite dyra).
När vi gått ett tag så fick jag så extremt ont att jag trodde jag skulle tvärdö så vi gick hem, jag trodde inte jag skulle ta mig hem å sa till Jasmin att "jag har så ont så att tårarna vill komma fram", då tittade hon frågande på mig å sa, då kan vi inte stanna ute å göra snögubbar då!??? Nej, tyvärr så går det inte. Vi gick upp å jag la mig på soffan å gulltjejen nr 1 hon hjälpte sin faster av med ytterkläderna, sen la jag mig på soffan. Kring 16 kom dom å hämtade "Minis" å resten av familjen hade oxå haft en fin dag.


Jag flyttade 2 tulpaner till egna vaser. (Det är ljuslykta å vas i samma...)

Nu ska jag ringa å beställa en pizza till middag, orkar inte med att laga mat...
Det blir en lugn kväll med melodifestivalen ikväll, jag orkar inte så mycket har jag märkt.

Ha en fin kväll allihopa!!!


Medecinlådan...

Jag drömt om å velat ha en längre tid finns äntligen här hemma. Vi har förvarat medecinen såhär hittills, i städskåpet...


Lådan är ju för liten så det står grejer utanför, som inte får plats. Nu blir denna låda ledig för annat. Å all medecin får plats i denna, som även har små fack för att man ska kunna hålla ordning på riktigt...


Nu får den bo i badrummet. (å självklart har vi inte fuktkänslig medecin där).

Uppdaterat: Lådan köpte jag på Mias Lustgård här i Umeå. Den finns även hos Carlsson Interiör.se.

Marcus har åkt till Stockholm för att hälsa på en kompis och för att imorgon gå på Metallica koncert!! Så jag är "Gräsänka" i helgen. Idag blir det lugnt men imorgon då kommer min favorit Jasmin hit till sin faster. Hennes mor å far å bror ska till Vännäs å se på Big Jump (eller nåt sånt) så då vill "Minis" hellre va med faster. Å det säger jag ju gärna JA till!!

Glöm inte att gå in å RÖSTA om ni inte redan gjort det!! KLICKA HÄR!! (åsså scrollar du uppåt)

Jag vill så önska er en...


"A walk in the park"...

Var det inte riktigt igår när jag gick min dagliga promenad. Jag fick riktigt ont men tog mig till parken som var mitt mål för dagen. Tyvärr hade solen gått i moln å det var helmulet men det hindrade inte mig från att fota lite ändå. Det är ju typ "bättre" att fota när det inte är direkt sol, har jag fått lära mig. Här kommer några av gårdagens bilder...







Jag vill passa på att tacka alla som har röstat på mig! TACK SÅ OTROLIGT MYCKET!!!!

Har ni inte röstat i FOTOTRISS OMRÖSTNINGENKLICKA HÄR så kommer ni dit!

Oj,oj,oj...

Vilken tur att jag låg ner när jag öppnade min Blogg idag. Jag har blivit utvald till en av 12 finalister i Veckans Fototriss som för första gången har en tävling!!! Det känns ju helt otroligt roligt å hedrande för en amatörfotograf som jag!! Att det sen var 186 bidrag som var med!!! Kan bara säga oj,oj,oj,! Å tack till Helena som valt mig till finalist!!



Nu ber jag er att gå in på sidan å rösta på mig!!! Omröstningen pågår fram till 23.00 söndag 8 mars. Vinsten är en Reflexskärm som verkligen skulle passa mig bra!! Sen rekomenderar jag er att titta på alla bidrag för alla finalister har riktigt bra trissar med fina bilder!!

Så kom igen nu!! Rösta på mig!!!

Kram på er!!


Äntligen lite nytt efter 2 år...

I lördags när vi andra var på "Fortet" så gick Marcus runt på lite affärer. När vi var klar så berättar han att han hittat "fransgardiner" som var 2,50 långa!! Vart då?? undrade jag. Jo, på "Heminredingsmeckat nr 1" sa han. Ni kan aldrig gissa var!!
Jo, på Clas Ohlson!!! Så igår gick jag ner på stan för att titta på dom om det var nåt att ha, å det var det...
Så här har det sett ut hos oss dom senaste 2 åren, köpte gardinerna samma dag vi flyttade in...


Gardinerna är väl fina men jag har varit så otroligt less dom en längre tid. Dock har vi inte hittat nåt annat så dom har fått sitta uppe tills nu. Alla andra fransgardiner vi hittat har varit 2,20 långa å det är för kort för oss. Vi har ju 2.70 i takhöjd så gardinerna behöver va 2.35 långa, då är dom lagomt över golvet. Så gissa om jag blev glad igår!??
Såhär ser det ut med dom nya Fransgardinerna från Clas Ohlson...


Vi blev båda två lite fundersamma igårkväll, för det såg så ljust å "blaskit" ut. Men vi kom fram till att vi bara är ovana å att vi ska sätta nån fin färggrann tavla på väggen berdvid.
Ser ni vad som ligger i soffan???

Blev så glad att jag hittade gardinerna så jag gick in på Hemtex å köpte en ny filt till Marcus. Han har klagat på att den han använt har varit för kort! Jag hade sett att Hemtex hade ta 3 betala för 2. Jag tyckte det var på tiden att vi fick byta ut våra gamla slitna filtar så jag köpte en till mig (ej på bild men grön/vit) åsså denna kudden (som jag ju fick på köpet)!
Marcus blev mycket nöjd å filten var lång så det räckte...

Jag ska roa mig med att gå till stan idag oxå. Idag skulle jag egentligen ha hållit på med att packa för fullt inför resan till Thailand imorgon! Men nu är det ju bara Daniel å Lina som får sköta packning å "resefeber". Dom åker på en underbar resa imorgon, å vi får stanna hemma!! Buhu, det känns sååå tråkigt!! Men samtidigt så har jag ju så ont att jag vet att det inte skulle funka att åka nu. Vi får önska dom en trevlig resa istället!!
Så av denna anledning tänkte jag roa mig med att shoppa å förgylla tillvaron för mig/oss. På nåt sätt så känns det lite bättre då.

Vad gör ni en dag som denna?? Inte "tröstshoppar" ni???

Fixa & Dona har en tävling...

Hildur med bloggen "Fixa och Dona" har en tävling. Jag är med och tävlar om 5 tapetrullar från Sandbergs nya kollektion. Det skulle ju sitta fint med en vinst i och med att vi ska tapetsera om bara jag blir bra i ryggen... Ni minns väl detta!???



Klicka på bilden (som är lånad från "Fixa & Dona") för att komma till Tävlingen!!

Nu håller vi tummarna för det var tapeter från Sandbergs vi kollade på å fastnade för...

Bok och FilmTips...

Den sjätte boken av "Arne Dahl" heter "En midsommarnattsdröm" och var som dom andra riktigt bra. Man får följa A-Gruppen igen men nu ser gruppen annorlunda ut... Dom får flera olika mord att lösa samtidigt som man får följa dom på det personliga planet.



Igårkväll såg vi "Män som hatar kvinnor". Marcus har äntligen läst böckerna, han håller på med 3:an nu. Han var lika angelägen som jag att få se filmen. Vi blev inte jätteimponerade. Vi saknade mycket från böckerna å den var lite seg, jag höll faktiskt på somna några gånger. Men det kanske beror mer på alla tabletter jag tagit innan för att kunna sitta. Jag hade bokat biljetter längst upp längst ut så att jag skulle kunna ställa mig upp om det skulle behövas. Nu gick det bra, jag satt i samma position hela filmen, vågade inte röra mig för att det då skulle göra ont.



Nu gick det bra. Jag fick lite extra ont efteråt istället. Men det var det värt. Alla borde se denna film, tycker vi. Vi tror även att dom som inte läst böckerna kan få ut mycket av filmen. Fast läs böckerna först, det är mycket i deras personligheter som inte kommer fram i filmen men som man ju sitter där å vet om man läst.

Nä, nu ska jag ut i det ruskiga vädret för min dagliga promenad, mulet å "stormvindar" är vad som väntar mig.

Hoppas ni får en fin start på veckan!!


Triss i "Bokstaven F eller T"...

Denna vecka är det ett nytt inslag i Fototrissen, nämligen en tävling. Temat denna 35:e gång är alltså en Bokstavstriss där vi får välja mellan F eller T.
Titta in HÄR för mer info om tävlingen.

Här kommer mitt Bokstavstriss...







Nu har ni kanske listat ut att mitt val av bokstav är T.
T som i TRÄBYGGNADER.
Uppdaterat: Gramatik är inte mitt bästa ämne. En till tolkning är... Tak, Torn och Träd.
Hoppas att det är rätt!??? Men jag tror att Träbyggnader är ett substantiv!??

HÄR kan ni se alla bidrag i veckans speciella fototriss.

RSS 2.0