Jag tävlar hos "En bulle ur ugnen"...



Jag tävlar om en canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) hos [En Bulle Ur Ugnen].

Tänk vad det skulle sitta fint med den här vinsten då vi är på G att framkalla lite bilder från resan... Nu håller jag verkligen alla tummar!!

Helgen väntar...

På att fyllas med vad jag väljer att göra. Vi ska åka å byta däck på bilen imorgon, sen ska Marcus iväg på en kill-kväll med sina kompisar. Jag tänker tillbringa min "lediga" tid med att rensa garderoben. Behöver "hiva" en massa kläder och skor som aldrig används. Känner att jag kommit till en punkt när jag vill organisera å denna gången ska jag göra det. Om jag inte missminner mig så kände jag likadant förra året den här tiden men då hade jag ju "ischias" som satte stopp för mina planer. Nu har jag inget som stoppar mig... *Ler*

Vad ska ni hitta på i helgen???


"Svaret" på gårdagens fråga...

Ja, vi hade en som hade båda rätt, det var en...


Cykel.


Och en spark.

Jag vet att det var lite svårt att se men jag tyckte det var lite intressant att nån lämnat sakerna på isen. Tyvärr lär dom ju nu hamna i vattnet... Läste att flotten "rivit" igår så nu är det väl mer öppet i älven!??

Laddar inför sista natten. Vi ska åka och handla strax så att handlingen är klar inför helgen å nästa vecka. Jag föredrar oxå att handla senare på kvällen för då brukar det vara lite mindre folk där. Brukar få lite lätt panik när det är för mycke folk.

Hoppas ni har en trevlig kväll!!!

"Finn 2 fel"...

I söndags när vi skulle ta en härlig vårpromenad i solen så blev vi väldigt överraskade när det var superkallt ute. Detta pga dom riktigt kyliga vindarna men döm om vår förvåning när det var nästan vindstilla nere vid älven (där brukar det oftast vara ännu kallare pga isen).

Vi såg några saker som inte hör hemma på isen. Pilarna leder er rätt men ser ni vad det är???



Nu har jag jobbat en natt å det är 2 nätter kvar tills det är helg. Gick riktigt bra att jobba inatt trots att jag sovit lite dagen innan. Upptäckte att vårat sovrum är det ljusaste rummet i lägenheten när persiennerna är nerdragna. Undrar om vi ska införskaffa en riktig rullgardin!?? Sover med en sovmask men den har en förmåga att åka av ibland å då vaknar jag av att det är för ljust... Hmm, ja, det tål att funderas på...

Kram på er!!!

Tävlar hos "Inspirera mera"...


Jag är med och tävar om glasen och underläggen hos Sandra. Vinsterna är sponsrade av Durabel design.

Klicka på bilden så kommer du till tävlingen å kan delta själv!!

Triss i "Metall"...

Veckans tema i Fototrissen är "Metall". Igår gav vi oss ut på fotopromenad med Metall i åtanke men kom hem med väldigt tråkiga bilder. Vädret var soligt men väldigt kallt å blåsigt, kanske var det därför som inspirationen inte ville komma!???
Idag när jag såg på nyheterna så kom jag på att jag ju har flera väldigt "aktuella bilder" som togs förra månaden på vår flygning mellan Koh Samui och Bangkok.

Håll tillgodo med bilder som jag inte visat förut, inte "dagsfärska" men "dagsaktuella".


Här lämnar vi Koh Samui...


Nånstans mittemellan...


Inflygning mot Bangkok...

Är det någon som "ser" min tanke med "dagsaktuella"???

HÄR hittar ni fler bidrag i Fototrissen!!!

Tävlar hos "Dahlarna"...


Jag är med å tävlar om en "Torky on the wall" till min brors familj.

Klicka på bilden så kommer du till tävlingen!!!


Créme Brûlée...

Marcus fick en efterlängtad sak i födelsedagspresent. Nämligen en "gasbrännare".
Jag har hört honom kommentera att "en sån skulle man haft" varje gång vi ser nån på Tv som använder en å jag tycker att det har varit väldigt ofta å det verkar vara populärt att göra olika former av Créme Brûlée.
Igårkväll var det dax att prova den... Jag gjorde själva smeten å sen fixade Marcus "bränningen"...


Först lite råsocker över... (Formarna fick han av mig förra året, hittade på rea.)


Sen var det dax för "bränn, bränn, bränn"...


Créme Brûlée med mango och äppelsalsa...

Receptet var väl sisådär. Riktigt god smak å salsan var pricken över i:et men det tog en otroligt lång tid innan det blev klart i ugnen. Det står 1,5 timme i receptet men vi fick ha inne den i ca 2,5 timmar.
Är det nån som vet om man ska he in plåten med vatten innan man stoppar in själva formarna??? Får väl prova mig fram, kanske prova lite olika recept!??
Är det nån av er som har tips eller ett eget bra recept så får ni gärna dela med er.

Grått å trist väder har vi så vi tillbringar dagen med att va inne. Lite småfix som behöver göras å så blir det nog en film ikväll!?? Hemma eller på bio, inte riktigt bestämt än.

Vad gör ni idag!???

Böcker på resan...


Bilden är från Koh Maak.
Det blev några böcker lästa under resan. Köpte några på "Myrorna" innan jag åkte för 10kr/st. Sen när jag bytte in dom på Koh Tao så fick jag 15kr/st för dom!! Kände mig som världens affärskvinna!!! *ler*


"Den som vandrar om natten" av Marianne Fredriksson är en mycket bra bok. Fick svårt att lägga den ifrån mig. En mysig bok som kontrast till alla kriminaldeckare som jag normalt läser. Tina stäckläste den då vi bytlånade böcker, kommer dock inte ihåg vad boken jag lånade av henne heter.


"Systrar i jeans", finns tydligen som film oxå (har inte sett den). En lättläst bok som jag läste ut på en dag. Inte riktigt min typ av bok men en bok som kändes som en typisk semesterbok. Kan inte direkt rekommendera den.
Läste några fler men jag kommer inte ihåg vad dom hette... Så dom kan ju inte ha gjort nåt intryck!??? 

Känner mig ganska slut i huvet denna veckan. Går en truckutbildning denna vecka å måndag + tisdag var det teori, 2 dagar av "korvstoppning". Idag och imorgon har vi praktisk övning dvs truck-körning. Det var inte alls lätt vill jag lova. Trucken och jag kom inte riktigt överrens idag men jag antar att det är som med mycket annat, att övning ger färdighet!!??? Jag ger i alla fall inte upp, jag ska få till det till slut. Skulle bara vilja att jag fick till det direkt. Mitt tålamod är ju inte det bästa, vill ju gärna kunna allt på en gång... *ler*

Åsså avslut i Bangkok...


Sista glimten av Koh Samui...

Flygresan till Bangkok gick utan missöden men att åka taxi i stan känns ju som ett lotteri. Man undrar om man ska komma fram eller inte!???

En liten illustration hur det kan se ut...

Bodde på "S 15" som förra gången. Hotellet ligger nära skytrain så det är perfekt om man vill ha bekväm transport till shoppingen. Bla så kan man åka direkt till MBK...




Marcus har fotat. Höjdrädd som jag är så blundade jag när vi åkte i rulltrapporna...

Å, efter 2 dagar i Bangkok så var vi nöjda. Då var det bara den långa flygresan hem...


Månen i soluppgången...

En underbar resa som nu känns väldigt avlägsen. Nu känner jag mig klar med att visa för er hur vi haft det med bilder. Men det lär nog komma en och annan bild framöver oxå!??

Nu får det bli mer nutid framöver...

Kram på er!!!

...till Koh Phangan...


Haad Salad från ovan.

Vi bokade in oss på "Cookie´s" och det var ett helt ok boende med härlig vy över stranden...

Ända längst upp. Vårt rum ligger andra från höger.

Det var jobbigt att gå ända upp till rummet i värmen. Vi hade tur, fasade för "magras" eller nåt liknande men vi klarade oss alla från nåt sånt.
Vi var på Koh phangan i 4 dagar, åkte till stränderna som ligger norr och söder om Haad Salad för att få lite variation. Dom var mycket fina och trevliga, den enda nackdelen som vi fann nu när vi var där var att det var så långgrunt... Vattnet gick bara lite över knäna så man fick lixom sitta ner och bada.
Efter lugna och lata dagar där så skulle våra vänner vidare till Koh Samui innan dom skulle hem några dagar senare. Vi kände att vi var klar med Koh Phangan så vi åkte tillbaka till Koh Tao. Där "vår" pannkakskille blev glad att se oss igen...



Marcus var sugen på att gå "Nitrox-kurs" + att ta "djupdyk-cert" nu när vi var på plats. Sagt och gjort, han klarade allt och var riktigt nöjd med kurserna. Valhaj fick han dock inte se pga att valhajen lämnat Koh Tao, detta för att det var för varmt i vattnet och då trivs dom inte.


Barnen leker i solnedgången på Sairee beach.

En sak som vi älskar med Koh Tao är att den finns allt där. Lugn och ro eller party om man vill det. Barnfamiljer, unga par, eller äldre par, Koh Tao passar för alla.


Sista dagarna åkte vi ner till "Koh tao resort". Hyrde kajak och paddlade lite...


Kvällsvy...

Efter detta så var det bara att åka färjan till Koh Samui och därifrån flyg till Bangkok...


Resan fortsatte...

Till Koh Tao, sköldpaddsön.
Marcus tog "Advanced"-dykcert och fick därmed dyka till 30 meter. Som en del av kursen valde han undervattensfoto (nån som är förvånad!?). Det var tydligen svårare än man kan tro att fota fiskar under vattnet för av ca 90 bilder så blev kanske 10 ok!!! Den statistiken brukar han absolut inte ha annars... 
När kursen var klar så kom våra vänner till ön. Det var riktigt kul att få umgås på semester och att få visa dom "vår favoritö"...

 
Eldshower på stranden varje kväll...

Fast jag såg knappt några eldshower för jag blev så myggbiten att jag inte kunde va ute på kvällen. Till slut när jag slutade räkna vid 22 myggbett så var jag tvungen att få nåt mer än 2 olika antihistaminer å 2 olika kortisonkrämer. Då fick jag nån typ av "steroider" som tog bort det värsta av kliandet av myggbetten. Efter den behandlingen så gick det bättre. Sen upptäckte våra vänner att det var mindre mygg senare på kvällen, det var värst just kring solnedgången, så vi började gå ut å äta senare än vi gjort.


Solnedgång, Sairee beach, Koh Tao...


"Big Mama" fanns kvar på "Ban´s", frågan är hur länge!??? Hon mår inte bra.


Mera solnedgång med liv å rörelse vid "Ban´s" i förgrunden...



En dag tog vi en longtail-båt till "Koh Nangyan" och snorklade. Det är 3 öar som är sammankopplade av sandstränder. Jag och Marcus köpte oss varsinn mask (å en snorkel åt mig) å det var nog det bästa köpet på resan. Dom funkade hur bra som helst å det var en helt annan sak att snorkla när man har grejer som funkar!!
Det var riktigt bra snorkling där!! Omgivningen var inte helt fel den heller...

Nu hade vi varit tillsammans på Koh Tao och då ville vi vidare och visa Haad Salad på Koh Phangan. Så resan fortsatte dit. Tog morgonbåten och kom fram och installerade oss lagom till lunch...
Men det kommer i nästa inlägg...

Resan från början...

Vi började med att ta taxi från flygplatsen i Bangkok till Korat där vi skulle möta upp min fars kusin som bor där. Rolle hade bokat hotell åt oss så det var bara att åka dit dirket. Fast det var ju inte så "bara", jag var kissnödig hela resan å den tog 3 timmar!!! Lite panik fick jag till slut men på nåt sätt så gick det bra ändå. Vi höll igång hela den första dagen med att bada i poolen på hotellet å sen gå en promenad runt i stan. 40+ var det å solen brände nåt helt otroligt så vi försökte hålla oss i skuggan. Somnade som en stock på kvällen sen å vips så var "jetlagen" borta.
 
Åkte runt den tredje dagen i Korat å tittade på lite olika saker. Bla "Phimai", ett tempelområde och "Sai Ngam",ett ställe där det finns träd som har "luftrötter".


Efter 3 dagar i Korat så åkte vi med "privatchaufför" ner till färjan som skulle ta oss till Koh Chang. Resan tog ca 6 timmar och den gick över berg å dal. Det var riktigt spännande att få se lite mer av "inlandet" och lite mer av småbyar som man normalt inte ser när man är på turistställena.
Koh Chang bodde vi på "Penny´s".
 

Åkte på en dyktur där Marcus tog två "Review"-dyk. Jag snorklade för första gången på resan och det gick bara bra tack vare att jag fick låna en flytväst.

 
2 dagar på Koh Chang räckte för oss så vi tog en speedboat till Koh Kood eller Koh Kut som ön oxå heter. Där blev vi avlämnade på stranden, pga lågvatten, vid "Suanya resort & spa" och vi såg inga andra gäster den dan. Helt otroligt lugnt, skönt och vackert.


Koh Maak var näst på tur och där bodde vi på ett riktigt lyxresort, "Plubpla Koh Maak retreat". Stilrena bungalows och supervänlig personal. Även här såg vi inte till andra gäster förräns första kvällen. Lugnt, skönt och vackert var det även här.


Nu började det dra ihop sig till att flyga vidare och vi bestämde oss att flyga från Pattaya. Enklare att slippa åka via Bangkok + att oroligheterna i Bangkok skulle dra ihop sig denna fredag vi skulle resa. Kändes mycket skönt att slippa va orolig.
Vi åket speedboat från Koh Maak till "Laem Ngop" på fastlandet. Där tog vi en taxi till Pattayas flygplats å flyg därifrån till Koh Samui. En natt på Koh Samui och sen färjan till Koh Tao där resan fortsatte...

Men fortsättningen får ni en annan dag, inte idag på annandag påsk. *ler*


Tillbaka i verkligheten...

Så känns det verkligen. Vi har haft en helt underbar månad i Thailand. En månad med så många upplevelser och framförallt lugn och ro. Hann med att se väldigt mycket och detta utan någon stress. Precis som en semester ska va, enligt mig.

Vi landade på Arlanda strax efter 7 på skärtorsdag. Med hjärtat i halsgropen klarade vi av passkontrollen, väskhämtning och tull + att vi hann ta oss till inrikes på 40 minuter. Planet tillbaka till Umeå gick 8.30, därav stressen (det var jag som var mest stressad). Svetten rann när vi väl kom till gaten så vi kom hem utan problem. Marcus syster mötte oss med gula tulpaner, så att vi skulle få lite påskkänsla. Stort tack för dom!!!
Sen sov vi en stund för Marcus skulle iväg och jobba kväll. Skjutsade honom till jobbet och for sen hem och sov lite till för jag skulle jobba natt. Det gick bra att jobba för oss båda och det känns som att vi blivit av med "jetlagen" direkt.

Har alltså prioriterat sömnen sen vi kom hem och jag öppnade inte datorn förräns sent igårkväll och då var det för att föra över alla bilder... Några bilder blev det men inte alls så många som jag trodde innan vi åkte. Ni lär få se en hel del av dom framöver...
Tänkte att jag skulle berätta lite om resan men det får bli lite senare. Ska försöka "landa" i verkligheten först. Har ju dessutom bra mycket att ta igen inne hos er...

Vi tillbringar början av påsken hos Marcus föräldrar och på söndag då ska vi åka och hälsa på "mina bäbisar". Som jag har längtat efter dom!!!

Bjuder på en bild nu. Den är tagen på "Suanya resort & spa", Koh Kood, i solnedgången såklart *ler*.



Önskar er en fortsatt trevlig påsk!!!

RSS 2.0