Vilken kamera???


Bilden är tagen på Gammlia när vi var på Julmarknaden

Jag skulle behöva lite råd av er!! Det är som så att jag funderar på att köpa en ny kamera... Ok, jag vet att jag köpte min i början av sommaren och jag är nöjd med den men det är en "kompaktkamera" och jag skulle vilja ha en "systemkamera" med ett Macroobjektiv...
Ok, nu vet jag att några av er kommer att säga att Marcus har ju en så använd hans. Ja, det skulle jag ju kunna göra men jag upplever att den är för tung och otymplig. Å sen är det hans å jag skulle vilja ha en lite mindre modell som är MIN som jag kan leka med å lära känna själv...
Marcus har en Nikon D200, han har ett Tamron 17-50 objektiv. Å han önskar sig ett teleobjektiv...
Därför känner vi att det skulle vara bra om jag oxå köper en NIKON systemkamera - så kan vi bytlåna objektiv mellan varann...

Jag skulle vilja veta vad ni tycker om era kameror?? Finns det någon därute som har en som inte är för tung, som man kan byta objektiv på osv..???
Hur är tex Nikon D60, D80???

Jag skulle vilja lära mig mer om foto å känner att min lilla kompaktkamera inte "håller måttet", den gör inte som jag vill å nu har jag anmält mig till Mikaelas Photoshopkurs å funderar på fotokursen.... Men innan fotokursen så vill jag ha en bättre kamera!!

Kanske ska tillägga att jag inte vill lägga hur mycket som helst på kameran, så värstingalternativen går bort direkt. Men jag tänkte att det kanske finns nån som kan sånt här å har erfarenhet av kamerorna som vill dela med sig!!???

Kan meddela att Marcus känner sig bättre ikväll. Han åt 2 mackor som har stannat kvar i magen så det ser ljusare ut. När det gäller mig så går det åt rätt håll. Känner mig bättre men inte bra än. Ska försöka få tag på Ortopedens sjukgymnaster i morgon å höra om dom har några tips på hur jag ska komma igång igen. Får se hur lätt det är att få tag i dom!???

Som ni förstår av mitt ischiasproblem så blir det ingen "träningsuppföljning" på ett tag...

Kram på er!!

Kommentarer
Postat av: Valley Girl

Skoj att du tänker satsa på fotografering!! Nikon är fin, men jag skulle vilja ha en Canon, samma som min kusin (http://dengamlagubben.blogspot.com). (Kanske han hittar hit nu när jag länkat till honom och kan ge lite fototips?!) Han är då jätteduktig med kameran. Jag köpte en Canon EOS 500 för sjuhundra år sen, om den bara kunde förvandlas till digital version så var jag nöjd! Jag försökte byta ut våra kameror när han var här, dom var i princip likadana från framsidan...men han gick inte att lura... Men det blir Canon för mig, då kan jag använda samma objektiv som nu.



Undrar vad dom säger på sajberfoto??



Kram!

2008-12-29 @ 01:38:27
URL: http://vardagsprat.wordpress.com
Postat av: Mamma Melissa

Ojdå... kameror är inte mitt område. Tar massor av kort, men kan ingenting om kameror... finns ju en massa fotobloggar, kanske skall kika in i dem och höra med dem?



Ja, som alltid får dina kommentarer mig att le... fint med din farmors vän. Ja, har man levt hela livet tillsammans (som de härliga gamlingarna oftast har gjort) så handlar det nog inte om ersättning så som vi talar om idag... "det här är min nya sambo". Nej, jag tror att man som äldre förlikar sig med tanken om döden och får ett naturligt förhållningssätt, på ett annat sätt.



Jag tänker på hur jag och min man fyller i varandras meningar, utan att de ens har uttalats... typ som när han stod här hemma o trampade och jag för mig själv undrade varför han inte åkt än... då såg han bara på mig och sade "ja, jag skall åka." trots att jag inte gett honom en blick ens.



De kan allt våra karlar, så då är det nog klokt att "lånbyta" objektiv med dem ibland... ;.) Kanonbra ord för övrigt!

2008-12-29 @ 14:36:02
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: inteutanmindotter

Tjohej! Va skoj att ni mår bättre bägge två! =) Vad händer för er på nyår! Vi blir hemma...Kram!

2008-12-29 @ 16:09:20
URL: http://inteutanmindotter.blogg.se/
Postat av: Nilla

Det blir nog lätt otympligt när man har systemkamera... speciellt om man har ett batterigrepp och Nikon är väl bland de tyngsta va?

Jag tror att den du är ute efter heter D80.

2008-12-29 @ 18:15:18
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ha en trevlig kväll! :)

2008-12-29 @ 18:17:53
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jättefint foto, och tyvärr kan jag inte hjälpa dig med val av kamera. Sorry.



Tja, så synd är det inte om mig (som det kanske verkade i inlägget). Bara lite....Ler. Det är bara att bita ihop.



Ha en god fortsättning på det nya året. Kram.

2008-12-29 @ 19:32:02
URL: http://hannasodergren.blogg.se/
Postat av: Martina

Vi ska också köpa en ny kamera, men vi håller fortfarande på att kolla och jämföra så jag får återkomma =) men det ska inte vara "överpris" och jag ska klara av den alltså för nybörjare som man sen kan utveckla! Gott nytt år

2008-12-29 @ 21:20:34
URL: http://skepparegatan.blogg.se/
Postat av: Malin

Vi köpte nyligen en D80. Jag är nöjd. Nikon D80 har fler fokuspunkter än D60 samt extra display och bildstabilisator både i objektiv och kamera. Den är dock en aning större än D60. Vi tyckte prisskillnaden var så liten och skillnaden på kameran större, så därför blev det en D80 istället för D60 och vi är verkligen supernöjda.



Kram Malin

2008-12-29 @ 23:15:10
URL: http://carlssonkarlsson.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise [En bulle ur ugnen]

Åh vad roligt!



Jag kör på Canon och har inte så mycket erfarenhet av Nikon. Jag tror att det bästa är att åka till något ställe och känna sig för så du får tag på en som inte är för tung och som känns bra i hand.



Kram

2008-12-30 @ 07:52:06
URL: http://annlouise.blogg.se/
Postat av: inteutanmindotter

Mm, jag håller med till fullo...det känns riktigt skönt att bara vara hemma! Har man blivit vuxen montro!;)

Hoppas hur som haver att ni får en supertrevlig nyår, vi får höras & träffas inom kort! KRAM

2008-12-30 @ 09:08:21
URL: http://inteutanmindotter.blogg.se/
Postat av: Peter Olofsson

Hej! Vilken trevlig och fin blogg du har, härliga bilder också. Bokmalen gör att du bara måste gå in på http//www.pockethexorna.blogspot.com och berätta om någon fantastisk bok du läst. Länkar finns från den blogg jag nu skriver ifrån Ett Stort Gott Nytt År på dig från Peter Olofsson!

2008-12-30 @ 10:08:55
URL: http://www.jernsaxen.blogspot.com
Postat av: Peter Olofsson

Hej Peter igen här! Blev fel att lägga in ett http på inlägget ovan klicka direkt på www.pockethexorna.blogspot.com så fungerar det mvh från Peter!

2008-12-30 @ 10:11:44
URL: http://www.jernsaxen.blogspot.com
Postat av: hemmabloggaren

Själv kör jag med Canon så jag kan varken säga bu eller bä om Nikon. Mikaelas PS-kurs däremot den är super, det vet jag för den har jag varit med på tidigare.

2008-12-30 @ 16:41:19
URL: http://hemmabloggaren.blogspot.com
Postat av: saravillfara

Hej svejs!

Kul att du vill ta ditt fotointresse till en högre nivå!

Som du redan vet har jag en D80, och den gillar jag jättemycket!

Men för den skull behöver ju inte den vara rätt för dig. Dessutom tycker jag att den är ganska tung, och det ville du inte att din skulle vara?

D60 har jag ingen koll på alls, men ta en sväng förbi Fotohörnan, där kan du klämma och känna och få proffsiga råd på köpet. Det är mitt tips till dig :)

Lycka till i ditt roliga val!

2008-12-30 @ 17:12:38
URL: http://saravillfara.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0